pijano

Administrasjonen
  • Innholdsteller

    4 947
  • Ble med

  • Besøkte siden sist


Alt skrevet av pijano

  1. pijano la til et innlegg i et emne Fik ingen ringetone på min telefon   

    Hei.
    Telefonen er ikke koblet til noe Bluetooth-høytaler i stedet for intern?
    Du hører folk i telefonen for det, men ikke ringelyden ut?
    Har du prøvd en soft reset (holde inne hjem-knappen + av/på til eple-logen dukker opp, så slipp og la den restarte)?
    • 0
  2. pijano la til et innlegg i et emne Problem med oppstart av Windows 10   

    Hei.
    Koble til harddisken igjen (snurredisken), start opp rett i BIOS / UEFI.
    Pass da på at SSD-disken (som OS-et er på) står som første bootvalg + som første harddisk i lista.
    Se om det hjelper.
    Jeg vet ikke om det er tilfelle lenger, og hvor gammelt hovedkort du har, men når man skulle ha OS på SSD, så måtte en sørge for å koble den til Sata-kobling 1 eller 2, så andre harddisker / DVD-brenner etc. på nr 3 osv.
    • 0
  3. pijano la til et innlegg i et emne Ny laptop med 8GB minne, ønsker 16, kjøpe 1x16 eller 1x8 - kompabilitetsproblemer   

    Det er viktig at du ikke setter inn lavere hastighet på minnebrikken enn du har, ellers vil den klokke ned.
    Selv om jeg tidligere (for mange år siden) har miksa produsent og brikketype med hell, så er det ikke alltid anbefalt. Til tross for samme spesifikasjoner, så kan det være at de ikke snakker helt sammen, pga produksjonsforskjeller.
    Du kan lese om det her: https://www.tomshardware.com/reviews/ddr-dram-myths,4155.html#p1
    Jeg regner med at HP er dyrere pga at det er original maskinvare, og hvis det er det du har i maskinen fra før av, ville jeg gått for den brikken, eller bytta ut begge med 16GB fra Kingston (f.eks).
    Ytelsesmessig er det nok ingen forskjell på de du har linket til.
    • 0
  4. pijano la til et innlegg i et emne Blir ikke kvitt Google Chrome   

    Du kan forsøke med Revo Uninstaller. Jeg har pro-versjon, men du har en gratis versjon som gjør slik jobb.
    • 0
  5. pijano la til et innlegg i et emne sikker tilkobling   

    Jeg tror den nettsida du forsøker å nå, sliter med ett eller annet. Utgått sertifikat muligens. Jeg kommer heller ikke inn på noen som helst måte, uansett nettleser, ei heller undersider (404 not found). Til tross for at Javaskript er etablert.
    Et triks er å gjøre om http til https, men hjelper ikke her. 
    Jeg ville tatt kontakt med dem på telefon for å høre om de er klar over dette.
    • 0
  6. pijano la til et innlegg i et emne Gjelder GDPR på norsk nettside?   

    Bare hyggelig. 
    • 0
  7. pijano la til et innlegg i et emne Gjelder GDPR på norsk nettside?   

    Hei Silje.
    Denne nye loven omfatter også EØS-land som vi er en del av.
    • 0
  8. pijano la til et innlegg i et emne Port forward - NAT Loopback   

    Hei og takk for tilbakemelding.
    Et godt poeng. Vet ikke om det lar seg gjøre, slik forumet er nå, men kan ta det opp med redaksjonen. 
    • 0
  9. pijano la til et innlegg i et emne Port forward - NAT Loopback   

    Hovedfordelen ved NAT loopback er at den tillater en å behandle ruterenes WAN-adresse som om den var i et LAN. Dette er gunstig hvis du har et vertsnavn knyttet til IP-adressen til WAN-en, eller bare hvis du vil ha tilgang til tjenester via WAN-adressen din i stedet for å håndtere den interne LAN-adressen.
    Jeg tror ikke det har noe å si for deg om den er på eller av i ditt tilfelle.
    • 0
  10. pijano la til et innlegg i et emne DHCP Windows Server 2016 problem   

