alchibiades

Medlemmer
 • Innholdsteller

  13
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om alchibiades

 • Rang
  Nyansatt

Profile Information

 • Kjønn Mann

alchibiades sin aktivitet

 1. alchibiades la til et innlegg i et emne Hjelp, skal kjøpe ny laptop.   

  Åsmund: Page not found. Men ser at det ligger to G550JK på prisjakt, langt over mitt budsjett.

  Var på spaceworld og tittet på X550JK i dag. Det blir nok den, må bare vente til lønn neste uke. Den har en 5. gen. i7, over average gpu, nok ram og ssd. Er det noen som har en slik og kan dele erfaringer?

  Mine to foregående laptoper var acere og jeg var i grunn godt fornøyd med dem. Tastaturene fungerte helt fint, har skrevet mang en oppgave på dem. To toåringer tok knekken på den første mens vifta gikk på den andre.
  • 0
 2. alchibiades la til et innlegg i et emne Hjelp, skal kjøpe ny laptop.   

  Hadde vært spennende å lese ferdig posten din, krozmar :-)
  • 0
 3. alchibiades la til et innlegg i et emne Hjelp, skal kjøpe ny laptop.   

  Denne, Åsmund? https://www.komplett.no/asus-x550jk-156-full-hd-matt/824960

  Den oppsummerer alle mine ønsker akkurat nå, men er over budsjett. På den annen side kommer den til å vare lenger enn aceren. Hmmmm.
  • 0
 4. alchibiades la til et innlegg i et emne Hjelp, skal kjøpe ny laptop.   

  Hvorfor det? Dårlige erfaringer? Har ikke råd til ssd, det var snakk om en sshd. Har nå skjønt at det er en hdd med 8 GB flash cache, altså langt fra en ekte ssd. Hmmm,kanskje jeg bare sparer litt til. Kommer langt med chromecast, nettbrett og skolens datasal :-)
  • 0
 5. alchibiades la til et innlegg i et emne Hjelp, skal kjøpe ny laptop.   

  Takk for svar! Spilling er vel egentlig ikke så viktig, bare jeg får spilt litt fifa i ny og ne i grei oppløsning. Virker på meg som om dette er beste alternativ i min prisklasse akkurat nå. Er det en god pris?

  Har også sett på denne: https://www.komplett.no/acer-aspire-nitro-vn7-571g-156-hd/835965

  Bedre gpu, men ganske mye dårligere prosessor?
  • 0
 6. alchibiades la til et emne i Kjøpshjelp   

  Hjelp, skal kjøpe ny laptop.
  Har tittet rundt en del og funnet denne laptopen på salg hos Komplett:
  https://www.komplett.no/acer-aspire-e5-572g-156-full-hd-matt/817441

  Skal brukes til studier, film og serier og må kunne kjøre fifa 15 på 42 " tv. Klarer den dette?

  Jeg blir mildt sagt forvirret når det kommer til prosessore, er i7-4712mq en bra prosessor?

  Hva med GT840M, er det en grei GPU?

  Og til slutt, hvordan er det med slike hybridhardisker, altså SSHD? Er de egentlig bedre enn HDD?

  Det viktigste for meg er at den kan spille av film og streame i full hd på en tv uten problemer. Forrige laptop hadde problemer med dette (Nvidia GT540M 2gb). Budsjett er 5000 - 7000 kr.

  Flott forum, håper på svar!
  • 11 svar
  • visninger
 7. alchibiades la til et innlegg i et emne Problemer med avinstallering   

  Gikk ikke det heller, gitt. Men samma det.
  • 0
 8. alchibiades la til et innlegg i et emne Problemer med avinstallering   

  Takk for svar, de var til stor hjelp. Lastet ned og installerte CCleaner og Spybot, systemet fungerer raksere nå og særlig oppstarten. Spesielt takknemlig for Spybot, endelig ble jeg kvitt den forbaska Errorsafe cookien (?). Skjønner at Spybot er noe jeg har manglet for å beskytte systemet.

  Grunnen til at jeg kun har satt svarene som pekepinner er fordi jeg fortsatt ikke får løst det opprinnelige problemet, nemlig å fjerne America's Army Server Manager fra Legg til / -fjern programmer-lista. Kjørte CCleaner, deretter søkte jeg etter feil i registeret før jeg forsøkte å avinstallere programmet i 'Verktøy'. Får samme feilmelding ('Denne handlingen er bare gyldig for produkter som er installert'), og da jeg trykket på [slett] fikk jeg meldingen: 'Cannot delet MSI installer'. Har slettet ArmyOps filen og det jeg fant da jeg søkte, men Windows foreslår ikke å fjerne oppførselen. Kanskje formatering hadde vært lurt (noe jeg aldri har turt å gjøre). Har tross alt hatt maskina i over et år.
  • 0
 9. alchibiades la til et innlegg i et emne Problemer med avinstallering   

