Deezire

Medlemmer
 • Innholdsteller

  59
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om Deezire

 • Rang
  Nyansatt

Deezire sin aktivitet

 1. Deezire la til et innlegg i et emne Farlig å åpne spam i Gmail?   

  Nei, det er ikke farlig å åpne spam i gmail. Du kan også klikke på linkene om du vil, hvis du bare er smart nok og fjerner ref-id, men da bør du vite hva du gjør.

  Det er heller ikke farlig å åpne det i Outlook eller Thunderbird, da disse by-default ikke laster ned bilder uten brukerens godkjenning.
  • 0
 2. Deezire la til et innlegg i et emne [LØST] Hvordan finner jeg ut om jeg har for liten strømforsyning?   

  Jeg kjører med en strømforsyning med for lav effekt, noe som resulterer i at PCen bruker noen ganger på "å starte opp". Men alt kommer seg til slutt, selv ved full last på et Nvidia 8800GT-kort og raptor-disker. Er vel en 400W PSU.
  • 0
 3. Deezire la til et innlegg i et emne backup vmware   

  Et skikkelig oppsatt SAN kjører jo selvsagt i RAID, så det burde strengt tatt ikke være noe problem.
  • 0
 4. Deezire la til et innlegg i et emne Priser på server   

  Jeg forseslår en Nextron 1U Value, som du selv kan konfigurere og bestille fra nextron.no.
  • 0
 5. Deezire la til et innlegg i et emne Tips og triks om XEN ?   

  Personlig har jeg kun erfaring med Xen (.. og XenSouce) med Debian som Dom0 ("host"), og vil sterkt anbefale det. Prøvde meg så vidt på SLES med Xen, men droppet det pga. bedre kjennskaper til Debian. Her er hvertfall en ganske enkel guide som tar deg gjennom det mest basic i Xen: http://www.howtoforge.com/perfect_xen_setup_debian_ubuntu

  Eventuelt så kan du ta kontakt med meg så vi kan finne en grei timebetaling så skal jeg sette det opp for deg. Hvilke operativsystemer er det du har tenkt å virtualisere? Hvis det kun er linux så er det ikke noe problem, men hvis det er Windows (m.fl.) så trenger du hardware med hardware aksellerert virtualiseringstøtte, HVM.
  • 0
 6. Deezire la til et innlegg i et emne backup vmware   

  Kjør maskinene opp i cluster og kjør ESX på toppen av det. Da har du (soft)hardware redudnancy. Kjør også to virtuelle servere i cluster, så har du software redundancy. Det er hypotetisk sett mulig at ESX-server skal kræsje, men høyst usannsynlig.
  • 0
 7. Deezire la til et innlegg i et emne Integrert webcam i Vmware   

  Om du hadde vært heldig så hadde webcammet brukt USB-interface internt, og da hadde det vært en *liten* mulighet for at det hadde fungert. Desverre så er støtten for 3. parts hardware (type touchpad, webcam etc) dårlig støttet i virtualisering.
  • 0
 8. Deezire la til et innlegg i et emne XviD, hva er poenget, når WMV er SÅ mye bedre?   

  Du sammenligner helt feil. Det er som å sette en handikappet til å løpe 100m spurt med folk i verdensklassen. Det er fler grunner til at WMV gir bedre resultat når du enkoder det enn XviD.

  1. Kildefilen er enkodet i WMV, et proprietært format fra Microsoft. Altså skal enkoderen din overføre fra et ukjent format til sitt eget format. Du kan selv prøve å tolke Hindu når du kun snakker Norsk.

  2. Du driver med re-enkoding. Kildenfilen din er allerede enkodet i et format som gjør at kvaliteten allerede har blitt skalert ned. Du har vel hørt at man skal unngå å lage kopier av CD-kopier, fordi kvaliteten synker? Nettopp derfor!

  3. WMV og XviD har helt forskjellige metoder å komprimere på. XviD er helt klart det formatet som er enklest å spille av på flest spillere, det er faktisk bare Microsoft sin egen avspiller, Windows Media Player, som faktisk kan spille av WMV, natively.

  Så kommer leksa om kontainerformat og enkoding. WMV er ikke bare et enkoding, men det er også et kontainerformat. Enkodingen inni en WMV-fil kan være fler forskjellige versjoner av Microsoft format.

  XviD er såvidt jeg vet ikke et kontainerformat, selv om jeg har sett filer med .xvid-endelse. XviD benytter seg som regel av kontainerformatet AVI, som kan inneholde alt fra råfilm til hardt enkodet film i de fleste formater.
  • 0
 9. Deezire la til et innlegg i et emne Forskjellen på S0 og T0   

  Hoi, det gikk visst litt fort på tastaturet ser jeg.
  • 0
 10. Deezire la til et innlegg i et emne Kommer ikke inn på "sikre sider"   

  Enda bedre ville det vært om han installerte ett operativsystem som produsenten enda gav support til. Windows ME er og har vært en stor flopp. Den skulle være gaming plattformen til Windows men bruker så og si kun kode fra Win NT 4.0, som alle med litt kontorerfaring vet er ganske så livlig. Den gjør litt som den vil.
  • 0
 11. Deezire la til et innlegg i et emne Mottar samme e-mail flere ganger   

  Det er nok mailserveren hos mottakeren som har gått i en loop. Han vil nok og også merke at mailene blir større og større, henholdsvis dobbelt så store hver gang. Dette er fordi mailen sitere seg selv og legger inn innholdet på nytt.

  Jeg hadde en mail som gikk i loop 8000 ganger. Den siste mailen var på 100Mb. Ikke mye gøy med andre ord.

  Be han kontakte ISPen sin og få dem til å sjekke opp om det er en loop og hvis det er en loop så fjerner de den samt alle duplikatene.
  • 0
 12. Deezire la til et innlegg i et emne [LØST] GeForce 7800 GT og Sony HD-TV på VGA-inngang   

  Jeg kjører selv både DVI, VGA og HDMI på TVen min hjemme uten noen større problemer.

  Jeg tror problemet ditt ligger i overgangen fra VGA til DVI. Det kan godt være at din TV ikke støtter analoge signaler og krever digitale signaler.
  • 0
 13. Deezire la til et innlegg i et emne Hvordan få mange filer til en samlet fil?   

  Nei, såklart for det er jo helt vanlig å følge scene 2004 standards på en fullstendig lovlig film. Hirr.

  Anyhow, du kan mounte den med daemon tools og brenne ut en kopi eller brenne image-filen rett ut ved bruk av Nero eller Alcohol 120%.
  • 0
 14. Deezire la til et innlegg i et emne WPA kryptering ikke så sikker likevel?   

  AES-196 og AES-256 er 100% sikkert. Det er ingen kjente feil i den enda. Du får tak i mer og mer utstyr som takler AES-kryptering.

  Du kan også overvåke nøytroner i lufta for å se hvorvidt du blir avlyttet. Dog er det ganske high-end utstyr beregnet på militæret.

  Kryptering er som høna og egget; hvem kom først?
  • 0
 15. Deezire la til et innlegg i et emne Nextgentel Nede igjen   

  Har hatt nextgentel i seks år og aldri hatt noe problemer med kundeservice eller oppetid. Har iløpet av tiden hatt tre dager med nedetid som har kommet av linjebrudd i Arendal fordi noen gikk postal med en gravemaskin.

  Dog var alt mye bedre da de kjørte på cisco 677. Disse nye speedtouch-greiene er noe herk som ikke støtter forwarding av portranges. Dog så kan man med mye knoting sette opp DMZ til en egen boks som kan filtrere.
  • 0