ManLord

Medlemmer
  • Innholdsteller

    36
  • Ble med

  • Besøkte siden sist


Alt skrevet av ManLord

  1. ManLord la til et emne i Windows   

    Vista og ekstra skjerm
    HJELP! Jeg klarer snart ikke mer, dette går kraftig utover min tålmodighet. Sitter hver dag når jeg kommer hjem fra jobb og kobler min bærbare Dell XPS M1710 til en BenQ 24" LCD. Det kan ta alt ifra 3 -10 minutter på det verste før vista klarer å rote seg til å vise bilde på begge skjermene, Og det skjer ikke automatisk, jeg må alltid inn og stille på dette, utgangspunktet er forskjellig hver gang. Noen ganger har kun PCen bilde, andre ganger kun den eksterne skjermen, og oppløsningen er det ikke lett å gjette riktig, Helt utrolig, på XP var dette aldri noe problem.

    PCen lager konstant masse sånn "funnet ny hardware" lyder og plugger jeg i en usb dongle til eksternt tastatur eller en mic i micinngangen (etter at jeg har konfigurert det riktig) kan du vedde på at den klarer å messe det opp igjen. (Altså når jeg adder ny hardware blir det tull, mic inngangen er både inline og mic inngang, derfor skjer det en hardware "insert", antar jeg)

    Prøver både å stille på skjemene i windows sitt eget program og i Nvidia sitt. Begge 2 er like håpløse. Jeg stiller inn riktig 1900x1200 opplsøning på begge, trykker bruk, *lager noen ny hardware lyder*, bling, neida, nå sitter jeg kanskje plutselig med bare en skjerm aktiv med 640x480 opplsøning. JADDA!

    Prøver igjen, nytt håpløst resultat. Må jo bare forsette til lykkehjulet velger å innfri mine ønsker, som regel rett før det går skikkelig galt og jeg smeller en hammer inn i skjermen og forbanner den dagen bill gates ble født.

    Og nei ikke kom med forklaring for hvordan jeg skal sette opp 2 skjermer, det klarte jeg fint før i XP. Dette er noe annet. Enten en vista feil generelt eller så mistenker jeg at det er en driverkonflikt eller noe. Inne i nvidia kontrollpanelet så står det av og til at skjermen heter benq, som er riktig, men av og til står det også dell.

    Kan dette være problemet og isåfall hvordan løse det? Andre ideer?

    Ellers kan det og nevnes at jeg har en analog skjerm koblet til på jobben og, den er det ikke problemer med. Samt at jeg som regel bare slår PCen i hvilemodus istedenfor å slå den av. Dette fungerte fint på XP, den husket som regel de 2 instillingene, og hvis den ikke gjorde det så var det ihvertfall kjapt å stille det inn riktig igjen, uten tull!
    • 1 svar
    • visninger
  2. ManLord la til et innlegg i et emne [LØST] Mssql tabell med én kolonne og identity/auto increment   

    Ah.. som regel finner jeg svaret rett etter at jeg spør på forum o.l., selv om jeg har søkt på dette utallige ganger. :wall:


    Men for de som måtte lure: Slik gjøres det:

    INSERT INTO table DEFAULT VALUES
    • 0
  3. ManLord la til et emne i PHP og SQL   

    [LØST] Mssql tabell med én kolonne og identity/auto increment
    Har prøvd å finne et svar på dette lenge, er det noen som vet hvordan man kan lage en ny record i en MSSQL tabell med kun en kolonne? Når den kolonnen også er identity og har identity increment?

    Vet at på mysql så kan dette gjøres ved å si INSERT INTO myTable (id) values (null), men dette fungerer ikke på mssql.

    Noen ideer?
    • 1 svar
    • visninger
  4. ManLord la til et emne i Generelt om maskinvare   

    En ekstern disk - 2 tilkoblet?
    Jeg har en maxtor ekstern harddisk som har både firewire og usb, vet noen om det er mulig å koble til en pc med firewire og PS3 med usb? Og kan begge lese/skrive på den samtidig tror dere?

    Har ikke firewire på pcen, så greit å vite før jeg kjøper firewire kort i så fall.
    • 1 svar
    • visninger
  5. ManLord la til et emne i Windows   

    Forandre språk i XP
    Noen som vet hvor informasjonen ligger om hvilket språk operativsystemet ditt er på? F.eks. i registeret?