    Hei.
    Tilbyr Telenor fast IP til hjemmenett (regner med at det er det du har)?
    Hvis ikke, så kan det være derfor du ikke får internett, men kun LAN, når du setter statisk innstillinger på nettverkskort.
    Jeg ville hørt med Telenor.
    • 0
  11. pijano la til et innlegg i et emne Ny SSD til ThinkPad T440s   

    Hei.
    Så lenge du velger en 2,5'' så passer den fint, så den du linker til fungerer.
    Jeg har ikke noe andre prisgunstige tips, kanskje noen andre her har det.
    Evn. sjekke prisguide.no
    • 0
  12. pijano la til et innlegg i et emne Mitt nett finner ikke ny nanobeam (192.....) Hva må jeg gjøre   

    Bra løst. Tror ikke du hadde fått kontakt ellers, uten mye mikkmakk.
    • 0
  13. pijano la til et innlegg i et emne TVSurf   

    Det er ikke noe vi reklamerer for, det er nok en Google-annonse pga søket ditt. 
    • 0
  14. pijano la til et innlegg i et emne TVSurf   

    TVFox heter det nå, og lovlig er det ikke.: https://www.dinside.no/data/helt-gratis-helt-lovlig-og-millioner-av-nordmenn-bruker-det/68730712
     
    Sannsynligvis ikke så mye du får inn heller, så ville spart pengene mine.
    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1794703
    • 1
  15. pijano la til et innlegg i et emne Finner ikke mitt eget nettverk   

    PC-en din ser og kan koble deg til andre nett, så ser ikke at den er problemet.
    Har du forsøkt å ta ut strømledning av Getboxen i ett minutt, eller så?
    • 0
  16. pijano la til et innlegg i et emne Finner ikke mitt eget nettverk   

    Ja, dette er veldig rart. At du ikke hadde fått koblet til, hadde vært en annen sak, men når du ikke engang kan se nettverket.
    Det er akkurat som om ssid broadcast er deaktivert i Get-boksen, hvis de i det hele tatt har det valget.
    Slikt som dette er ikke så enkelt å løse, du kan jo koble til med kabel, men det er nok ingen løsning, og ledningen vil bare bli til irritasjon.
    Noe jeg kanskje ville prøvd, var å skur av wifi på en del av enhetene som er kobla til nå, for å se om maskinen din da ser nettet, ellers er det noen andre tips fra HP her: https://support.hp.com/us-en/document/c04649175
    Jeg har også sett på drivere- og bios-oppdatering til PC-en din, men fant ikke noe som hadde fiks for at dette kan oppstå.
    • 0
  17. pijano la til et innlegg i et emne Finner ikke mitt eget nettverk   

    Ettersom PC-en din ser andre nett, og du kobler deg opp fint via mobilens nett, så tenker jeg fortsatt at det kan være et problem med Get-boksen. Jeg kjenner flere som ikke er helt fornøyd med den og har koblet egen ruter til som har hjulpet med ustabile nett.
    Det vil allikevel ikke bety at dere har samme problem, og det kan være en kombinasjon her.
    Det du kan forsøke, er å avinstallere nettverkskortet i PC-en, restart og la den installere seg igjen. 
    Det kan også hjelpe å høyreklikke på det trådløse ikonet på PC-en og kjøre en feilsøking (hvis du ikke har gjort det allerede).
    Er det en laptop du har? Hvis så, og operativsystemet er oppdatert, så har du sannsynligvis de nyeste drivere til kortet.
    Hvis det er en stasjonær, så kan det lønne seg å sjekke produsentens nettside etter oppdatering til det trådløse nettverkskortet.
    Jeg ville også ringt Get support, da de kan gå inn å se om det kan være noen innstillinger som kan endres i boksen, eller evn annet som hjelper deg på nett. Kanskje de ser noe, eller kan kjøre en oppdatering som løser problemet.
    • 0
  18. pijano la til et innlegg i et emne Finner ikke mitt eget nettverk   

