Petter Holstad

Medlemmer
 • Innholdsteller

  865
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om Petter Holstad

 • Rang
  Senior

Min datamaskin

 • Operativsystem Windows 7

Profile Information

 • Kjønn Mann

Contact Methods

 • Hjemmeside http://petter.orddeling.net

Petter Holstad sin aktivitet

 1. Petter Holstad la til et emne i Windows   

  Slå av Windows Sikkerhetskopiering?
  Hei!

  Jeg eier en Toshiba Satellite L350 laptop som orginalt kjører Windows 7. Denne har to patisjoner, C og D.

  C er Windowsdisken med alle mine data på.
  D er en backupdisk med like stor størrelse som C-disken. Man skulle da tro at den er et speil av C. Dette er ikke tilfelle.

  I det siste har jeg fått en del meldinger om at diskplassen på D er for liten - og det er den. Mens min C-disk har 65 av 116 GB ledig, har D-disken bare 4 MB av 116 GB ledig.

  Under Krontrollpanel -> System og sikkerhet -> Sikkerhetskopiering og gjenoppretting ser jeg at Windows er satt opp til å sikkerhetskopiere systemet til denne disken. Jeg finner ingen måte å slå av denne innstillingen på - men jeg har klart å deaktivere tidsplanen, slik at den ikke sikkerhetskopierer av seg selv lengre.

  Hvordan kan jeg slå av Windows Sikkerhetskopiering? Eventuelt, hvordan kan jeg frigjøre plass på D-disken uten å gjøre skade?

  Aller helst ser jeg at det er mulig å slå av Windows Sikkerhetskopiering, da jeg har backupløsninger selv - og litt diskplass ekstra kan jo for all del ikke skade.

  Jeg ser også på det som en annen problemstilling at et annet program OGSÅ sikkerhetskopierer til D-disken. Hva er sansyneligheten for det?

  På forhånd takk,
  Petter.
  • 1 svar
  • visninger
 2. Petter Holstad la til et innlegg i et emne Lage et trådløst nettverk   

  Bajazz: Den guiden beskriver stort sett det samme som CNET-videoen jeg liket til.

  Begge er i arbeidsgruppen: "ARBEIDSGRUPPE"

  Jeg skal reinstallere PC-en etterpå, kanskje det kan hjelpe.
  • 0
 3. Petter Holstad la til et emne i Windows   

  Lage et trådløst nettverk
  Hei!

  Jeg har en stasjoner PC med en Ice.net D50-modemet installert. Jeg har satt dette opp som en manuell tilkobling. Jeg har også en lokal ethernet-kabel som går til laptopen slik at de to maskinene kan dele filer og internttilkobling. Men jeg vil gjøre dette enklere. Jeg har et trådløst nettverkskort installert på den stasjonære PC-en med en antenne og jeg ønsker å dele den tilkoblingen ut slik at jeg lager mitt eget lille trådløse nettverk. Fremgangsmåten presenteres i denne videoen: http://cnettv.cnet.com/2001-1_53-28619.html

  Jeg har Windows XP. Jeg følger prosedyren til punkt og prikke. Jeg har satt opp tilkoblingen og delt den, men på laptopen vises den rett og slett ikke. Jeg bruker også Windows' trådløse nettverkstilkoblings-programvare der, men ingenting kommer opp. Avstand skal ikke være noe problem. Brannmuren er deaktivert på tilkoblingen. Hva kan være galt?
  • 3 svar
  • visninger
 4. Petter Holstad la til et innlegg i et emne [LØST] Får ikke delt filer til laptop   

  Da har jeg fikset problemet.
  Problem
  Brannmuren blokkerte for tilkoplingen
  Løsning
  Gå til innstillingene for Windows-brannmuren, velg fanen avansert og velge bort de tilkoblingene jeg ikke vil ha brannmur på. Her valgte jeg bort "Lokal tilkobling".
  Og da er man en erfaring klokere.
  • 0
 5. Petter Holstad la til et emne i Generelt om nettverk   

  [LØST] Får ikke delt filer til laptop
  Hei!

  Jeg har de siste månedene hatt et oppsett hvor jeg har en stasjonær PC (la oss kalle denne TERMINAL), og en laptop (la oss kalle denne USER1) er tilknyttet i et lokalt nettverk via en ethernet-kabel.
  Jeg bruker mobilt bredbånd fra Ice på TERMINAL, og har satt opp et oppsett så jeg kan gå utenfor programvaren. Denne tilkoplingen har jeg delt (med den lokale tilkoblingen) så USER1 får tilgang til den. Dette fungerer greit, og jeg kan bruke Internett på begge maskinene samtidig, noe som var en av hensiktene med å gjøre dette. Men en annen og mer viktigere hensikt er å kunne dele filer mellom disse. Jeg vil at TERMINAL skal ha tilgang til USER1 sine mapper, og at USER1 skal ha tilgang på TERMINAL sine mapper. Dessverre, fungerer bare den eine vegen; USER1 har tilgang på TERMINAL sine mapper, ikke andre vegen.

  Når jeg går til "Mine nettverkssteder" og trykker på Vis datamaskiner i arbeidsgruppen (uansett hvilken maskin), ser jeg begge maskinene, men på TERMINAL kommer jeg ikke inn på USER1. Derimot får jeg følgene feilmelding:  Jeg har også snust på tråden: Problem med tilgang på pcn og prøvd ut det meste her, uten resultat. I tilegg har jeg letet rundt om i Windows på begge maskinene for å løse dette problemet, men finner ingen løsning.

