oladunken

Medlemmer
 • Innholdsteller

  62
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

1 ProPoeng

Om oladunken

 • Rang
  Nyansatt

oladunken sin aktivitet

 1. oladunken la til et innlegg i et emne Mangler W7 installasjon dvd. Finner ikke nedlast-link   

  Har lastet ned 64-bit versjon nå men PC'en skriker på slutten av laging av bootbar USB med Windows toolet. Kan se ut som jeg må legge en 32-bit installasjon ikke kan lage bootbar 64 bit USB uten videre. Kan se ut som jeg trenger en exe fil som heter bootsect.exe for å få dette til . Spørsmålet er hvordan jeg får tak i dette programmet? Kan se ut som jeg skal kunne få tak i det med Windows Store bruker, men hva er det?

  Her er forklaringen jeg fikk i HELP:
  ===
  When creating a bootable USB device, I am getting an error about bootsect

  To make the USB drive bootable, you need to run a tool named bootsect.exe. In some cases, this tool needs to be downloaded from your Microsoft Store account. This may happen if you're trying to create a 64-bit bootable USB device from a 32-bit version of Windows. To download bootsect:

  1. Login to your Microsoft Store account to view your purchase history.

  2. Look for your Windows purchase.

  3. Next to Windows, there is an Additional download options drop-down menu.

  4. In the drop-down menu, select 32-bit ISO.

  5. Right-click the link, and then save the bootsect.exe file to the location where you installed the Windows USB/DVD Download Tool (e.g. C:\Users\username\AppData\Local\Apps\Windows USB DVD Download Tool).

  6. Once the file has been saved, go back to the Windows USB/DVD Download Tool to create your bootable USB device.
  ===
  • 0
 2. oladunken la til et innlegg i et emne Mangler W7 installasjon dvd. Finner ikke nedlast-link   

  Ok. Takk for svar. Første problemet jeg fikk med W7HP 32bit installasjonen igår var at jeg ikke kom på nett med hverken LAN eller WLAN. Da blir det tyngre
  • 0
 3. oladunken la til et innlegg i et emne Mangler W7 installasjon dvd. Finner ikke nedlast-link   

  OK takk. Da skal jeg reinstallere W7 med 64 bit versjon og kikke på linken du har gitt til maskinen.

  >Prøv å kjøre Windows-oppdateringer så langt du kan, t.o.m Servicepack 1.

  Forutsatt at jeg fortsatt vil trenge å gjøre dette....hvordan gjør jeg det? Altså jeg skjønner fremgangsmåte når jeg først har oppdateringene presentert for meg, men hvilke menyvalg velger jeg for å få frem hva jeg trenger?
  • 0
 4. oladunken la til et innlegg i et emne Mangler W7 installasjon dvd. Finner ikke nedlast-link   

  Prøvde rett fra Microsoft, men der fikk jeg melding om at jeg hadde en PC med preinstallert Windows. SÅ der kom jeg ikke lenger såvidt jeg kunne se.
  Fikk lastet ned Windows og installert dette på den andre måten forklart over (ikke den fra Microsoft recover men den andre forklaringen). Men nå har jeg jo ingen drivere og dermed lite som fungerer.

  Prøvde å se litt rundt, men på siden til min sønns maskin fant jeg ingenting.
  Har installert W7 Home Premuim som han hadde, men var usikker på om det var 64bit eller 32bit siden jeg ikke klarte å boote pcén og sjkke grunnet diskkræsj. Kjøpte ny SSD disk som han nå har som systemdisk. Instakkerte W7 Home Premium der igår og der står jeg nå. Gikk for 32 bit fordi jeg trodde det var mest sannsynlig. Han bruker PCén 95% til gaming.

  Så hva gjør jeg nå? Om det var en DVD med maskinen med OS installasjon så finner vi ikke denne. Maskinen kom med W7 Home Premium men jeg vet ikke om det var 32 eller 64bit.
  På websiden til maskinen http://www.msimobile.com/level3_productpage.aspx?id=311 ser det ut som jeg kun finner driverstøtte for W8. Det virker også som det snakkes mer om 64 bit enn 32 bit for denne maskinen og jeg er litt forvirret på hva jeg skal velge.

