Einar

Medlemmer
 • Innholdsteller

  408
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Alt skrevet av Einar

 1. Einar la til et innlegg i et emne Hvordan kan man enkelt lage et hjemmeside editior?   

  Hei!

  Aller først vil jeg gjøre deg oppmerksom på at det er mye jobb å utvikle et system for innholdspublisering, i hvert fall hvis man skal noe mer enn redigering av en tekstfil i nettleseren. Ofte kan du bruke allerede eksisterende løsninger og få et like godt resultatet på en brøkdel av tiden du ellers ville ha brukt.

  Hvis det er slik at du ønsker å utvikle et slikt verktøy skal jeg ikke stoppe deg, det er en glimrende øvelse i programmering. Det blir for mye å forklare alt du trenger å vite her, men kan gi deg noen dytt i riktig retning så du kommer ordentlig i gang.

  Når det gjelder å konvertere BBcode til HTML er det mest fornuftige å lagre teksten ukonvertert i en database eller en tekstfil, for så å konverte on-the-fly til HTML når siden skal vises. Er du ordentlig proff kan du sette opp en løsning som cacher ferdig konvert kode slik at du letter serveren for arbeid hvis det er en side som etterspørres mye.

  Fordelen med å lagre teksten ukonvertert er at brukeren kan endre på kodene senere, noe som ville være vanskelig hvis den blir lagret ferdig konvertert. Da måtte man i så fall konvertert tilbake til HTML først, noe som ikke alltid vil gå like bra.

  Selve konverteringen kan du gjøre ved hjelp av regulære uttrykk (regular expressions). Du lager et mønster (pattern) som finner BBcode-en og erstatter denne. Dette er noe som er utrolig nyttig å kunne når du programmerer, så vil virkelig anbefale deg å lære deg det først som sist. Et enkelt Google-søk eller manualsiden på php.net er gode ressurser for å komme i gang. Funksjonen jeg antar er mest hensiktsmessig å bruke er preg_replace.

  På klientsiden, i selve skjemaet teksten og kodene skal skrives inn, kan det være lurt å bruke litt javascript for å hjelpe brukeren. Jeg har tidligere hatt gode erfaringer med JS Quicktags, som lar deg sette inn knapper lignende de som er i editoren her på ITPro.

  Koden du legger opp til for innlogging har den alvorlige svakheten kan passordet ligger som klartekst i PHP-filen. Skulle noen andre få tilgang til serveren har de i praksis tilgang til passordet. I tillegg er det hardkodet, noe som er tungvindt når du skal endre noe senere.

  Når du setter opp innlogging lagrer du aldri passordet i klartekst, i stedet lagrer du en hash av passordet. Hashing er en form for kryptering som bare virker en vei. Har du hashen har du ikke uten videre passordet. Derimot er det slik at hver gang du hasher det samme passordet vil du alltid få samme resultat. Når en bruker sender et passord over til serveren hasher du det, og sammenligner det mot den lagrede hashen. Lenge var MD5 den foretrukne måte å hashe et passord, den er nå avleggs - i stedet bør du gå for en nyere algoritme som SHA-1.

  Gir du avkall på muligheten å gi brukere forskjellige rettigheter kan du bruke webserverens innebygde funksjon for innlogging - .htpasswd. Det fungerer slik at du legger inn to filer på serveren, en som sier at mappen er passordbeskyttet (.htaccess) og en som inneholder brukernavn og passord (.htpasswd). For å generere disse filene kan du bruke siden htaccesstools.com. Er du avhengig av å ha brukere med ulike rettigheter finnes det haugevis av guider for å sette opp dette på nettet. Henviser også her til et Google-søk for ytterligere informasjon.

  Einar
  • 0
 2. Einar la til et innlegg i et emne Rotering av RAW-bilder i DigiKam   

  Jeg tror nesten dette er et bevist valg fra utviklernes side. RAW-formatet er et digitalt negativ; før du kan begynne å redigere på det må du konvertere (fremkalle) det til et "positivt" format som JPEG eller TIFF. Det er mao. heller ikke meningen å drive redigering / manipulering direkte på RAW-filen.

