phpman

Medlemmer
 • Innholdsteller

  69
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

  Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om phpman

 • Rang
  Nyansatt

Profile Information

 • Sted Bergen
 • Interesser 55916100

phpman sin aktivitet

 1. phpman la til et innlegg i et emne Overføre lyd i nettverk?   

  Det absolutt enkleste er jo å rippe cd'ene og lagre dem som ogg eller mp3, og så dele dem ut via smb. Du kan ev. bare dele CD-ROM'ene via smb. Da kan alle høre på dem samtidig, og man får opp alle sangene i musikkavspilleren sin(f. eks. winamp).

  Bruker man streaming som media player(fysj) og shoutcast, blir det ca 1 minutts forsinkelse. Dette er fordi den må ha et buffer hele tiden, og dette bufferet er rimelig stort. Må være buffer først i fra klienten som sender til shoutcat-serveren(selv om det kjøres på samme maskin), og så et buffer på klientene som hører på.
  • 0
 2. phpman la til et innlegg i et emne Billig webhotel   

  Alle har sin egen favoritt. Så enkelt er det.

  Men, skal du finne din egen favoritt blandt de titusener som finnes, bør du ta noen forhåndsregler.

  Skal siden til være rettet mot norske mennesker, sørg for at leverandøren har serverene sine plassert på en rask og god linje i norge.

  Styr unna leverandører som "spesialiserer" seg på å være billigst.

  Forhør deg om referansene, og ev. hør med kundene om dem er fornøyd.

  Styr unna leverandørene som gir deg fri båndbredde, og en haug med diskplass.

  Sjekk at leverandøren har alt det juridiske i orden, og at dem følger regler for angrerett, osv.

  Pass på at leverandøren drifter _egne_ servere, og ikke videreselger i fra noen andre. Det går på sikkerhet og stabilitet.

  Følger du noen av disse reglene når du leter, er det lettere for at du finner fram til den rette leverandøren, og som kan levere en sikker og stabil tjeneste.

  Forresten, er du virkelig ute i fri båndbredde og masse diskplass, kan du alltids sjekke ut http://localhost/
  • 0
 3. phpman la til et innlegg i et emne Til dem som vurderer Flatskjerm....   

  Jeg har to Samsung SyncMaster 191T på min arbeidsstasjon. Er storfornøyd med 191T. Absolutt de beste LCD-skjermene. Den er også helt utmerket til spilling og film.

  Jeg har faktisk aldri likt CRT-skjermer.
  • 0
 4. phpman la til et innlegg i et emne .c compiler   

  `gcc -o program sourcefil.c`
  • 0
 5. phpman la til et innlegg i et emne Treg logontid   


  Disse hostene vil få kontakt med hverandre, uten at det går via ruteren. Det vil heller ikke være noe problem.

  192.254.71.2 med subnettmaske 255.255.255.0, vil da være hostene 192.254.71.0 til 192.254.71.255. 192.254.71.10 med subnettmaske 255.255.0.0 vil være hostene 192.254.0.0 til 192.254.255.255.

  Som du ser, klienten ligger da innenfor serverens statiske rute, og serveren ligger innenfor klients statiske rute. Dermed vil de få kontakt med hverandre. MEN! Serveren vil ikke få kontakt med f. eks. 192.254.255.10, siden den ikke ligger i serverens statiske rute. Den må da gå via en ruter. Men, hvis klienten skal ha kontakt med den hosten, går det direkte, siden det er innenfor klients statiske rute.

  [ Meldingen ble redigert 17.06.2003 13:13 av phpman ]
  • 0
 6. phpman la til et innlegg i et emne 10 minutter for sent?   

  Networking Time Protocol, så vidt jeg husker.

  [ Meldingen ble redigert 15.06.2003 18:16 av phpman ]
  • 0
 7. phpman la til et innlegg i et emne Extracting av ogg-filer fra spill som Mafia og Hitman 2   

  Ogg er et helt vanlig filformat for musikk, akkurat som mp3(bare bedre, men mindre utbredt). WinAmp har støtte for å avspille ogg.
  • 0
 8. phpman la til et innlegg i et emne [LØST] Hvordan gjøre CD-ROM-stasjon bootbar?   

  Du skal nok finne det et sted i bios.

