Aerius

Medlemmer
 • Innholdsteller

  10
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om Aerius

 • Rang
  Nyansatt

Aerius sin aktivitet

 1. Aerius la til et innlegg i et emne Hva gjør du for å holde pcen kald på varme dager?   

  Når det gjelder en stasjonær datamaskin så har jeg ikke problem med å holde min avkjølt. CPU'en er så kald at vifta går ikke rundt engang her. Romtemperaturen er vel på en 24 grader. Men hvis man ønsker avkjølt PC og har et problem med det, så vet jo alle at de trenger god flyt i kabinettet. Har du mange ledninger i veien for luftstrømmen vil den varme luften bare sirkulere rundt om i kabinettet.

  På min maskin har jeg en 120mm og en 80mm(på strømforsyningen) som bringer varm luft ut, og 3x90mm vifter som bringer kald luft inn, disse kjøler harddiskene mine og bringer luft videre inn i kabinettet. Nå har jeg bindt opp kablene eller lagt kablene slik at jeg får god luftstrøm gjennom kabinettet og min CPU vifte trenger dermed ikke å gå rundt engang. Ja, det kan være overtrykk i kabinettet, men nå har jeg viftestyring på de 90mm viftene slik at de jobber bortimot i takt med 120mm viften.

  På min laptop og dama sin laptop har vi kjøpt laptopkjølere fra Zalman. Disse kan man få i forskjellige størrelser og da ytelse. Slike kjølere fjerner den varme luften under maskinen din ved å sende den ut på alle sidene av maskinen. Den bringer også kald luft fra bordoverflaten til CPU viften din. Når du har laptopen på en bordoverflate eller i værste tilfelle, på en duk, vil du merke at det blir varmt under maskinen. Da sender du inne varm luft konstant gjennom kjølesystemet til maskinen og den vil ikke bli kjølt ned optimalt. Mine laptop kjølere heter Zalman Notebook Cooler ZM-NC1000, disse passer perfekt til 15.4" PCer, men vær forsiktig. Sjekk mål for tilpassing til DIN maskin, og sjekk om viftene på kjøleren passer til CPU kjøleren din.

  Håper noen drar nytte av dette.
  Mvh
  En varm maskin i sommerværet
  • 0
 2. Aerius la til et innlegg i et emne Lag din egen BitTorrent Tracker   

  ja nå vet jeg at jeg kan bruke andre sine trackere. Bare tenkte det var en slik funksjon i uTorrent også, Men hei, er ikke så viktig. Trengte jeg det ikke før, trenger jeg det ikke nå heller
  Bare at det hadde vært tøft kanskje
  • 0
 3. Aerius la til et innlegg i et emne Lag din egen BitTorrent Tracker   

  jeg brukte uTorrent sin tracker funksjon jeg
  men men
  Får sjekke om utorrent har samme mulighet til å deaktivere torrents utenifra da
  • 0
 4. Aerius la til et innlegg i et emne Lag din egen BitTorrent Tracker   

  Vel, jeg prøvde nettopp dette, og det fungerer, i hvertfall på internnettverket. Men er ikke dette ulovlig? Jeg mener, kan ikke andre folk bruke min tracker også, bare opprette en .torrent og bruke f.eks min eller din som en tracker?
  • 0
 5. Aerius la til et innlegg i et emne Kopiere en gitt mappe, til en ekstern enhet   

  Ah, uki. Da er autorun ute av bildet. Menne kan jobbe med selve bat filen da. Altså, du mener det beste ville vært å ha flere IF setinger som sier OM den enheten finnes, så kopier til den, er jo en mulighet, men det kan jo tenkes at en annen stasjon finnes på den bokstaven, og da får IF ja, hvis jeg ikke legger f.eks en "test.txt" på den eksterne da, så kan den lete etter f.eks "E:\test.txt" eller f.eks "F:\text.txt".

  menne sjekker ut linken din jeg da. takk for svar
  • 0
 6. Aerius la til et emne i (Arkiv) Program- og database- og webutvikling   

  Kopiere en gitt mappe, til en ekstern enhet
  Hei. Jeg driver litt med programmering i java på skolen, dermed blir det mange filer og mapper oppgjennom dagene og ukene. Jeg pleier å legge disse på en enkel liten harddisk som jeg bruker bare til java programmer. Som en slags backup.

