haakeyar

Medlemmer
 • Innholdsteller

  421
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om haakeyar

 • Rang
  Junior

Contact Methods

 • Hjemmeside http://

haakeyar sin aktivitet

 1. haakeyar la til et innlegg i et emne [LØST] PHP Variabler gjennom URL?   

  Vel, du bør også beskytte deg mo sql-injection. Hva skjer hvis brukeren går til en url med en falsk bruker_id som i stedet inneholder spesielle tegn? De kan modifisere sql-querien din!
  http://en.wikipedia.org/wiki/SQL_injection

  Bruk:

  $user_id = (int) $_GET['user_id']; (konverterer tekststrengen til en integer)
  • 0
 2. haakeyar la til et innlegg i et emne Merkelig insekt på badet.   

  Takker for svar. Du har nok rett. Litt mer research viser at det sannsynligvis er en bokskorpion, en type mosskorpion. Ifølge den siden jeg fant det på (husker ikke hvilken, men fant den på google), er det faktisk ganske vanlig å finne den innendørs, særlig blant gamle bøker.

  Jaja, og jeg som trodde jeg hadde funnet noe helt spesielt...
  • 0
 3. haakeyar la til et emne i Profesjonell terapi   

  Merkelig insekt på badet.
  Heisann

  Jeg så et ekstremt merkelig insekt på gulvet på badet i dag. Er det noen av dere som tilfeldigvis vet hva det kan være?

  Det mørke er fliser, det lyse er fugemasse mellom flisene og det hvite er hjørnet på et dopapir (som jeg brukte til å flytte insektet).

  (har flere bilder og en video også, men har ikke lastet det opp)
  • 6 svar
  • visninger
 4. haakeyar la til et innlegg i et emne Feilmeldingstråd for nytt forum   

  Fikset.
  • 0
 5. haakeyar la til et innlegg i et emne Feilmeldingstråd for nytt forum   

  @Terumo: Fikset.
  Edit:
  Fikset
  • 0
 6. haakeyar la til et innlegg i et emne [LØST] Livs viktig mailer slettet. hjelp   

  Egentlig merkelig at det bare skal forsvinne. Så hun gjorde ingen ting? De bare var borte? (kanskje dumt spørsmål, men tar det med for sikkerhets skyld:) De ligger ikke i papierkurven?

  Er de helt slettet, bør du unngå å gjøre noe som helst på den datamaskinen. De er da markert som ledig plass på harddisken, og du risikerer at de kan bli overskrevet anytime. Derfor bør du be henne om å skru av datamaskinen og ikke bruke den i det hele tatt.

  Det finnes programvare for å gjenopprette slettede filer, så lenge de ikke er overskrevet. Jeg har ingen erfaring med slik programvare selv, men et søk på google gir mange resultater. Så jeg ville tatt ut harddisken fra pcen hennes, koblet den til din egen pc og prøvd en av disse guidene.

  Blir dette for avansert for deg (aner ikke hvor teknisk du er), finner du sikkert en databutikk i nærheten som kan gjøre det for deg. Men ikke godta det hvis de sier at de trenger 10-20 tusen kroner for å gjenopprette det. Noen jeg kjenner var uheldige å formatere en harddisk med mange familiefoto på. De leverte den først til en butikk som sa at de ikke kunne gjøre det der i butikken, men at de kunne sende den til Oslo og at det kom til å koste 10-20 tusen kroner (eller noe sånt). Så prøvde de seg på en annen butikk, og den butikken fant bildene med en gang.
  • 0
 7. haakeyar la til et innlegg i et emne [LØST] Er webserver på fat32 sikkert?   

  Hm... Oppdaget akkuratt denne tråden og at jeg har glemt å sette den til løst. Driveren fungerte utmerket ... til å lese /boot-partisjonen. De andre partisjonene, derimot, lå i en logisk volumgruppe, og det klarte den ikke å lese. Så da var jeg like langt. Løsningen jeg skisserte var et skikkelig herk, så jeg dreit i alt sammen og brukte kun linux til utvikling.

