_Xorcist

Medlemmer
 • Innholdsteller

  6
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om _Xorcist

 • Rang
  Nyansatt
 • Bursdag 13. des. 1983

Contact Methods

 • Hjemmeside http://

_Xorcist sin aktivitet

 1. _Xorcist la til et innlegg i et emne Master i infromatikk   

  Det er nok langt i fra umulig det
  • 0
 2. _Xorcist la til et innlegg i et emne Master i infromatikk   

  Jeg er fersk høgskoleingeniør (bachelor) og fikk 290k da jeg begynte å jobbe i høst (skrev kontrakt i vår). Det var noen som hadde master i IT (ikke siv.ing. fra NTNU med andre ord) og de startet på rundt 320k. I tillegg kommer goder som mobil, pc, internet, kredittkort og gratis sertifiseringer. Jobben betaler også ulykke-, reise- og livsforsikring (dekker også samboer og evt. barn) samt at de setter inn penger i personlig pensjonsfond basert på grunnlønnen (De setter inn en fast sum pr. mnd som tilsvarer en gitt andel av det man har i grunnlønn). Det er også kontraktsfestet justering av lønn én gang i året, og man har krav på overtidsbetaling.

  Jeg tror imidlertid begynnerlønningene har økt noe siden jeg skrev kontrakt våren 2005.
  • 0
 3. _Xorcist la til et innlegg i et emne Lønnsramme - It konsulent   

  Husk også at det er en del forskjell på om man er nyutdannet eller ikke. Såvidt jeg har forstått er rundt 300k ganske god lønn for nyutdannet software-utvikler.
  • 0
 4. _Xorcist la til et innlegg i et emne Sender dere søknad på mail eller brev?   

  Selv har jeg aldri sendt en søknad pr. post og de fleste stedene jeg har søkt har også nektet å motta søknader sendt på noe annet enn mail. Jeg synes imidlertid det er langt mer ryddig å sende søknaden som et pdf-dokument slik at du er sikker på at mottaker ser den "samme" søknaden som du sendte med tanke på utforming osv. Bruk gjerne digitale signaturer.

  Det er også viktig å la noen andre lese søknaden før du sender den fordi man ofte kan se seg blind på sine egne ord. Jeg har snakket med en rekke arbeidsgivere og de fleste sier rett ut at dårlig ordvalg og skriveleifer ofte ender rett i søpla uavhengig av hva som ellers står å lese. Det er dessverre realiteten, og det blir vel slik så lenge arbeidsgiver som regel har mer enn nok av kvalifiserte søkere til en jobb.
  • 0
 5. _Xorcist la til et innlegg i et emne Tilby å jobbe gratis for å få erfaring   

  Problemet med pendling er at selv om det er gode pendlingsmuligheter er det mange jobber i IT-bransjen som ikke akkurat har helt normale arbeidstider og hvis man tar en nærmere titt på rutetabellen er det kanskje ikke like gunstig å pendle til alle døgnets tider.

  Selv bor jeg 1 time med tog fra Oslo og har skaffet meg jobb i Oslo fra høsten av. For meg er det totalt uaktuelt å pendle herfra. Togene går med minimum en times mellomrom og å potensielt måtte vente nesten en time på å ta toget når man er ferdig for dagen samt å måtte tilbringe drøyt 2 timer av fritiden min HVER ENESTE dag på et tog frister svært lite. Sånn veldig grovt regnet så er det rundt 18 døgn i året!

  Spørsmålet om flytting er selvfølgelig verre hvis man har andre forpliktelser enn jobben. Selv har jeg absolutt ingen forpliktelser så det er på en måte ikke noe problem å flytte samt at jeg har mange venner som allerede bor i Oslo.
  • 0
 6. _Xorcist la til et innlegg i et emne Til dere med IT-utdanning fra høyskole   

  Som tidligere nevnt i denne tråden er det nok viktig å tenke på hva slags jobb man ønsker seg før man velger visse studieretninger, og det er også viktig å merke seg at så og si ingen mindre firmaer har ressurser til å ta inn nyutdannede og forme dem slik de vil. Det må i så fall være nyutdannede som har vist særegne egenskaper som f.eks. drift av enmannsbedrift og/eller kan vise til egne prosjekter UTENOM det som er pålagt gjennom utdannelsen.

  Selv er jeg i gang med siste semester av bachelorgraden i datateknikk. Dette er en ingeniørlinje med matte/fysikk/kjemi. Jeg har inntrykk av at det er noe lettere å få seg jobb med en slik utdannelse pga. at det viser at man har en mer "vitenskapelig" arbeidsmetode og tilnærming til ulike problemstillinger.

  Jeg skaffet meg jobb allerede ved påsketider i mitt første jobbintervju, og det kan vel med andre ord ikke kun gå på dyktighet, men litt flaks også. Da hadde jeg sendt ut 3 søknader; alle krevde bachelorgrad eller høyere, var villig til å ta inn nyutdannede, og var større bedrifter. Bedriften jeg fikk jobb i har også omfattende trainee-programmer for nyutdannede. Personlig føler jeg det som en trygghet å ha første jobben et sted hvor de er vant til nyutdannede og har rutiner som gjør det lettere å komme inn som nyutdannet samtidig som man forholdsvis raskt blir stilt større krav til. Dette er en ren programmeringsjobb (Java/.NET).

  Med andre ord kan jeg absolutt anbefale en ingeniørutdannelse pga. at den går dypere og lærer deg en god del mer enn kun det datarelaterte. Det er heller ikke til å stikke under en stol at det er en fordel å ikke være helt analfabet i matematikk når man jobber med data (spesielt utvikling og til dels drifting). Hvis man imidlertid sliter eksepsjonelt mye med matematikk så er det kanskje hensiktsmessig å ta en bachelorgrad i informatikk. Å sørge for at man har engelsk-kunnskaper godt over gjennomsnittet er også en selvfølge både fordi man primært har engelske bøker i utdanningen, bruker engelsk programvare, og etterhvert muligens har både kunder og kolleger fra ulike deler av verden.

  Angående krav om 2MX/3MX/2FY for å komme inn på informatikk fra høsten av så har jeg ingen kjennskap til dette, men vet jo at dette har vært tilfellet i lengre tid for ingeniør-linjene. Imidlertid så kjører vel de fleste studiesteder sommerkurs slik at man kan tilegne seg denne kompetansen, og der jeg gikk fulgte også studentene som hadde tatt dette sommerkurset et eget, utvidet matte-pensum med omtrent dobbelt så mange forelesningstimer. Dette utvidede pensumet ble anbefalt de som hadde tatt sommerkurset eller hadde dårligere karakter enn 4 fra 2MX/3MX/2FY på videregående.

  Håper ikke denne posten var altfor OT
  • 0