  Wikipedia omtaler RAW-formatets funksjon som negativ:


  Nå er jo kanskje roteringen ikke regnet som redigering, men allikevel; RAW-filen skal ikke tukles med. Mitt kamera legger i alle fall ved en EXIF-tagg som sier om bildet er tatt i bredde- eller lengdeformat. Dermed roterers det automatisk ved visning, selv om ikke selve filen endres. Vet ikke om andre kameraer gjør det samme. Dog gjøres ikke denne automatiske roteringen i Windows Utforsker, men på f.eks. Picasa, Photshop Elements og Nautilus.

  Digikam skulle vel også gjort dette, men en bug-report fra juni 2007 sier at det i hvert fall er problemer med dette ved Nikons NEF-format. Kanskje dette problemet også gjelder Canons.

  Einar
  • 0
 3. Einar la til et emne i Windows   

  Problemer med grafikkortdriver under Windows XP - haster!
  Hei!

  Jeg har kjøpt inn nytt grafikkort til PC-en min. Dette er et XFX GeForce 6200 med 256 mb DDR2-minne. Kortet fungerer ganske greit med standard-driverene fra Microsoft (VGA), det største problemet er egentlig at jeg får svært hakkete scrolling i f.eks. Opera, Internet Explorer o.l.

  Jeg har prøvd å installere forskjellige drivere:

  - Driveren som kom på en CD sammen med graffikkortet. Uavhengig om jeg bruker Windows' veiviser for ny maskinvare, eller bruker installasjonsveiviseren fra produsenten får jeg opp en blåskjerm når jeg restarter datamaskinen (og driveren taes i bruk). Da må jeg gjenopprette Windows gjennom Sikkermodus og Systemgjenoppretting.

  - Hvis jeg laster ned driveren fra nVidia eller XFX sine nettsider får jeg et noe mindre problem; det at skjermoppløsningen står fastlåst på 800 x 600 og fargedybde på 4 bits. Når jeg starter opp PC-en kommer det opp en melding om at Windows har satt disse verdiene til lavest mulige, og at man kan øke disse ved å trykke på boblen som dukker opp. Hvis jeg da gjør dette kommer det opp en dialogboks som bekrefter dette, men det skjer alikevel ingenting.

  Driverversjonene jeg har prøvd fra nettsidene er 178.13 og 178.25. Disse skal støtte GeForce 6200-kortet.

  Håper på raskt svar, da jeg skal på LAN til helga og vil helst ha det i orden til da.

  Einar
  • 1 svar
  • visninger
 4. Einar la til et innlegg i et emne Feilmeldingstråd for nytt forum   


  Det skjer ingen ting når man trykker på "Valg" ved siden av tittelen (Opera 9.24, Ubuntu Linux 7.10). Kun i Linux-versjonen av Opera. Fungerer nå i Opera 9.24 på Ubuntu 7.10
  Det er en tom rullegardinliste mellom fødselsdag og hjemmeside i kontrollpanelet. Skjermdump
  Det har dukket opp et valg under Kontrollpanel -> Avansert med betalingsabonnoment. Vet ikke om dette er noe som har kommet for å bli..?
  I artiklen som har blitt publisert står det at Supporforum har skiftet navn til Forumet. I sidemenyen på venstre side står det fortsatt Supportoforum.
  Valget for Rask endring er er forsvunet når man trykker på Rediger i en forumpost i Opera på Linux. Fungerer nå i Opera 9.24 på Ubuntu 7.10
  Alle datoer i forumet er på engelsk (February osv.)
  Datoen ved siden av linken til Lo-fi versjon, RSS og skifte av språk har en farge med nesten ingen kontrast til bakgrunden.
  Skifte av språk er betydelig lengre ned enn RSS-ikon.
  Smartbar-menyen dukker opp to ganger i Opera. Skjermdump
  Det er en " |" ved siden av "Kommentar" (ved Til toppen og Rapporter).
  Innholdet i Warn-pop-upen er større enn pop-upen. Dette skaper en horisontal scroll. Skjermdump
  Posten oppdateres fortløpende.
  • 0
 5. Einar la til et innlegg i et emne Feilmeldingstråd for nytt forum   

  Har testet på en Windows-maskin med Opera, og menyen fungerer der. Feilen gjelder tydligvis i Linux-versjonen av Opera.

  [EDIT]


  Den fungerer i Firefox 2.0.0.10 på Ubuntu 7.10 hos meg. Rask endring under Rediger fungerer også her.

  Valg-knappen og Rediger / Rask endring fungerer nå på Opera 9.24 / Ubuntu 7.10.
  • 0
 6. Einar la til et emne i Digital Musikk   

  Musikkanbefalingstråden - beskriv dine favoritt-artister/band
  Hei!