  Hvis du ikke får det til, kan du fint lage disketter i windows. Diskett-innholdet blir levert på "råbilder" av de orginale diskettene, slik at dataene bare må leses rett inn på disketten uten at det går via noe filsystem eller noe slikt. I linux/freebsd gjøres dette vanligvis med programmet dd. I windows kan du bruke rawrite, som til og med har et pent gui.
  • 0
 9. phpman la til et innlegg i et emne Hvilke diagnoseverktøy bruker du i sammenheng med TCP/IP   

  Jeg bruker mrtg, iptraf, tcpdump, netstat, airsnort og kismet.
  • 0
 10. phpman la til et innlegg i et emne Pc som slår seg av helt uten vidre! :(   

  De fleste hovedkort har funksjoner som automatisk slår av maskinen hvis systemets og prosessorens temperatur stiger over en grense. Du kan sjekke temperaturen i BIOS, og sjekke hva grensene er satt til. Hvis temperaturen ligger nærmt grenses, bør du få deg bedre kjøling.

  Det meste av deler du har i maskinen din, er deler jeg styrer LANGT unna. Har KUN hatt problemer med MSI-hovedkort, alle AMD prosessorer, Western Digital disker og nvidia-baserte kort(geforce).

  Selv har jeg P4 2.66 Ghz, Asus P4G8X/DELUXE/GD hovedkort, 1 gb DDR, Seagate 120 gb S-ATA disk med 8 mb cache og ATI Radeon 9500 pro grafikk-kort i min arbeidsstasjon. Den er dønn stabil. Den har så og si aldri krasjet
  • 0
 11. phpman la til et innlegg i et emne Pulten din ?     Litt dårlige bilder, men drev å lekte meg med kamera på mobiltelefonen min i natt.

  [ Meldingen ble redigert 07.06.2003 20:03 av phpman ]
  • 0
 12. phpman la til et innlegg i et emne Linux - suksess!   

  Jeg har brukt Slackware i mange år, men da kun på min arbeidsstasjon, og en liten server her og der. Jeg synes Slackware var det beste, og ingen ting kunne måle seg med det! Men, problemene oppstod da jeg skulle begynne å drifte viktige servere rundt om kring. Jeg brukte for lang tid med knotingen i Slack, og det førte ofte litt nedetid. Og slikt er ikke bra!

  Jeg ble rådet til å bruke Debian, og fulgte rådet. Nå er det så mye lettere å holde styr på maskinene.

  Men, Slackware er en utrolig god distro. Du lærer deg det meste ganske greit, men den kan ikke brukes til noe stort annet enn på en arbeidsstasjon, og en liten testserver for å leke deg med.

  Menneh, dette synes jeg blir en "distro vs. distro" diskusjon. Var ikke det jeg ville
  • 0
 13. phpman la til et innlegg i et emne [LØST] Nyanskaffelse av maskin som skal kjøre Linux   

  Absolutt alle standard x86-komponenter er kompatibel med Linux. Men, Linux fokuserer på at driverene til en HVER enhet i maskinen skal fungere perfekt. Linux støtter også mange andre platformer, som sparc, powerpc, osv.

  Skal du ha en helt grei maskin til server, bør du gå for noe så enkelt som en P4 prosessor, DDR-ram, S-ata eller ata133 disker. Spiller ingen rolle hvilken ram, disk eller hovedkort du har, siden ALT av utstyr er basert på intels opprinnelige x86-platform, og tilhører derfor pc'en. Det kan bli verre når det gjelder mer spesifikke driver-ting, som f. eks. drivere for grafikk-kort. Men, dette er ikke nødvendig på en server. De fleste distroers kjerne har støtte for de vanligste komponentene i en PC.

  Uansett, det er ALLTID anbefalt å kompilere sin egen kjerne, og ta vekk alle komponentene man ikke har behov for på sitt system. Hva skal man med SCSI-støtte på et system med kun ATA-disker?
  • 0
 14. phpman la til et innlegg i et emne [LØST] slackware instalasjons problemer...   

  www.debian.org

  Denne er ment som delvis ironi, og delvis som en pekepinn for deg videre. Slackware holder ikke dagens standarder for et operativsystem. Debian gjør, og blir oppdatert kontinuerlig, og man oppdaterer systemet sitt med enkle kommandoer.
  • 0
 15. phpman la til et innlegg i et emne Linux - suksess!   

  Du hadde ikke trengt å slite så mye hvis du begynte med å slenge inn Debian GNU/Linux. Da trenger man ikke google, siden Debian's pakkesystem laster ned og konfiguere pakker automatisk. Til og med nvidia's grafikkdrivere får man levert med i Debian .

  Etter en stund vil du innse av Slackware ikke er et operativsystem man har på maskinen lenge. Etter en liten stund klarer man ikke å oppdatere det lengre, og det blir et ustabilt, usikkert og dårlig system. Da får du dra ned Debian i fra ftp.uninett.no og ha det gøy!
  • 0