palr

Medlemmer
 • Innholdsteller

  16
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om palr

 • Rang
  Nyansatt

palr sin aktivitet

 1. palr la til et emne i Generelt om nettverk   

  Kamera til WiFi
  Går det an å koble et USB kamera, f.eks. type webkamera, til USB porten på en ruter og så se video over wifi til en annen enhet?
  • 1 svar
  • visninger
 2. palr la til et innlegg i et emne Unngå hastighet senking   

  Ok, da har jeg nok ikke vært nøyaktig nok. Gitt hastighet fra Altibox, og bestilt hastighet er 50Mb/s. På grunn av handshakingsprosedyrer osv mellom ruterne på Wifi (ikke mulighet med kabel) så vil, i følge lærebøker og praksis, hastigheten ut fra egen ruter halveres sånn ca. siden den står som repeater.
  Spørsmålet var hvis jeg kjøpte en ny ruter som hadde både 2,4 og 5Ghz båndet, og jeg satte opp forbindelsen ruterne i mellom på 5Ghz (ev. 2,4) og brukte det andre båndet til Wifi i leiligheten, ville jeg da omgå senkingen av hastigheten? Eller vil output fra min ruter være likt på begge båndene.
  • 0
 3. palr la til et emne i Generelt om nettverk   

  Unngå hastighet senking
  Har satt opp en Asus ruter som repeater fra en Altibox hjemmesentral. Dermed har jeg selvfølgelig halvert hastigheten til Internett. Denne ruteren sender bare på 2,4Ghz. Hvis jeg bytter ut denne med en som har både 2,4 og 5 og setter 5Ghz på forbindelsen til Altibox og 2,4 ut til enhetene i leiligheten, vil jeg da komme unna halveringen av hastigheten?
  • 3 svar
  • visninger
 4. palr la til et emne i Hvor skal jeg poste?   

  Youtube feil
  Noen som vet hvorfor mange av videoene på Youtube enten er så zoomet inn at du mister både hake og panne på personer, mens andre bare er en firkant nede i hjørnet på videoen? Er det opplasteren som har gjort noe feil, eller er det avspilleren min?
  • 0 svar
  • visninger
 5. palr la til et innlegg i et emne Krympe SSD   

  Mange takk. Da fikk jeg egentlig svar på 2 ting. Magican fungerer bra så da prøver jeg det først. Det at kloneprogrammet ikke 'pakker' filene var verre. Jeg er delvis avhengig av at jeg får en eksakt kopi inklusiv OS'et. 
  • 0
 6. palr la til et innlegg i et emne Krympe SSD   

  Hei og takk for raskt svar.
  Det stemmer at det er win7, beklager å ha glemt dette. en av utfordringene er at jeg fremdeles må bruke Win7, så jeg får sjekke ut Samsungs Magican program hva dette kan gjøre. 
  Er fremdeles interessert i hva slags løsning som image programmene bruker. Kanskje mer sånn 'Want to know'.
  • 0
 7. palr la til et emne i Hvor skal jeg poste?   

  Krympe SSD
  Har en 500GB SSD som behøves i et nytt prosjekt. Problemet er at den var nesten full og jeg har nå slettet mye så det er igjen ca 190GB, dette skal nå over på en ny 250GB SSD. Problemet er jo at det ikke går an å defragmentere en SSD. Filene ligger nå mest sannsynlig spredt over hele disken. Spørsmålet er: vil et image programmer lik Acronis/Shadow Copy osv. kopier filene sektor for sektor slik at jeg fremdeles har et image med spredte filer, eller kan det kopiere fil for fil slik at mine 190GB får plass på en 250GB disk.
  Finner ikke noe eksakt svar på nettet om dette, men regner med at flere av medlemene her kjenner til problemet.
  • 6 svar
  • visninger
 8. palr la til et emne i Officeprodukter   

  Kontakter i Outlook
  Etter diskproblemer så måtte jeg installere Office 2007 på nytt. Nå er det litt problem når jeg sender mail, tidligere kom det forslag på hvem som skulle ha mailen med det samme jeg begynte å skrive i Til-feltet.

