LazieAlex

Medlemmer
 • Innholdsteller

  142
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om LazieAlex

 • Rang
  Junior

Profile Information

 • Sted Trondheim

LazieAlex sin aktivitet

 1. LazieAlex la til et emne i Serverløsninger   

  Java-driver for MySQL nekter å koble seg til databasen
  Hei,
  Har følgende oppsett som har fungert utmerket for 7-8 måneder siden:

  Lokal MySQL-server. Utvikler et lite verktøy i NetBeans og har brukt mysql-connector-java-5.0.4-bin for å koble til databasen.

  Netbeans nektet å koble seg til db-serveren da jeg prøvde å kjøre NetBeans i går for å gjøre et par oppdateringer. Det går fint an å koble til databasen via MySQL-fronent SQLyog.
  Har nå oppdatert MySQL, NetBeans og mysql-connector til siste versjon, men får fortsatt feil selv om det fungerer fint å koble til via SQLyog.

  Som sagt har dette oppsettet fungert tidligere. Har i mellomtiden oppgradert fra Vista til Windows 7 Beta til Windos 7 RC dersom det skulle ha noe betydning.

  Kjører følgende testkode:


  public static void main(String[] args) { try { Class.forName("com.mysql.jdbc.Driver").newInstance(); } catch (Exception E) { System.err.println("Unable to load driver"); E.printStackTrace(); } try { Connection C = DriverManager.getConnection( "jdbc:mysql://localhost:3306/test", "root", "test"); Statement Stmt = C.createStatement(); ResultSet RS = Stmt.executeQuery ("SELECT title, author, comment " + " FROM books WHERE topic=\"Java\""); while (RS.next()) { System.out.print("\"" + RS.getString(1) + "\""); System.out.print(" by " + RS.getString(2)); System.out.println(": " + RS.getString(3)); } C.close(); RS.close(); Stmt.close(); } catch (SQLException E) { System.out.println("SQLException: " + E.getMessage()); System.out.println("SQLState: " + E.getSQLState()); System.out.println("VendorError: " + E.getErrorCode()); } } og får da følgende feilmelding: SQLException: Communications link failure Last packet sent to the server was 0 ms ago. SQLState: 08S01 VendorError: 0 Her er hele feilmeldingen: *** ERROR: connect() *** com.mysql.jdbc.exceptions.jdbc4.CommunicationsException: Communications link failure Last packet sent to the server was 0 ms ago. at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance0(Native Method) at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance(NativeConstructorAccessorImpl.java:39) at sun.reflect.DelegatingConstructorAccessorImpl.newInstance(DelegatingConstructorAccessorImpl.java:27) at java.lang.reflect.Constructor.newInstance(Constructor.java:513) at com.mysql.jdbc.Util.handleNewInstance(Util.java:406) at com.mysql.jdbc.SQLError.createCommunicationsException(SQLError.java:1074) at com.mysql.jdbc.ConnectionImpl.createNewIO(ConnectionImpl.java:2120) at com.mysql.jdbc.ConnectionImpl.<init>(ConnectionImpl.java:723) at com.mysql.jdbc.JDBC4Connection.<init>(JDBC4Connection.java:46) at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance0(Native Method) at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance(NativeConstructorAccessorImpl.java:39) at sun.reflect.DelegatingConstructorAccessorImpl.newInstance(DelegatingConstructorAccessorImpl.java:27) at java.lang.reflect.Constructor.newInstance(Constructor.java:513) at com.mysql.jdbc.Util.handleNewInstance(Util.java:406) at com.mysql.jdbc.ConnectionImpl.getInstance(ConnectionImpl.java:302) at com.mysql.jdbc.NonRegisteringDriver.connect(NonRegisteringDriver.java:282) at java.sql.DriverManager.getConnection(DriverManager.java:582) at java.sql.DriverManager.getConnection(DriverManager.java:185) at tommy.Database.connect(Database.java:61) at tommy.Database.main(Database.java:738) Caused by: com.mysql.jdbc.exceptions.jdbc4.CommunicationsException: Communications link failure

  Kan noen hjelpe meg med dette. Har nå brukt hele døgnet på å løse dette uten å lykkes.
  • 0 svar
  • visninger
 2. LazieAlex la til et innlegg i et emne [LØST] \\XP i vista (fildeling)   