  Løst

  (Det nedenfor er kun for de lesevillige med god tid:)
  Ellers oppgraderte jeg nylig til FC 7, og siden jeg har vært en smule uforsiktig når jeg har eksprimentert og prøvd å fått ting til å virke, fant jeg det best å kjøre en fresh install. Jeg trodde jeg hadde backup av alt jeg trengte, men neida. Databasen tenkte jeg ikke på. Skikkelig koselig...
  (Så alt for stor krise er det heldigvis ikke. De fleste prosjektene inneholdt kun eksempeldata, og strukturen kan jeg nok klare å bygge opp igjen fra koden hvis det blir nødvendig.)
  • 0
 8. haakeyar la til et innlegg i et emne Omdirigere søk til info.side......   

  Skal hele www.AAAAAAAA.com fases ut eller er det kun innholdet i slekt som skal fases ut?
  Må brukeren sendes til infosiden? Kan han ikke bare redirectes til www.BBBBBBB.com/xxxxx/yyyyy/?

  Hva slags server bruker du? Dersom du kjører apache uten AllowOverride satt til none er .htaccess det enkleste valget.

  Hvis det er ok å bare redirecte uten infoside:

  Options +FollowSymlinks RewriteEngine on RewriteRule ^slekt/(.*)$ http://www.BBBBBBB.com/$1 [r=301,nc] Hvis den skal redirecte til infoside (med url til infoside i adressebaren): Options +FollowSymlinks RewriteEngine on RewriteRule ^slekt/(.*)$ http://www.BBBBBBB.com/info.html [r=303,nc] (Litt usikker på om 303 er riktig statuskode der. Du kan lese mer om statuskoder på http://www.w3.org/Protocols/rfc2616/rfc2616-sec10.html, men det går sikkert fint.) Da kan du også bruke ett eller annet serversidespråk til å gi direkte lenke til den nye adressen, men isåfall må du være forsiktig så scripet ikke er sårbart for xss. Hvis den skal redirecte til infoside med gammel url i adressebaren: Options +FollowSymlinks RewriteEngine on RewriteRule ^slekt/(.*)$ /info.html
  (Da må info.html ligge på gamleserveren, www.AAAAAAAA.no)
  Edt: Her kan du også bruke serversidespråk for å gi direkte url til den nye siden.
  • 0
 9. haakeyar la til et innlegg i et emne [LØST] Include filer ...   

  Enkleste løsningen er å lage to filer, header.php og footer.php.
  Header.php inneholder alt du har overfor inkluderingen i den nåværende index-filen og footer.php inneholder alt du har nedenfor den. (Så da havner menyen i en av disse filene, i tillegg til doctype, osv.)

  I hver fil legger du da inn <?php include 'header.php' ?> i toppen og <?php include 'footer.php'; ?> i bunnen

  Hvis header og footer bare er plaintext (ikke php-kode) kan du også bruke <?php echo file_get_contents('header.php') ?>. Skulle tro dette er en smule raskere siden filen ikke blir parset som php, men aner ikke hvor mye.

  Edit:
  Å generere menyen fra MySQL blir vel en smule overkill, blir det ikke? I tillegg er det ikke særlig skalerbart, uten å legge inn en eller annen form for caching. På de fleste sider oppdaterer vel menyen seg såpass lite at det er like greit (greiere) å ha den i plaintext.

  Ikke bruk frames. Frames har en million bakdeler og er ikke anbefalt av W3C (selvsagt har det sine bruksområder, men ikke til ting som dette).
  • 0
 10. haakeyar la til et innlegg i et emne [LØST] User.css i Opera   

  User.css, sier du? Opera har en user.css-fil, men den burde ikke ha noe å si så lenge han ikke har gjort endringer i selve fila, og ikke det en gang burde føre til at nettsiden sine egne stylesheets ikke blir lest.

  Det han sikkert har gjort er å sette css på user mode. Altså stille Opera inn til å kun lese user.css, og ikke siden sin egen css-fil.

