o-mheien

Medlemmer
 • Innholdsteller

  5
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om o-mheien

 • Rang
  Nyansatt

o-mheien sin aktivitet

 1. o-mheien la til et emne i Serverløsninger   

  Skrivere som ikke virker samt et par tilfeller av BSOD
  Heisan
  Har et rart problem. Noen av mine klienter har store problemer med skrivere. Plutselig får de ikke skrevet ut og det kan virke som at utskriften bare henger seg opp. Noen ganger så sendes utsktiften til spooleren for så å bli slettet automatisk. En annen ting er at jeg nettop oplevde en BSOD med dette som kode: 0x000000ab 0x0000001c, 0x00000878, 0x00000000, 0x00000002

  Søker på nettet, men finner svært få svar.
  • 0 svar
  • visninger
 2. o-mheien la til et emne i PHP og SQL   

  Scripte relasjoner i MSSQL2005
  Heisan folkens
  Jeg har en SQL base som inneholder mange tabeller. Flere av relasjonene er bygget med "Enforce Foreign Key Constraint" satt til NO fordi jeg vil ha et oppslag hvis feltet ikke er NULL eller blankt. Problemet er at når jeg scripter databasen så lager Enterprise Manager ikke noe som setter denne egenskapen. Lager jeg derimot et "Change script" på tabellen så legger den inn det som den skal, som er:

  ALTER TABLE dbo.MyTable NOCHECK CONSTRAINT FK_RelatedTable GO

  Hvordan skal jeg få funksjonen "Script Database Tables" til å få med dette?
  • 1 svar
  • visninger
 3. o-mheien la til et innlegg i et emne Stenge internet tilgang   

  Vel, skuffende at dette ikke kan styres i Policy. Nå er det slik at denne maskinen står i DMZ og fungerer derfor som egen Firewall etc. Jeg kan selvsagt løse dette ved å implementere VPN, men det skaper så masse andre ulemper for brukerene. Ved å bruke VPN kan jeg selv bestemme hva slags IP brukeren får av meg og dermed forhindre internet tilgang. En anne måte vil jo å være å sette DNS til å peke på 127.0.0.1 og heller bruke HOSTS fila til å gi rettigheter til forskjellige områder. Begge disse løsningene vil fungere, men er ikke spesielt optimale og gir liten fleksibilitet til administrasjon.
  Men er det slik at dette ikke kan styres gjennom Policy så tror jeg kansje HOSTS fila er løsningen. Kansje jeg kan styre dette ved å fikle litt med den lokale DNS serveren? Jeg får sjekke litt rundt dette...

  Takker for info
  • 0
 4. o-mheien la til et emne i Serverløsninger   

  Stenge internet tilgang
  Heisan folkens
  Jeg drifter en terminal server og kundene skal stenges for all internet tilgang. Hvordan gjør jeg det? Jeg har tatt vekk all internet explorer tilgang i policy editoren, men må ha muligheten til å bruke exploreren internt. I tillegg ønsker jeg at det skal være mulig å benytte web servicer og slikt. Jeg vil bare ikke at noen skal kunne gå på en web side gjennom mine servere uten at dette er avklart. Skal de surfe Internet så må de gjøre dette på sine egne maskiner.

  all hjelp mottas med stormende jubel

  Ole
  • 5 svar
  • visninger
 5. o-mheien la til et emne i Serverløsninger   

  Exchange server og access fra eksterne klienter
  Hei folkens
  Jeg er ny her på foraet og gleder meg til å pløye gjennom diverse informasjon her. IT Pro ser ut til å være en bra lekeplass for bitfiklere ;-)

  Men over til saken

  Jeg har satt opp en Windows 2003 server med Exchange 2003. Jeg har også satt opp brukere med dertil egnet epost oppsett. Dette funker fint så lenge jeg er på LAN eller VPN. Eksternt derimot snakker vi om noe helt annet. Prøvde å sette opp Outlook på en maskin som ringer opp Internet via ISDN, men så fort jeg fyrer Outlook så klager dne bare på at den ikke finner epost serveren. Noen som kan hjelpe meg her?

  mvh
  Ole Morten Heien
  • 1 svar
  • visninger