Merien

Medlemmer
 • Innholdsteller

  37
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om Merien

 • Rang
  Nyansatt

Profile Information

 • Sted Trondheim

Merien sin aktivitet

 1. Merien la til et innlegg i et emne Datagrid i C# .NET   

  Jeg fant en tutorial på hvordan det kan gjøres når man opprettet datasettet her:
  http://www.codeproject.com/KB/grid/Practic...rids2.aspx#_top

  Men problemet mitt er at jeg ikke får redigert datasettet etter at jeg har hentet data fra databasen, og før jeg henter data er det ingen kolonner å redigere.

  Her henter jeg data fra databasen:

  MySql.Data.MySqlClient.MySqlDataAdapter dataAdapter = new MySql.Data.MySqlClient.MySqlDataAdapter(query, connection); DataSet ds = new DataSet(); /** * Her vil jeg endre datatypen i den tredje kolonnen til DateTime men det funker ikke når jeg kjører programmet. Fordi det ikke ligger noe data der **/ //ds.Tables[0].Columns[3].DataType = typeof(System.DateTime); dataAdapter.Fill(ds);

  Håper noen ser en løsning på problemet. I verste fall må jeg programmere selve innhentingen av data manuelt (rad for rad), men det virker litt unødvendig.....
  • 0
 2. Merien la til et innlegg i et emne Playlists i Windows Media Center   

  Skal teste den når jeg kommer hjem. Tror jeg har prøvd den før uten at jeg helt likte den playlist editoren...men husker ikke helt

  Det er vel mce05 jeg har ja (tror jeg).....kjøpte den for ganske nøyaktig 1 år siden.
  • 0
 3. Merien la til et innlegg i et emne [LØST] Bøker om programmering   

  Takker for tilbakemeldinger. Skal ta meg en tur på bokhandelen i dag for å se om jeg finner noen av bøkene. Er litt sær når det gjelder bøker, vil helst bla litt i dem før jeg bestemmer meg. Kjøper sjeldent bøker på nett. Men alltid greit å se bildet av boka, så man vet hva man skal se etter.

  Takk for svarene
  • 0
 4. Merien la til et innlegg i et emne Datagrid i C# .NET   

  Hmmm mulig dette kan være en løsning.....men jeg vil helst ha en løsning hvor jeg kan sette datatypen på den bestemte kolonnen uavhenging om jeg allerede har hentet data fra databsen eller ikke.
  noe sånt som dette er ønskelig (men det funker ikke):

  DataSet ds = new DataSet(); DateTime dt = new DateTime(yy, mm, dd); ds.Tables[0].Columns[3].DataType = dt;
  • 0
 5. Merien la til et emne i Programmeringsspråk   

  [LØST] Bøker om programmering
  Hei!
  Tenker på å invistere i en bok eller 3, noen som har noen gode forslag?

  Tenker på 1 bok om generelt .NET, 1 bok om C# .NET og 1 bok om ASP .NET

  Jeg gidder aldri å lese en programmerings bok fra perm til perm, så jeg vil heller at den skal fungere som et oppslagsverk. Jeg setter stor pris på gode praktiske eksempel og forklaring gjennom kode istedefor masse tekst og tolkninger. Jeg er på begynner stadiet i alle emnene, så bøkene bør ikke være alt for avansert, men jeg har litt erfaring fra Java og JSP fra før av.
  • 6 svar
  • visninger
 6. Merien la til et innlegg i et emne Datagrid i C# .NET   

  Takk for det, problemet er ikke å endre unix timestamp til DateTime, men det å gjøre det i en datagrid eller et dataset som er hentet fra en database....
  • 0
 7. Merien la til et emne i Annen programvare   

  Playlists i Windows Media Center
  Hei!
  Jeg synes håndteringen av playlists i Windows Media Center er direkte tragisk, og det er det sikkert flere som er enige i. Men er det noen som vet om noe godt alternativ (redigerings program, plugin....etc).

  Har også et annet lite problem. Når jeg kobler til en ekstern HD til Media Center PC'n, virker det som om alle mp3 filer jeg har der blir lagt inn i Media Center kartoteket. Om jeg da har de sangene på PC'n i tillegg vises begge i oversikten over mine sanger. Om jeg da kobler ut den eksterne HD, ligger sangene der fremdeles. Men jeg får jo selfølgelig ikke ti lå spille dem......ganske irriterende.
  • 2 svar
  • visninger
 8. Merien la til et emne i Programmeringsspråk   

  Datagrid i C# .NET
  Jeg har 4 kolonner som hentes fra en database, det går helt fint å hente ut og vise data, men den siste kolonnen henter ut data som er lagret i Unix Timestamp i databasen. Denne skulle jeg gjerne gjort om til en dato/string i formatet ddmmyyyy....Så jeg vil altså endre datatypen til en kolonne. Er det en enkel måte å gjøre dette på uten at jeg "manuelt" må traversere gjennom data som hentes fra databasen?

