stenoves

Medlemmer
 • Innholdsteller

  399
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om stenoves

 • Rang
  Junior

stenoves sin aktivitet

 1. stenoves la til et innlegg i et emne Overføring mellom 2 pc'er   

  Hvis du ønsker at laptop'en som kjører Vista skal finne XP PC'n din, må du først installere Link Layer Topology Discovery patch på XP PC'n. Dette er en Microsoft patch og du kan laste den ned her.

  Den eller de mappene på XP PC'n du ønsker å hente ut filer fra (eller evt. like godt hele C: disken for eksempel), setter du Deling på. (Høyreklikk mappen, velg Deling og sikkerhet... og del mappen på nettverket.)

  Etter installasjon av LLTD, restart PC'n.

  Nå bør du kunne finne den fra Vista PC'n. Kjør en full nettverksoversikt. Skulle du få problemer med å bruke \\VEGARD\mappenavn, så prøv med IP-adrssen, f.eks. \\192.168.2.100\mappenavn - IP-adressen i eksemplet her er bare for forklaring - du må selvsagt bruke din XP maskin sin IP adresse.


  Lykke til!
  • 0
 2. stenoves la til et innlegg i et emne [LØST] andre er pålogget denne maskinen... feilmelding   

  Hvis du har skjermsparerprogram med passord, og skjermspareren har aktivert seg, og så leer du på musa og går rett på Slå av datamaskinen, uten å "låse opp" (logge deg selv på igjen), får du også denne meldingen. Det er altså deg selv som er denne "andre" som er logget på maskinen din.
  • 0
 3. stenoves la til et innlegg i et emne GPS Tom Tom one   

  Hele forklaringa står der hvor norbat linket til. Både en enkel og en trin for trin forklaring. Følger du den kan det ikke gå galt. Husk at du skal ikke bruke TomTom HOME programmet. Dette gjør du i utforsker.

  Her er forklaringa.
  • 0
 4. stenoves la til et innlegg i et emne Hjelp til å bruke fingerprint reader   

  Hva slags laptop er det?

  På noen laptop'er holder det å starte et administrasjonsprogram som finnes under Programmer for PC'n. På andre laptop'er, bl.a. Fujitsu Siemens, må du ofte legge inn en driver for fingeravtrykksleseren fra en av de medfølgende Utility CD'ene.
  • 0
 5. stenoves la til et innlegg i et emne Problemer med flere faner oppe samtidig   

  Da begynner det å bli vanskelig uten å kunne sjekke PC'n direkte.

  Prøv å deaktivere tilleggene i IE. Klikk på Verktøy -> Administrer tillegg -> Aktiver eller deaktiver tillegg...
  Dette kan være litt møysommelig, og kan gjøres på flere måter. Deaktiver alle sammen og aktiver ett og ett av dem. IE må avsluttes og startes igjen mellom hver gang. Du kan også gjøre det motsatt, deaktivere ett og ett, og se hvilket som evt. kan hjelpe. Så må du aktivere opp igjen de som ikke hadde noe med dette å gjøre. man kan jo også ta en tjangs på hvilket det kan være, og da er mitt tips, deaktiver Windows Live Toolbar og Windows Live Toolbar Helper først. Uansett synes jeg Google sin toolbar er bedre.

  Et siste forslag jeg har er at du prøver rett og slett å sette PC'n tilbake til en tidligere dato, fra Start -> Tilbehør -> Systemverktøy, og velger Systemgjenoppretting. Så velger du å sette tilbake til en dato rett før du oppdaget at den feilet slik den gjør nå.

  OBS!
  Filer du har lagret etter den datoen du velger, blir ikke berørt, men programmer du har innstallert må vanligvis innstalleres på nytt, bare sånn at du er klar over det.
  • 0
 6. stenoves la til et innlegg i et emne [LØST] Sony Ericsson k850i gikk hen å hang seg   

  Enig med Bjaanes - regn med ca. 3 uker.

  Mener det er A Novo AS i Fetveien 1 på Kjeller utenfor Lillestrøm som er servicepartner for SE.

  Sønnen min sin SE W710i er inne på rep der nå - gummiknappene løsnet.

  Den var kjøpt på Komplett for et år siden, og dette er en garanti sak. Sendte den inn 28 mars, og den er ikke kommet tilbake enda, men den har også vært innom Komplett, så det er jo med på å forsinke. Hvis du har fått retur direkte til verksted, så går det nok litt kjappere, men regn med å smøre deg litt med tålmodighet. Det er nok bare å finne frem en gammel telefon så lenge.

