Valday

Medlemmer
  • Innholdsteller

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om Valday

  • Rang
    Nyansatt

Valday sin aktivitet

  1. Valday la til et innlegg i et emne Problem under bygging av PC! Help :/   

    Ja, jeg er klar over dette hadde i utganspunktet 8 pin tilkoblet. Var bare det at i manualen til hovedkortet viste en mulighet med bare 4 tilkoblet, så da prøvde jeg det.
    • 0
  2. Valday la til et innlegg i et emne Problem under bygging av PC! Help :/   

    Her er 2 bilder av oppsettet i tilfelle noen ser om jeg har glemt noe.


    • 0
  3. Valday la til et innlegg i et emne Problem under bygging av PC! Help :/   

    Det er den første, DVI-I single link. Jeg har prøvd ut en og en minnebrikke nå, testet ut forskjellige tilkoblinger til PSU'en og fortsatt så er det ikke noe liv:/ Jeg har også en mini-høytaler til speaker-pluggen for å høre etter BIOS-pipet (eller hva nå det kalles) men ikke noe lyd her heller. Den skulle vel ha gitt lyd uavhengig av skjermkort og skjerm.

    Det som er snodig er at hovedkortet har LED's for de forskjellige komponentene, og i følge manualen vil disse lyse hvis noe ikke er som det skal. Det er en for minne, prosessor, VGA og Boot Device. Ingen av disse lyser så det virker som alt er bra, og da skjønner jeg hvertfall enda mindre av problemet :/

    Jeg aner virkelig ikke hva jeg skal gjøre..
    • 0
  4. Valday la til et innlegg i et emne Problem under bygging av PC! Help :/   

    Takker for svar, nå kan jeg hvertfall senke skuldrene litt, for det høres ut som jeg har montert prosessoren helt rett.

    Jeg tror jeg har husket alt, men jeg kan prøve å forklare nærmere akkurat hva jeg har gjort mtp koblinger.

    1. 24-pin hovedstrøm fra hovedkort til 10 pins på PSU
    2. Kabel på prosessorvifte er koblet til (den går når jeg slår på)
    2b. 8 pins fra supplementerende prosessorstrøm (merket EATX12V) til 8 pins på PSU.
    3. To stk PCI-e fra skjermkortet til 1 stk 12 pins på PSU. Viftene går på skjermkortet når jeg starter opp.
    4. DVI fra skjermkort til.. øøh er det VGA den heter den blåe pluggen i skjermen?
    5. Selvfølgelig strøm til PSU og skjerm..

    Angående minnet skal disse være plassert riktig (i de blå festene), men jeg skal prøve meg litt frem her og se om det skjer ting.
    • 0
  5. Valday la til et emne i PC-hjelp   

    Problem under bygging av PC! Help :/
    Hei,

    da var jeg midt under bygging av pc. Det er første gangen jeg gjør dette så jeg er ikke akkurat erfaren.

    Jeg har tatt en midlertidig montering utenfor kabinettet for å se om ting stemmer. Dette har jeg gjort til nå:

    1. Montere prosessor Intel 2500k
    2. Montere minne, Corsair Vengeance 8gb DDR3 XMS3 1600mHz PC3-12800
    3. Montere skjermkort, Asus GTX 560 Ti

    Hovedkortet er Asus P8Z68-VPro. Jeg har koblet opp strøm til komponentene men da jeg starter opp får ikke skjermen noe signal, selv om jeg ser at alt får strøm. Hvis jeg har skjønt det rett, så skal jeg hvertfall få opp en skjerm som sier at maskinen ikke kan boote?

    Monteringen har gått greit, men det er en ting jeg reagerte på; når jeg skulle "klemme prosessoren på plass i holderen", virket det som innfestingen klemte prosessoren ganske hardt ned. Jeg åpnet den forsiktig igjen og kikket på pinnene til hovedkortet(under prosessoren) og nå står de alle litt skjevt, altså ikke rett opp og ned. Er dette noe de skal gjøre? Hvis ikke så er vel hundre og he***tte ute:/

    Det jeg håper på er at jeg har gjort en banal feil og at det er det som er årsaken, men skulle gjerne fått noen tips på saken.