  Nå tar det vinter og vår før noe skjer. Kan skrive 2-3 bokstaver og vente ca 2min så kommer forslagene opp.

  Noen som har forslag til hva det kan være?
  • 0 svar
  • visninger
 9. palr la til et innlegg i et emne Fjerne Windows 'hurtig-tips'   

  Tror jeg har forklart meg for lite spesifikt her.

  Det er ikke noe som er relatert til Firefox spesielt, men samme som kommer opp hvis du legger markøren over en fil i utforsker eller over et ikon i statusfeltet.

  Ved skriving av innlegg her så får du opp 'Sett inn epostadresse' hvis du peker på konvolutten.

  Siden det tydeligvis var forskjellige registerverdier som skulle endres så kan du antagelig beholde de viktigste og fjerne de du ikke ønsker å se. Firefox var bare et eksempel.
  • 0
 10. palr la til et innlegg i et emne Fjerne Windows 'hurtig-tips'   


  Har prøvd Noscript og bruker det litt til og fra. Men det var egentlig et tips om hvordan jeg skulle bli kvitt den gule hurtigtipsen eller hva MS kaller den. Den kommer fra OS'et og så vidt jeg husker så måtte det settes/rettes i registeret for hver enkelt oppgave du ønsket å bli kvitt den på.
  • 0
 11. palr la til et emne i Generelt om Internett   

  Fjerne Windows 'hurtig-tips'
  Bruker FireFox med Flashblock for å unngå alle hoppende og dansende flash som nesten alle nettsider bruker nå for tiden. Men når markøren kommer over en slik flash så popper det opp et stor gul 'hurtig-tips' eller hva det heter. Denne blokkerer selvfølgelig for tekst osv. Har lest en gang tidligere om hvordan man fjerner denne, men finner ikke dette nå.

  Tror det gikk an å fjerne denne selektiv pr program eller noe. Den er kjekk å ha når du skal vite hva som er startet i statusfeltet.

  Noen som har et Hurtig Tips
  • 4 svar
  • visninger
 12. palr la til et innlegg i et emne [LØST] Veldig store bokstaver i Outlook   

  Bingo Bajazz

  Der var den. Zoomen var av en eller annen grunn kommet til 500%.

  Mange takk, da er det løst.
  • 0
 13. palr la til et emne i Officeprodukter   

  [LØST] Veldig store bokstaver i Outlook
  Helt plutselig så har nye meldinger og svar på meldinger begynt å vise kjempebokstaver både i det som er den originale mailen og i det som jeg skriver.

  Tenkte at det nuligens var som i nettleseren at ctrl-+ osv ga større bokstaver og da ctrl-0 normal igjen, men neida. Størrelsen er sånn ca 48pt, men hvis jeg velger 48 så blir de nesten 400!?

  Har sendt en slik mail til meg selv og det som kommer frem er helt normalt. Altså dette vises bare når jeg skriver ny mail eller svarer, ikke i innboks eller visningen av denne. Microsoft Forum hadde ikke noen løsninger på dette.

  Det er Outlook 2007.
  • 4 svar
  • visninger
 14. palr la til et innlegg i et emne Ny oppstart av installert OS og program hver gang   

  Tror foresten at jeg fant noe som kan brukes.

  Faronics DeepFreeze http://www.faronics.com/html/deepfreeze.asp ser ut til å være i noe liknende.

  Og til en pris av 275,- så er vel det noe av det billigste å prøve
  • 0
 15. palr la til et innlegg i et emne Ny oppstart av installert OS og program hver gang   


  Nei, det var ikke den, men den ser muligens ut til å kunne brukes. Skal i hvert fall prøve den.

  Det virket mer som om det var lagt til noe i bootsectoren for det gikk heller ikke an å starte maskinen i safe mode. Det kom et kort glimt i noe med rød tekst og så startet den på nytt. Mapper og eventuelle nedlastinger var helt borte.

  Mange takk for tipset
  • 0