rebop

Medlemmer
 • Innholdsteller

  14
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om rebop

 • Rang
  Nyansatt

rebop sin aktivitet

 1. rebop la til et innlegg i et emne Visma og valg av SQL / lisens   

  Takk for litt oppklaring. Har lest meg enda mer opp her på skogen av lisenser. Ser at en Windows SBS 2003 Premium inneholder SQL server i motsetning til vanlig standard. Ser ut som det er det beste valget for en bedrift med 5 brukere.
  • 0
 2. rebop la til et emne i Serverløsninger   

  Visma og valg av SQL / lisens
  Hei!

  Trenger litt hjelp til å finne ut hvilken versjon av Microsoft sin SQL som er fornuftig å bruke. Registrerer at det er et skog med antall valg når det kommer til hvilken versjon av SQL og øvrige lisensinfoer jeg ikke aner en dritt om.

  Oppsett:
  Server med visma på
  maks 5 klienter som skal bruke Visma og Hult og Lillevik.

  Hva er fornuftig å velge?

  Vil denne kunne brukes, eller må en ha en 5lisensutgave?
  Microsoft SQL CAL 2005 OLP NL
  Engelsk, 1 klient
  • 2 svar
  • visninger
 3. rebop la til et emne i Windows Server   

  lsass.exe System Error
  Har prøvd å klonet en sata disk over på et sata raid (adaptec raid 5 pci kontroller med g4l. Raidet starter ikke opp (finner ikke operatiivsystem)

  Windows 2003 starter opp med følgende feilmelding når den gamle disken startes opp:

  lsass.exe - System Error

  Security Accounts Manager initialization failed because of the following error: Directory Service cannot start. Error Status: 0xc00002e1. Please click OK to shutdown this system and reboot into Directory Services Restore Mode, check the event log for more detailed information.

  Når jeg starter opp maskinen i Directory Services Restore Mode kommer den opp slik at jeg kan logge inn, men etter å ha logget inn så logger ut igjen rett etter jeg har klart å logge inn.

  Tips til hvordan jeg kan gå frem?

  Er det mulig å ta en nyinstallasjon og flytte ad over på nyinstallasjonen, slik at jeg slipper å måtte melde alle pcene inn igjen i nytt domene?
  • 1 svar
  • visninger
 4. rebop la til et innlegg i et emne Høyre museknapp på MAC   

  1: Har du en bærbar mac kan du holde to fingrer på styreflaten og trykke en gang på museklikk-tasten. Du vil da høyreklikke. Merk at det må aktivers under eple->systemvalg->tastatur og mus->styreflate for at slik høyreklikking skal virke. Den andre metoden er å holde nede ctrl og trykke på musetasten, da også høyreklikker du. Det skal også være mulig med mightymouse å gjøre det, men jeg aner desverre ikke hvordan.

  2: Prøv Cmd->C Cmd-V osv, hvor Cmd = Command, den tasten som er til venste og høyre for mellomrom. Endel kaller den også epletasten, men visstnok skal eplet fjernes fra den tasten.

  I Safari trykker du på plussen som er til venste for andresselinja for å lage et bokmerke. Evt Cmd-D på tastaturet i Safari.

  3: Ehm, lim inn en konkret url slik at vi kan prøve å finne ut hva du mangler. Husk at du må ta en omstart etter å ha installert Flip for Mac for at det skal virke skikkelig.
  • 0
 5. rebop la til et innlegg i et emne Råd om Mac kjøp   

  Å forandre filendingen til en fil er noe en normalt ikke skal gjøre. Det resulterer som oftest i at filen blir ubrukelig for det programmet eller operativsystemet som skal lese den.

  Når det gjelder kompatibelitet mellom Mac og Windows så synes jeg den er ganske god. Det du trolig tenker på er kontorvare/office løsninger. På Mac finner en Microsoft Office, så kompatibeliteten for .doc filer er ganske god. Microsoft Office må en betale for, men det finnes også gratisalternativer. Dette er f.eks. NeoOffice, OpenOffice, og et par til. Jeg vil anbefale deg å lese to guider som du finner på et annet nettsted. Usikker på om jeg blir hengt for å legge ut linkene, men om så skulle være tilfelle så rediger innlegget mitt og henvis meg til regler...

  http://mac1.no/switch

  http://mac1.no/must

  Linkene over er to guider jeg vil sterkt anbefale deg å lese igjennom som både omtaler hva som er nytt for deg som pcbruker på en mac, og hvilke programmer som er aktuelle for å erstatte de du bruker pr nå. F.eks kontorvareprogrammer, MSN, osv osv.
  • 0
 6. rebop la til et innlegg i et emne Råd om Mac kjøp   

  Høytalerene på Macbook er CRAP (såvidt jeg kan huske). De er faktisk et av de virkelig dårlige salgsargumentene for en macbook. Men det finnes virkelig mange gode salgsargumenter! Når det er sagt så er det meste av høytallere på en bærbar pc crap, hodetelefoner er normalt det eneste som duger.

  Jeg vil tro min N95 har bedre lyd enn en Macbook.

  Ang "kluss med plasering av bilder/ grafer og slikt i teksten da??" skjønner jeg ikke helt hvor du vil hen. Kan du utdype denne bedre?
  • 0
 7. rebop la til et innlegg i et emne Råd om Mac kjøp   

  Både Core Duo og Core 2 Duo har to prosessorer.
  Core 2 Duo er nyest og har litt bedre ytelse.
  Den viktigste forskjellen er imidlertid at Core 2 Duo er bedre på strømbruk, slik at batteriet vil derfor vare lengre på en maskin med Core 2 Duo, enn en med Core Duo.
  • 0
 8. rebop la til et innlegg i et emne [LØST] MSN med webcam funksjon   

  Mercury:
  http://www.mercury.to/

  og som nevnt aMSN
  http://www.amsn-project.net/

  skal støtte webcam + MSN.

