holmiz

Medlemmer
 • Innholdsteller

  61
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om holmiz

 • Rang
  Nyansatt

holmiz sin aktivitet

 1. holmiz la til et innlegg i et emne Rettskrivingskommentarer   

  Hvorfor er folk så hårsåre på dette temaet, at det de skriver feil blir rettet på?

  Dersom du skriver en jobbsøknad full av skriveleifer, så er sjansen for at du ryker ut lenge før intervjuer i det hele tatt blir vurdert, ganske så stor. Det er faktisk viktig å kunne kommunisere slik at andre forstår hva du faktisk mener.

  Selv henger jeg meg sjelden opp i skrivefeil fra andre, da jeg med meg selv vet at jeg ofte er veldig slurvete. Men dersom noen påpeker mine feil, slik at jeg kan lære av de, ja da ser jeg da ingen grunn til å bli såret, hårsår og vondbråten.

  Grove skrivefeil som "di" istedenfor "de" bør de fleste klare å unngå.

  I mine øyne er det ingen grunn til å henge ut noen for skrivefeil, nettopp fordi en del har dysleksi, eller det ligger andre grunner bak som vi ikke kjenner. Men det er stor forskjell på å henge ut noen, og det at en påpeker åpenlyse skrivefeil i ett innlegg til vedkommende. Men det bør samtidig være lov å forlange at de som ikke lider av dysleksi, eller som har annet handikap, ja de bør da ha fått med seg noe av rettskrivningen gjennom mange år på skolen?

  Og dersom du faktisk har dysleksi, ja da er du jo som regel klar over egen begrensning innen rettskrivning, så da er det ingen grunn til å henge seg opp i at noen påpeker feil staving etc. i tekster du har skrevet.

  Så igjen, hvorfor så hårsåre på det at andre påpeker skrivefeil?


  (edit: ja jeg vet at mitt innlegg nå kommer til å bli lest sønder og sammen etter skrivefeil av ivrige kverulanter. Men da har dere overhodet ikke tatt poenget mitt.)
  • 0
 2. holmiz la til et innlegg i et emne Anbefalte utvidelser til Firefox   

  Byttet til Firefox alene på grunn av adblock, endelig kan jeg lese nettavisen.no uten å bli sjøsyk. Mine utvidelser:
  - Adblock Pluss
  - Norsk bokmål og nynorsk ordliste
  - FireFTP
  - Forecast Fox
  • 0
 3. holmiz la til et innlegg i et emne Moderatorfeedback   

  Intensjonen var da bra, jeg ville bare si at dere som jobber som moderatorer her på ITPRO gjør en bra jobb! (Sjekk gjerne gamle tråder...) Men jeg ble flisespikket halvt ihjel, tok meg nær av det, og beklaget det. (*********.)

  Til saken da; jeg har aldri ønsket å irritere på meg noen, selv om jeg tydeligvis har gjort det. Så, før dere poster neste hissige innlegg, les gjerne hele tråden.

  Uansett, jeg føler meg meget overkjørt, tilsidesett og oversett. Så derfor anser jeg dette som min siste post her på ITpro. Når folk velger å kverulere i stykker mine innlegg, da velger jeg å bruke tiden min på andre ting.

  Til sist: Jeg er ganske sikker på at jeg aldri har ment noe stygt om noen på ITpro, men dersom noen mener det, send meg gjerne en PM.

  Mvh Anders

  --------
  Innhold i tråden er fjernet da dette kan oppleves som støtende av brukeren.
  PM meg hvis du er uenig.
  • 0
 4. holmiz la til et innlegg i et emne Moderatorfeedback   

  Neivel. Uansett, det er faktisk ikke noe hyggelig å poste noe på dette forumet. Jeg prøvde i utgangspunktet bare å si (i denne tråden) at moderatorene gjorde en god jobb.

  -----
  Støtende utsagn fjernet av moderator.
  Pm meg hvis du er uenig!
  • 0
 5. holmiz la til et innlegg i et emne Moderatorfeedback   

  Mitt siste innlegg, og det jeg quoter her tror jeg er svaret på hvordan mange opplever at moderatorer blir litt for triggerhappy. Å gjøre off topic snakk i en tråd, til en personlig sak, ("jeg blir en smule oppgitt...") setter ord på hva i hverfall jeg tenker om den saken.

