Jesus Christ

Medlemmer
 • Innholdsteller

  613
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om Jesus Christ

 • Rang
  Senior
 • Bursdag 21. feb. 1986

Profile Information

 • Kjønn Mann
 • Sted Coming to a pub near you
 • Interesser Driver med: Linux, OS X, Windows Server, skripting, nettverk, sikkerhet, øl, automatisering. For det meste.

Contact Methods

 • Hjemmeside http://

Jesus Christ sin aktivitet

 1. Jesus Christ la til et innlegg i et emne Invitasjon til Spotify - Benytt PM til dem som har invites.   

  Noen med 2 invites til overs?
  • 0
 2. Jesus Christ la til et innlegg i et emne åpne utorrent fil   

  Det kommer helt an på hva du har lastet ned. Det kan være pakket, et DVD-image, eller videoen kan bruke en kodek du ikke har på maskinen. Jeg kommer til å gi deg to programmer: VLC og 7-zip. Førstnevnte tar mer eller mindre alt av videoformater, og sistnevnte kan pakke ut det aller meste.

  Forøvrig vil du ikke få hjelp med piratvare i dette forumet.
  • 0
 3. Jesus Christ la til et innlegg i et emne Låse XP, men ikke under oppstart   

  Du kan eventuelt også mappe opp kommandoen rundll32.exe user32.dll, LockWorkStation til en tastekombinasjon.
  • 0
 4. Jesus Christ la til et innlegg i et emne [LØST] Script som innstalerer programmer automatisk   

  Det lønner seg å finne ut hvilke brytere programmet bruker for stille installasjon manuelt før du dytter det inn i et skript.


  START "Tittel" /WAIT C:\ccleaner.exe /S skal fungere dersom de ikke har gjort endringen i installasjonsrutinen de siste versjonene. Ellers er det mange exe-filer som bare er en pakket MSI-fil. Som beskrevet i guiden varierer brytere og programmer, og du må finne brytere som passer til det du vil installere.

  Google er som regel den letteste veien å gå. Når du har funnet bryter kan du prøve å installere med start-kommandoen i cmd, f.eks. start "Tittel" /WAIT C:\mittprogram.exe /S /qb. Om du forteller hvordan feilmelding du har, hvilket program du prøver å installere og hvilke brytere du brukte er vi godt på vei.

  EDIT: Jeg brukte litt lengre tid på denne posten enn hva jeg håpet på. Er du sikker på at du endret navn på installasjonsfilen til ccleaner.exe? Og at du har lagt den i mappen C:\Install\?

  EDIT2: Nå skal det nevnes at jeg aldri har skriptet noe som helst i Vista. Sannsynligvis må du også kjøre skriptet som administrator, selv om din feilmelding heller mot filbaner, som nevnt over.
  • 0
 5. Jesus Christ la til et innlegg i et emne [LØST] Script som innstalerer programmer automatisk   

  Se i signaturen min. Den som omhandler programmer. Hadde nok også dukket opp ved et søk.

  Ikke helt 100% feilsikker dog da jeg ikke har testet dette på en stund. Men skulle det oppstå problemer skal vi nok alltids kunne fikse de her
  • 0
 6. Jesus Christ la til et innlegg i et emne Gjett hvilket "våpen leken"!   

  Min tur ja. Her kommer en av mine favoritter:


  • 0
 7. Jesus Christ la til et innlegg i et emne Gjett hvilket "våpen leken"!   

  Det er et FG42, v.1.
  • 0
 8. Jesus Christ la til et innlegg i et emne RIS - Drivere og programmer?   

  Ja, det er fullt mulig å automatisere dette ved hjelp av en rekke smarte skript. Ikke all programvare kan rulles ut via GPO, spesielt om man ikke eier dyr MSI-programvare.

  Jeg gjorde dette på en arbeidsplass for noen år siden og har hatt lyst å skrive en guide om det i tillegg til de to simple jeg allerede har (se signatur). Problemet er at jeg ikke har utstyret, men om trådstarter er med kan vi gjøre det sammen.

