KrestJan

Medlemmer
 • Innholdsteller

  507
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om KrestJan

 • Rang
  Senior
 • Bursdag 05. jan. 1978

Profile Information

 • Sted Oslo

Contact Methods

 • Hjemmeside http://www.vennesland.com

KrestJan sin aktivitet

 1. KrestJan la til et innlegg i et emne [LØST] Java problem..   

  Istedenfor
  x == "j" skriv x.equals("j")
  • 0
 2. KrestJan la til et innlegg i et emne Arkitektur i applikasjoner   

  Hvis man er skråsikker på at en vanlig windows-klient vil bli brukbar på alle klienter, så kan man vel godt gå for den varianten, men jeg vil ikke anbefale den over HTML. Grunner til dette er at du da binder deg til Windows, du må laste ned klienten, og den kan være inkompatibel med gjeldende programvare/maskinvare. Med andre ord : Mer support.

  HTML i kombinasjon med XML/Javascript (også kalt Ajax) er vel et like bra alternativ.

  Det er veldig vanskelig å gi svar på slike spørsmål uten å vite mer om miljøet et slikt system vil kjøre i, men generelt så vil jeg anbefale å vurdere HTML først, og heller se på andre alternativ(inkl.ajax) når begrensningene blir for store å kunne svelges.
  • 0
 3. KrestJan la til et innlegg i et emne Odalizer   

  Eller denne Kukalizer (Ikke for de pripne..)
  • 0
 4. KrestJan la til et innlegg i et emne Sykt bra webdesign   

  Hmm, dette får meg til å grøsse. Dette var eyecandy totalt uten tanke på brukervennlighet. Også i flash da... Personlig anser jeg ikke flash for å være webdesign, men det er vel en smakssak.

  Men pent var det.
  • 0
 5. KrestJan la til et innlegg i et emne Drømmer   

  Siden alle er i gang med å utlevere seg selv og drømmene sine, så kan vel ikke jeg være noe verre...

  Drømte her en natt at jeg var på bytur med kompiser, hvor jeg i rusens glade omfavnelse plutselig var splitter naken, med en intens lyst til å komme meg hjem. Alt jeg hadde til å dekke til meg med var et lite hvitt håndkle, som ble mindre og mindre etterhvert(eller så ble rompa større og større...). Uansett så sprang jeg så langt, så langt, ble nesten offer for politipatrujer(med sultne hunder) på narkotikajakt i kumlokk, og i tillegg så greide jeg å "slikke" av meg en svær bit av en jeksel. Noe av det som gjorde drømmen enda rarere var at alt dette foregikk i Røros! Heldigvis på sommerstid...

  Enden på visa var uansett at jeg kom meg hjem, men da hadde jeg selvfølgelig ikke med meg nøkler, og jeg kunne jo ikke ringe kjæresten, det hadde jo blitt altfor flaut. Der og da så ble jeg så forbanna at jeg ropte 'FAEN, DETTE GIDDER JEG IKKE!' og våknet. Dette ropte jeg da høyt ut i soverommet i søvne... I tillegg var jeg ganske sliten i kjeven etter å ha spent meg så mye...

  Hva i helsike skal dette bety da, drømmetydere?
  • 0
 6. KrestJan la til et innlegg i et emne Hva skal jeg ønske meg.   

  Altså, hvis du er i det hele tatt *litt* oppegående, så ønsker du deg selvfølgelig Civilization 4!

  Ellers så er jo FM2006, Quake4 og FEAR nylig utgitte og rimelig gode.

  I tillegg så kan man jo ramse opp de vanligste greiene:
  -DVD-filmer
  -Musikk

  Jeg fikk abonnement på FHM(UK edition) av kjæresten forrige bursdag, og det tror jeg er den beste gaven jeg noen gang har fått. Ikke fordi det er så vanskelig å gjøre det selv, men tanken bak er jo helt glimrende! Abonnement på et blad fullt av lekre damer, av dama! Der har du kvinne som gjør alt for sin mann!
  • 0
 7. KrestJan la til et innlegg i et emne Gud ba meg angripe...   

  Alt er avhengig av hvilken side man er på. En terrorist er en som driver terror mot andre. En manns terrorist er en annen manns frihetskjemper.