  Funker ikke. Må bruker Send LM & NTLM - use NTLMv2 session security if negotiated
  På xp maskina er den satt til: Send LM & NTLM responses
  • 0
 3. LazieAlex la til et innlegg i et emne [LØST] \\XP i vista (fildeling)   

  Takk for tipset...
  • 0
 4. LazieAlex la til et innlegg i et emne [LØST] \\XP i vista (fildeling)   

  Jipppppppppppppppppppppppieeeeeeeee.... Fant det ut til slutt

  I Local Security Policy skal Network security: LAN Manager authentication level være Send LM & NTLM - use NTLMv2 session security if negotiated.
  Skjønner ikke åssen/når den ble endret til Send NTLM response only. Mest sannsynlig har jeg kommet bort i scrollehjulet mens jeg har vært inne og sjekka diverse innstillinger.
  Tok nesten en uke å finne dette ut.

  Takk for alle innspill.
  • 0
 5. LazieAlex la til et innlegg i et emne [LØST] \\XP i vista (fildeling)   


  Den står på privat.
  Andre valg som er på under nettverk og delingssenter:
  - Network discovery
  - File sharing
  - Printer sharing
  - Password protected sharing

  Men det virker som om det ikke har noe å si selv om jeg slår av eller på alle opsjoner. Får bare pålogglingsdialog når jeg prøver å koble til XP-maskina.
  Kan være en registeroppføring eller sikkerhets-/nettverkspolicy som må endres.
  • 0
 6. LazieAlex la til et innlegg i et emne [LØST] \\XP i vista (fildeling)   

  Safe mode med nettverk gjorde heller ingen nytte.

  Har nå innstallert Virtual Pc med XP på den bærebare for å prøve å koble til den stasjonære.
  Har opprettet samme bruker/passord på det virtuelle OS'et.
  Når jeg prøver å koble til \\STASJONÆR, får jeg samme påloggingsdialogboks. Får bare lov til å skrive passord. \\STASJONÆR\Guest står som brukernavn, som jeg ikke kan endre på. Kanskje dette er en pekepinn på en mulig diagnose av problemet.


  EDIT: Fikk det til å fungere på den Virtuelle XP'en ved skru av Enkel fildeling (hadde slått den på i går for å se om det hjalp).
  Feilen er herved lokalisert på Vista. Nå blir det litt feilsøking på bærbaren.... uffffff
  • 0
 7. LazieAlex la til et innlegg i et emne [LØST] \\XP i vista (fildeling)   

  Har googlet i ytterligere to dager og alt er akkurat som det var...Får ikke bort den fordømte påloggingsdialogen.
  Har også prøvd å koble til den stasjonære via en en annen bærbar. Fikk ikke tilgang til den stasjonære da heller. Det er altså en feil på den stasjonære pc'en (den med win xp). Kan hende det skyldes en windows update.
  Vurderer å forfmatere. Eller kanskje jeg skal prøve å system gjenoppretting først.
  • 0
 8. LazieAlex la til et innlegg i et emne [LØST] \\XP i vista (fildeling)   


  Dette funket heller ikke....
  • 0
 9. LazieAlex la til et innlegg i et emne [LØST] \\XP i vista (fildeling)   


  Leste du problemstillingen?
  Tror ikke det er problem på vista-maskina, men på pc'en med xp.
  Og ja, jeg har prøvd diverse innstillinger i Netterverks- og delingssenter.
  • 0
 10. LazieAlex la til et innlegg i et emne [LØST] \\XP i vista (fildeling)   

  Begge pc'ene tilhører samme arbeidsgruppe. Når jeg prøver å koble til xp-maskina som nettverksmaskin fra vista, får jeg samme påloggingsvindu. Problemet er at den ikke godtar brukernavn/passord.
  Under network i vista ser jeg begge maskinene, men får påloggingsvindu med en gang jeg dobbel-klikker den stajonære pc'en.
  Det underlige er at jeg ikke ser vista-maskin fra xp'en under netterverk, men jeg kan fint koble til ved å skrive \\BÆRBAR fra Kjør.

