tmn

Medlemmer
 • Innholdsteller

  299
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om tmn

 • Rang
  Junior
 • Bursdag 18. mars 1990

Min datamaskin

 • Operativsystem Alle

Profile Information

 • Fullt navn Tri M. Nguyen
 • Kjønn Mann
 • Sted Trondheim

Contact Methods

 • Hjemmeside http://tmn.io/

tmn sin aktivitet

 1. tmn la til et innlegg i et emne ITunes musikk dobbelt opp   


  Under instillinger for iTunes (Preferences => Advanced) finner du et valg som tilater iTunes å kopiere musikken inn i en samlet mappe. Dette gjør iTunes for å holde orden på musikkfilene, sånn at de ikke ligger spredt på maskina. Når iTunes kopierer alt inn dit kan du slette musikken fra hvor du importerte den. Ønsker du ikke denne funksjonen kan du bare fjerne markering i boksen og trykke OK. så kan du slette musikken i iTunes' mappe. Alt ettersom


  • 0
 2. tmn la til et innlegg i et emne [LØST] Mac til musikkproduksjon   

  Heisann,

  Alle Mac leveres med 64-bit Intel prosessor, og 64-bit OS. For deg som bruker har dette lite å si. Du trenger derfor ikke tenke på å gå til anskaffelse av forskjellige versjoner som eks. 32 bit windows og 64 bit windows (selvsagt, hvis du har tenkt å installere windows på den må du vurdere 32 eller 64 bit windows). Mac OS X leveres i 64 bit, og kjører 32 bit og 64 bit programmer om hverandre. Dette kan du lese om her: http://www.apple.com/no/macosx/technology/#sixtyfourbit

  Litt mer teknisk. Om du eventuelt har tredjeparts ("spesial")-hardware med egne Mac-drivere som ikke er i 64 bit, kan maskina sparke igang 32-bit kjernen rett og slett for å være bakoverkompatibel med 32-bit kernel extensions. Men dette er noe du minst trenger å tenke på.
  • 0
 3. tmn la til et innlegg i et emne installerte windows på iMac med bootcamp, mac har forsvunnet fra boot meny.. NYTT TILFELLE!   

  Jeg mistenker at du har ved første installasjon av Windows klarte å *slette* Mac-partisjonen når du skulle formatere og velge windowspartisjon.

  Hva med å ta backup av Innholdet ditt. Formater macen til en partisjon og installer Mac OS på den. Start opp Mac OS X og start Boot Camp Assisant for å lage windows partisjon(når den gjør det lager den automatisk en oppstartspartisjon). Sett deretter inn Windows CD og start installasjonen, under installasjon blir du bedt om å velge partisjon, da velger du den som er merket BOOTCAMP, den kan du formatere og endre format på(gjerne til NTFS, tror den er formatert til FAT som standard) etter hva du selv ønsker. Men IKKE velg noe annet, og IKKE tukle med andre partisjoner.
  • 0
 4. tmn la til et innlegg i et emne Hente ut info fra sql til tabell.   
  Koden vil derfor bli noe slikt:

  <?php
  $con = mysql_connect("******","*****","***");
  if (!$con)
  {
  die('Could not connect: ' . mysql_error());
  }

  mysql_select_db('navnet_på_databasen_din', $con);
  $sql = "SELECT * FROM reggsys_1 ORDER BY Fornavn DESC";

  if (!$res = mysql_query($sql)) {
  die ('Kunne ikke hente data: '.mysql_error());
  }

  while($rows = @mysql_fetch_array($res)) {
  echo '<table>
  <tr>
  <td>Fornavn</td>
  <td>'.$row[Fornavn].'</td>
  </tr>
  <tr>
  <td>Etternavn</td>
  <td>'.$rows[Etternavn].'</td>
  </tr>
  <tr>
  <td>Mail:</td>
  <td>'.$rows[Mail].'</td>
  </tr>
  <tr>
  <td>Telefon</td>
  <td>'.$rows[Telefon].'</td>
  </tr>
  </table>';
  }[/codebox]
  • 0
 5. tmn la til et innlegg i et emne Hente ut info fra sql til tabell.   