  Satt og tenkte på hvordan jeg hadde funnet fram til de artistene jeg liker best i dag - og de fleste har jeg funnet gjennom f.eks. last.fm. Det er jo av og til man finner en favorittartist på en radiokanal, og en annen dag her kom pappa hjem fra Danmark med et album av Rage Against the Machine. Musikk er i det hele tatt noe som alle har hver sin smak på, og det er ikke alltid lett å finne et band man liker godt.

  Derfor oppfordrer jeg dere til å beskrive noen av deres favoritt-band/artister. Ikke bare skriv "fordi de er bra", men begrunn svaret ditt. Er det måten de spiller på eller vokalistens stemme du liker? Ta deg litt tid til å lytte på musikken og tenke over dette.

  Mal:

  [b]Artistnavn/Band:[/b] (sjanger) Begrunnelse / hvorfor du liker musikken.
  Kaizers Orchestra: (omparock)
  Kaizers Orchestra er et band som har klart å utvikle sin helt egen stil - med blant annet en vokalist med Bryne-dialekt, 2 tønnister og en mann på pumpeorgel er dette noe helt for seg selv. En slags mellomting mellom hard rock, rock og polka (!).

  R.E.M.: (general alternative, general rock)
  Det er vel ikke mange som ikke har et forhold til det legendariske bandet R.E.M., som har millioner av fans verden over. Den særegne stemmen til blåmalte Michael Stipe som synger sine kryptiske tekster og gitarspillet av Peter Buck gjør dette bandet bra. Flere av deres album har solgt til plantium, blant annet bestselgeren Out of Time (som absolutt kan anbefales..).

  AC/DC: (hard rock)
  Det australske bandet AC/DC regnes som et av de beste bandene innefor denne sjangeren. Den spesielle gitaren og trommene i tillegg til vokalistens måte å synge er det som utmerker seg her. AC/DC er faktisk et av verdens få band som har fortsatt etter at hovedvokalisten har dødd (!). Ikke lenge etter dette lanserte de albumet Back in Black og fikk sitt nye gjennombrudd.

  Einar
  • 1 svar
  • visninger
 7. Einar la til et innlegg i et emne [LØST] Koble til en Psybnc   


  Ringte til Domeneshop Kundeservice. Etter kort tids venting kom jeg i kontakt med en kundemishandler som kunne fortelle meg at det ikke var lov å kjøre bouncere. Jeg hadde tidligere lest at det var lov å kjøre IRC-botter og andre programmer i shellet, sjekket dette opp og ringte tilbake. Det han kunne si var at det ikke var lov å kjøre ting som lyttet etter forespørsler (les: det ville ikke virke). Noe jeg synes er merkelig at de gjør da shellet er noe jeg har betalt for.

  Løsningen blir dermed å sette opp linuxboxen jeg har tenkt på lenge hjemme hos meg selv eller kjøpe et shell.

  Takk for all hjelp!

  Einar
  • 0
 8. Einar la til et innlegg i et emne [LØST] Koble til en Psybnc   

  Da har jeg satt opp Psybnc på nytt. Den kjører nå på port 1337. Jeg får fortsatt ikke koblet til (den har nå nicket "Serpens").
  • 0
 9. Einar la til et innlegg i et emne [LØST] Koble til en Psybnc   

  Nå skjønner jeg ingenting. Enkelte av filene til Psybnc har forsvunnet fra serveren og prosessen kjører ikke (ps). Alikevel er nicket opptatt. Skal prøve å installere på nytt nå.

  Takk for hjelpen, setter tråden som løst så lenge.
  • 0
 10. Einar la til et innlegg i et emne [LØST] Koble til en Psybnc   


  11:33 -!- Irssi: Looking up 194.63.248.40 11:33 -!- Irssi: Connecting to 194.63.248.40 [194.63.248.40] port 3131 11:34 -!- Irssi: Unable to connect server 194.63.248.40 port 3131 [Connection timed out] Jeg vet at bounceren kjører, siden jeg ikke får brukt nicket mitt siden den har tatt det: 11:35 -!- Irssi: Your nick is owned by Einar [~ehellabe@shell.domeneshop.no]

  :wall:
  • 0
 11. Einar la til et emne i Annen programvare   

  [LØST] Koble til en Psybnc
  Hei!