  Men den saken lar jeg nå ligge død, jeg vil på ingen måte krangle videre!!. Jeg har sagt mitt, og gjentar meg igjen (til det kjedsommelige), moderatorene her gjør en kjempejobb!

  Papsn: du har også fått PM fra meg, med personlig beklagelse.
  • 0
 6. holmiz la til et innlegg i et emne Moderatorfeedback   

  Nei jeg har ikke lyst til å krangle. Intet mer, intet mindre.

  Les gjerne hele tråden før du skriver med store bokstaver. Og leser du resten av mitt innlegg, ser du at jeg holdt meg meget vel til tråden.

  Jeg har intet usnakket med Papsn, og skulle han føle at han har det med meg, så ber jeg han igjen, ta det på PM. Skal også bite i meg at den siste kommentaren min om han i forrige innlegg, var unødvendig.
  • 0
 7. holmiz la til et innlegg i et emne Moderatorfeedback   

  Greit greit.... Vi lar den ligge der, før vi gjør det til VM i å misforstå hverandre, selv om jeg nesten mistenker deg (og meg) for å ville misforstå .

  Tråden tok opp moderatorfeedback, og jeg skrev ned mine tanker om det temaet, hverken mer eller mindre. Har du noe mer du er uenig med meg der, så send meg gjerne en PM, ingen er tjent med at vi fortsetter diskusjonen her, og samtidig avsporer tråden totalt.

  Og igjen, jeg tror vi egentlig er enige, nemlig!
  • 0
 8. holmiz la til et innlegg i et emne Moderatorfeedback   

  Nå handler ikke denne tråden om enkeltpersoner, men dersom du har problemer med enkelte av moderatorne, ta det heller på PM med dem enn å henge dem ut med *** ** her!

  Kan for min del si at jeg mistenker du hinter til MichBergen, og om du gjør, så gjør du en stor feil! Helt ærlig, han er ene og alene 80%+ den som gjør at jeg leser forumet. Dersom du har lagt deg ut med han, ja så ta det på PM eller la være.

  MichBergen gjør intet mindre enn en kjempejobb, og i mine øyne fortjener han å få høre nettopp det mye oftere enn jeg tror han opplever selv! Jeg mistenker nemlig ut ifra tonen på en del innlegg her. at moderatorene på forumet får lovlig mye (usaklig) kritikk, både i tråder og på PM.
  • 0
 9. holmiz la til et innlegg i et emne [LØST] Blokkere annonser og reklame   

  Må si meg enig med han som anbefalte FireFox!

  Selv var jeg trofast Opera bruker i mange år, helt til jeg ved en tilfeldighet oppdaget AdBlock i FireFox.

  Den anbefalles på det varmeste, du kan der legge inn strenger, slik at feks. all reklame fra RealMedia blokkeres. Du blir rett og slett kvitt alt som heter levende bilder ol. på nettsider, dersom det er det du ønsker.

  1. Last ned FireFox fra www.getfirefox.com
  2. Last ned Extension AdBlock+
  3. Aktiver denne Og så ser du fort hvilke nettadresser du skal blokke for å bli kvitt f**nskapen!  Dersom noen har gode tips på hvordan en får til samme funksjonen, med strenger og wildcards i Opera, så gi gjerne lyd! Savner selv Opera, men inntil den får samme AdBlock eller bedre, så er det uaktuelt å bruke Opera igjen. Block Content er bare ikke det samme...
  • 0
 10. holmiz la til et innlegg i et emne Moderatorfeedback   

  Synes moderatorene gjør en bra jobb jeg. ITPro er og blir ett av de beste forumene å lese på. Og dette vet jeg av erfaring fra andre forum, at krever blant mye, gode moderatorer.