  Dette er vel egentlig flisespikkeri. Det irriterer meg bare at det ligger i listen, ville ikke slette noen filer før jeg fikk fjernet den derfra. Sjekket prosesser i oppgavebehandling, men ingenting der. Et spørsmål til: Er Ad-Aware SE og Spybot det samme? Jeg har i så fall scannet et utall ganger siden programmene ble avinstallert, og ikke funnet noenting. Leste også noe om forskjellen på SVchost og svchost på en annen tråd, en VIKTIG forskjell, og ekkelt nok fant jeg fem prosesser under navn svchost.exe med brukernavn lokal tjeneste og nettverkstjeste. På tide med virusscan?
  • 0
 10. alchibiades la til et emne i Windows   

  Problemer med avinstallering
  Jeg hadde spillet America's Army innstallert i tillegg til et par onlinekomponenter. Disse avinstallerte jeg for en lang stund siden, men jeg oppdaget plustselig nå at America's Army Server Manager ligger i listen over program som kan fjernes. Når jeg klikker 'fjern' forteller Windows meg at '...denne handlingen er bare gyldig for produkter som er installert for øyeblikket'. Jeg gjorde et søk på 'army' og fant mappen C:\WINDOWS\Downloaded Installations\AmericasArmy inneholdende filene AmericasArmy.msi og ARMYOP~1.cab. Sistnevnte åpnet jeg i IZArc og den inneholder ArmyOps.exe. Hvordan i huleste får jeg fjernet dette?

  Hilsen amatørperfeksjonist.
  • 9 svar
  • visninger
 11. alchibiades la til et innlegg i et emne FIFA 07   

  FIFAddict her...

  Ganske likt det forrige, men litt mer utfordrende med tanke på tricksticken. Spiller med logitech cordless rumblepad og det er et must. Moro å lete etter talenter. Finansene er kanskje ikke helt realistiske, tilskuddene man får fra klubbene er minimale.

  Noen som vet andre måter å spille online på? Går altfor treigt inne i spillet. Men det kan vel ha en sammenheng med elendig maskin og tilkobling.
  • 0
 12. alchibiades la til et innlegg i et emne Grafikkproblemer ved kjøring av Silent Hill 3   

  Takk for svar, men driveren jeg har installert var faktisk nyere enn den du lenka til. Tok en tur på forumet på Konamis hjemmesider og der møtte jeg en hel haug som satt i samme båt. Spillet har masse bugs (bl.a. 15 frames pr. sek. på videosnuttene) og Konami har lagt hele greia bak seg. Det er rare er at det fungerte så bra på den Dell pcen. Har vel innsett at spillet aldri kommer til å fungere på laptopen min, får heller konsentrere meg om eksamen (shit, to dager igjen).

  PS: Fahrenheit var bra, spilte det på X-box m surround og 90-tommers lerret hos noen gærne trønderkompiser
  • 0
 13. alchibiades la til et emne i Grafikkort   

  Grafikkproblemer ved kjøring av Silent Hill 3
  Hei.

  Jeg har (som så mange andre) problemer med å kjøre Silent Hill 3. Regner vel egentlig med at dette skyldes det integrerte skjermkortet mitt, men besynderlig nok kan jeg kjøre spill av nyere dato og med høyere systemkrav (GTA SA, FIFA 06 og 07, Fahrenheit). Noe som kan gjøres? Av økonomiske grunner kjøpte jeg en billig laptop som først og fremst skulle fungere som skrivemaskin, men som den skitne lille gameren jeg er tok det ikke lang tid før de første spillene var installert.

  Til sakens kjerne:

  Jeg har en Toshiba Satellite M40X-161C.M-370 1.5GHz med 512 Mb minne og et Intel 915GM/GMS,910GML Express Chipset integrert skjermkort med 128 Mb delt minne. Systemkravene møtes, men i spillets readme er naturligvis ikke dette skjermkortet listet. Det står videre at ” …there are some known issues with the very latest graphics chipsets available. It is likely that most of these known issues will be fixed in future driver releases from the graphic chip manufacturers”. Siste tilgjengelige driver (06.10.06) er installert. Med spillet følger DirectX 8.1, jeg har 9.0 installert.

  Når jeg kjører spillet begynner skjermen å flikke mellom skrivebordet og spillet, og det eneste som vises er tekst og menyvalg (altså ingen video eller konamilogo). Disse tekstene fryses til skjermen og da jeg var så dum å åpne optionsskjermen ble alt et eneste virvar. Spillet kjører altså, men grafikken fryser. Jeg har testet det ut på en stasjonær maskin med et Nvidia 5400 (tror jeg det var) skjermkort og der fungerte det glimrende, t.o.m. under feteste oppløsning.

  Jeg har ingen codecs installert, men VLC player (har hørt at codecs (AC3, DivX) kan forårsake problemer). Er det noen innstillinger som kan justeres eller programvare som kan hjelpe? Har på følelsen av at jeg står mellom valget å kjøpe meg en skikkelig PC eller skru nesa ned i bøkene igjen… Likevel: Hvor mange spill tester shakespearekunskapene dine eller så til de grader de små grå?

  Er lykkelig over å ha funnet denne siden, og bøyer meg i støvet for ITpros orakler.
  • 2 svar
  • visninger