  I mysql_select_db(); mangler du databasenavnet. Hvis databasen eks heter tmn, så blir det mysql_seletc_db('tmn', $con); (eventuelt bare mysql_select_db('tmn');

  Hvis du skal sette opp resultatet som en tabell så kan du formatere den i while-løkka ved:

  while ($rows = mysql_fetch_array($res)) {
  echo '<table><tr><td>Fornavn</td><td>'.$row[Fornavn].'</td></tr><tr><td>Etternavn</td><td>'.$rows[Etternavn].'</td></tr></table>'; ## osv, hvis du ser regla :-)
  }

  De linjene med PRINT du har gjort etter while-løkka vil ikke gjøre noe som helst :-)
  • 0
 6. tmn la til et innlegg i et emne [LØST] avinnstalering av forskjellige programvare   

  Hvis det er programmer som har lagt seg i Systeminstillingspanelet så er det bare å høyreklikke på det, og velg fjern. Hvis det er programmer som ligger i Programmer-mappa, kan du bare dra det til papirkurva. Det stemmer det at du ikke får med deg alt når du gjør det. Men det du ikke får med deg er små konfigurasjonsfiler og eventuelt brukerdata (som logg-filer i IM-klienter etc). Disse har ingen invirkning på systemet. Er det et spesifikt program du trenger å fjerne?

  Brukerdata ligger som regel i: ~/Library/Application Support/
  Instillinger/konfigurasjonsfiler ligger som regel i: ~/Library/Preferences/

  (Library = Bibliotek om du har norsk grensesnitt. ~ betyr hjemmekatalogen din).

  Hvis du trenger et program som automatisk tar med seg disse konfigurasjonsfilene og brukerdataene når du sletter programmet så kan du prøve AppZapper: http://appzapper.com/
  • 0
 7. tmn la til et innlegg i et emne installerte windows på iMac med bootcamp, mac har forsvunnet fra boot meny.. NYTT TILFELLE!   

  Partisjonering gjør du via Boot Camp Assistant i Mac OS X, ja. Etter du har partisjonert blir du bedt om å restarte for å starte installasjon av Windows. Installasjonen vil være som en helt vanlig windowsinstallasjon på hvilken som helst datamaskin. Det kan hende at du, under denne installasjonen, valgte å bruke Mac-partisjonen til å installere windows på(eller valgte å slette alle paritsjoner som var synlig ?). Av den grunn har du slettet/overskrevet Mac-partisjonen din.

  Du kan for eksempel sjekke det ved å se på partisjonstabellen fra Windows. Eventuelt bare se hvor stor windowspartisjonen din er fra Min(Din?) Datamaskin.
  • 0
 8. tmn la til et innlegg i et emne [LØST] Et lite spørsmål om iPod Touch   

  Snodig. Du kan prøve en hard restore og se om det fungerer.

  Sørg for å ha siste versjon av iTunes installert. Last ned via www.itunes.com. For å gjennomføre en hardrestore.

  Koble iPoden til PCn. Hold inne "sleep/wake"-knappen (den på toppen) og Home-knappen samtidig i 10 sekunder. Etter ti sekunder slipper du "sleep/wake"-knappen, men fortsetter å holde Home-knappen i 10 sekunder til. Hvis dette fungerer så vil iTunes gjenkjenne iPoden og be deg om å gjennopprette.

  Når den er gjennopprettet kan du prøve å Oppgradere den til 2.2.1 igjen. Om den ikke ble det under gjennoppretting.


  Edit: en fesk iPod som kommer rett fra fabrikken nå vil trolig komme med 2.2 software. De som har ligget i butikken en stund har trolig gamlere software.
  • 0
 9. tmn la til et innlegg i et emne Google beviser at Windows er bedre enn Linux!   


  Nåja, enten så var du veldig sarkastisk. Eller så har du bare spist for mye nøtter i desember.

  Hvis du tenker eksprimentere hardwaremessig så er det du selv som legger opp til disse mulighetene. Du mister like mye garanti om du demonterer en Mac som om du demonterer en Dell/HP/Acer/Asus/Lenevo/YouNameIt.

