martinmine

Medlemmer
 • Innholdsteller

  77
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

1 ProPoeng

Om martinmine

 • Rang
  Nyansatt

martinmine sin aktivitet

 1. martinmine la til et innlegg i et emne Erfaringsutveksling med Get Box 2   

  Selv om det er noen måneder siden noen la ut noe her sist gang, hiver jeg meg på og poster hva jeg har funnet ut av Get-boksen.
  Er kunde av Eidsiva bredbånd, og har internett via fiber. Å bruke tv-receiveren som modem/router hørtes ut som et mareritt siden jeg allerede har et rom dedikert for alt nettverksutstyret der jeg har egne routere, switcher + media-konverter istedenfor Allied Telesis/hjemmesentralen fra Eidsiva.

  Front:  Boksen får tilgang til TV-nettverket vi LAN1 utgangen. Når boksen er på fungerer portene som en switch. Jeg har ikke sjekket om boksen har noen web-interface/åpne porter som jeg kan kommunisere med. Den trådløse routeren i boksen er deaktivert.

  Under boksen fant jeg en del nyttige data:


  Selv om Eidsiva har satt nettverket på boksen i bridge ser det ut til at den fremdeles har router på seg med et nettverk med prefix "Getbox-5G-" og suffix de siste 6 hexadecimalene i MAC addressen PLUSS EN. (Har jeg MAC 70:85:C6:55:55:55, har jeg nettverksnavn Getbox-5G-555556), men siden det ikke står noen lapp med den MAC-addressen har den kanskje ikke hw-en til routeren?

  I drift er boksen utrolig responsiv sammenlignet med den forrige (Get Boks HD PVR). Å åpne menyer går som et olja lyn, men det tar fremdeles ca et og et halvt sekund for at bildet skal laste for en kanal.
  Vi har fremdeles den gamle begrensningen på at vi kan ta opp to kanaler samtidig. Dette tror jeg er mye på grunn av begrensninger i nettet til Eidsiva siden vi har kun en 100-Mbit interface ut fra fiberen hvor 50Mbit er reservert til internett-tilgang og resten er reservert til ip-telefoni og ip-tv. Da er det bare å være tålmodig og vente på at de skal opgradere interfacene sine til gigabit eller 10-gbit hvis jeg er heldig.

  Jeg gjorde litt research på Pace og kom over denne siden med dette data-sheetet for en boks som ligner mistenkelig mye på Get Boks-2. Det gjorde meg litt overrsaket siden sør-koreanske Kaonmedia har allerede en boks som ligner veldig mye.
  • 1
 2. martinmine la til et innlegg i et emne [LØST] Blokerte og slettede kontakter kan se og snakke med meg på msn   

  http://windowslivehelp.com/thread.aspx?threadid=7667620e-22ff-4bc5-adaf-b219d1635077
  Løst!

  - Martin
  • 0
 3. martinmine la til et emne i Annen programvare   

  [LØST] Blokerte og slettede kontakter kan se og snakke med meg på msn
  Etter jeg har vært med og testa beta-versjonen av WLM2011 og brukt WLM2011 (RTM) en stund, har jeg lagt merke til at folk som jeg har slettet og blokkert kan se min status og samtidig snakke med meg. Hvor finnes det alternativer slik at jeg kan endre personverninstillingene så kun de jeg har på kontaktlista mi kan snakke med meg?

  - Martin
  • 1 svar
  • visninger
 4. martinmine la til et innlegg i et emne [LØST] Oppløsning på skjerm   

  Google litt, og fant ut at jeg måtte gjøre dette:

  CCC Scaling

  Go to Desktop & Displays
  At the bottom there is a small Monitor Icon
  Right Click with the mouse and select Configure
  There are multiple tabs and one of it is Scaling Options.
  There is the underscan/overscan slide bar.

  LONG LIVE GOOGLE
  - Martin
  • 0
 5. martinmine la til et innlegg i et emne [LØST] Oppløsning på skjerm   


  Den har en knapp som det står Auto på, men trykker jeg inn den skjer det ingen ting.

  - Martin
  • 0
 6. martinmine la til et emne i Eksterne komponenter   

  [LØST] Oppløsning på skjerm
  Fikk i dag denne i posten: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=477710 (BenQ 24" LCD G2420HD). Men når jeg hadde satt alt sammen opp, la jeg merke til at det var en svart "ramme" rundt bildet, samtidig er bildet litt uklart. Har sjekka oppløsninga på skjermoppløsning i Windows, men den er satt til 1920x1080 som er full oppløsning på skjermen. Er kobla til med HDMI kabel og skjermkortet er Radeon HD 5750. Skrudde på "Overscan" under "Display mode", da ble skjermbildet litt større, men det fyller fortsatt ikke ut hele skjermen og bildet er uklart. Kjører Windows 7 Ultimate x64 med nyeste Catalyst driver installert.