  Har nå også prøvd å koble til ved hjelp av en annen bærbar pc, med samme resultat. Det ser ut som om det er en eller annen innstilling som må skrus på i XP.

  aaarrrrrrrrgggggghhh foreløbig........
  • 0
 11. LazieAlex la til et emne i Generelt om nettverk   

  [LØST] \\XP i vista (fildeling)
  Hei,
  Jeg har en stasjonær med XP Pro og en bærbar pc med Vista Ultimate.
  Har alltid brukt kommandoen \\STASJONÆR fra den bærbare for å få tilgang til diverse mapper/ på den stasjonære, men helt siden jeg kom hjem igjen fra juleferien, har det sluttet å fungere.
  Hver gang jeg kjører kommandoen \\SASJONÆR fra laptopen, blir jeg bedt om brukernavn og passord. Ikke nok med det, den vil heller ikke godta brukerinfo og fortsetter å vise samme dialogboksen om og om igjen.
  Fra den stasjonære maskina går det fortsatt an å koble til den bærbare (\\BÆRBAR).

  Har googlet etter en løsning i flere dager nå. Håper noen kloke hoder her klarer å hjelpe meg.

  -alex

  PS: Begge maskinene har en bruker med samme brukernavn og passord, Avast som antivirusprogram og brannmuren i ruteren. Har prøvd å slå alt av og på uten hell. Samme konfigurasjon har fungert utmerket tidligere. Er den en Windows Update som kan ha f'ed up lokalnettet?
  • 18 svar
  • visninger
 12. LazieAlex la til et emne i Programmeringsspråk   

  Drag n Drop bilde i Java
  Hei,
  Hva er den enkleste måten å dra et bilde fra explorer/skrivebordet og slippe det på en JLabel slik at den viser bildet i form av en thumbnail? Har sett litt på TransferHandler, men den lar meg bare legge til drag-n-drop-funksjonalitet innad i javaprogrammet mellom swing-komponenter.

  På forhånd takk

  Alex
  • 0 svar
  • visninger
 13. LazieAlex la til et innlegg i et emne [LØST] uTorrent + Vista + SpeedTouch = Trøbbel   

  takk for alle svar.... porten i ruteren var ikke åpnet skikkelig...
  • 0
 14. LazieAlex la til et emne i Generelt om Internett   

  [LØST] uTorrent + Vista + SpeedTouch = Trøbbel
  Hei,
  Har kjøpt en asus bærbar med vista home premium. Sliter veldig med å åpne porter. Den stasjonære pc'en med xp fungerer smertefritt.
  Brannmuren i ruteren er slått av. Bruker Kaspersky Internet Security som jeg også har slått av inntil videre. Da skulle det jo i utgangspunktet være fritt frem å velge en port for å bruke i uTorrent. Får bare en oransj trekant med utropstegn i statusbaren i uTorrent.

  Har prøvd diverse kombinasjoner i det siste uten å lykkes:
  - Prøvd med både versjon 1.6 og 1.7b av uTorrent
  - slått av og på div. utstyr. Slått av uac/kaspersky
  - lagt til utorrent i tillatte app i ruteren selv om brannmuren der er slått av
  - slått av/på upnp i uTorrent-innstillinger
  - :wall:

  Noen som har et bedre forslag?

  Forresten, hvis jeg går inn i Nettverk, får jeg opp tre enheter (ruter, bærbar og stasjonær). Der er det mulig å høyre-klikke og aktivere ruteren (som jeg har gjort), men da begynner internettindikatoren på ruteren å blinke rødt selv om jeg fortsatt kan bruke internett. Hva gjør egentlig denne aktiveringen?

  Vista blir snart et mareritt... savner litt de blå fargene til xp

  -alex
  • 4 svar
  • visninger
 15. LazieAlex la til et innlegg i et emne Hvilken av disse tre?   

  Takk for alle svar selv om det er like mange forslag som antall svar, noe som gjør enda vanskeligere å gjøre et valg. Venter til i morra med å bestemme meg.


  Har lest at go7700 (med 512MB dedikert minne) er bedre enn ati x1700 (med 512 hyper memory eller noe sånt). Det som skiller denne pc'en fra de andre, er at den har fingertrykksleser.


  den blir litt for stor og tung.


  så klart vekta har litt å si, men veier de ekstra funskjonene, litt lenger batterilevetid og gadget-faktoren på G1 opp for 800 gram mer vekt?
  • 0