    Og kan jeg forandre det for å lure en driver jeg skal installere som nekter og installere seg fordi jeg ikke har engelsk XP(ja jeg tar sjansen)

    Altså, snakker ikke om instillinger for språk og region, men om det finnes et annet sted hvor jeg kan rett og slett kan få dette programmet til å tro at jeg har engelsk XP.
    • 2 svar
    • visninger
  6. ManLord la til et emne i HTML, XML og CSS   

    Hvordan style en HTML kommentar med CSS?
    Hvorfor i huleste vil du style en HTML kommentar, den vises jo ikke sier du kanskje?

    Vel se dette for deg:

    Jeg har en side jeg ikke kan forandre på som inneholder noe slikt:

    <!--
    document.write('bla bla');
    osv....

    -->

    derfor vil jeg gjerne bruke CSS til å si noe slikt:

    comments:before{
    content "<script>";
    }

    comments:after{
    content "</script>";
    }


    Slik at det nettleseren tolker koden som et script istedenfor en kommentar.

    Anyone?
    • 0 svar
    • visninger
  7. ManLord la til et emne i Generelt om maskinvare   

    Ny Inspiron snart?
    Er klar over at dette spørsmålet er rimelig vagt, men er det noen som vet hvor lenge Dell har for vane å beholde modeller før de lager nye?

    Lurer fordi jeg er veldig nærme å kjøpe en inspiron 9400, men lurer på om jeg burde vente da jeg bl.a. ikke er helt fornøyd med utseendet til inspiron serien for øyeblikket.

    Ser etter noen runder med google at de første omtalene av 9400 kom for ca et år siden. Noen som følger med på markedet som aner om noe nytt er rundt hjørnet?

    Er helt fornøyd med hardwaren til 9400 med min konfigurasjon, men som sagt så faller ikke 9400 helt i smak utseendemessig. Høres kanskje ut som flisespikkeri, og ja, det er det Må ha lov til å være litt kresen når det er snakk om rundt 18000 kr.

    Takker!
    • 0 svar
    • visninger
  8. ManLord la til et emne i Hovedkort, prosessor og minne   

    [LØST] CPU skalering feiler
    Jeg har en Dell Inspiron 8600c med 1,7 Pentium M prosessor. Jeg oppdaget nylig at den ifølge windows kjørte på kun 598MHz, i følge systemegenskaper. Dette selv når jeg hadde kjørt 100% last på prosessoren i lengre tid.

    Så enten er ikke det som står under systemegenskaper riktig, eller så kjører den langt under kapasitet.

    Den skalerer under 598MHz, men ser ut til at den stanger i dette oppover.


    Noen ideer for enten en mer korrekt lesing av CPU eller for å få PCen til å utnytte hele CPUen? Hadde problem med dette på en stasjonær også før, en AMD prosessor. Da stilte jeg inn noe i BIOS, men det er ikke tilsvarende valg i denne BIOSen.
    • 2 svar
    • visninger
  9. ManLord la til et innlegg i et emne [LØST] CPU skalering feiler   

    Det løste seg på en eller annen måte

    Installerte dell notebook system software og intel mobile chipset fra dell sine sider. Mener jeg installerte de ved forrige reinstall, men gjorde det igjen bare for å være sikker. Funker ihvertfall nå.
    • 0
  10. ManLord la til et emne i Officeprodukter   

    Backup av outlook
    Er der mulig å ta inkrementell backup av outlook pst filen? All mail blir jo lagret i én fil. Så ved bruk av et vanlig backupprogram så ser den bare at hele filen er forandret siden siste backup og da tar den backup av hele den filen. Som fort kan være 1+ GB. Dermed vil det ta rimelig lang tid å kompiere til f.eks. en nettverksharddisk.

    Finnes det gode gratisprogrammer som kan gjøre denne jobben bedre?
    • 1 svar
    • visninger
  11. ManLord la til et emne i Generelt om maskinvare   

    Rengjøre tastatur på bærbar
    Hvordan rengjør jeg et tastatur på en bærbar som har fått sølt saft på deler av seg best? Insert, Home, Page up og til dels page down er rimelig seige og av og til trenger et realt trykk hvis ikke de er brukt på en stund.