  Håper noen har et forslag til løsning....
  • 5 svar
  • visninger
 9. Merien la til et innlegg i et emne Edit av datagrid   

  Jeg har et annet problem med datagrid.
  Jeg har 4 kolonner som hentes fra en database, det går helt fint å hente ut og vise data, men den siste kolonnen henter ut data som er lagret i Unix Timestamp i databasen. Denne skulle jeg gjerne gjort om til en dato/string i formatet ddmmyyyy....Så jeg vil altså endre datatypen til en kolonne. Er det en enkel måte å gjøre dette på uten at jeg "manuelt" må traversere gjennom data som hentes fra databasen?

  Jeg skriver i C# .NET dersom noen lurer....
  • 0
 10. Merien la til et innlegg i et emne Avansert C++?   

  Enig med DCG. En form for database er å foretrekke. Har hørt om en forenklet og mere "mobil" utgave av mySQL, men hukommelsen er ikke på min side i dag, så jeg husker ikke hva den het. Mulig noen kan komme med forslag.

  Men sett i gang og spør i forumet når/hvist du møter påmere syntax relaterte problemer. Alltids noen "guruer" som hjelper deg med det her
  • 0
 11. Merien la til et innlegg i et emne Avansert C++?   

  Hei!
  Slenger bare noen forslag ut i lufta jeg.

  Det første du kan gjøre er å bestemme deg for hvordan du skal lagra informasjonen fra Edit boxene. Text/binær fil kan jo være greit, hvist det ikke er snakk om så alt for mye data. Vet ikke hvor langt du har kommet i programmeringsverdenen, men du finner garantert hjelp på internett, dersom du trenger det.

  Når du har fått lagret det til fil, kan du sette opp ListBox til å hente kun tittelen til notisen , og vise det i listen. Lag deg en metode som henter Tittlene du har lagret fra før og kjør denne etter at du har kjørt lagringsrutinen. (Alt dette må gjøres når man trykker på knappen)

  Når du har gjort dette, kan du programmere den andre knappen til å hente all informasjonen som tillhører den valgte tittlen, for så å sette det inn i de forskjellige Edit boxene.

  Vet ikke om dette var til noe hjelp i det hele tatt....men jeg foreslår at du prøver deg litt fram. Litt lettere for folk å hjelpe deg om du kommer med ett litt mere avgrenset problem.
  • 0
 12. Merien la til et emne i Grafikkort   

  Problemer med Gainward GeForce 6600
  Hei!
  Jeg kjøpte meg nytt skjermkort i går, bare for å kunne spille Battlefield 2. Samtidig kjøpte jeg en 512mb ram brikke. Alt så helt greit ut, til jeg starta Battlefield 2. Når spillet starta og jeg kom inn til der hvor jeg konfigurerer spillet (menyen), så var det nesten umulig å lese teksten(!!). Det samme var tilfellet da jeg starta selve spillet. Spillet fungerte helt fint, bortsett fra at det var veldig vanskelig å lese tekst. Jeg prøvde å lasta ned nyeste driver pakke fra nvidia...prøvde å installere alt jeg fant av software på den cd'en som var med skjermkortet....prøvde å endre på video settings i spillet...men nei, ingenting ga forandring. Etter det fant jeg også ut at jeg fikk ikke lyd på video filer jeg spilte(??). Men audio filer ga lyd og Battlefield 2 ga lyd.

  Er det noen som kan hjelpe meg?! Har så lyst til å prøve Battlefield 2 på en skikkelig måte.
  • 2 svar
  • visninger
 13. Merien la til et innlegg i et emne Problemer med å starte servicer i Mandrake 10   

  Hmm jeg er sikker på at jeg var logget inn når jeg skrev den siste meldinga der......jaja det var ihvertfall meg
  • 0
 14. Merien la til et emne i Linux/UNIX   

  Problemer med å starte servicer i Mandrake 10
  Hei!
  Jeg sliter litt med å starte enkelte servicer i Mandrake 10 (Gnome2.4, Kernel 2.6). Det er spesielt servicene acpi, acpid og hotplug. Jeg har satt de til å starte ved boot, men det gjør de ikke. Jeg har prøvd å kjøre oppdateringer, men det forandret ingenting. Noen som har forslag?
  • 4 svar
  • visninger
 15. Merien la til et innlegg i et emne Bateri Status i Gnome   

  Det var meg som plutselig ikke var logget inn.

  Men jeg finner den fremdeles ikke. finner ikke no med acp under /etc/rc.d/

  Kan det være en annen plass i Mandrake?

  Det må da være flere enn meg som bruker Gnome på laptop her? En kammerat hadde samme problemet i Slackware med Gnome.
  • 0