  1) Bør jeg oppgradere til W8? Hvordan får jeg gjort det og hvor mye vil det koste?
  2) Bør jeg bruke den installasjonen jeg har nå W7 HP og jobbe med å finne hver enkelt driver? Hvor finner jeg i tilfelle det og hvordan finner jeg eksakt hvilke jeg trenger?
  2) Bør jeg bruke den installasjonen av W7 Home Premium 32bit som jeg nå har installert eller bør jeg skrote den og laste ned feks 64bit isteden? Uansett må jeg finne driverne jeg trenger og hvordan gjør jeg det?
  • 0
 5. oladunken la til et emne i Windows   

  Mangler W7 installasjon dvd. Finner ikke nedlast-link
  Trenger installsjonsdvd'en som fulgte med min sønns laptop kjøpt for noen år tilbake. Denne kjører Windows 7 Home Premium. Jeg finner dessverre ikke installasjons-dvd'en (som jeg antar fulgte med pc'en).
  Jeg har googlet på nettet og også vært på Microsoft.com. Har funnet linker, men får "page not found" etc. Hva kommer dette av? Betyr dette at man nå kan laste ned Windows8 isteden og bruke samme key?

  Noen som kan forklare hva jeg skal gjøre og gi meg nedlast link til 32bits W7 Home Premium? Enten for DVD eller eventuelt USB.

  PS: Jeg har selvfølgelig Product Key etc. Problemet er at disken har kræsja, så jeg må sette inn ny disk og reinstallere OS'et.
  • 11 svar
  • visninger
 6. oladunken la til et innlegg i et emne [LØST] Ingen lyd i PC. Høytalerikon har rødt kryss,   


  Takk for svar.
  Ditt svar satte meg på riktig spor. Dog må jeg bare litt pinlig berørt si at jeg via kontrollpanalet fort skjønte at min sønn har dratt ut audio-pluggen bak pc'en. Han har sannsynligvis brukt hodetelefoner i front-uttakene under gaming og glemt å sette inn igjen pluggen og/eller varsle meg. Nå er alt ok.
  • 0
 7. oladunken la til et emne i PC-hjelp   

  [LØST] Ingen lyd i PC. Høytalerikon har rødt kryss,
  Har Windows Vista.

  Har nettopp oppdaget at PC ikke har lyd. Høytalerikon i nedre høyre del :"Ingen lydutdataenhet er installert" og det er rødt kryss over den. Antar at det er min gaming-glade sønn som har kjørt noen installasjoner eller endret på noe med andre konsekvenser.  Noen som vet hvordan jeg får dette på plass igjen?

  BHA
  • 2 svar
  • visninger
 8. oladunken la til et innlegg i et emne Ny trådløs ruter. Trenger anbefaling!   


  Takk for svar.
  Når det gjelder 2 SSID/gjestenett så er det noe jeg øsnker fordi jeg har en Nabaztag. En slags internett gadget som ser ut som en kanin som snakker, blinker, beveger ørene etc. Long story, men poenget er at den ikke støtter kryptering og må ha WLAN. Så den kan ikke engang WEP mens jeg selvfølgelig vil ha wep eller høyere kryptering på alt annet som skal koble seg mot ruteren. Hvis du har tips om løsning på dette så er jeg takknemlig. Men jeg "depper" ikke om kaninen ikke går live igjen ;-)

  Problemene mine med nettet oppsto faktisk i helgen da jeg fikk SMS fra Get om at de hadde oppgradert bredbåndsforbindelsen min helt uten videre. Dog har jeg ikke sett hastighetsøkning og fiklet mye for å avkrefte eller bekrefte mine mistanker.
  Jeg har faktisk fått hjelp til å programmere om et Telenor ADSL modem av type SpeedTouch ST 780WLT . Gjorde dette fordi jeg trengte ruter og firewall bak kabelmodemet til Get. Etter mye AV/PÅ restart etc i helgen kommer jeg ikke inn på Config på ruteren og det er kun internettlinjen til hovedpc'en via RJ45 som virker. WLAN radio er på men ingen connection gjennom selv om trådløse pc'er viser god kontakt med ruter via WLAN. Derfor ser det nå ut til at jeg må kjøpe en ny ruter.
  • 0
 9. oladunken la til et innlegg i et emne Ny trådløs ruter. Trenger anbefaling!   