  Hibmann er inne på noe. Vis -> stil -> og velg "Author mode" (bruker engelsk Opera, vet ikke nøyaktig hvordan det er oversatt).
  Eller du kan trykke på brillene til høyre for adressebaren, finne stedet det står "User mode" på linjen som kommer opp og klikke på det slik at det står Author mode der.

  <edit>Jeg er ikke like irritert som jeg kan virke nedenfor. Bare tenk litt over det neste gang dere svarer på en tråd. </edit>

  Dere andre: Har dere i det hele tatt noen anelse av hva dere snakker om? Selvsagt kan han bli kvitt instillingen vet å reinstallere, men hvis det hadde vært aktuelt for han, hadde han ikke spurt her i forumet. "Nedlastinger" har med hva som skal gjøres hvis han skriver url-en til css-filen i adressebaren eller trykker på en lenke til den, ikke hva som skal gjøres når en html-side sier "denne css-filen inneholder informasjon om hvordan jeg skal se ut".

  Beklager hvis jeg mistolker dere, men for meg ser det ut som dere svarer selv om dere ikke vet svaret, slik at dere kan få propoeng i tilefelle svaret tilfeldigvis peker trådstarter på riktig vei.

  Kan hende jeg var litt skarp nå. Iallefall mot deg, KongKlykken. men det hadde vert fint om du skrev "kanskje du kan løse det ved å" i stedet for å skrive det sånn at det ser du som du sier "Dette er løsningen. Hvis det ikke funker kan du reinstallere."
  • 0
 11. haakeyar la til et innlegg i et emne [LØST] phytonprogrammering   

  Ikke definere det i systemet?
  Er ikke helt sikker på at jeg skjønner hva du vil, men forstår jeg riktig kan du vel bare skrive
  os.system("ping adresse")
  (du mente at den ikke skule legges i en variabel, men bare sendes direkte som argument til os.system, right?)

  Man lærer mye av å skrive kode selv, men når det gjelder syntaxen så går det mye raskere å lese seg til den enn å prøve/spørre seg til den. Jeg anbefaler deg å skaffe en bok hvis du vil satse på å lære deg python. Tilfeldige tutorials på nettet er ofte ufullstendige (iallefall i en de jeg har lest for andre språk). Det trenger ikke koste noe, de har sikkert en python bok på biblioteket ditt.
  • 0
 12. haakeyar la til et innlegg i et emne [LØST] phytonprogrammering   

  Jeg har ikke erfaring med python, men jeg regner med du må ha hermetegn rundt tekststrengen - tror det er vanlig i de fleste språk.
  • 0
 13. haakeyar la til et innlegg i et emne ZyXEL Prestige 2002 web konfigurasjon   

  Takker for svar
  Vanligvis konfiguerer jeg ipadresse i ruteren, slik at den gir meg samme ip-adresse etter mac-adressen min, så jeg har alltid hatt det slik du foreslo og da funker alt fint - bortsett fra at jeg ikke får koblet til ip-telefon-boksen.
  Så endret jeg det slik det sto i hurtigstartsguiden, og det var da jeg ikke fikk kontakt med hverken ruter eller ip-telefon-boks. Når jeg endret det tilbake, fikk jeg kontakt med ruteren igjen.

  (Beklager hvis jeg er litt treig og misforstår posten din. Bare si ifra, så skal jeg prøve å forstå igjen. )
  • 0
 14. haakeyar la til et innlegg i et emne ZyXEL Prestige 2002 web konfigurasjon   

  *bump*
  (senker terskelen til svar fra folk som ikke er nettverksguruer også )
  • 0
 15. haakeyar la til et innlegg i et emne Vise XML-innhold på HTML-side ++   

  Ja, som Runemann sier hadde det vert en fordel å ha et eksempel på den XML-filen din. Hvis du ikke vil at vi skal se innholdet (da burde du vel egentlig ikke la det ligge på internett), så kan du jo legge inn dummy-data eller bare gi en beskrivelse på strukturen.
  • 0