    Hei.
    Står ruteren nær andre ting som muligens har forstyrrende signaler, slik som TV-en?
    I så fall, har du mulighet til å flytte den, helst litt høyt opp?
    Fungerer ikke det, ville jeg forsøkt å resette ruteren.
    • 0
  19. pijano la til et innlegg i et emne Mistet plass på ekstern harddisk og mangler installasjonsmedie   

    Hei.
    Er det en ekstern harddisk dette? Har du forøkt å koble den til en annen PC for å se om du får opp hele volumet da?
    Hvis det er det samme der, kan du ta et bilde av diskbehandling hvor info om harddisken fremkommer og legge ut her i tråden?
    Hva slags installasjonsmedie mangler du? Hvilket operativsystem og versjon?
    • 0
  20. pijano la til et innlegg i et emne Kameraet vil ikke virke   

    Hei.
    Her trengs det litt mer info.
    Er det en bærbar MSI-PC du har og det er webkameraet som ikke virker?
    Hva slags feilkode får du?
    Du er sikker på at kameraet er aktivert? Prøv dette først: Hold inne FN-tasten, samtidig som du klikker på F6.
    Fungerer kameraet da?
    • 0
  21. pijano la til et innlegg i et emne [Løst] - PC henger på Logo screen, kommer ikke inn i BIOS   

    Vi krysser fingrene. 
    • 0
  22. pijano la til et innlegg i et emne [Løst] - PC henger på Logo screen, kommer ikke inn i BIOS   

    Det kan hende du har en feil på en av diskene, eller tilkoblingen til den, så hvis dette skjer igjen, anbefaler jeg deg å gjøre det samme (altså koble fra alle disker), så koble én og én til for å sjekke. Er det feil der et sted, så blir jo ofte systemet ustabilt og trøblete og treg oppstart.
    Pass også på at SSD-disken din med operativsystem er kobla til første eller andre Sata-kobling (IDE, brukes sjeldent nå, det går i Sata) på hovedekortet. Du ser nummer på de via manualen. Den bør også stå som disk nr 1 i BIOS.
    • 0
  23. pijano la til et innlegg i et emne [Løst] - PC henger på Logo screen, kommer ikke inn i BIOS   

    Det er fordi du har noe som heter IDE delay time, eller boot delay time i BIOS, som kan tilbakestilles.
    BIOS klarer ikke å oppdage IDE-tilkoblingene i tiden det tar å boote opp, altså at de ikke er klare i rett tid, derfor kommer denne.
    Jeg synes fortsatt du burde resette BIOS, men du kan først prøve å koble fra alle disker (også DVD-ROM, eller lignende), bortsett fra harddisken med operativsystemet på.
    • 0
  24. pijano la til et innlegg i et emne Samsung S4 Får Ikke Hentet IP-Adresse   

    ISP er internettleverandøren (internet service provider). Beklager, så vant til å bruke det. :-).
    Det neste jeg da ville forsøkt er å resette wifi-innstillingene på telefonen, eller la telefonen glemme nettverket hjemme.
    https://forums.androidcentral.com/ambassador-guides-tips-how-tos/326698-guide-troubleshooting-wi-fi-connection-problems.html
    Hvis ikke det fungerer, slå av telefonen, ta ut batteriet (hvis det er mulig) i et halv minutt, så sett det inn og start opp igjen.
    Det er noen flere tips her: https://thedroidguy.com/2015/09/how-to-fix-samsung-galaxy-s4-unfortunately-internet-has-stopped-error-other-internet-related-issues-1049829
    Når en søker på mobilen og internett-problemer, får en opp mange treff. Selv om den fungerer fint andre steder, så kan det være den som er problemet her.
     
    • 0