Mick Dalen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  22
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om Mick Dalen

 • Rang
  Nyansatt
 • Bursdag 08. juli 1975

Profile Information

 • Kjønn Mann
 • Sted Sandefjord

Mick Dalen sin aktivitet

 1. Mick Dalen la til et innlegg i et emne Hvordan øker jeg sendestyrken på en D-link router ?   


  Tror denne firmwaren (i denne artikkelen) først og fremst er basert på en Linuxbasert linksys, så ville ikke kjørt denne på D-link, men det kan jo hende at de har en firmwareversjon til D-link også.
  • 0
 2. Mick Dalen la til et innlegg i et emne Hvordan øker jeg sendestyrken på en D-link router ?   


  Hei. Det hadde hjulpet om du hadde skrevet hvilken type D-link du har. Det finnes i noen tilfeller firmwareoppraderinger på nettet som inneholder valgmuligheter om økning av sendestyrke. Men dessverre er det få billige D-linkrutere som har dette valget.
  • 0
 3. Mick Dalen la til et innlegg i et emne [LØST] Internett sluttet å virke.     Dersom Norton er årsak til problemet med å komme på nett, burde du være i stand til å pinge vg.no f.eks. Og det virker som om du har hatt en iptelefon som virker så da er dette sannsynligvis løsningen.

  Når du ikke får dns eller gateway har du høyst sannsynlig fått en 169.x.x.x adresse som ipadresse. Denne tildeles av Windows når den ikke får tildelt ip av router. Dersom du har fått en speedtouch 780 av Telenor, har dhcp serveren i disse en tendens til å gi seg innimellom. I så fall bør Telenor erstatte modemet.

  Dersom du får 169.x.x.x adresse på ipconfig så tror jeg ikke det er norton som er problemet. Men kjør Norton Removal tool likevel for sikkerhets skyld. Dersom du har koblet trådløst, så prøv med kabel eller motsatt dersom du har muligheten til det.
  • 0
 4. Mick Dalen la til et innlegg i et emne [LØST] IP adresse spm - Hvordan endre ekstern IP?   
  Det er jo kun ruter i dette tilfellet som gir ip til maskin. Derfor vil jo ikke nytt nettverkskort hjelpe.

  Dersom en bytter ruter / innloggende enhet så kanskje man får ny ip, for disse har jo en macadresse som da blir endret overfor isp.
  • 0
 5. Mick Dalen la til et innlegg i et emne Påloggingsproblem med Outlook07     Bytt ene kontoen til outlook express;)
  • 0
 6. Mick Dalen la til et innlegg i et emne [LØST] IP adresse spm - Hvordan endre ekstern IP?     Ventelo har, dersom det ikke er endret siden bluecoms tid, ip lease time på enten 12 timer eller 24 timer. Dvs at dersom du har avskrudd utstyr i over 24 timer, så frigir du ipen du har hatt til nye kunder. Du kan likevel risikere å få samme ip tilbake når du skrur på utstyret igjen.


  Trådstarter:

  Du kan jo bruke ipconfig /release og ipconfig /renew i cmd og se om du får ny ip (dette Kun dersom du har leverandør med dhcp og pc koblet rett i modem).

  Gjør da følgende:
  velg start, så kjør (dersom XP) eller start, søk og skriv command, høyreklikk på ledetekst og start som administrator.

  Følgende DOS kommandoer kan benyttes:

  Skriv: ipconfig /release (frigir ipen du har)
  skriv så: ipconfig /renew (for å be om ny ip). Du kan likevel fortsatt få samme ipadresse.)

  Dersom du er koblet trådløst eller med kabel i en router, så må du logge på ruter for å finne mulighet til å frigi og få ny ip- adresse.

  Dersom du følger oppskriften over og bare skriver ipconfig får du opp noe som ser ut som dette: (eksempel

  Ethernet-kort Lokal tilkobling:

  Tilkoblinsspesifikt DNS suffiks :
  IP-adresse . . . . . . . . . . . . . . . : 192.168.1.64
  Nettverksmaske . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
  Standard gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.254

  Dette er lokal tilkobling til et speedtouchmodem med innebygd router tatt som eksempel her.

  For å komme inn på ruter, skriv inn ipadressen på standard gateway: 192.168.1.254 (eller annen tilsvarende) for å komme inn på ruter.
  Får du spm og brukernavn om passord, så skriv inn merke + ordene user guide i google for å finne standard. Noen leverandører har egenoppsatte br. navn og passord på utstyr de leverer. Dette oppgis da av leverandør.