  Det jeg lurer på er om det er mulig å skrive et program, enten java eller .bat som kopierer en mappe, f.eks "C:\Test\" hvor mine javafiler ligger, til den eksterne harddisken. Problemet jeg kommer opp med er at den eksterne disken skifter adresse noen ganger, fra f.eks "E:" til "F:" ettersom hvilken maskin jeg kopler de til.

  Jeg vil at det programmet skal ligge på den eksterne, så når jeg kopler den til maskinen så skal den starte å kopiere automatisk, sitter og tenker på autorun om det fungere, men vil prøve å se om jeg får mekket et program som kopierer en hel mappe, med flere mapper og filer i til en destinasjon, så om programmet finner ut hvilken stasjon-bokstav den ligger på, hadde vært fint.

  Jeg skal fortsette og søke litt, men håper noen her inne kan i hvertfall gi meg en pekerpinne på hvordan. Og om noen vet om autorun vil fungere med en ekstern harddisk.

  mvh
  Aerius aka. LordSvae
  • 2 svar
  • visninger
 7. Aerius la til et innlegg i et emne [LØST] mer RAM i fujitsu siemens?   

  Jeg har Amilo PI 1556, jeg måtte skru opp det store lokket, for under det minste befinner harddisken seg Det fant jeg fort ut. Hehe

  Og jeg måtte i min bestille to nye brikker, da det befant seg 2x512, litt latterlig at de ikke bruker EN brikke på 1024(kanskje noe med dual channel å gjøre, billigere med 2 512 kanskje...), for med en på 1024, trenger man bare å kjøpe en slik brikke for å oppgradere. Men det er så som så.

  Jeg vil så absolutt anbefale å oppgradere. Maskinen min ble så betrakterlig mye raskere med 2 gb enn med 1 gb(sier seg selv...)

  mvh
  Aerius aka. LordSvae
  • 0
 8. Aerius la til et innlegg i et emne [LØST] Ikke nok strøm?   

  ehm. vil ikke skape noe surr her, men slik er det i hvertfall hos meg: Gigabyte GA-965P-DS3 hovedkort, C2D E4400 og Zalman CNPS9500AT kjøler. Denne kjøleren kjøler prosessoren min fint uten bruk av vifte under oppstart og normalt bruk. Dermed går ikke viften min rundt(får ikke nok spenning), CPU ligger nå på 22 grader celsius. Derimot når jeg skal prøve å bruke winrar på en 300 MB fil, går gradene opp til 30 grader, vifte får mer spenning og da går den rundt. Så vidt på 500 RPM, men CPU'en holder seg kjølig. Det jeg prøver å si, er at CPU vifta jobber når CPU jobber. Sjekk det ut ved å la maskinen boote, og sjekke hastigheten på vifta. Ha kabinettet oppe hvis du ikke har lagt inn windows. Etter all sannsynlighet vil vfita starte å gå da CPU jobber med å legge inn windows. Antagerligvis etter punkten hvor harddisken er formattert og installerer enhetsdrivere...

  Lykke til videre

  -LS - LordSvae
  • 0
 9. Aerius la til et innlegg i et emne Streame video på webside   

  Det prog eller, nesten samme navn har jeg prøvd. Jeg har prøvd så mange nå at jeg har skrivebordet fullt. hehe Jeg må ha et prog som streamer video uten at andre kopler seg til MIN maskin. Kan jo gå ann med bilder også, men helst i videoformat.
  • 0
 10. Aerius la til et emne i HTML, XML og CSS   

  Streame video på webside
  Hei.

  Jo, mitt problem er at jeg prøver å mekke en hjemme side. Jeg ønsker å streame live video fra WebCam'er mitt til ei side på hjemmesiden min. Men jeg har enda ikke funnet noe program som kan hjelpe meg. Noen her som vet om et program som IKKE er slik at når du åpner nettsiden, så MÅ den hente filen fra maskinen min her hjemme. Jeg er bak en utrolig slitsom router som nekter portforwarding, så jeg kan ikke få kontakt utenfra.

  Håper det er noen som har en løsning på dette.

  Aerius
  • 2 svar
  • visninger