  Jeg har satt opp en Psybnc på shellet jeg har fått med webhostingpakken min, har fått alt til å virke, men klarer ikke å finne ut hvordan jeg kobler til bounceren.

  Den kjører på shell.domeneshop.no (194.63.248.40) på port 3131, domenet som er tilknyttet webhotellet er hellandberger.org. Bounceren kobler til nettverket EFNet (server i conf under). Jeg har satt vhost til opera.er.den.beste.nettleseren.paa.net. IRC-klienten min er Irssi.


  PSYBNC.SYSTEM.PORT1=3131 PSYBNC.SYSTEM.HOST1=194.63.248.40 PSYBNC.HOSTALLOWS.ENTRY0=*;* USER1.USER.NICK=ehellabe USER1.USER.USER=Einar USER1.USER.PASS== USER1.USER.VHOST=opera.er.den.beste.nettleseren.paa.net USER1.USER.RIGHTS=1 USER1.USER.LOGIN=ehellabe USER1.SERVERS.SERVER1=irc.homelien.no USER1.SERVERS.PORT1=6667 USER1.SERVERS.SERVER2=irc.inet.tele.dk USER1.SERVERS.PORT2=6667 USER1.SERVERS.SERVER3=efnet.xs4all.nl USER1.SERVERS.PORT3=6667 USER1.SERVERS.SERVER4=irc.efnet.nl USER1.SERVERS.PORT4=6667 USER1.SERVERS.SERVER5=efnet.demon.co.uk USER1.SERVERS.PORT5=6667 USER1.SERVERS.SERVER6=irc.efnet.pl USER1.SERVERS.PORT6=6667 USER1.SERVERS.SERVER7=irc.daxnet.no USER1.SERVERS.PORT7=6667 USER1.SERVERS.SERVER8=irc.banetele.no USER1.SERVERS.PORT8=6667 USER1.SERVERS.SERVER9=irc.du.se USER1.SERVERS.PORT9=6667 USER1.CHANNELS.ENTRY0=#test USER1.CHANNELS.ENTRY1=#itpro USER1.CHANNELS.ENTRY2=#itavisen USER1.CHANNELS.ENTRY3=#norge USER1.CHANNELS.ENTRY4=#norway
  Håper noen kan hjelpe meg. På forhånd takk!

  Einar
  • 7 svar
  • visninger
 12. Einar la til et innlegg i et emne Ugyldig stasjon:H:\   

  Hei!

  Da var det tydeligvis ikke dette som var feil (har selv hatt samme feil før, men denne kom da antagelig fra noe annet).

  Ang. haken ved "Skjul filtyper" osv. er dette så vidt jeg vet bare et visningsalternativ; dvs. Opera skjuler filtypene som åpnes av programmet for å gjøre det lettere å tilordne verdier for f.eks. åpning av arkiver (zip, rar, tar.gz osv.). Verdiene er fortsatt angitt, som det skal ikke være noe problem hvis det er en hake der neste gang du åpner instillingene.

  Sitter ikke på Windows-maskin nå (Ubuntu), så kan ikke beskrive hvordan endre stasjonsbokstav, men fant en forklaring på Microsoft sine support-sider:  Håper det var til hjelp, lykke til!

  Einar
  • 0
 13. Einar la til et innlegg i et emne Ugyldig stasjon:H:\   

  Hei!

  Problemet ditt med at det kun vises masse rare tegn når du prøver å laste ned exe-filer er nok at Opera tolker filen som en nettside - og viser innholdet deretter. Løsningen er å gi Opera beskjed om å laste ned filen.

  Start med å trykke på "Instillinger" på "Verktøy"-menyen og velg fanen "Avansert". Gå til "Nedlastninger i menyen på venstre side. Fjern haken ved "Skjul Filtyper åpnet med Opera" og søk etter "exe". Kontroller at oppføringen har samme verdier:


  application/x-msdos-program exe,bat,pif,com,scr application/x-msdownload exe,bat,pif,com,scr
  Trykk på "Rediger..." og velg av for "Vis nedlastningsvindu" under "Handling". Velg "Ok" og "Ok".

  --

  Feilmeldingen fra Adobe Reader 7 kommer nok fordi du har hatt en minnepinne plugget inn i maskinen når du har kjørt installeren første gang. Det fungerer slik at du laster ned en programfil fra nettet som igjen kobler seg til nettet og laster ned en de nødvendige filene. Løsningen er enten a ) å plugge i minnepinnen eller b ) laste ned en offline-installer (versjon 8.1, norsk bokmål).

