skaperen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1 415
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om skaperen

 • Rang
  Superbruker
 • Bursdag 20. okt. 1990

Profile Information

 • Kjønn Mann
 • Sted Oslo

Contact Methods

 • Hjemmeside http://

skaperen sin aktivitet

 1. skaperen la til et innlegg i et emne Valg av nytt GNU/Linux-system   

  etter å ha installert Arch en gang tar det btw ikke lang tid å skrive din egen automatiserte installer som også auto-laster ned pakkene og vindusbehandleren du vil ha.
  • 0
 2. skaperen la til et innlegg i et emne Valg av nytt GNU/Linux-system   

  Hei! Jeg har aldri prøvd Manjaro, men har i mange år brukt Arch Linux som mitt hovedopperativsystem. Skal sies at jeg omtrentlig aldri spiller da. Men hvorfor gå for Manjaro når du kan gå rett til Arch? Du sier du har brukt Linux før (Ubuntu) og da regner jeg med du kan litt bash, noe du bør kunne litt av for å installere Arch Linux.

  Når du har installert Arch Linux sitter du der med en kommandolinje, ingenting mer. Vil du ha KDE skriver du ''pacman -S kde" så har du det (du må også aktivere det).

  Med Arch Linux følger Arch Wiki som virkelig er utrolig bra, arch sin IRC kanal som også er veldig bra og muligheten til å lett costumize alt. Gjør du ting riktig blir Arch ekstremt raskt, stabilt og ett helt nydelig OS. du har dog også god mulighet til å drite det totalt ned.

  https://wiki.archlinux.org/index.php/Beginners'_Guide <- mye skrift, men det tar ikke så lang tid. Med en god nettlinje får jeg installert Arch på 15 minutter.

  Du sier du sliter med byttet fra Debian, da er det bare å loke litt på Arch Wiki, som sagt det er virkelig bra. Når det gjelder tilgjengelige pakker har du jo både pacman og AUR. Om du tenker på AUR som ett reposit er det vel det største repositet i linux-verdenen, og du kan enkelt bruke det med programmer som Cower og Packer.

  Er du mer kompetent enn beginners guide anntar at du er kan du følge install guide istede. Med denne linkes også til hvordan du feks setter opp LVM (som jeg kjører).
  • 0
 3. skaperen la til et innlegg i et emne Spill skurrer og minimerer seg   

  har jo alt 4 vifter i dataen (3 til systemet, 1 til CPU) men ja fant noen Noctua på nettet, snakker vi til CPU spesifikt eller noe til hele greia?
  http://www.dustinhome.no/noctua-nf-s12b-uln-silent-case-fan-120mm/product/5010423551 <- fant bare detta som jeg kan se er til hele systemet, eller vil en CPU kjøler gjøre bedre nytte?
  http://www.dustinhome.no/noctua-nh-u12p-se2-s-1155-1156-1366-am3/product/5010332532

  Edit: ser ut til at målingene var feil, ASUS sitt program viser noe helt annet enn speccy:

  • 0
 4. skaperen la til et innlegg i et emne Spill skurrer og minimerer seg   

  har bare stock kjøling, men systemet er under en måned gammel, og bør vel tåle dette? Har ikke på "turbo mode" heller.
  • 0
 5. skaperen la til et innlegg i et emne Spill skurrer og minimerer seg   

  Lå på 45C sist battlefield kræsja ) :, hovedkortet lå dog på 60C
  • 0
 6. skaperen la til et innlegg i et emne Spill skurrer og minimerer seg   

  Spiller spillene via Steam/Origin, validerte ett par spill via steam og ingen fikk noen feilmeldinger.

  tror det er en driver ett eller annet sted som sviker, har oppdatert bios og GPU driverne til nyeste så finner ikke ut hvilken da Battlefield 3 også sliter - og det kjøpte jeg ikke via steam.
  • 0
 7. skaperen la til et emne i Generelt om maskinvare   

  Spill skurrer og minimerer seg
  Hei! Jeg bygde for litt siden en ny data, alt fungerer perfekt - unntagen spill.

  Når jeg spiller ett spill hakker det ikke, men ...uuh, når jeg ser på noe henger det igjen på skjermen mens jeg går videre/ser på noe annet, resulterende i at jeg egentlig bare ser det jeg så på for X-sekunder siden. når jeg spiller battlefield 3 minimerer spillet også og jeg kan ikke ta det opp igjen, må ty til ctrl-alt-delet, dette skjer cirka hvert 3 minutt når jeg spiller, ekstremt frustrerende.

  Skjermkortet er oppdatert til nyeste driver via Nvidia sine hjemmesider senest igår, resten av specs følger under:


  Har ikke overklokka eller underklokka noe, ekstremt frustrende, noen forslag?

  Edit: har prøvd med en rekke spill, alle lovlige.

  Edit: Oppdaterte bios og kjørte DPC Latency, fortsatt samme problem.

  • 8 svar
  • visninger
 8. skaperen la til et emne i Kjøpshjelp   

  Student-PC som gjør jobben den skal.
  Hei! har en laptop som begynner å takke for seg, bla fungerer kun to USB porter nå, en bare halvparten av tiden... så tenkte at den skal få konvertere 100% til "ta med på skolen pc" og rigge noe stasjonært hjemme ...med stor deilig skjerm.