  - Martin
  • 4 svar
  • visninger
 7. martinmine la til et emne i Digital Film   

  [LØST] Brenne AVCHD til DVD i SD-kvalitet
  Har nettopp redigert en film i full hd, gått igjennom renderingsprosessen og står nå igjenn med en AVCHD fil jeg så gjerne skulle ha brent til en DVD i SD kvalitet.
  Har prøvd å brenne via burn to DVD i Sony Vegas hvor jeg redigerte filmen, men det ble UTROLIG hakkete.
  Hvordan skal jeg gå frem for å få brennt AVCHD filen til DVD i SD format?

  - Martin
  • 2 svar
  • visninger
 8. martinmine la til et emne i Generelt om Internett   

  Automatisk proxylogin
  Hei!
  Når jeg skal på nett, må jeg skrive inn domene + brukernavn så passord hundre ganger før jeg kommer på nett, jeg må også skrive inn brukernavn og passord når jeg navigerer til en ny side.
  Boksen som kommer opp som spør etter brukernavn og passord ser slik ut:

  Finnes det ett program som logger deg automatiskt inn så du slipper den boksen hele tida?
  Har laget ett program som skriver inn brukernavn og passord for meg, men må jo kjøre det x antall ganger den boksen kommer opp. Hadde vert kjekt om det hadde vært ett program som sendet logininfo til proxtyserveren før den boksen kommer opp.

  - Martin

  Hehe, den her fiksa vist problemet gitt
  https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4949

  - Martin

  Edit:
  Den logger meg bare inn på den ene proxyserveren, må logge meg inn på flere proxyservere for å komme på nett.
  • 0 svar
  • visninger
 9. martinmine la til et innlegg i et emne Oppgradering av Dell Dimension 8400 til redigering av HD video   


  Som jeg sa i den første tråden kommer jeg til å bli nødt til å bytte hovedkort whatsoever, dette er noe jeg har vært klar over hele tiden Hehe, blir nesten en helt ny pc, beholder bare HDD og DVD-romene (Hvorfor skulle jeg kjøpe nye når disse holder mål?), så kjøper jeg en bluray-brenner når de kommer på en litt rimelig pris =)

  - Martin
  • 0
 10. martinmine la til et innlegg i et emne Oppgradering av Dell Dimension 8400 til redigering av HD video   

  Så hvis jeg skal ha nytt kabinett og strømforsyning, er det like godt å kjøpe ny ja. Har undersøkt litt på Komplett, og har funnet ett kabinett til en rimelig pris http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=500578 Holder en strømforsyning på 500 watt i dette tilfellet? Ca. hvor sterk strømforsyning er nødvendig?

  - Martin
  • 0
 11. martinmine la til et innlegg i et emne Oppgradering av Dell Dimension 8400 til redigering av HD video   

  OK, da er det klart at jeg må oppgradere hovedkort, skjermkort, minne og prosessor. Men hva egner seg best av i7 og Quad til redigering av AVCHD?

  - Martin
  • 0
 12. martinmine la til et emne i Kjøpshjelp   

  Oppgradering av Dell Dimension 8400 til redigering av HD video
  Heisann! Skal oppgradere denne pcen så den kan redigere AVCHD video, og lurer på hva jeg bør oppgradere av komponenter i datamaskina:
  RAM: 3 GB
  CPU: Intel Pentium 4 (3GHz)
  Skjermkort: nVidia Geforce 6800 (256 MB)
  Harddisk: 256 GB

  Har prøvd å redigere noe AVCHD video i Pinnacle, men det har ikke gått så veldig bra; Alt minnet på skjermkortet ble tatt i bruk, CPUen holdte seg derimot på 50-80%. Bruken av RAM låg på ca. 1,5 GB. Lyden derimot, gikk helt fint uten noe lagg.
  Det store spørsmålet er om jeg trenger å oppgradere noe mer enn skjermkortet siden det er det som ser ut skaper trøbbel når jeg redigerer.
  Hvis jeg må oppgradere prosessoren i tillegg, må jeg da oppgradere hovedkort og (Den nye prosessoren vil ikke passe på hovedkortet, og minnet vil ikke passe på det nye hovedkortet).
  Har kikket litt rundt på Komplett, og satt sammen noen pakker:

  Intel Quad
  Intel i5
  Intel i7

  Hva bør jeg velge? Er det nok med en Quad kjerne til AVHD redigering?

  - Martin
  • 9 svar
  • visninger
 13. martinmine la til et innlegg i et emne Program til analyse av oppstart   


  Jeg har sett litt på forskjellige tjenester, og har funnet ut at det er antiviruset (MSE) som gjør så Windows bruker ca. ett halvt minutt ekstra på å starte opp.

  - Martin
  • 0
 14. martinmine la til et innlegg i et emne Program til analyse av oppstart   

  Kjører ikke ren farge bakgrunn, og jeg defragmenterer harddisken gjevnlig med Perfect Disk (:

  - Martin
  • 0
 15. martinmine la til et emne i Windows   

  Program til analyse av oppstart
  Er det noen som vet om ett program som analyserer alle programmer og tjenester og tar tiden på dem, så viser den alle sammen opplista etterhverandre så jeg kan se hva som bruker så innmari lang til på å starte opp? (: Og ja, jeg har deaktivert alt under msconfig. Kjører Windows 7 med de siste drivere og MSE som av ^^

  - Martin
  • 6 svar
  • visninger