  Lykke til!

  Einar
  • 0
 14. Einar la til et innlegg i et emne [LØST] Iframe! Hvordan klikke en plass slik at iframe åpnes en annen plass?   

  Hei!

  For å få linker til å åpnes i den respektive iframe-en må du angi et navn når du definerer denne:

  <iframe name="hovedvindu" src="nyheter.html" width="275%" height="250"> </iframe> Da kan du angi dette navnet i target-attributteret i a-elementet, slik: <a href="side.html" target="hovedvindu">Side</a>

  Vil bare gjøre deg oppmerksom på at iframe er en teknologi som utelukker er stor andel av besøkende å se ditt nettsted.

  Einar
  • 0
 15. Einar la til et innlegg i et emne [LØST] Sette et operativsystem som standard   

  Hei!

  Gjorde et kjapt søk på nettet og fant løsningen på Apple sine support-sider (ikke testet, har ikke Mac):
  Klikk på Boot Camp-ikonet i systemstatusfeltet i Windows, og velg Boot Camp-kontrollpanel.
  Marker startdisken som inneholder operativsystemet du vil bruke som standard.
  Hvis du vil starte det operativsystemet nå, klikker du på Omstart.
  Se forøvrig her for mer utfyllende informasjon.
  Einar
  • 0
 16. Einar la til et innlegg i et emne En honnør til alle skribenter   

  Jeg er enig i det du skriver, Fedda. Det er synd at enkelte skal ødelegge for så mange flotte artikler. Selv om innholdet i artikkelen ikke er på topp, og det kanskje er noen få skrivefeil her og der synes jeg folk kan holde det inni seg - istedenfor å rope det ut. Desverre er dette et av problemene med muligheten å være anonym på nettet.

  Heldigvis er vi ikke de verste, kan jo bare nevne at de er mye verre på f.eks. ITAvisen - tror de fleste som leser dette vet hva jeg mener. Dagbladet har jo også hatt lignende problemer.

  Jeg synes også det er enkelte brukere som utmerker seg med sine artikler, f.eks. Petterhot med sin brede dekning av overgangen til det digitale bakkenettet.

  Hvis dette fortsetter slik bør det jo iverksettes tiltak for å få skikk på problemet, men det er godt mulig en generell bevistgjøring blant brukerne på ITPro hjelper..?

  Einar

  Edit: Oj, innlegg nummer 400.
  • 0
 17. Einar la til et innlegg i et emne [LØST] Bruke ett bilde som link, hvordan?   

  Hei!

  Såvidt jeg ser skal det ikke være nødvendig å bruke form-elementet i denne situasjonen. Elementet brukes når man skal hente inn data eller informasjon fra brukeren vha. tekstfelter, avmerkningsbokser m.m. Dataene sendes så vanligvis til et script som behandler dataene evt. lagrer dem.

  Fra HTML 4-spesifikasjonen:

  Du kan lese mer på W3School.

  For å definere en klikkbar lenke bruker vi elementet a. Dette inneholder da vanligvis attributteret href som er adressen eller målet lenken skal peke til.

  Eks:

  <a href="side.html">Se min side!</a> Teksten mellom taggene, dvs. "Se min side!" er teksten som vil gjøres klikkbar for brukeren. Det er også fullt mulig å gjøre bilder klikbare, dvs. at lenken er et bilde som du ønsker. Da setter man rett å slett bildet innefor a-elemtentetEks: <a href="side.html"><img src="mittbilde.gif" border="0" alt="Bilde"></a>

  Først åpner vi a-elementet og definerer en lenkeadressen (målet). "Teksten", eller bildet som skal være klikkbar legges inn etter at vi har lukket taggen. Bildet angis som vanlig og elementet lukkes.

  For å bare oppklare dette:
  Element: <a></a>
  Tagg: <a>
  Atributt: href=
  Håper det var til hjelp, og lykke til!

  Einar

  Edit: Ser at maurodix postet mens jeg skrev posten min.
  • 0
 18. Einar la til et innlegg i et emne Årets julekalendere   

  Har sett i reklameavisen til Komplett at de skal kjøre (på siste side, tilgjengelig på nett). Det blir delt ut premier hver dag, med en ekstra stor hver søndag. På julaften er det mulighet å vinne en 46" Sony LCD-TV. :dribble:

  Einar
  • 0
 19. Einar la til et innlegg i et emne Årets julekalendere   

  Jeg vet at Donald Duck & Co skal kjøre sin vanlige kalender med Donald-relaterte spørsmål på nett (og SMS).