    Kan jeg ta av hver enkelt tast og rengjøre under? Får jeg de da lett på igjen?
    • 2 svar
    • visninger
  12. ManLord la til et emne i Generelt om maskinvare   

    Kontrollere disk aksess
    Med prosessorkraft kan man enkelt stille prioriteten til en prosess til lav eller høy avhengig av ønskelig resultat. Kan man stille noe lignende for at en prosess ikke har for stor tilgang på harddisken?

    Jeg har en webserver som kjører virusscan på et litt ubeleilig tidspunkt, (noe jeg ikke kan flytte, av diverse grunner) og den bruker ikke mye prosessorkraft, kun 10-15% eller noe slikt. Men problemet er at siden blir nærmest totalt utilgjengelig. Den klarer ikke å servere sider, fordi virusprogrammet nærmest legger beslag på harddisken ser det ut til.

    Så kan jeg justere prioriteten til disk aksess?

    Takker for svar.
    • 1 svar
    • visninger
  13. ManLord la til et emne i Nettverksutstyr   

    Koble til trådløs ruter uten DHCP
    Her er oppsettet mitt:

    Har et adsl rutermodem, med en switch som eneste tilkoblet. Til den har jeg koblet flere maskiner samt en trådløs ruter. Etter at jeg slo av DHCP på den trådløse så er jeg litt usikker på hvordan jeg kommer inn på web grensesnittet. Prøver med samme ip den hadde før jeg slo av.

    Også har jeg sett på adsl rutermodemet og sett på tilkoblede enher og deres ip, prøvd alle, men ingen av den lar meg tilkoble den trådløse ruteren.
    • 6 svar
    • visninger
  14. ManLord la til et emne i Generelt om nettverk   

    Forsterke trådløstsignal med trådløs ruter?
    Er det mulig å forsterke et trådløssignal fra ruter nr.1 ved å la en ruter nr. 2 koble seg til signalet fra nr. 1, slik at jeg kan koble meg på ruter nr. 2 med bedre signal?

    Bruker bærbar PC med innebygd trådløs, er en ekstern antenne et alternativ/mulig?
    • 2 svar
    • visninger
  15. ManLord la til et innlegg i et emne [LØST] Web interface på ruter nede   

    Joda, det gjorde susen. Bure seff ha testet dette selv først..
    Men uansett merkelig at den bare falt ut sånn..
    • 0
  16. ManLord la til et innlegg i et emne [LØST] Web interface på ruter nede   

    Jeg kan pinge den, og den funker "fint". Har hatt litt problemer i går/dag med at internett er ustabilt, av/på innimellom.. da hjelper det å restarte ruteren. (dette problemet kan også skyldes adsl modemet, eller problemer hos tele 2?)

    Ellers så har jeg nylig åpnet en maskin for DMZ, i forbindelse med testing. Det var dette jeg gjerne skulle slå av.
    • 0
  17. ManLord la til et emne i Nettverksutstyr   

    [LØST] Web interface på ruter nede
    Av en eller annen grunn er web interfacet til ruteren min nede. Har dobbeltsjekket at ruteren har samme ip som før. Ruteren er en belkin F5D7231-4. den har ip 192.168.2.1, vanligvis skriver jeg bare inn det...
    prøvde på telnet også, men det gikk ikke. Noen forslag?
    • 5 svar
    • visninger
  18. ManLord la til et innlegg i et emne Hente ut data med DOM fra responseText/responseXml   

    Jeg endte opp med å putte responseText inn i en usynlig div. Og hentet ut det derfra. Er litt usikker på om det er en god ide, vet ikke om opera laster bilder og annet tungt innhold selv om det er usynlig? Noen som vet?
    • 0
  19. ManLord la til et innlegg i et emne Stoppe posting-bots med javascript?   

    Nå har det jo gått en stund og har ikke opplevd noe spam etter at jeg gjorde som nevnt over. Tenkte kanskje du ville vite det. So far so good.
    • 0
  20. ManLord la til et emne i Andre webutviklingsspråk   

    Hente ut data med DOM fra responseText/responseXml
    Jeg skal mekke sammen et lite userjs som henter noe fra en html side og viser utdrag fra denne på en annen side.