  I korte trekk går det ut på å lage et generisk RIS-image for deretter å kjøre skript under installasjon som sjekker maskintype, som videre starter en rekke andre skript som installerer drivere og programmer spesielt for denne maskinen. En del erfaring med Unattended-installasjoner er anbefalt, men jeg tror jeg har det noenlunde i blodet ennå.

  Start med å opprette et 100% standard RIS-image av en original SP3-plate. Som installeres på "vanlig" måte. Deretter må du gå gjennom i386\WINNT.SIF og gjøre en del obligatoriske endringer. Se unattended.msfn.org for en enkel referanse, dypere endringer kan man gjøre etter hvert. Oppdateringer tar vi til slutt.

  Dessverre fungerer ikke VBskript før installasjonen er helt ferdig, så maskintypen kan ikke sjekkes under installasjon (om du ikke vet om en måte å gjøre dette via batch). Om det ikke er altfor mange maskinmodeller det er snakk om kan man lage egne image pr modell, for deretter å kjøre tilpassing av programmer og drivere med skript. Om dette ikke er et alternativ kan vi lage et VBskript som kjøres automatisk når systemet startes for første gang som sjekker maskintype og henter et skript på nettverket som setter i gang installasjon av drivere (som ikke lar seg integrere direkte, that is, det er fullt mulig å integrere all verdens vanlige drivere i imaget vha BTS' DriverPacks). Ting som kortlesere, fingeravtrykkssensor o.l. må installeres i etterkant.

  Etter at driverne er inne restartes maskinen og starter installasjonen av en del programmer gitt av et skript. Ennå en restart og maskinen er klar til bruk! Det eneste man må gjøre manuelt er å sette maskinnavn og plassere den i riktig OU i AD. Maskinnavnet kan kanskje settes via et skript, men det kommer helt an på nettverksoppsettet. I mitt tilfelle var det praktisk umulig, men slike perfeksjoner man kan ta til slutt.

  Si ifra om du er interessert! Det er en del å sette opp, ja, men til gjengjeld er det utrolig enkelt å vedlikeholde og sparer deg for mye arbeid over lengre tid. Oppdateringer kan du legge inn i imaget etter hvert som de kommer, og programmer/drivere hentes fra et sentralt sted på nettverket og du kan oppdatere de etter hvert. Så imaget vil alltid ha det siste av det siste.

  Puh. Lang post. Ble en smule revet med i all min entusiasme. Savner slike store nerdeprosjekter. Forøvrig kan jeg ta meg av alle skript, men testing av disse er til en viss grad begrenset da jeg kun har en virtuell Windowsinstallasjon å teste på. Nettverksspesifikke skript må følgelig også tilpasses nettverket ditt, men det er en enkel jobb.
  • 0
 9. Jesus Christ la til et innlegg i et emne [LØST] gratis Exchange server   

  Kommer an på hva du tenker på. En rekke gratis IMAP-servere, for eksempel. IMAP + LDAP burde heller ikke være spesielt vanskelig. Kalender- og møtefunksjonene derimot tror jeg ikke har så mange gratisalternativer.
  • 0
 10. Jesus Christ la til et innlegg i et emne Cisco router FTP connection problem   

  Først og fremst: du vil kanskje maskere den eksterne IP-adressen som ligger der. Et mekka for scriptkiddies, samt boter som surfer nettet etter nye servere å bruteforce seg på.

  Videre, er du sikker på at det er Ciscoruteren som er problemet? I og med at de står i et VPN kan det hende at FTP-serveren ikke lytter på andre nett enn VPNet? Jeg vet ingenting om konfigurasjonen bak der, det er bare et forslag i løse luften.

  Det som slår meg er at de står i et NAT. Hver enkelt maskin trenger derfor å forwardes i Ciscoen (ikke spør hvordan), og om alle tre kjører FTP trenger de forskjellige porter. Dette har du gjort?

  F.eks.
  ftp://207.xx.xx.xx:21 -> Maskin1 (10.0.0.1)
  ftp://207.xx.xx.xx:22 -> Maskin2 (10.0.0.2)

  Når du skal koble deg til bak et NAT vet selvfølgelig ikke router umiddelbart hvor den skal videresende deg og trenger derfor å kunne skille maskinene på ett vis, selv om den allerede tillater FTP-trafikk inn i nettet.

