Airmister

Medlemmer
 • Innholdsteller

  292
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om Airmister

 • Rang
  Junior

Airmister sin aktivitet

 1. Airmister la til et innlegg i et emne [LØST] Hvordan Importere Deler Av En Nettside Inn I Powerpoint 2003   

  Etter ca. 30 timer effektiv google-tid løste dette seg. Jeg har svært begrenset erfaring med programmering i VB så det var en utfordring. Men nå bruker jeg VBA til å parse HTML-koden som deretter kjøres gjennom en replace loop som fjerner tags og så vises herligheten i en tekstboks.

  Det er ganske morro å se at det virker.
  • 0
 2. Airmister la til et innlegg i et emne [LØST] Hvordan Importere Deler Av En Nettside Inn I Powerpoint 2003   

  Hei og takk for svar. Den siden du refererer til er LiveWeb som jeg allerede har sjekket ut. Jeg har kommet meg litt lengre ved å sette inn et web-kontroller-objekt og så bruke en macro til å styre det. Men jeg får fremdeles alt for mye informasjon og skulle hatt muligheten til å bare vise det som står mellom to uttrykk på siden for eksempel. Jeg skulle også gjerne hatt muligheten til å forandre formateringen på innholdet.

  Om noen andre har noen tips om dette hadde jeg satt pris på det.
  • 0
 3. Airmister la til et innlegg i et emne [LØST] Hvordan Importere Deler Av En Nettside Inn I Powerpoint 2003   

  Beklager dersom jeg er litt uklar. Jeg har behov for å "dumpe" utvalgte deler av en nettside som tekst som "live" skal importeres inn i et lysbilde i Powerpoint. Siden jeg skal importere fra kaller opp et script i java som igjen spør en database. Resultatet er en nettside med mye informasjon. Jeg trenger kun deler av den informasjonen og har også behov for å gjøre skriften litt større. Jeg kan godt lage en "mellomnettside" i php eller lignende dersom det vil forenkle operasjonen.

  For å ta et eksempel så kan det tenkes at jeg ønsket å overvåke http://www.vg.no/fotball og importere teksten som begynner med Lyn for å importere kun den delen av websiden inn i powerpoint.

  Ble det bedre eller verre nå? ;-)
  • 0
 4. Airmister la til et emne i Officeprodukter   

  [LØST] Hvordan Importere Deler Av En Nettside Inn I Powerpoint 2003
  Hei. Jeg har en liten utfordring som jeg håper på litt hjelp med.

  Jeg har en powerpoint-presentasjon som hver gang et bilde åpnes skal sjekke en webside og importere deler av teksten der som rå tekst som skal kunne formateres i PowerPoint 2003. Jeg har fått til å vise hele siden ved bruk av LiveWeb (http://snipurl.com/liveweb), men jeg ønsker altså å velge ut kun deler av en nettside som skal vises.

  Noen som har peiling på hvordan jeg kunne gjøre dette?

  På forhånd takk!
  • 5 svar
  • visninger
 5. Airmister la til et innlegg i et emne [LØST] Forandre mus orientering 90 grader   

  Perfekt!

  Tusen takk for hjelpen! Jeg har googlet i det vide og det brede, men denne lille skatten har gått meg hus forbi.

  Den virker helt perfekt, og er like enkel å starte som den er å stoppe. Og den installerer ikke noe dritt i systemet!

  Tusen takk igjen!!
  • 0
 6. Airmister la til et innlegg i et emne [LØST] Forandre mus orientering 90 grader   

  Takk for svar. Jeg har funnet en shareware beta-driver, men håpet at noen her inne hadde funnet en litt mer stabil løsning. Til nå har jeg snudd musen 90 grader, men det virker jo litt tungvindt når det bare er et spørsmål om software for å få det på stell.
  • 0
 7. Airmister la til et emne i Eksterne komponenter   

  [LØST] Forandre mus orientering 90 grader
  Hei.

  Jeg er ute etter drivere som kan forandre mus-orienteringen 90 eller 180 grader. Noen som har prøvd dette?

  Et system jeg bruker innimellom gjør at jeg må rotere skjermen 90 grader mot venstre, og det er greit nok å få til. Problemene oppstår når jeg skal jobbe med pc'en samtidig i og med at musen fremdeles beholder sine akser. Da blir opp med musen venstre på skjermen osv.

  Noen som har et forslag på hvordan jeg kan løse dette?
  • 4 svar
  • visninger
 8. Airmister la til et innlegg i et emne Joomla 1.5 - Installasjonsvansker   

  Hei. Nei du kopierer bare hele Joomla-filsamlingen over til www-mappen. Så åpner du Internettbrowseren din og navigerer til localhost eller 127.0.0.1 så er du inne i Joomla.
  • 0
 9. Airmister la til et innlegg i et emne [LØST] CMS - Hva skal man velge?   