    Greia er at jeg gjerne vil nå alle elementene på den siden jeg henter fra via DOM, altså getElementsByTagName(), firstChild o.l.
    Vil helst slippe å bruke masse substring, indexOf o.l. på responseText...

    Men så vidt jeg har forstått så kan jeg kun hente ut det på denne måten med responseXml. Nå er saken bare at siden er html.
    Når jeg bruker response.responseXml.getElementsByTagName('a') f.eks. så fungerer ikke det. Selv når jeg tidligere har:
    getposts.overrideMimeType ('text/xml');

    Så tenkte jeg kunne ta responseText som en string og bruke en DOMparser, slik:
    var parser = new DOMparser();
    var mindoc = t.parseFromString(response.responseText, 'text/xml');

    Men da feiler den, fordi siden ikke er gyldig xml..

    Noen ideer? Skulle jo være mulig.. du kan jo bruke DOM på en vanlig side selv om den ikke er gyldig xml.. mulig nettleseren må lukke noen tagger eller noe, men uansett så funker det jo..
    • 3 svar
    • visninger
  21. ManLord la til et innlegg i et emne [LØST] Hvordan krympe bildene som skal på nettsider?   

    lol

    Ikke leser han postene, og gir "siste advarsler" til folk.. Hvor gammel er han? 13.5? Nei.. han er 33.. (google is my friend..)

    Ok keiko99.. Les postene de snille folkene her på forumet skriver til deg.

    Ånei, nå får vel jeg en siste (og første) advarsel og.. Sheit!
    • 0
  22. ManLord la til et innlegg i et emne Stoppe posting-bots med javascript?   

    Jepp, det kan jeg bekrefte.. satte i gang logging av disse adressene, og alle hadde forskjellige adresser, men alle var fra samme land. Israel i dette tilfellet.
    • 0
  23. ManLord la til et innlegg i et emne Stoppe posting-bots med javascript?   

    Ja tenkte på det jeg og, men å poste krever javascript (desverre.. ikke jeg som har bygd siden, bare videreutvikler)

    Derfor kan jeg like godt inkludere det i dette.
    • 0
  24. ManLord la til et innlegg i et emne Stoppe posting-bots med javascript?   

    Er litt usikker på hvordan boter opererer, tar de kun action egenskapen til form og bruker den med egne verdier på de diverse feltene? eller simulerer den også onclick på submitknappen? Slik at evt. javascript jeg har også kjøres? For hvis jeg setter hidden taggen til "ok" i submit prosedyren så gjør jo boten det samme.

    Men hvis jeg skiller ut slik at det ikke settes i onclick funksjonen men i en egen span så skal det i hvert fall manuelt arbeid til før de klarer å se det og overstyre det/simulere den clicken også. Vil jeg tro...

    Jeg tror jeg prøver først som du sa og ser om boten bruker min validerings/sende funksjon som blir utløst ved onclick på submit. Eller om den direkte tar action egenskapen og driter i all javscript.

    Da merker ihvertfall ikke brukerne noen forskjell.

    Hvis ikke går jeg for span metoden. Er tross alt mye enklere å klikke i et felt enn å skrive inn en kode som er vanskelig å lese.

    skal uansett kamuflere det hidden feltet med et navn som ikke umiddelbart kan tenkes å være noe som stopper boter.
    • 0
  25. ManLord la til et emne i Webutvikling   

    Stoppe posting-bots med javascript?
    Prøver å stoppe posting bots fra å poste på siden jeg jobber for.

    Vil helst unngå registrering og den hvor du må skrive av tegnene i et autogenerert bilde.

    Vil ha det så enkelt som mulig.

    Har vurdert en løsning hvor brukeren må trykke på en span tag som utløser en javascript funksjon som setter en hidden value til "ok". Uten at denne hidden taggen er "ok" kan man ikke poste.

    Så spørsmålet er om boter kan forandre på denne hidden taggen. evt. simulere et tastetrykk?

    Men regner uansett med at da blir det for mye bry for spammerne å gjøre dette at i praksis så gidder de ikke, selv om det bare ble 5% vanskeligere for dem.

    Noen synspunkt? Evt andre enkle løsninger?
    • 10 svar
    • visninger