ManLord

Medlemmer
 • Innholdsteller

  36
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om ManLord

 • Rang
  Nyansatt
 • Bursdag 06. des. 1982

Profile Information

 • Sted Bergen

Contact Methods

 • Hjemmeside http://

ManLord sin aktivitet

 1. ManLord la til et emne i Windows   

  Vista og ekstra skjerm
  HJELP! Jeg klarer snart ikke mer, dette går kraftig utover min tålmodighet. Sitter hver dag når jeg kommer hjem fra jobb og kobler min bærbare Dell XPS M1710 til en BenQ 24" LCD. Det kan ta alt ifra 3 -10 minutter på det verste før vista klarer å rote seg til å vise bilde på begge skjermene, Og det skjer ikke automatisk, jeg må alltid inn og stille på dette, utgangspunktet er forskjellig hver gang. Noen ganger har kun PCen bilde, andre ganger kun den eksterne skjermen, og oppløsningen er det ikke lett å gjette riktig, Helt utrolig, på XP var dette aldri noe problem.

  PCen lager konstant masse sånn "funnet ny hardware" lyder og plugger jeg i en usb dongle til eksternt tastatur eller en mic i micinngangen (etter at jeg har konfigurert det riktig) kan du vedde på at den klarer å messe det opp igjen. (Altså når jeg adder ny hardware blir det tull, mic inngangen er både inline og mic inngang, derfor skjer det en hardware "insert", antar jeg)

  Prøver både å stille på skjemene i windows sitt eget program og i Nvidia sitt. Begge 2 er like håpløse. Jeg stiller inn riktig 1900x1200 opplsøning på begge, trykker bruk, *lager noen ny hardware lyder*, bling, neida, nå sitter jeg kanskje plutselig med bare en skjerm aktiv med 640x480 opplsøning. JADDA!

  Prøver igjen, nytt håpløst resultat. Må jo bare forsette til lykkehjulet velger å innfri mine ønsker, som regel rett før det går skikkelig galt og jeg smeller en hammer inn i skjermen og forbanner den dagen bill gates ble født.

  Og nei ikke kom med forklaring for hvordan jeg skal sette opp 2 skjermer, det klarte jeg fint før i XP. Dette er noe annet. Enten en vista feil generelt eller så mistenker jeg at det er en driverkonflikt eller noe. Inne i nvidia kontrollpanelet så står det av og til at skjermen heter benq, som er riktig, men av og til står det også dell.

  Kan dette være problemet og isåfall hvordan løse det? Andre ideer?

  Ellers kan det og nevnes at jeg har en analog skjerm koblet til på jobben og, den er det ikke problemer med. Samt at jeg som regel bare slår PCen i hvilemodus istedenfor å slå den av. Dette fungerte fint på XP, den husket som regel de 2 instillingene, og hvis den ikke gjorde det så var det ihvertfall kjapt å stille det inn riktig igjen, uten tull!
  • 1 svar
  • visninger
 2. ManLord la til et innlegg i et emne [LØST] Mssql tabell med én kolonne og identity/auto increment   

  Ah.. som regel finner jeg svaret rett etter at jeg spør på forum o.l., selv om jeg har søkt på dette utallige ganger. :wall:


  Men for de som måtte lure: Slik gjøres det:

  INSERT INTO table DEFAULT VALUES
  • 0
 3. ManLord la til et emne i PHP og SQL   

  [LØST] Mssql tabell med én kolonne og identity/auto increment
  Har prøvd å finne et svar på dette lenge, er det noen som vet hvordan man kan lage en ny record i en MSSQL tabell med kun en kolonne? Når den kolonnen også er identity og har identity increment?

  Vet at på mysql så kan dette gjøres ved å si INSERT INTO myTable (id) values (null), men dette fungerer ikke på mssql.

  Noen ideer?
  • 1 svar
  • visninger
 4. ManLord la til et emne i Generelt om maskinvare   

  En ekstern disk - 2 tilkoblet?
  Jeg har en maxtor ekstern harddisk som har både firewire og usb, vet noen om det er mulig å koble til en pc med firewire og PS3 med usb? Og kan begge lese/skrive på den samtidig tror dere?

  Har ikke firewire på pcen, så greit å vite før jeg kjøper firewire kort i så fall.
  • 1 svar
  • visninger
 5. ManLord la til et emne i Windows   

  Forandre språk i XP
  Noen som vet hvor informasjonen ligger om hvilket språk operativsystemet ditt er på? F.eks. i registeret?

  Og kan jeg forandre det for å lure en driver jeg skal installere som nekter og installere seg fordi jeg ikke har engelsk XP(ja jeg tar sjansen)

  Altså, snakker ikke om instillinger for språk og region, men om det finnes et annet sted hvor jeg kan rett og slett kan få dette programmet til å tro at jeg har engelsk XP.
  • 2 svar
  • visninger
 6. ManLord la til et emne i HTML, XML og CSS   

  Hvordan style en HTML kommentar med CSS?
  Hvorfor i huleste vil du style en HTML kommentar, den vises jo ikke sier du kanskje?

  Vel se dette for deg:

  Jeg har en side jeg ikke kan forandre på som inneholder noe slikt:

  <!--
  document.write('bla bla');
  osv....

  -->

  derfor vil jeg gjerne bruke CSS til å si noe slikt:

  comments:before{
  content "<script>";
  }

  comments:after{
  content "</script>";
  }


  Slik at det nettleseren tolker koden som et script istedenfor en kommentar.