  Jeg liker forslaget ditt. Takk skal du ha! Motivasjonen er absolutt tilstede. Men jeg har ikke stor nok tro på mine egne php-evner (ikke til og med på sikt) til å tro at jeg kan hamle opp med konkurransen fra hele opensource-miljøet's kompetanse og stå-på-evne. Det er det jeg liker med "hyllevare" - at jeg kan ta det beste av det beste og gjøre det litt bedre på det jeg er god på. Men som sagt, jeg liker innstillingen. Jeg har begynt å studere php, og tror at målet mitt må være å kunne nok til å skjønne andre sine script og forandre litt her og der.  Tusen takk for fyldig svar. Jeg tror at så lenge det finnes OpenSource-løsninger som vil kunne modifiseres til å være gode nok - og kanskje kjempegode, så er det litt dyrt å punge ut 250 dollar for en kommersiell lisens. Det ville jo spise rett av et evt. overskudd. Men CMS'en så veldig bra ut. Når det gjelder eZ har jeg ikke sett mye på den. Skal ta en rask kikk. Som sagt, det at den er vanskelig å sette opp, er ikke noe problem. Jeg vil gjerne ha en "litt vanskelig" løsning slik at det rettferdiggjør å ta betalt for det. Samtidig er det gjerne slik at det som er litt arbeid med har mange muligheter og blir vakkert å se på.

  Exponentcms så ikke verst ut. Slik jeg forstår det er det også her snakk om åpen kildekode, så jeg så ikke helt hva som den skulle gjøre som ingen av de andre allerede gjør. Ser litt på den også fremover.

  Jeg er ute etter mer enn en blogg. Det jeg vil ha er det som mine fremtidige kunder vil ha. Og det vil jo forhåpentligvis være så mangt. Derfor er muligheten for mangfold viktig når jeg skal velge CMS'en jeg skal bli god på.

  Tusen takk for gode svar. Jeg håper å få litt flere svar før jeg setter tråden som løst.
  • 0
 10. Airmister la til et emne i Ferdige løsninger   

  [LØST] CMS - Hva skal man velge?
  Hei. Jeg tror dette spørsmålet er stilt mange ganger før. Jeg har googlet og surfet og sjekke opensourcecms.com og surfet enda mer.

  Jeg går med en plan om å tilby skreddersydde løsninger for bedrifter til å sette opp et nettsted med nettbutikk og forskjellige andre løsninger. Jeg trodde inntil nylig at Joomla var det eneste riktige å basere slike løsninger på - spesielt da 1.5 kom nå nylig. Etter å ha lest litt om denne CMS'en og sett litt på hva andre (Drupal, E107, PHP-nuke) kan gjøre, blir jeg veldig i tvil.

  Det jeg er ute etter er en CMS som kan endre drakt på en grei måte - ikke nødvendigvis enkelt, men som jeg kan skreddersy med Dreamweaver og som har mange moduler som enten er GPL eller ikke så ekstremt kostbare.

  Noen som har noen erfaringer med slike ting? Jeg er forberedt på å bruke inntill et år på å fordype meg i en CMS når jeg har foretatt valget mitt. Jeg er med andre ord ikke ute etter den løsningen som skal gjøre alt for meg med minst mulig innsats, men jeg er ute etter den CMS'en som vil gi mest utbytte på sikt.

  Noen kan hjelpe meg med noen vise ord?
  • 5 svar
  • visninger
 11. Airmister la til et innlegg i et emne Publisere prosedyresamling/regelverk på intranett   


  Takk for svar. Fin side du har. Jeg har sett litt på wiki, men synes at valgmuligheter for layout/presentasjon er litt begrenset.
  • 0
 12. Airmister la til et innlegg i et emne Publisere prosedyresamling/regelverk på intranett   

  @wallatu:
  Du har selvfølgelig helt rett. Men problemet er at som bruker som skal lese 20 forskjellige word-dokumenter er det en bortimot elendig brukeropplevelse. Det fører faktisk til at ingen gidder det. De går heller i hyllen og henter det som er skrevet ut. Jeg prøver å finne en måte for å ivareta kvalitetssikringshensyn med eierskap/versjonshistorikk o.l. ved å få informasjonen i en database som senere kan poleres med CSS og vises som en nettside i stedet for mange word-dokumenter. Alternativet vårt er en .pdf-fil som er en virtuell utskrift av alle dokumentene og å beholde word-dokumentene som et "skyggeregnskap" for versjonshistorikk og øvrig kvalitetssikring.
  • 0
 13. Airmister la til et innlegg i et emne Publisere prosedyresamling/regelverk på intranett   

  Ja, men er det nok med bare Joomla? Må jeg ikke ha moduler eller plugins installert i tillegg?
  • 0
 14. Airmister la til et emne i (Arkiv) Program- og database- og webutvikling   

  Publisere prosedyresamling/regelverk på intranett
  Hei. Jeg sonderer terrenget for hvordan jeg best kan publisere en prosedyresamling/regelverk via intranettet på jobben. Vi bruker SharePoint til intranett, men jeg ønsker å få til noe standalone. Jeg har sett på forskjellige moduler og plugins for Joomla!

  Er det noen som har et tips til hvilken løsning som best kan passe mine behov? Det er i utgangspunktet relativt små prosedyresamlinger som først og fremst skal presenteres bra. Så skal en engere krets ha mulighet til å redigere/endre, mens resten bare skal ha leserettigheter.

  På forhånd takk!
  • 9 svar
  • visninger
 15. Airmister la til et innlegg i et emne [LØST] Fast ipadresse ?   

  Hvordan gikk det med deg? Fikk du det til?
  • 0