  Dog så finnes det mange flere elegante måter å løse webcam på en mac, men det var vel ikke det du spurte om...
  • 0
 9. rebop la til et innlegg i et emne Råd om Mac kjøp   

  På en mac kan en bytte operativsystemspråket til nesten hva som helst. Altså rent softwaremessig vil du ikke merke noe forskjell på å kjøpe i utlandet kontra norge.

  Tastaturet er derimot IKKE mulig å lett bytte ut på en macbook slik andre hevder. Du må leve med layout, MEN det er mulig å endre hva som skjer når en trykker på tastene slik at en tilsynelatende har norsk tastatur, bare at det står noe annet fysisk på tasten. Det er også fullt mulig å stille inn akkurat hva som skal skje når en trykker på en tast. Dette er med andre ord et tilvenningsspørsmål. De som har brukt endel mac/pc før og trolig har tastaturlayouten i fingrene har ikke noe problem med at det står noe annet på tastene.

  Når det gjelder hvor mye du evt sparer så er dette helt avhengig av hvor du kjøper den. Etter det jeg har forstått så er det ulike moms-satser rundt om i usa, så derfor vil også prisen variere. Har en venn som kjøpte en macbook i Malaysia. Der fikk du veldig god service og en printer på kjøpet :eek: problemet var jo bare at den printeren var alt for stor til å ta med seg på flyet. Ca 3500 kr sparte hun på å kjøpe den der borte i forhold til norske priser.

  Når det er sagt så bør en vurdere det å kjøpe i utlandet i forhold til norge hva garanti betyr for en selv. Apple har tradisjonelt i Norge vært kjipe på garanti, men kjøper en i Norge har en hvertfall kjøpsloven å forholde seg til. Det tror jeg mange som har hatt problemer med produktene sine gladlig betaler noen kroner ekstra for.

  Men om ikke AppleCare er alt for dyrt ville jeg kjøpt det tvert. Da blir plutselig apple mye med medgjørlig i forhold til garanti og problemer. Ting blir også enklere fikset world wide. Det meste er desverre egentlig et økonomi/risiko spørsmål når det kommer til stykket om hva en bør velge her.
  • 0
 10. rebop la til et emne i Serverløsninger   

  Authoritative SMTP domain not found in metabase
  Hei! Har satt opp en exchange server lokalt og er på testnivå for å få dette til å fungere før vi lar den ta seg av vårt ekte internett-domene.

  Feilen som jeg har nå er at når en sender en epost mottar aldri mottaker eposten. Dette gjelder fra til alle kontoer, både med outlook og web-outlook.

  Når jeg kjører Microsoft Exchange - Troubleshoot Assistant får jeg følgende beskjed:
  "Mail flow issue found"
  Authoritative SMTP, domain not found in metabase.
  SMTP domain 'tk.local' is set as an authtoritative address in recipient 'Default Policy', but a corresponding record cannot be retrieved from the metabase for SMTP instance 'Default SMTP Virtual Server' on server servernavnet. Please check whether this is a temporary metabase access issue or a record does not really exist. Error: The system cannot fint the path specified.

  Har prøvd å leita i oppsettet for å finne ut av dette, men står desverre veldig fast... Idéer for hvordan jeg skal gå frem for å fikse dette mottaes med stor takk.
  • 0 svar
  • visninger
 11. rebop la til et innlegg i et emne CRM på Mac?   

  Meget interessant spørsmål du har her.

  Har ikke alt for masse kunnskap, men vil legge til at det vil straks (om det ikke allerede) blir laget en Lotus Notes klient for Mac OS X. Det gir jo om ikke annet mulighet for å unngå microsoft server hvis det er et ønske.

  Se her:
  http://www.macrumors.com/pages/2006/09/20060930112500.shtml
  • 0
 12. rebop la til et innlegg i et emne kisMAC   

  kismac er jo ikke så vanskelig å bruke da. Hva med å skrive et spørsmål om hva du egentlig lurer på istedet for å spørre om det er noen som kan å bruke det..?

  For the record: ja jeg har det, men det er det nok også mange andre som har. KisMac er et nyttig verktøy for bla å sjekke ut hvor god/dårlig trådløs dekning en har oppgitt i noe mer enn en skala fra en til fire streker.
  • 0
 13. rebop la til et innlegg i et emne Mac OSX 86   

  Det er faktisk feil. Det er bare å trykke eple-q(standard tast for avslutt program i mac os x) så avsluttes den dialogboksen for registrering.

  Det er forøvrig ganske enkelt å installere mac os x på vanlig pc, men de lærde strides masse om hvorvidt det er lovlig eller ei, selv om en har kjøpt en versjon av mac os x. En finner masse info om hardware er støttet osv, evt hvilke plist-hacks en kan gjøre for å få til hardware på wikien til osx86project.org

  Anbefaler uansett å kjøpe apple-hardware da det gir den helst klart beste brukeropplevelsen!
  • 0
 14. rebop la til et innlegg i et emne XBOX og MAC   

  Du kan bruke ftp til å laste opp film, musikk osv til din xbox.

  Selv anbefaler jeg transmit(koster noen få penger), evt kan du bruke Cyberduck (freeware) som du finner her:
  http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/14426

  Finn ut ip-adressen på din xbox (det står i menyene i xbmc bare du leter litt, varierer etter hvilket skin du bruker).

  Så dumper du bare filene på ønsket plass til din xbox.

  For å laste opp spill kan du bruke xiso:
  http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/26248
  • 0