  Jeg forsvarer for all del ikke terror, men det er på grunn av dette at terroristene får sin støtte til å fortsette. Jeg tror ikke de som står bak Al-Quida eller andre terrornettverk gjør det for moro skyld, men har mål som de tror oppriktig på, de får støtte fra deler av "folket", og de skyr ingen midler for å nå de. Problemet er jo at flesteparten av disse bruker terror som et middel for å oppnå religiøse mål, noe som i seg selv er helt på vidda. I denne sammenhengen vil jo G.W.Bush kunne sidestilles med andre religiøse fanatikere, iom. at han i følge rapportene har fått sitt kall fra Gud. Terror utført av en regjering er like fullt terror. Spesielt hvis man står på den andre siden.

  Terror mot okkupasjon er noe som man nok må se på med nyanserte øyne i forhold til situasjonen og hvordan den blir utført. Terror mot okkupasjonsmakt blir nok ikke sett på som så "ondt" som terror mot sivilbefolkning. I Norge har vi jo selv mange eksempler på terror mot okkupasjonsmakt som etterpå har blitt sett på som store bragder for friheten, og jeg tror nok at mange palestinere, for eksempel, ser på den terroren som Hamas utfører på samme måte. Problemet er at i steden for å sprenge seg i militærleire, så sprenger de seg på den fulle rutebussen midt i Tel Aviv...

  Uff, det er dumt å bli engasjert i noe slikt, da dette er som å stikke hånda inn i et vepsebol, uansett hvilke meninger man har.
  • 0
 8. KrestJan la til et innlegg i et emne [LØST] Trene bryst og sideflesk? Trenger hjelp!   

  Ah, vanlig misoppfatning! Fettet forsvinner absolutt med styrketrening, men ikke så fort som med aerob/kondisjonstrening. Grunnen er at du får mer muskler, ergo høyere forbrenning for å opprettholde musklene -> fettet forbrennes. Problemet er vel heller at folk begynner å spise som hester når de trener styrke, for å forsikre seg om at de får i seg nok kalorier. DA forsvinner ikke fettet!
  • 0
 9. KrestJan la til et innlegg i et emne [LØST] Er piratene gjerrige eller fattige?   

  Selv om jeg er imot piratkopiering i prinsipp, så dømmer jeg ikke de som har en pirat-lisens på f.eks. XP, da dette er en såpass viktig del av en PC, men likevel så er den ofte svine-dyr. WinXP Professional, full versjon, koster ikke mindre enn 3.395,- på komplett. Sett i lys av hva Microsoft raker inn av cash, og de ulovligheter de har utført for å kunne gjøre det, så vet jeg ikke hvem som er den største kriminelle i denne saken.

  XP koster mindre hvis man kjøper en full PC, rundt 800-1000 kr ekstra, og det kan man godt unne seg.

  Det jeg ikke skjønner er hvorfor de store programvare-produsentene ikke lager privat-versjoner av dyr programvare, f.eks. 3DSMax eller Photoshop Creative Suite. Disse er svinedyre i innkjøp, og ofte totalt utenfor en normal brukers rekkevidde. De nærmester ber om at folk skal piratkopiere programvaren! Det nytter ikke med aktivering, det setter egentlig bare programvareprodusenten i dårlig lys hos de som faktisk betaler for lisensen.

  På jobb så bruker jeg Webtrends på min PC, og den er ofte et helvete å styre med hvis jeg av en eller grunn må re-installere. Hvis jeg ikke har de-aktivert lisensen før avinstallasjon(sett at harddisken har kræsjet?) så må jeg faktisk sende en mail eller ringe til en leverandør her i Norge og be de de-aktivere lisensen. Da må jeg vite hvilken IP den først ble aktivert fra, og slik fortsetter moroa. Hvert år får jeg tilsendt nye mongo-nøkler i hue og ræva, og aktiveringskarusellen fortsetter. Seriøst, hvis et bedre program(kanskje litt dårligere tilogmed!) hadde vært tilgjengelig så hadde jeg hoppet på i løpet av brøkdelen av et sekund.

  For ikke å snakke om musikk! Her blir vi forbrukere sperret fra å brenne over musikk til en CD for å høre på i bilen, og noen såkalte 'CD'-er kan ikke engang avspilles i eldre CD-spillere eller bilstereo, fordi en eller annen mongo-executive har bestemt å selge alle versjoner av det nye Røyksopp-albumet som Copy-Controlled, hvilket betyr at jeg ikke kan spille det slik jeg vil! Jeg har albumet, men spør meg ikke om hvordan jeg fikk det. Var jeg i butikken, klar som et egg for å kjøpe det? Ja. Kjøpte jeg det? Nei, pga. CopyControll-skiten.
  Kjøper du musikk fra en plass, så fungerer den ikke i den og den spilleren. Hva skjedde med MP3 folkens? Eller OGG? Neida, her skal de tyne alt for å unngå piratkopering. Jeg hadde gladelig betalt 80-100 kr for et album med god musikk hvis jeg kunne få full kontroll over filene selv, uten å måtte føle meg som en kriminell, og i full visshet om at jeg kunne høre på den samme musikken 5 år fra nå av, uten å måtte betale for konvertering og slikt.