  Trenger ikke være fancy / kjøre to instanser av crysis 2 sa0mtidig på fult, skal se filmer, surfe og studere med den. Helst en høvelig prosessor da siden jeg tar ingeniør forkurs - skal bli ingeniør og alt i forkurset har jeg merka at dataprosessoren får litt å bryne seg med. Spiller sjeldent, men Portal 2 kan forekomme, greit å ha kapasitet til Half Life 3 om det skulle komme om ikke lenge ...men dette er ikke ett must!

  Vil ha: Stor å fin skjerm, tastatur (ikke mus) og en data. Høytalere / resten av sullamitten har jeg!
  Har budsjett opp mot 6000
  Noen forslag? : >

  Takker og Bukker for alle svar!
  • 0 svar
  • visninger
 9. skaperen la til et emne i Generelt om nettverk   

  to datamaskiner med samme IP-adresse
  Hei! jeg har ett ekstremt ustabilt nett hjemme, og tror det kan ha noe med at to dataer har samme IP.


  noen som vet en løsning på dette?

  Edit: Trykk på bildet så kommer det opp, "Deleted" som det står er feil - for nå.
  • 1 svar
  • visninger
 10. skaperen la til et emne i Generelt om maskinvare   

  sound jack "jente" kobling
  Hei! Jeg har en laptop som har fått litt røff behandling i det siste grunnet militæret. Dette har resultert i at ...sound jack "jente" koblings ..greia har falt ut, aner ikke hva det heter men er en type slik som du putter ledninger for headset/høytalere/whatnot inn i, lurte på om det var mulig å kjøpe bare disse små ..greiene, og sette de på igjen? : )

  Takker og Bukker for alle svar!
  • 1 svar
  • visninger
 11. skaperen la til et emne i Generelt om nettverk   

  Ustabilt nett
  Hei! rutern døde for en stund siden, så vi gikk til innkjøp av en Jensen airlink 89300, stort sett fordi det var den de hadde på butikken vi var på : >.

  Men etter vi installerte den hopper nettet ...delvist ut, ofte. Jeg må enten vente typ 30 min på at det fikser seg selv eller re-starte ruteren 3-4 ganger før det funker.

  Det rare er at spotify, MSN, µtorrent o.l fungerer, men ikke "internet" (noen av browserne, Chrome, Opera, FireFox og IE er prøvd), det er ikke bare min data, men alle dataene koblet til dette nettverket det gjelder (hjemmenett, 4 datamaskiner tilkoblet).

  når jeg kjører Windows sin feilsøking finner den ingen feil, unntagen en gang hvor den hosta opp "problem with the DNS server"
  "Network connectivity status" følger under:
  Noen forlsag? er veldig frustrerende for alle i huset ):.
  • 1 svar
  • visninger
 12. skaperen la til et innlegg i et emne Spyware eller noe : D   

  Hmm... The Simpsons Unleashed har jeg slettet - for lenge siden, og finner ikke dette programet om jeg følger adressen gitt eller søker etter det, finner det heller ikke under "Processes" på windows task manager, dette programmet SKAL være borte. Ble lastet ned som en Adobe Air ...ting av broren min for en stund siden.
  <- HijackThis log

  SFC /SCANNOW Log her
  • 0
 13. skaperen la til et emne i Løst og inaktive saker   

  Spyware eller noe : D
  Hei! jeg har lånt ut dataen mens jeg var på 2 ukers øvelse, da har ett helt rom (9 pax) brukt den til internet, når jeg kom hjem igjen, sendte dataen ut mailer av seg selv med virus (tror jeg) og gmail-passordet mitt driver å endrer seg ofte. Jeg har scanna dataen med Microsoft Security Essentials, Super Anti-Spyware og Ad-Aware med lite hell.

  derfor spør jeg nå her, om dere finner noe som ikke skal være der : >.
  OS: Windows 7 pro (lovlig)  <- Hijack This


  <- Mban

  Takker og Bukker for alle svar! : D
  • 4 svar
  • visninger
 14. skaperen la til et innlegg i et emne Er daglige blåskjermer normalt?   

  Intel sin hjemmeside hevder at jeg har nyeste driveren

  Når jeg slettet den gamle for å installere den nye (som jeg nå har, men med fortsatte problemer) brukte uninstall funksjonen til "Device Manager", så installerte den nye.

  Bare idag har jeg fått 9 blåskjermer og det er veldig, veldig irriterende samt jeg mister arbeid jeg holder på med / plutselig mister kontakt med hvem enn jeg prater med.
  • 0
 15. skaperen la til et innlegg i et emne Er daglige blåskjermer normalt?   

  Hei! Jeg har byttet ut nettverksdriver (slettet gamle, lastet ned ny fra datamaskinprodusenten sin hjemmeside) men problemet er fortsatt vedvarende.

  Jeg slettet Intel WiFi driveren, her er de siste minidumpfilene (pakket pent inn i en .rar fil : )

  minidump
  • 0