  Einar
  • 0
 20. Einar la til et innlegg i et emne Den store bildeleken   

 21. Einar la til et innlegg i et emne [LØST] Spørsmål før overgang til Ubuntu   

  Dette avhenger av om du har eller skal ha et annet operativsystem på samme maskin, det er definitivt ikke bra å kjøre flere OS på samme partisjon. Hvis du installerer Ubuntu på en maskin uten OS kan du med fordel benytte deg av den automatiske partisjoneringen.

  Hvis du skal ha f.eks. Windows XP installert i såkalt dual-boot (hvor du velger operativsystem under oppstart) bør du ha etter min mening ha minst tre partisjoner (til Ubuntu):
  OS-partisjon: 10-15 GB
  Swap: 256Mb eller mer
  Filpartisjon: resten av harddisken
  Grunnen til at jeg anbefaler en separat partisjon til filer er at system og filer er adskilt - noe som gjør det lettere å ta backup. Alle partisjonene (untatt swap) bør formateres i ext3. For å kunne lese filpartisjonen i Windows kan du bruke Ext2 Installable File System For Windows. Den lar deg bestemme hvilke partisjoner du skal gjøre tilgjengelig i Windows, og derfor separat OS-partisjon (det trenger ikke å være lurt å la Windows rote i Linux-filene).

  Mine egne anbefalinger på det du nevner:
  Bilderedigeringsprogram: The Gimp
  Mediaspiller: VLC for videoavspilling, musikk vet jeg ikke
  MSN-klient: Pidgin
  Nettleser:Opera eller Firefox (intergrert)
  Teksteditor: Gedit

  http://www.linux.ie/newusers/alternatives.php
  http://www.foogazi.com/2006/11/10/alternat...ndows-programs/
  Google-søk
  Lykke til!

  Einar
  • 0
 22. Einar la til et innlegg i et emne Gi tilgang til bestem mappe i htaccess   


  Beklager sent svar, men jeg har vært borte en uke.

  Jeg kan å bruke htaccess, men finner ikke ut av akkurat dette. Dokumentasjonen er ganske tunglest, men jeg kan se litt.
  • 0
 23. Einar la til et emne i Webutvikling   

  Gi tilgang til bestem mappe i htaccess
  Hei,
  Jeg har satt opp et upload-script i PHP på et av mine domener. Det er brukt htaccess for å passordbeskytte opplastningsfilen og de opplastede filene. Mappen ser slik ut:


  private/ public/ index.php Jeg har skrevet scriptet slik at brukeren kan velge om filen skal lastes opp som "public" eller "private". På grunnlag av dette valget lastes filen opp i denne mappen. Nå har jeg en htaccess fil i mappen som ser slik ut: AuthType Basic AuthName "Filopplastning" AuthUserFile /home/1/h/hellandberger/.htpasswd require valid-user

  Egenskapene i denne filen "arves" til de to undermappene. Det jeg vil er at mappen "public" ikke skal kreve auth, men "private" skal dette (index.php skal være beskyttet).

  Hvordan skal jeg løse dette?

  Einar
  • 2 svar
  • visninger
 24. Einar la til et innlegg i et emne [LØST] Nye retningslinjer   

  Jeg ser positivt på endringen av retningslinjene, og jeg tror det vil føre til et bedre forum ved at reglene er mer klare og enklere å tolke.  Enig i at dette er bra. Siteringen i CT er ofte meningsløs og unødvendig.  Dysletikere har ofte problemer med å skrive lengre tekster, og en av mine nære venner er dysletiker. Han prøver så godt han kan å skrive riktig, og han klarer det ganske godt. Jeg har den oppfatningen at forskjellen mellom dysletiker og "ikkegidderne" er at dysletikerne vil prøve å skrive godt, og får ofte et godt resultat. Jeg støtter derfor denne regelen.

  Jeg vil gjerne legge til at de fleste som har fått konstatert dysleksi får en mye bedre stavekontroll enn den MS Office, Open Office og Firefox har.  CTRL + -/+ el. scroll er til god hjelp, og finnes i de fleste nettlesere.

  Einar
  • 0
 25. Einar la til et innlegg i et emne Den store bildeleken     Han ble truffet av en non-stop, og døde.
  • 0