  Eller man kan simpelthen ringe leverandør og spørre om de kan bistå.
  • 0
 7. Mick Dalen la til et innlegg i et emne Internetthastighet kraftig redusert ved nedlasting/opplasting     hehe;)p sorry;)
  • 0
 8. Mick Dalen la til et innlegg i et emne Internetthastighet kraftig redusert ved nedlasting/opplasting   


  For å korrekt måle hva slags hastighet linja de gir, er det best å koble til kun EN pc rett i speedtouchen. (du kan også logge på speedtouchen for å se hva slags hastighet modemet registrerer, på Telenormodem er det ip 10.0.0.138 i internet explorer eller annen nettleser, trykk på broadband connection og se under DSL Connection og link status.)

  http://www.bredbandskollen.se/oldVersion.html velg 3.12 for windows dersom du bruker windows op. Det er den versjonen som er enklest å bruke. et resultatet du får da er representabelt av det linja kan gi. Dersom du får under 85 % av 700 kbps ut, så feilmelder du til Telenor.

  Problemet med to rutere etter hverandre er at Telenor ikke godtar målingen som reel dersom en har eget utstyr i tillegg til modem levert av dem.

  PS 780 modemet er kombinert med adapter for voip (bredbåndstelefoni) innebygd. Har dessverre ikke kjennskap til om Telenors Firmware på dette har en Quality of Service grad som holder av båndbredde til iptelefon. I så fall kan dette også forklare at du ikke får full ut hastighet på målingene.

  Bridging av modemet kan dessuten kverke iptlfadapterfunksjonen da du fjerner ruterfunksjonalitet totalt.
  • 0
 9. Mick Dalen la til et innlegg i et emne Skjermen fryser på ny bærbar, nvidia gf 8600m gs   


  Tror hu skravler med andre kjerringer får jeg håpe;)

  Uansett, har faktisk ikke googla nvlddmkm så det var et godt innspil (og ufattelig at jeg ikke har tenkt på det) l. Men har forsøkt å slette driveren helt, og lagt inn ny (lik) som er lasta ned. Likevel, samme problem. Har ikke forsøkt en tidligere driver, men som jeg skrev, så godtar ikke vista på denne pcen drivere fra produsentens hjemmeside av en eller annen grunn. Men du fikk meg til å snu på at det var hardwareproblem i alle fall. Kan jo være bug i driver da ja.

  Ser fra tidligere at liknende feilmelding (fra Windows) er beskrevet på denne linken:

  http://itpro.no/supportforum/index.php?showtopic=59235

  Da riktignok i forbindelse med overklokking av skjermkort. Skal lese litt mer på dette:) thx.
  • 0
 10. Mick Dalen la til et innlegg i et emne Skjermen fryser på ny bærbar, nvidia gf 8600m gs     Hei.

  Spesifikasjonene er som følger: Fujitsu-Siemens Amilo Xa2528 25-P TL-60 17"WXGA+ GF8600 2GB 250GB BT WLAN VHP.
  (skjermkortet er et GeForce 8600M GS)

  Har forsøkt å laste ned: http://www.nvidia.com/object/winvista_x86_169.25_whql.html (både 32 bits og 64 bits, men fikk ikke innstallert denne, fikk feilmelding som spesifisert tidligere)

  Måtte ty til driveren jeg fant på http://www.fujitsu-siemens.no/support/downloads.html

  Men det var samme driver som lå inne. Jeg konkluderte med hardwarefeil. For hos meg skjer det ved vanlig internetbruk (når kona sitter f.eks. på nettby) ca 5 - 10 ganger pr dag.
  Det var det hele. Bra tilbud på www.netshop.no kosta faktisk bare 6995.
  • 0
 11. Mick Dalen la til et innlegg i et emne "capax" for å sjekke linjekvaliteten osv?     ISDN og ADSL kan kombineres, Analog tlf og ADSL kan kombineres, ikke alle tre tjenestene på samme trådpar. Man kan faktisk levere ISDN og analog på samme trådpar, men da med en digital deler som ADSL frekvensen ikke tåler. Dessuten er det enkelte steder restriksjoner og trafikkstyring i kablene som umuliggjør levering av ADSLsignaler. (bl.a. Retningstyrte utjevningskabler, digital2kanal, m.m.) Så nesten rett. Man kan selvsagt sette en analog adapter etter splitter til modem og isdn boksen, men trådparmessig regnes dette fortsatt som ADSL + ISDN, ikke alle tre på en gang.

  Det jeg mener er at Telenor ikke vil levere linjeføring til gitt isp ved bestilling av ADSL alene fordi det ikke er leveringsplikt på tjenesten. Dersom de får kostnader forbundet ved utvidelse av telenettet, så får de subsidiert dette av stat dersom det bestilles fasttlf. Men ved bestilling av ADSL så har de blancofullmakt på kun 25000 kr til utbedring og tilrettelegging av linjeføring. Dessverre holder dette ikke langt dersom det er snakk om å utvide endefordelerer eller grave kabel.