  Anyone?
  • 0 svar
  • visninger
 7. ManLord la til et emne i Generelt om maskinvare   

  Ny Inspiron snart?
  Er klar over at dette spørsmålet er rimelig vagt, men er det noen som vet hvor lenge Dell har for vane å beholde modeller før de lager nye?

  Lurer fordi jeg er veldig nærme å kjøpe en inspiron 9400, men lurer på om jeg burde vente da jeg bl.a. ikke er helt fornøyd med utseendet til inspiron serien for øyeblikket.

  Ser etter noen runder med google at de første omtalene av 9400 kom for ca et år siden. Noen som følger med på markedet som aner om noe nytt er rundt hjørnet?

  Er helt fornøyd med hardwaren til 9400 med min konfigurasjon, men som sagt så faller ikke 9400 helt i smak utseendemessig. Høres kanskje ut som flisespikkeri, og ja, det er det Må ha lov til å være litt kresen når det er snakk om rundt 18000 kr.

  Takker!
  • 0 svar
  • visninger
 8. ManLord la til et innlegg i et emne [LØST] CPU skalering feiler   

  Det løste seg på en eller annen måte

  Installerte dell notebook system software og intel mobile chipset fra dell sine sider. Mener jeg installerte de ved forrige reinstall, men gjorde det igjen bare for å være sikker. Funker ihvertfall nå.
  • 0
 9. ManLord la til et emne i Hovedkort, prosessor og minne   

  [LØST] CPU skalering feiler
  Jeg har en Dell Inspiron 8600c med 1,7 Pentium M prosessor. Jeg oppdaget nylig at den ifølge windows kjørte på kun 598MHz, i følge systemegenskaper. Dette selv når jeg hadde kjørt 100% last på prosessoren i lengre tid.

  Så enten er ikke det som står under systemegenskaper riktig, eller så kjører den langt under kapasitet.

  Den skalerer under 598MHz, men ser ut til at den stanger i dette oppover.


  Noen ideer for enten en mer korrekt lesing av CPU eller for å få PCen til å utnytte hele CPUen? Hadde problem med dette på en stasjonær også før, en AMD prosessor. Da stilte jeg inn noe i BIOS, men det er ikke tilsvarende valg i denne BIOSen.
  • 2 svar
  • visninger
 10. ManLord la til et emne i Officeprodukter   

  Backup av outlook
  Er der mulig å ta inkrementell backup av outlook pst filen? All mail blir jo lagret i én fil. Så ved bruk av et vanlig backupprogram så ser den bare at hele filen er forandret siden siste backup og da tar den backup av hele den filen. Som fort kan være 1+ GB. Dermed vil det ta rimelig lang tid å kompiere til f.eks. en nettverksharddisk.

  Finnes det gode gratisprogrammer som kan gjøre denne jobben bedre?
  • 1 svar
  • visninger
 11. ManLord la til et emne i Generelt om maskinvare   

  Rengjøre tastatur på bærbar
  Hvordan rengjør jeg et tastatur på en bærbar som har fått sølt saft på deler av seg best? Insert, Home, Page up og til dels page down er rimelig seige og av og til trenger et realt trykk hvis ikke de er brukt på en stund.

  Kan jeg ta av hver enkelt tast og rengjøre under? Får jeg de da lett på igjen?
  • 2 svar
  • visninger
 12. ManLord la til et emne i Generelt om maskinvare   

  Kontrollere disk aksess
  Med prosessorkraft kan man enkelt stille prioriteten til en prosess til lav eller høy avhengig av ønskelig resultat. Kan man stille noe lignende for at en prosess ikke har for stor tilgang på harddisken?

  Jeg har en webserver som kjører virusscan på et litt ubeleilig tidspunkt, (noe jeg ikke kan flytte, av diverse grunner) og den bruker ikke mye prosessorkraft, kun 10-15% eller noe slikt. Men problemet er at siden blir nærmest totalt utilgjengelig. Den klarer ikke å servere sider, fordi virusprogrammet nærmest legger beslag på harddisken ser det ut til.

  Så kan jeg justere prioriteten til disk aksess?

  Takker for svar.
  • 1 svar
  • visninger
 13. ManLord la til et emne i Nettverksutstyr   

  Koble til trådløs ruter uten DHCP
  Her er oppsettet mitt:

  Har et adsl rutermodem, med en switch som eneste tilkoblet. Til den har jeg koblet flere maskiner samt en trådløs ruter. Etter at jeg slo av DHCP på den trådløse så er jeg litt usikker på hvordan jeg kommer inn på web grensesnittet. Prøver med samme ip den hadde før jeg slo av.

  Også har jeg sett på adsl rutermodemet og sett på tilkoblede enher og deres ip, prøvd alle, men ingen av den lar meg tilkoble den trådløse ruteren.
  • 6 svar
  • visninger
 14. ManLord la til et emne i Generelt om nettverk   

  Forsterke trådløstsignal med trådløs ruter?
  Er det mulig å forsterke et trådløssignal fra ruter nr.1 ved å la en ruter nr. 2 koble seg til signalet fra nr. 1, slik at jeg kan koble meg på ruter nr. 2 med bedre signal?

  Bruker bærbar PC med innebygd trådløs, er en ekstern antenne et alternativ/mulig?
  • 2 svar
  • visninger
 15. ManLord la til et innlegg i et emne [LØST] Web interface på ruter nede   

  Joda, det gjorde susen. Bure seff ha testet dette selv først..
  Men uansett merkelig at den bare falt ut sånn..
  • 0