  Oppsettet ditt er vel slik:

  Internett
  |
  Cisco - Public Server
  |
  NAT
  |
  Maskin1-Maskin2-Maskin3 -> VPN

  FTP fungerer på VPN-siden ja?

  Bare et par kjappe forslag siden jeg ikke vet noe særlig om hva du har gjort eller prøvd så langt.
  • 0
 11. Jesus Christ la til et innlegg i et emne Enable RDP on clients and windows firewall rule enable   

  Scroll ned

  Forøvrig er det veldig rett frem med GPO. I OUen klientene ligger i, velg Computer Configuration -> Administrative Templates -> Windows Components og Terminal Services. Velg at brukere skal ha lov å koble til via Terminal Services og aktiver policyen. Vips. Regner med at endringen også berører Windows Firewall.

  Om du scroller ned på experts-exchange vil du også se en fiks for å aktivere DCOM. Selv har jeg ikke opplevd å måtte gjøre dette og lar den være, men det er greit å vite dersom du får problemer.

  Domeneadmin vil alltid ha lov å logge på en maskin. Dersom du kun vil tillate denne brukeren på noen maskiner må du nok ha de i en egen OU. Er ikke helt sikker på hvordan man best bør gjøre dette, men jeg regner med at AD Restricted Groups er veien å gå.
  • 0
 12. Jesus Christ la til et innlegg i et emne [LØST] Ripping EAC->flac og spiller m/Squeezebox (foobar)   

  I dagene til gode, gamle OiNK var det kun én måte å rippe bra på. Det var EAC konfigurert etter jiGGafellz' eminente Step-by-Step Guide to Secure CD Ripping w/Exact Audio Copy. Om du følger denne vil du garantert bli fornøyd. I parameterne som passes til FLAC-konverteringen ser jeg at tags også er med. Selv bruker jeg bare mp3 V0 av kompatibilitets- og plassårsaker.

  Tar litt tid å rippe med denne guiden, men til gjengjeld har du 110% lydkvalitet. Lykke til
  • 0
 13. Jesus Christ la til et innlegg i et emne Andre Språk ? Scripting...   

  PowerShell er gøy! Har nylig begynt å sette meg inn i det selv. Ellers er også python veldig gøy, men bruksområdet i Windows er kanskje noe begrenset.
  • 0
 14. Jesus Christ la til et innlegg i et emne Design av WLAN for bedrift   

  Om du har tilgang til forskjellige VLAN er vel dette ikke noe problem? Forskjellige VLAN er både sikkert og enkelt. Nå kjenner jeg ikke til så mange hotspot-løsninger, men såvidt jeg vet er det flere som kan kjøre på flere VLAN samtidig. Om din er en av disse kan du da altså kjøre både gjesteWLAN på VLAN1 og ansattWLAN på VLAN2.

  VLAN1 - gjestenett - hotspot - gjesteWLAN (åpent)
  VLAN2 - ansattnett - hotspot - ansattWLAN (WPA2)

  Om ikke det er tilfellet er det gjerne greiest å bare kjøpe et enkelt aksesspunkt til 500 spenn som du kobler opp mot VLAN2 i switch?

  Dersom du vil være seriøs angående nettverksdesign så har jeg sett noen fine dokumenter på Ciscos sider en gang, men er usikker på om de er gratis. Du kan lete litt. Det viktigste er et godt sprang mellom frekvenser for å forhindre interferens (minst tre kanaler, helst) og god planlegging av plassering for å sikre full dekning overalt og minst mulig unødvendig overlapping av dekningsområder.
  • 0
 15. Jesus Christ la til et innlegg i et emne Ha passord på minnepenn - helst ingen programmer   

  Nå har jeg ikke sett nærmere på programmene, men hva med å ganske enkelt zippe innholdet med passord, for eksempel med (min favoritt) 7-Zip? Ha gjerne en multiplattform utgave av 7-zip installert på pennen også selvfølgelig.

  Ellers kan det jo være aktuelt med en egen server som du alltid har tilgang til? Minnepenner er ut, alle maskiner har internett. Om du da har en server stående hjemme vil du alltid kunne hente og laste opp ting til denne. Om dette er en passordbeskyttet ftp/ssh-server er det ypperlig
  • 0