    Takker for alle svar
    • 9 svar
    • visninger
  6. Valday la til et emne i Interne komponenter   

    [LØST] Hvorfor er Corsair XMS3 VENGEANCE billigere enn DOMINATOR DHX+ ?
    CORSAIR 8GB DDR3 XMS3 VENGEANCE PC3-12800 1600MHZ CL8 (2X4GB) - PRIS: 625 kr

    CORSAIR 8GB DDR3 DOMINATOR DHX+1600MHZ CL9 (2X4GB) - PRIS: 799 kr (begge hentet fra Dustin)

    Hvorfor er den øverste billigst når etter det jeg har skjønt den også er den beste?

    Kan også hive inn ett kjapt spørsmål til, har følgende komponenter som jeg vurderer å kjøpe:
    Hovedkort: ASUS P8Z68-V PRO Z68 S-1155 ATX
    Prosessor: INTEL CORE I5 2500K 3.30GHZ 6MB S-1155

    Passer begge minnene som nevnt her over til disse komponentene?

    Takker for svar!
    • 1 svar
    • visninger
  7. Valday la til et innlegg i et emne [LØST] Ett enkelt og greit spørsmål!   

    Takk for greit svar joey:)

    Hvis jeg kunne være så frekk å spørre om en ting til: Er det mye å hente i å gå for 2600K istede for 2500K? Vil det være noe merkbar forskjell, da med tanke på spilling?
    • 0
  8. Valday la til et emne i Generelt om maskinvare   

    [LØST] Ett enkelt og greit spørsmål!
    Hei,

    ser på ny stasjonær pc (til gaming) som jeg vurderer å koste på 2 GPU'er i SLI. Har prosessor mye å si med tanke på SLI? Jeg tenker da på enten Intel® Core™ i7-960 Processor eller Intel® Core™ i5-2500K. GPU'ene jeg vurderer er 560 eller 570.

    Takker for svar!
    • 3 svar
    • visninger
  9. Valday la til et emne i Kjøpshjelp   

    Gaming-PC, grei setup?
    Hei!

    Tenker å investere i ny selvbygd PC, og har snekret sammen ett forslag. Tingen er det at jeg har ikke bygd PC selv før, og skulle gjerne hatt noen tips fra erfarne hoder:)

    Det jeg har kommet frem til er dette:

    Skjerm:
    BenQ 24" LCD G2420HD 1920x1080, 40000:1, 2ms, VGA/DVI/HDMI

    Hovedkort:
    ASUS SABERTOOTH X58, Socket-1366 ATX, X58, DDR3, 3xPCIe(2.0)x16, CFX&SLI, SATA6Gb/s, USB 3.0, FW, TUF, CeraM!X

    Minne:
    Corsair Dominator DHX DDR3 1600MHz 8GB Kit w/2x 4GB XMS3 DHX, CL9-9-9-24, for Core i3/i5/i7, w/Connector, 1.65v

    PSU:
    Corsair HX 1050W PSU ATX 12V V2.2, 80 Plus Silver, Modular, 6x 6+2-pin PCIe, 12x SATA, 140mm Vifte

    HD:
    Crucial m4 SSD 2,5" 128GB SATA 6 Gb/s (SATA3.0), 415MB/175MB/s read/write
    Seagate Barracuda® 7200.12 1TB SATA 6Gb/s (SATA 3.0), 32MB Cache, 7200RPM, 3,5"

    Kabinett:
    Fractal Design Define R3 Black Pearl Vifter: 1x 120mm Front, 1x 120mm Bak, Sound Proof, ATX, mATX, mITX, Card Reader

    GPU (SLI)
    2x Gigabyte GeForce GTX 560Ti 1GB PhysX PCI-Express 2.0,"OC Version", GDDR5, 2xDVI, HDMI, Windforce 2X, 900MHz

    Prosessor:
    Intel® Core™ i7-960 Processor Socket-LGA1366, Quad Core, 3.2Ghz, 8MB, 130W, QPI: 4,8GT/sec, Boxed w/fan

    Tastatur: (crap, men det gjør nytten!
    Logitech Desktop MK120 (Nordic) Sort, USB, Vannavstøtende

    Optisk enhet:
    Samsung DVD±RW Burner, SE-S084D USB 2.0, DVD±R: 8x DVD+RW: 8x, DVD-RW: 6x, DVD-RAM: 5x, Slim Line, Retail, BLACK
    627518

    Ting jeg gjerne skulle hatt litt info om er følgende:
    - Er alle komponeneter kompatible med hverandre
    - Trenger jeg ekstra kjøling for GPU'ene når jeg kjører SLI
    - Vurderer å peise på med 2x 570 gtx for å virkelig kjøre Skyrim og BF3 i full pupp. Er det en bra investering?
    - Til slutt lurer jeg på om noen kan komme med gode tips for en som ikke har bygd PC før. Trenger jeg å kjøpe kabler, monteringsutstyr etc.?