  Takk for tips.
  Ja akkurat nå ligger valget på DIR-855 pga 5 Ghz bånd samtidig med 2.4 GHZ .

  BHA
  • 0
 10. oladunken la til et emne i Kjøpshjelp   

  Ny trådløs ruter. Trenger anbefaling!
  Hei!

  Jeg har hatt en del problemer med min tidligere ruter bl.a. med ustabilt WLAN og har nå bestemt meg for å kjøpe nytt.
  Jeg har for tiden bredbånd fra GET og trenger derfor en ruter som kan sitte "bak" denne og fungere som brannmur og WLAN aksesspunkt.

  Mine "må ha" behov:
  - WLAN med god dekning (har hatt problemer til nå)
  - God nok sikkerhet for privat bruk
  - Flere PC'er og minst en Mac tilkoblet enten via RJ45 eller WLAN
  - Brannmur
  - Kan kobles til GETs kabelmodem (vanlig LAN inn såvidt jeg vet)

  Kjekt å ha behov:
  - Bra for sønn som "gamer" en del
  - Minst 2 ulike SSID med ulik sikkerhet (gjestesone?). Kunne tenkt meg å sette opp en gjestesone uten sikkerhet men med MAC-filtrering
  - Lagring
  - USB tilkobling for deling av printer/disk etc
  - Annet av features jeg har glemt

  Jeg kan gå litt opp i pris siden jeg liker ekstra features. Har sett på D-link 635 siden den selges av GET med abonnementet. Har også sett på D-link 655 siden den vel er litt bedre. Når jeg leser anmeldelser ser jeg dog at de kom i 2007 og jeg undres om det ikke bør ha kommet en del nytt og interessant siden den gang.

  D-link DIR-635:


  D-link DIR-655:


  Tips mottas med stor takk!

  BHA
  • 4 svar
  • visninger
 11. oladunken la til et innlegg i et emne Laging av image feiler på ny W7 PC   


  Det er et godt poeng som jeg ikke har tenkt på i denne forbindelse (men visste det fra andre sitiasjoner. Grensen går vel dog på 4Gb? Tror image-filene uansett er større.
  • 0
 12. oladunken la til et innlegg i et emne Laging av image feiler på ny W7 PC   


  Skal sjekke disse.
  Takk for tipset.
  Begynner å lure på om det er I/O som er problemet likevel. I og med at jeg fikk samme feilmelding for både DVD og USB-disken så antok jeg at det var noe annet enn I/O som var feil, men nå er jeg ikke så sikker.

  Kan det være noe med NTFS kontra fat32 for USB-disken eller burde ikk det spille noen rolle for å overføre image dit?
  • 0
 13. oladunken la til et innlegg i et emne Laging av image feiler på ny W7 PC   


  Håper ikke denne fyren tar seg jobber som presentatør ;-) Relativt ufullstendig video med mye dødpunkter og umuloig å se hva han drev på med.
  • 0
 14. oladunken la til et innlegg i et emne Laging av image feiler på ny W7 PC   


  Hva gjør R opsjonen på CHKDSK? Er det ikke rart om begge medium (DVD og USB disk) har samme feil?
  Kjørte CHKDSK /R på DVD'en uten at det ga meg noe mer.
  • 0
 15. oladunken la til et emne i Windows   

  Laging av image feiler på ny W7 PC
  Prøver å lage et system image av en splitter ny ACER Aspire 7738G bærbar.

  Jeg får imidlertid feilmelding. Har søkt på nettet og i dette forumet etter svar men finner ingen som helt passer. Har dog ikke prøvd å skru av virus-sjekk. Men jeg har prøvd både å lagre til DVD og til en USB-disk. Brukeren som kjører er definert som administrator.
  Jeg bruker den innebygde image lageren under "Komme igang > sikkerhetskopier filene"

  Feilmeldingen som kommer på slutten av image-laging/lagring er:  Noen ideer?
  • 10 svar
  • visninger