  Lenge siden jeg har lest mellom, men det er mye teknologisk info (produktblader m.m.) rundt telefoni og ADSL på www.jara.no som er Telenor Networks sin hjemmeside.
  • 0
 12. Mick Dalen la til et emne i Grafikkort   

  Skjermen fryser på ny bærbar, nvidia gf 8600m gs
  Hei.

  Kjøpte en ny fujitsu siemens amilo den 13.02.2008 og skjermen fryser til stadighet. Etter ca et minutt med frosset skjerm, kommer feilmelding fra Vista om at skjermdriveren sluttet å svare, og har blitt gjenopprettet.

  Jeg har lastet ned nye drivere fra Nvidias hjemmeside (nvidia GeForce 8600M GS kort) og når jeg kjørte disse inn på maskinen skrev det seg følgende feilmelding midt i innstallasjonsprogrammet:

  Driveren kan ikke lastes da ditt operativsystem ikke er Vista 32 bits..

  Dette er jo hakkende galt da jeg vitterlig har vista 32 bits operativsystem. uansett, lastet ned samme driver som jeg hadde fra før på siemens hjemmeside, da det ikke fantes oppdatert versjon. Slettet den gamle og la inn den nye uten noe effekt.

  Uansett har jeg nå levert inn pcn igjen på service, og skriver dette for å dele min erfaring.

  Tror dette kan skrive seg til hardware, og misstenker derfor feil på skjermkort. Noen som er sterkt uenige i dette, eller har andre forslag? Jeg er ikke noe dataekspert akkurat.
  Dette er min første laptop/ notebook.
  • 4 svar
  • visninger
 13. Mick Dalen la til et innlegg i et emne "capax" for å sjekke linjekvaliteten osv?     442) SØK ETTER NYE LINJER MÅTTE AVBRYTES, DA DET IKKE FINNES LEDIGE LINJERESSURSER Å VALIDERE

  Betyr at det ikke er ledig kapasitet i Telenettet til å prøvebeslaglegge linjeføring mellom et eller flere koblingspunkter (fordelere) ute i telenettet. Min erfaring er at Telenor ved kapasitetsproblemer holder av linjeføring til fasttelefon.

  Post og Teletilsynets regler gir leveringsplikt på fasttelefon. Dvs at dersom du bestiller fasttelefon må Telenor på en eller annen måte levere linjeføring til deg. Denne leveringsplikten gjelder dessverre ikke ADSL (i hvertfall ikke ennå) . Jeg ville ikke flyttet inn på denne adressen i det hele tatt;) hehe.. For usikkert. Eneste mulighet for levering av ADSL over telenettet er å bestille fasttelefon og ADSL i samme pakke, og da anbefaler jeg å legge inn klausul i salgskontrakten om at dersom ikke ADSL lar seg levere, så ønskes heller ikke fasttelefonen.
  • 0
 14. Mick Dalen la til et innlegg i et emne telenor ekstra   

  Jeg ville tatt kontakt med Telenor og hørt hvor lang linjelengde det er til sentralen.

  Mulig de har satt grensa for høyt.

  Det kan være dårlig kabel/ eller belastet kabel mellom to fordelere som er årsak til problemene dine. Uansett vil Telenor gå med på en gratis nedgradering til en lavere hastighet. Det er alltid bedre å ha en hastighet (uansett pris) litt under det linjen tåler enn litt over. Jeg jobbet tidligere med ADSL support hos en ADSL leverandør som ble kjøpt av et annet selskap. Og vi opplevde denne problemstillingen hver dag. Spesielt høsten 2005 ble ille da denne problemstillingen kom for alvor.

  Det som skjer er følgende:

  ta en linjelengde på 4500 meter og 0,6 kabel. Telenor sier de kan levere f.eks 4100/448 (netto). (4864/512 brutto)

  ettersom kabel blir fylt opp etter tid med trafikk fra fler og fler kunder (dette merkes også veldig godt når fler og fler får høyere kapasitet på linjene sine) , vil hastigheten kunder opplever på lange linjelengder synke gradvis.

  Jeg anbefaler deg:

  Ta kontakt med Telenor, sjekk hva de tar for en hastighet lavere, og si at du ikke får den hastigheten du skal ha og at linja er irriterende ustabil uansett om den er det eller ikke. Du vil helt sikker få gratis nedgradering til 3100. Jeg lover at du med en 3100/448 (som gir det den skal) får en bedre surfeopplevelse enn du gjør med en 4100 linje som ikke gir det den skal.
  • 0
 15. Mick Dalen la til et innlegg i et emne Hvem har best support på ADSL?   

  hehe.. Sant nok. men det er kjipt å sitte hjemme uten linje og spørre itpro da.

  Innholdet i dette forumet er så bra at jeg ikke vurderer å melde meg inn i andre forum.
  Takker for alle svar jeg har fått så langt.

  Er fortsatt ikke mye klokere på hvilken leverandør jeg skal velge.
  • 0