raziel014

Medlemmer
 • Innholdsteller

  64
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om raziel014

 • Rang
  Nyansatt

raziel014 sin aktivitet

 1. raziel014 la til et innlegg i et emne [LØST] Bat script som automatisk pinger gateway?   

  Phew, mye jobbing for tida og har ikke hatt tid til å sjekke tråden her. Uansett, tror jeg bare avslutter tråden her jeg så får jeg eventuelt bare lage en ny tråd dersom det dukker opp noe i ettertid.
  Takk for all hjelp folkens!
  • 0
 2. raziel014 la til et innlegg i et emne [LØST] Bat script som automatisk pinger gateway?   

  Joa, men jeg blir bare helt forvirret av å se all denne koden. Skjønner ikke hvordan scriptere og programmerere greier å jobbe med dette hele dagen jeg.. Blir helt gåen i hodet!

  Edit: Internt her har drifterne stengt av for ping til gateway. Av gode grunner seff. Men jeg tenker fra kundenes side. Dersom de kjører dette scriptet og får received=0 når de pinger gateway. Eller blir det ikke slik? Altså dette gjelder svaret fra "netsh diag ping gateway"-kommandoen.

  Men angående denne FOR-kommandoen, når resultatet blir slik:  Hvordan blir da FOR-kommandoen? Blir det da 11.linje? Og 35. bortover?
  • 0
 3. raziel014 la til et innlegg i et emne [LØST] Bat script som automatisk pinger gateway?   

  Hvorfor? Ser da ut til å fungere med bare èn?

  Men en annen ting også. Mulig det blir litt for fancy da, men jeg tenkte at under kommandoen som pinger gateway, dersom den får Received=0, kan jeg da bruke denne "for /f"-greiene? For å så legge til en IF som sier at "dersom svaret i "den og den" linjen er "0", så forteller den at "du har ingen tilkobling til gateway"?

  Flere ting kan også gjøres. F.eks dersom ip-adressen under ipconfig får svar "169.254.x.x", så forteller den at "du har ikke gyldig IP-adresse"?

  Eller blir dette for mye styr?
  • 0
 4. raziel014 la til et innlegg i et emne [LØST] Bat script som automatisk pinger gateway?   

  Fant det ut likevel! En litt enklere variant uten at jeg trenger å lage en ny bat-fil. Se posten over.

  @ping -n 5 127.0.0.1>nul
  Tallet "5" betyr bare antall sekunder det skal delayes.
  Ypperlig!
  • 0
 5. raziel014 la til et innlegg i et emne [LØST] Bat script som automatisk pinger gateway?   

  Har oppdatert scriptet nå med netsh kommandoen. Ser ut til å fungere bra! Da ble koden kuttet ned litt ettersom det funker på alle språk!
  Men, en annen ting.
  Jeg vil gjerne fjerne disse "pause>nul"-funksjonene.
  Vet noen av dere om jeg eventuelt kan bruke en slags wait-kommando?
  Altså, først blir jo pause>nul kjørt. Så en cls.
  Det som hadde vært best hadde vært å fått fjernet pause og byttet ut med en slags "-wait 10" for 10 sekunder f.eks.

  Edit: Glem det. Fant det ut! Egentlig har jo Microsoft lagd en sleep.exe kommando, men denne er jo selvfølgelig ikke med som standard.
  Derfor kan jeg bare bruke denne

  @ping -n 5 127.0.0.1>nul

  Fungerer kanskje litt knotete, men det blir det samme likevel! Flott!
  • 0
 6. raziel014 la til et innlegg i et emne [LØST] Bat script som automatisk pinger gateway?   

  Svarte, der var det også en funksjon ja! Kanskje jeg kan bruke den som backup eller noe. Dersom den første funksjonen feiler, så kanskje jeg kan kjøre netsh-funksjonen. Hmm, nei får bare teste litt. Takk!
  • 0
 7. raziel014 la til et innlegg i et emne [LØST] Bat script som automatisk pinger gateway?   


  Fint å få god tilbakemelding! Nei, altså jeg kan ikke begripe hvorfor programmererne i bedriften ikke har lagd en enkel applikasjon som gjør akkurat det samme. De hadde sikkert fått det til enda bedre. Bare en helt enkel app som brukeren kan trykke "neste" også sjekkes gateway osv. Så kommer f.eks et grønt lys om alt er bra.
  Egentlig litt smårart at jeg som nå har vært i denne bedriften i knappe 2 uker og som sitter på 1.linje support skal trenge å lage noe som det her. Behovet er der absolutt. Men jeg tar å trikser litt her og der med scriptet jeg også får jeg sjekket ut om det fungerer! Oppdaterer tråden når dette er gjort! C u latah!
  • 0
 8. raziel014 la til et innlegg i et emne [LØST] Bat script som automatisk pinger gateway?   

  Fungerer bra med


  I Engelsk XP ihvertfall. Men jeg tror bare jeg skal legge til en funksjon som sjekker om det er Norsk eller Engelsk for å så hoppe til ønskede funksjon. Slik ser hele scriptet ut akkurat nå:
  (Har tatt vekk ip-info til serverne her ettersom jeg ikke helt er sikker på om dette bør spres på et forum! )


  • 0
 9. raziel014 la til et innlegg i et emne [LØST] Bat script som automatisk pinger gateway?   