  Husk å ta ut SIM kortet ditt - det skal ikke stå i eller sendes med ved retur.
  • 0
 7. stenoves la til et innlegg i et emne [LØST] Problemer med xp   

  Det er riktig at de fleste nye PC'er idag leveres uten CD'er. Det de leveres med derimot, er et verktøy innstallert på PC, som lar brukeren selv lage et CD eller DVD sett av det innstallerte OS'et. Maskinen er da pre-installert og gjort nesten helt klar. Det siste steget er at brukeren ved første gangs påslag skriver inn et brukernavn og aksepterer noen lisensrettigheter osv., så gjør PC'n seg klar til bruk. Nokså umiddelbart etter første pålogging får brukeren opp en melding om å lage en sikkerhetskopi av hele OS'et, og dette kan gjøres kun en gang. Hvis det ikke er gjort, er det fortsatt mulighet for å få tak i gjenopprettings CD'er. men disse må da som oftest bestilles hos leverandøren av PC'n, og man må som regel betale et ekspedisjongebyr for å få disse tilsendt. Gebyret varierer, men ligger på rundt 200 kr.

  Så tilbake til problemet ditt. Sånn uten videre ser jeg inngen annen løsning enn at du skaffer deg en XP CD, som lar deg komme inn i Gjenoprettingskonsollet. Alternativt må du bestille fra leverandøren, men siden du sier du ikke vet hva slags merke/modell det er blir det litt vanskelig. Du nevner at du har fått den av tanta di - vel, har du spurt henne om ikke hun fikk med noen CD'er til den? Eller hvor den ble kjøpt? Hvor gammel kan maskinen være?
  • 0
 8. stenoves la til et innlegg i et emne Problemer med flere faner oppe samtidig   

  Det var jo synd ikke det hjalp.

  Har du nylig innstallert noe ny programvare, eller lagt til en ny "toolbar" i IE, f.eks. Yahoo sin, eller lignende?
  • 0
 9. stenoves la til et innlegg i et emne "Feil ved kopiering av fil eller mappe" - Får ikke kopiert fra harddisk   

  Er det en veldig "dyp" filstruktur - altså mange nivåer med undermapper og forholdsvis lange filnavn? Det samme problemet oppstår gjerne når man brenner ut på CD. Da har imidlertid brenneprogrammet ofte innbygd en funksjon for forkortelse av filnavnet, og fikser det så lenge du ikke har flere filer med nesten samme navn, slik at forkortelsen blir lik.

  Prøv å dele opp kopi-jobben litt ved å gå lenger ned i strukturen og ta en og en mappe.

  Hva skjer om du bare prøver å kopiere "problemfila" - får du kopiert den alene?
  • 0
 10. stenoves la til et innlegg i et emne Problemer med flere faner oppe samtidig   

  Firefox er kanskje en løsning, men et dårlig svar, syns jeg.

  Jeg har sett det samme problemet som du har, og det viste seg at det var sneket seg seg inn noen "uønskede" trojanere på PC'n Dette ble raskt og effektivt fjernet med Spybot S&D som du kan laste ned her.

  Prøv det!
  • 0
 11. stenoves la til et innlegg i et emne [LØST] Hvorfor x istedenfor bilde noen steder?   

  Dette hørers ut som brannmur. Antagelig en Active X el.l. som er sperret.
  Sjekk brannmurinnstillingene dine og finn frem til regelen som stanser den siden du har problemer med.

  Alternativt kan du jo bare prøve en kort stund å slå av brannmuren for å få verifisert at det er her problemet ligger.
  • 0
 12. stenoves la til et innlegg i et emne [LØST] Sony Ericsson k850i gikk hen å hang seg   

  Tror nok det er den beste løsningen.
  Det er klart du bør få dette på garantien - skulle bare mangle.
  • 0
 13. stenoves la til et innlegg i et emne [LØST] Problemer med xp   

  Vel, hvis du fortsatt ønsker å prøve å få fikset PC'n din bør du prøve å få lånt en CD av noen. Du kjenner vel noen som har en slik. Det viktigste er at du kan "boote" på den slik at du kommer inn i Gjenopprettings konsollet og får utført kommandoene som er beskrevet i tidligere post.

  Alternativet er jo en full re-install, og da mister du i realiteten alt på PC'n, selv om det finnes verkøty for å rekonstruere det også.
  • 0
 14. stenoves la til et innlegg i et emne [LØST] Sony Ericsson k850i gikk hen å hang seg   

  Vet ikke om dette er løsningen, men kanskje den vil "aksptere" å bli oppgradert, og at den da kommer seg. Hvis ikke så er det jo garanti på den,

  Du finner oppgraderingsiden for Sony Ericsson her.
  • 0
 15. stenoves la til et innlegg i et emne [LØST] Problemer med xp   

  Dette pleier vanligvis å hjelpe i tilfeller som ditt:
  Boot PC'n med XP Setup CD og velg Gjenopprettings konsoll
  Kjør kommandoen "Attrib -H -R -S" på filen C:\Boot.ini
  Slett filen C:\Boot.ini
  Kjør kommandoen "Bootcfg /Rebuild"
  Kjør kommandoen "Fixboot "
  Obs! Du bør helst bruke en CD med samme versjon som den som er innstallert. Hvis CD din er XP SP 1, men maskinen din er oppgradert til XP SP 2, så kan det hende det feiler. Dette gjelder spesiellt for problemer med "Missing HAL.DLL".

  Legger ved en link til mer utførlig beskrivelse (på engelsk) om problemer med "Missing HAL.DLL", "Invalid Boot.Ini," og flere andre alvorlige oppstarts feil.
  • 0