  Forbannet? Det er bare starten!
  • 0
 10. KrestJan la til et innlegg i et emne [LØST] 0   

  Det var en lav lønn, vil jeg si. Minn meg på å aldri søke jobb hos deg.

  Siden dette er en stilling som krever en god del kunnskap(innkjøp og nettverksansvar), og det ser ut til at det blir en del "jobb", så vil jeg gi et forsiktig anslag på rundt 270 000-290 000, litt avhengig av hvor lang erfaring det er snakk om her.

  Jeg er vel ikke kompetent nok til å gi anslag, men jeg gjør det likevel!
  • 0
 11. KrestJan la til et innlegg i et emne Straffbart?   

  Hehe, jeg satt og ventet på den!

  Bare for å ha det heeelt klart her : Jeg mente det selvfølgelig ikke seriøst

  Jeg synes det er litt pussig at det skal være så enkelt å få et VISA-kort/konto, tydeligvis uten noen som helst sjekk på hvem det er som bestiller dette. Det ligger forhåpentligvis ikke noe kreditt på disse kortene.
  • 0
 12. KrestJan la til et innlegg i et emne Straffbart?   

  Ja, jeg vil nok tro at det er straffbart å erverve seg et VISA-kort, virtuelt eller ikke, på grunnlag av falske opplysninger. Spørsmålet er vel heller om de noen gang finner ut dette.
  Eller, for å si det på en annen måte, spørsmålet VAR vel heller om de noen gang finner ut dette. Tror du kan begynne å fylle opp den kontoen rimelig fort og overføre litt penger til meg før jeg hvisker et lite ord i øret til den gjengen der... Jeg er i løpende kontakt allerede, hyggelig gjeng!


  • 0
 13. KrestJan la til et innlegg i et emne Hvor er det bra å bo i Trondheim?   

  Personlig så er jeg veldig glad i Møllenberg. Veldig sentrumsnært, pluss at det er nært Solsiden, noe som er et stooort pluss. Kafeene på Bakklandet er ikke så spesielle, uansett så er jo Møllenberg nabo til Bakklandet.

  Min erfaring er at Møllenberg er et rimelig sted å bo. Jeg betalte 1800-1900kr mnd for en hybel i Nonnegata 2B, krysset Nonnegata-Innherredsveien, hvor jeg bodde i ca 2 år. Glimrende opplegg, selv om standarden ikke var helt på topp. Men, jeg bodde sammen med hyggelige mennesker, hadde eget kjøleskap(stort pluss!) og helt greit bad. Jeg gikk på HiST på Kalvskinnet så det var bare en kort sykkeltur unna. Kort vei til Gløs var det også(ah, fine bed.press'er! Gratis øl og pizza nesten hver uke!). Hadde heller ikke internet eller fastlinje-telefon, men for å være helt ærlig så savnet jeg det heller ikke. Internett hadde jeg på skolen, og mobiltelefon er bedre enn fastlinje. Merker nå hvor avhengig jeg har blitt av internett hjemme....

  Eneste negative kan være at det er høy studentandel der, hvilket medfører mye støy i helgene og slikt. Jeg ble ikke plaget av dette, jeg var vel kanskje en del av støyen, men jeg skjønner at det kan være litt irriterende for noen.

  Jeg har også bodd på Bakklandet, men der er det oppskrytt! Dyrt, MASSE bråk(jeg bodde med vindu rett ved siden av brygga fra Naboen....), iskaldt om vinteren, og ingen god daglivarebutikk i nærheten.
  • 0
 14. KrestJan la til et innlegg i et emne Ok layout2?   

  Jeg likte ingenting på siden, fordi jeg slo av så fort jeg hørte den tragiske lyden.

  Ingen lyd på websider såfremt brukeren ikke har bedt om det! Gjenta dette tre ganger.

  Stryk!
  • 0
 15. KrestJan la til et innlegg i et emne Windows 3.1 Spill   

  Seriøst, det er noe av det ondeste jeg har hørt på lenge! Men akk så morsomt!!
  • 0