  Men må også si meg enige med de som mener enkelte tar sitt verv litt for seriøst. Har opplevd at tråder har blitt stengt i mine øyne unødvendig raskt, bare fordi en moderator er redd at tråden vil utvikle seg til en diskusjon om til eks. piratkopiering. Forumet gjenspeiler samfunnet, og siden det ikke er en perfekt verden, vil en av og til støte på moderatorer som ikke passer inn. Men, jeg har ingenting i mot noen av moderatorne her på ITPro.

  En annen ting jeg ofte har lurt på er alder på moderatorer. Så av en tidligere tråd at folk helt nede i 13års alderen ble utnevnt som moderatorer på dette forumet. Skal ikke gå noe mer inn på den diskusjonen, men finner det litt merkelig at et såpass stort forum som ITPro slipper til så unge i den rollen. Igjen, dette er ingen kritikk av noen, og ønsker heller ikke å åpne opp igjen den diskusjonen.

  ProPoeng ønsker jeg personlig dit peppern gror. Jeg ser overhodet ikke nytten, samtidig som jeg ser at det er med på å forsure tonen her på forumet. Skjønner at de er attraktive for de som gir gode svar, og skjønner at det kan være vanskelig for moderatorene, at de påser at alle som har bidratt får sine poeng. Avskaff gjerne ProPoeng, men det er en annen diskusjon det også.

  Så alt i alt, jeg leser ofte dette forumet. Finner det interessant, og svært sjelden er det innlegg jeg ikke forstår eller lurer på hvorfor er der. Så stå på, de aller fleste av dere gjøre en god jobb, og at det er på frivillig basis, gjør ikke jobben mindre!

  Håper dette var en konstruktiv tilbakemelding,
  Mvh Anders
  • 0
 11. holmiz la til et innlegg i et emne [LØST] Stor bokstav etter enter   

  Følte for å gi et litt mer utfyllende svar før jeg binger:
  - Du kan gå inn på "Tools" - "AutoCorrect Options" og fjerne regelen som sier stor bokstav etter punktum. (hos meg heter det "Capitalize first letter of Sentence")

  I det hele tatt, du har mulighet til å fjerne en god del av de irriterende endringene Word gjør automatisk her. Bla. for oss som driver med samfunnsøkonomi kan det klikke i vinkel dersom © blir til copyright tegnet!

  Du kan også endre templaten normal.dot, slik at du i framtiden slipper å plages av alle forslagene og endringene Word kommer med.

  Håper dette var til hjelp, og beklager evt. skrivefeil da jeg er på vei i seng!

  mhv Holmiz

  edit: off topic så var dette min postering nr 50!
  • 0
 12. holmiz la til et innlegg i et emne Mus og tastatur virker treigt   

  Ett skudd i mørket, men dog, dersom du har trådløst utstyr går det som regel (alltid) på batteri. Hos meg blir trådløse komponenter helt håpløse å bruke, når batteriet nærmer seg slutten..! Er det så banalt?
  • 0
 13. holmiz la til et innlegg i et emne [LØST] nyhetsider på nettet   

  Webavisen.no
  Nyheter.no

  førstnevnte snuser opp det meste av nye nyheter på de mest kjente sidene. Kan anbefalles!
  • 0
 14. holmiz la til et innlegg i et emne explorer.exe har funnet en feil   

  hmmm ville bare påpeke at explorer.exe og iexplorer.exe er to forskjellige program...
  Ser mange har kommet med hjelp for IE, men spør trådstarter om explorer.exe eller iexplorer.exe?

  (denne posten er er nok ingen direkte hjelp, men trenger litt mer info)

  mvh holmiz - alt i beste hensikt!
  • 0
 15. holmiz la til et innlegg i et emne Hva sier loven?   

  du har jo tydligvis gjort noe du i ettertid angrer på?

  Siden du tar så tungt på at onkel blå har kalt deg inn til avhør osv, så må du jo ha hatt aning om at det var straffbart...?

  Ikke meninga å være ufin, men etter å ha lest tråden så var mitt inntrykk at telefonen fra politiet ikke kom helt utifra det blå...?
  Isåfall, har du gjort noe du ikke burde gjøre, be om forenklet forelegg om det lar seg gjøre, betal og bli ferdig med det.
  • 0