    Takker for alle innspill!
    • 1 svar
    • visninger
  10. Valday la til et innlegg i et emne [LØST] 1066MHz/1333MHz minne opp mot prosessor   

    Da endrer jeg likegreit minnet til 1066MHz, takk for hjelpa
    • 0
  11. Valday la til et emne i Hovedkort, prosessor og minne   

    [LØST] 1066MHz/1333MHz minne opp mot prosessor
    Hei

    Har bestilt en ny pc fra Multicom (Compal NBLB2) og lurer på jeg burde forandre minnetypen med tanke på prosessoren. Det jeg har valgt er:

    - Intel Core i7 620M 2.66-3.33GHz (Turbo Boost) Dual Core 1066MHz 4MB 35W 32nm
    - 4GB DDR3 (2x2GB) 1333MHz SO-DIMM

    Er det slik at minnet bør matche bus-speeden på prosessoren, og at jeg heller burde valgt 2x2GB 1066MHz?
    • 4 svar
    • visninger
  12. Valday la til et innlegg i et emne [LØST] Trenger litt eksperthjelp..   

    Hvor pokker er propoeng-knappen tatt veien da?
    • 0
  13. Valday la til et innlegg i et emne [LØST] Trenger litt eksperthjelp..   


    Takk for flott svar

    Angående multicom-pc'en, har du noen aning om det er mye å hente ved å oppgradere til i7 620M 2.66-3.33GHz prosessoren?

    Når det gjelder harddisken, hvordan er en 7200RPM i forhold til en 5400RPM når det kommer til støy og varme?
    • 0
  14. Valday la til et emne i Kjøpshjelp   

    [LØST] Trenger litt eksperthjelp..
    Hei,

    er på utkikk etter ny laptop. Jeg ser etter en i prisklassen 7-9000kr, som er i stand til å kjøre de nyeste spillene rundt medium settings, men som samtidig ikke er en murstein av en pc. Ellers er det mest normal bruk.

    Har bestemt meg for maks 17 tommer skjerm, og har 3 utvalgte så langt. Det jeg lurer på er om noen skiller seg nevneverdig ut fra de andre? Jeg har som mange andre problemer med å skjønne meg på alle spesifikasjonene Her er de hvertfall:

    - http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=508126&view=detailed#ProductTabs

    - http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=574472&view=detailed#ProductTabs

    - http://www.multicom.no/SystemConfigurator.aspx?q=st:10584381;c:100475;fl:0

    -Alle- tips settes stor pris på, alt fra negative til positive sider. Vet du kanskje om et bedre kjøp, så nevn det gjerne! Poeng deles ut til alt som virker oppklarende
    • 6 svar
    • visninger
  15. Valday la til et emne i Generelt om nettverk   

    [LØST] Problemer med Hamachi
    Hei

    Fikk nylig installert Hamachi, men har problemer med å få det til å fungere skikkelig. Har både prøvd å sette opp ett mesh-nettverk selv, samt koblet til et,
    men får samme problemet. Hamachi kaller det et "tunnelproblem" og sier at det er et problem med en motpartitilkobleing(ved å bruke "ping-test" så får jeg bare beskjeden "Avbrutt forespørsel"). Nå vet jeg også at problemet ikke ligger hos motparten, siden han har bruker Hamachi uten problem.

    Jeg har rimelig dårlig forståelse når det kommer til hvordan nettverk fungerer, men jeg vet hvertfall at jeg har satt opp en statisk IP Lurer på om dette kan være problemet, og at jeg derfor må bruke en fast IP til Hamachi også (sette en fast IP under Egenskaper for TCP/IPv4). Men som sagt har jeg egentlig ingen anelse

    En annen ting jeg oppdaget var at Mozilla ikke lengre kunne tilkoble noen sider på internett når Hamachi-nettverket var aktivert, selv om andre programmer som skype, mumble etc. var upåvirket.

    Kan også nevnes at jeg har satt Hamachi-nettverket til førsteprioritet under oversikt over tilkoblinger, siden dette visstnok skulle være viktig for at det skulle fungere. Jeg har definert det som privat.

    Hvis dette skulle vise seg å være i feil sub-forum så beklager jeg.

    Takk for all hjelp som måtte komme
    • 0 svar
    • visninger