  Softwaremessig er det jo et hav av ting du kan gjøre. Sammenligne en Macbruker og en Windowsbruker vil jeg si at Macbrukeren er mer utforskende. Mens programmer, instillinger og valg ligger her, og der, og borti der, og litt der, og bak der, og noe der... i Windows. Vil du på Macen få slikt servert på et ryddig samlet sted. Instillinger gjøres nettopp i, instillinger. Programmer finner du i Programmerkatalogen og verktøy(systemverktøy etc.) finner du i Verktøykatalogen. Programkonfigurasjoner ligger også samlet under konfigurasjonerkatalogen. (Hører prat om slike "felleskataloger" i Windows7). Av den grunn vil du få følelsen av et veldig ryddig system sammenlignet med det du får servert i Windows. Siden systemet er så oversiktlig gir det deg også muligheten til å utnytte det til dine "eksperimenter". Samtidig ligger det et hav av programvare på the world wide web du kan eksperimentere med.

  Selv om jeg driver primært med eks. webutvikling, og at det kanskje var grunnen til at jeg en gang i tiden velger å kjøpe en Mac. Så hindrer det meg ikke å drive litt med filmredigering, litt med spill, litt med bilderedigering, litt med musikk, litt med filmtitting, "litt slik, og litt slik".

  Så skal det sies at jeg faktisk er en Macbruker. Jeg har ikke noe direkte imot Windows, men av praktiske grunner velger jeg å ikke bruke det. Jeg tar forbehold om eventuelle feil, og at dette er mine egne synspunkter.


  Anngående Windows og Linux (bare for å ikke være helt off topic). Windows / Linux er vel smak og behag, og behov, også med de andre alternativene.
  • 0
 10. tmn la til et innlegg i et emne Feil på macen, hjelp!   

  Høres ut som den ble avbrutt under installasjon. Hold inn shift når du starter opp Macen. Etter lang tid vil den starte i en "sikkermodus". Last ned combo updaten av 10.5.5 fra en annen maskin, også installerer du den på Macen.
  • 0
 11. tmn la til et innlegg i et emne [LØST] Hotmail på Ipod Touch?   

  Hei! Har en slik liten device selv. Du kan enkelt skjekke hotmailen din ved å besøke mail.live.com via Safari. For å kunne laste ned dine mail til en lokal mail-klient må du desverre kjøpe Windows Live Hotmail Plus. Hvis du prøver å legge til en hotmail/live -mail i Microsofts egene klienter på datamaskinen blir du også bedt om å kjøpe Windows Live Hotmail Plus for å kunne laste ned mailen din.

  (muligens det finnes omveier der ute, men har ikke truffet på noen enda).
  • 0
 12. tmn la til et innlegg i et emne Opera, legge kode på andres websider? (html)   

  Da må du nok ty til UserJS. Det er utenfor mitt området :>
  • 0
 13. tmn la til et innlegg i et emne Opera, legge kode på andres websider? (html)   

  Du bruker Opera og vil ha linkene lett tilgjengelig over alt du surfer?

  Operas "Panels" er fint til dette. UserJS er også en løsning, men mer krevende å lage. I Opera 9.5 har du den Panels knappen lett tilgjengelig fra tab-baren. Aktiver den, besøk en side du vil linke til. Merk av adressen i adressefeltet og dra den inn til panelet. Nå vil den siden dukke opp i panelet når du trykker på den nye knappen.

  Du kan jo for eksempel lagre de sidene som bokmerker. Da får du også lett tilgang til dem via bokmerkepanelet.

  Nå har du også en grunn til å bruke panelet
  • 0
 14. tmn la til et innlegg i et emne hvordn rense an macbook air?   

  Man trenger ikke en annen Mac for å kunne bruke Remote Disc Sharing. Denne programvaren finnes også til Windows og kan installeres med den CDn som følger med Macbooken.

  Sett CDn inn i en hvilkensomhelst datamaskin med Windows og deretter installer programvaren. Du finner Disc Sharing i kontrollpanel. På Macbooken aktiverer du bare deling av disker i Systeminstillinger => Deling.

  Deretter kan du formatere Macbooken. Du kan også gjøre det de over har foreslått. At du lager en ny administratorbruker og sletter din gamle bruker fra denne brukeren.
  • 0
 15. tmn la til et innlegg i et emne Kjører Vista i boot camp. har flere ganger mistet cdspilleren   

  Heisann, har du lastet ned siste oppdatering av Boot Camp til Vista?

  Denne installerer du i Windows:

  For 64-bit: http://www.apple.com/support/downloads/boo...owsvista64.html
  For 32-bit: http://www.apple.com/support/downloads/boo...owsvista32.html

  Ikke er det spessifisert hvilke bugs den dreper. Men den dreper i alle fall noen
  • 0