  Ah! Derfor denne her heller ikke fungerte da sikkert.
  Scriptet kjører ikke netsh kommandoen og uansett så kommer resultatet at jeg har fast IP når jeg ikke har det. Sikkert språkforskjellen som gjør det ettersom jeg fant denne script-biten på nettet og sikkert med Engelsk Windows som test-OS og jeg har på denne pcen her nå Norsk XP.  Men såvidt jeg vet så er alle maskinene i nettverket på jobben faktisk av Engelsk XP og 2000. Så da er jeg nødt til å redigere noen småting i scriptet da? Går jo sikkert an å fordele scriptet i to deler da med subsection ser det først finner ut at hvilket språk OS'et tilhører for å så sende bruke en "goto :english" eller noe? Fungerer helt sikkert. Hadde vært kjekt dersom det hadde fungert på begge språk uten at det har vært to fysiske script-filer. Men det fikser seg sikkert. Nå må jeg legge meg så jeg våkner opplagt og uthvilt i morgen! Poster sikkert oppdateringer om hvordan det går i morgen! Takk for raske og særdeles gode svar!
  • 0
 10. raziel014 la til et innlegg i et emne [LØST] Bat script som automatisk pinger gateway?   

  Men hvorfor skal ikke dette fungere i Engelsk Windows XP? Ser ingenting som tilsier at det må være Norsk vel? Eller er det jeg som er blind? Uansett, ser veldig bra ut dette da! Får prøve å customize det en del!
  • 0
 11. raziel014 la til et innlegg i et emne [LØST] Bat script som automatisk pinger gateway?   

  Thanx! Får sjekke dette! Håper bare det ikke blir så store problemer med å eventuelt rulle ut dette til alle brukerne på nettverkene. Får høre med administratorene dersom jeg får til dette bra og enkelt nok!
  • 0
 12. raziel014 la til et innlegg i et emne [LØST] Bat script som automatisk pinger gateway?   

  Høres flott ut det, men dette er en bedrift som har hundrevis av kunder og flerfoldige tusen brukere og maskiner. Så det systemet som er nå har blitt utviklet over mange års løp. Så jeg tror ikke jeg får satt dem på andre meninger med det første ihvertfall!
  Nei, tenkte bare å automatisere prosessen bittelitt da det kan av og til være svært vanskelig å få brukeren til å skrive "cmd --> ipconfig". Utrolig nok. Derfor hadde det vært kjekt dersom de hadde hatt en snarvei på skrivebordet til en bat-fil som gjør dette litt enklere.

  Men denne "set /p" kommandoen virker veldig interessant. Brukerne greier garantert uten problemer å selv skrive IPen.. Men hvordan kan jeg da få til at scriptet selv kjører "ping %valg%"?
  • 0
 13. raziel014 la til et innlegg i et emne [LØST] Bat script som automatisk pinger gateway?   

  Tja, det ligner veldig på det jeg selv har hittil. Vel, mitt ser slik ut da:
  Edit: de to ping-funksjonene har jeg ikke lagd noen kommando til som du sikkert skjønner. Men vil ta med den "no such function"-greiene! Litt artig.  Hmm, greide å finne hvor i registryet default gateway ligger, men maskinene er satt opp med DHCP.. Det betyr at det er nettverkskortet som lager stringen og dermed er den dynamisk og lages på nytt hver gang maskinen ber om ny TCP/IP settings.
  • 0
 14. raziel014 la til et emne i (Arkiv) Program- og database- og webutvikling   

  [LØST] Bat script som automatisk pinger gateway?
  Hei! Jeg lurer på om det er mulig å lage et bat-script som ser sånn ut:

  1. ipconfig
  2. ping gateway

  Sånn at ipconfig først kjøres, så "husker" scriptet resultatet av gateway for å så sette inn det automatisk når man taster 2 etterpå? Mulig dette er litt knotete forklart, men vi har en del kunder også er det et virkelig herk å få funnet IPen deres når de skal fjernstyres. Også ofte dukker det opp nettverksproblemer, så det hadde vært veldig fint å kunne fått brukeren til å trykke 2 uten noe vanskeligheter slik at jeg har kunnet sett resultatet direkte for feilsøking. Noen som vet om dette er mulig?

  Edit: Det er vel forøvrig kanskje mulig å få bat-scriptet til å hente informasjonen fra registry da.. Men aner ikke om det i hele tatt lar seg gjøre. I Visual Basic vet jeg det går an, men har aldri hørt om det i bat.
  • 28 svar
  • visninger
 15. raziel014 la til et innlegg i et emne USB Disk funnet som SCSI RAID 1?   

  Det gjør det altså? Hmm, men uansett, merkelig at serveren bare tok det for gitt at USB disken skulle være i RAID. Hadde trodd at man må konfigurere slike ting jeg.. Har aldri gjort det før så jeg vet egentlig ikke hvordan det fungerer.
  • 0