  Hva kan jeg gjøre? Takker for svar!

  Petter Holstad.
  • 1 svar
  • visninger
 6. Petter Holstad la til et emne i Lagringsmedier   

  Harddisk klikker ved oppstart og vil ikke virke
  Hei!

  Jeg har nå i litt over to år eid en Western Digital 250GB Caviar SE SATA II-harddisk. Den har tjent meg godt og lenge nå, med å servere meg ca. alt jeg har av filer og programmer, mens Windows-installasjonen ligger på en annen disk. Jeg har så og si aldri hatt langvarige problemer med den før.

  Det var først nå på fredag at jeg begynte å merke at noe var fryktelig galt. Firefox ville nemlig ikke starte opp, faktisk ville ikke noen av programmene som er installert på den disken starte opp. Etter en stund merket jeg at disken ikke fantes i Min Datamaskin, eller i diskbehandling. Når jeg prøver å starte opp maskinen, gir "noe" fra seg en rar og høy klikkelyd, som den prøver og prøver, men ikke får til. På fredagen var det såpass ekstremt at den knapt ville starte opp, men nå klarer den såpass.

  Jeg er fortvilt over dette, for selvfølgelig, jeg har ikke backup. Jeg har en ekstern disk som kan brukes til å redde ting over, men jeg vil helst gjøre alt jeg kan for å redde den jeg har. Kan jeg ha en garanti på harddisken òg?

  Petter Holstad.
  • 2 svar
  • visninger
 7. Petter Holstad la til et innlegg i et emne Ny forumsjef hos ITpro   

  Gratulerer så mye Martin! Ønsker deg det beste videre fremover!
  • 0
 8. Petter Holstad la til et emne i Profesjonell terapi   

  Tips om tekno-podkaster
  Hei!

  Har idé om en artikkel om gode podkaster i teknologiverdenen, både lyd og bilde. Derfor ønsker jeg at dere slenger opp deres tips, erfaringer og annet som kan være interessangt om slike podkaster (både engelsk og norsk).

  Petter Holstad
  • 1 svar
  • visninger
 9. Petter Holstad la til et emne i Annen programvare   

  Skrivebordssnarvei med Syncback
  Hei!

  Jeg har en laptop som jeg bruker til veldig enkle oppgaver, som tekstdokumenter. Jeg bruker mappa "Mine dokumenter" aktivt, og synkroniserer den mot en minnepenn. Jeg bruker Syncback til dette, men jeg lurer på om det er mulig å opprette en snarvei på skrivebordet, som rett og slett peker til "utfør denne oppgaven" i Synkback, evt. planlagte oppgaver i Windows. Ja, jeg ønsker nemlig å gjøre dette manuelt hver gang jeg har behov for det og derfor enkelt berre dobbeltklikke på et ikon for å utføre oppgaven. Er dette mulig, finnes det evt. andre måter å gjøre dette enkelt på?

  Petter.
  • 1 svar
  • visninger
 10. Petter Holstad la til et innlegg i et emne 13 år Bankkort Hvilken ?   


  Ja, jeg vil si at et våpen vil gå under "voldelig". Jeg ville ikke likt å se en gunner bli dratt gjennom kortleseren om jeg satt bak kassa på Rema. Flagg skulle vel gå greit, men du må huske på at du må eie rettighetene til bildet.
  • 0
 11. Petter Holstad la til et innlegg i et emne Vi knuser en iPhone   

  Stakkars iPhone, men med helt fin normal bruk skal det nok mye til før du må tilbake til forhandleren med den
  • 0
 12. Petter Holstad la til et innlegg i et emne 13 år Bankkort Hvilken ?   

  Jeg er storfornøyd med mitt Visa Electron fra DnB Nor. Ganske greit, og med nettbank
  • 0
 13. Petter Holstad la til et innlegg i et emne Forslag til forbedring på "Send inn artikkel"   

  En WYSIWYG-editor er en kjempebra idé! Jeg bruker selv innsendingsskjemaet veldig mye og irriterer meg over at jeg må stadig gjøre om til HTML, og det er koder dere ikke tar som skjemaet bare renser bort. I tillegg, kan dere sørge for at formateringen blir som den skal være, med overskrifter osv..
  • 0
 14. Petter Holstad la til et innlegg i et emne Hvorfor ikke lage "best i test" på webhoster?   

  Dette høres ut som en fin idé. ITpro: Klarer ikke dere å få til avtaler med de forskjellige web-hostene?
  • 0
 15. Petter Holstad la til et innlegg i et emne Butikk fra Spreadshirt.net   

  Er det bare fordi jeg skrev på nynorsk at ingen gidder å svare? Jeg prøver igjen, på bokmål!

  Hei!

  Jeg driver nettsiden Orddelingsmafiaen og vil i den forbindelse starte en nettbutikk fra Spreadshirt.net. Her kan en få utbetalt penger til seg selv, men i Norge kan man bare få det utbetalt via PayPal. Og for å få utbetalt pengene via PayPal, må jeg knytte det opp mot et VISA-kort. Men der er problemet, jeg er under 18 år og har ikke et eget VISA-kort jeg kan bruke med PayPal. Derfor spurte jeg mamma om ho kunne gjøre det, men det ble avvist fordi ho var redd for å komme i en klemme med moms og sånn ettersom vi tjener penger på dette. Hvordan det det fikset med Spreadshirt? Kan staten kreve innn moms av det vi tjener på dette?
  • 0