Andrull

VIP
 • Innholdsteller

  12 841
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Alt skrevet av Andrull

 1. Andrull la til et innlegg i et emne Den nye, store chattetråden   

  Null problem så lenge du ikke kobler den til strømnettet mens du har den på fanget. ^^
  (kontaktpunktene på undersiden vil nok lett klare å stikke gjennom buksa) XD
  • 0
 2. Andrull la til et innlegg i et emne Den nye, store chattetråden   

  Mens andre steder i byen fikk ødelagt garasjer etc... så merket jeg absolutt ingenting ca 5km fra sentrum/fjorden (Trondheim), nesten vindstille og noe overskyet mens den var på sitt verste. ^^

  Dog synes jeg det er merkverdig at selv steder lengre innad i landet skulle se mer av stormen (jeg bor kidna midt mellom). o,O

  Å miste strømmen blir for noobete!
  • 0
 3. Andrull la til et innlegg i et emne Den nye, store chattetråden   

  Blir i såfall kun om det er VGA.

  Derimot så er det en del billige kabler som rett og slett er så dritt at de blir ødelagt av å plugge dem inn (måtte kjøpe 3 kabler for å få en 10-meter som funka). Dog var dette noe som sikkert hadde hengt i butikken i en del år.
  Men med digitale kabler så funker det, eller så funker det ikke.
  • 0
 4. Andrull la til et innlegg i et emne Den nye, store chattetråden   

  Hehe, morro greier. Spesielt at jeg til og med er såpass lommekjent (har vel nesten vokst opp der) på det lille stedet som hadseløya/melbu er.
  • 0
 5. Andrull la til et innlegg i et emne Spotify påviker skjermkortet?   

  Aldri hørt om lignende problemer.
  Du har selvsagt forsøkt å laste ned nyeste versjon av spotify og så avisntallert og installert den nyeste versjonen manuelt?
  Og oppdatert til nyeste driver for skjermkortet ditt?


  • 0
 6. Andrull la til et innlegg i et emne Voldsomt variende hastighet på nettverk   

  Det er jo også viktig å beregne hvor signalet går, og hva slags hindringer som er i veien, og om det er mulig å gjøre noe med.
  Er antenna bak PCen så vil du på ingen måte at signalet skal måtte gå gjennom PCen + flere vegger. Da må man kanskje skaffe seg en ekstern antenne/sette antenna et annet sted eller bare snu PCen slik at antenna peker riktig vei. .
  • 0
 7. Andrull la til et innlegg i et emne Den nye, store chattetråden   

  Ahhh! Eurovision dere snakker om ja.
  Hmm. glemte gitt å se det.
  • 0
 8. Andrull la til et innlegg i et emne Den nye, store chattetråden   

 9. Andrull la til et innlegg i et emne Coilwhine og crash med HD7970   

  Hei,

  Det er ikke noe lett svar på det du spør om her. Det du beskriver indikerer flere ting enn Coil Whine egentlig.

  1. Coil Whine er ikke noe problem som forårsaker noe annet enn forfærdelig lyd, og skal ikke få vifta til å øke i hastighet eller krasje skjermkortet.
  2. Er det coil WHine så vil det mest sannsynlig skje under tung belastning og da vil følgelig også vifta gå opp i hastighet.

  Men siden det krasjer, så kan vel problemet også være støv eller noe som forårsaker skjermkortet til å bli veldig varmt? Kan du ikke ta å måle tempen i f.eks MSI afterburner?

  3. Coil Whine får du i gurnn ikke gjort så mye med. Da det har noe med litt dårlig konstruksjon/design av kretsen, som gjør at VRM'en (nærmere bestemt kondensatorer og spoler) som vibrerer i resonans. Da er det beste å sende inne kortet på garanti/reklmasjon.

  4. Hvis det også krasjer, og det ikke er støv eller noe du kan noe med (f.eks er det høye temps så er det ofte ditt problem), så anbefaler jeg også å sende det inn igjen.

  Før var det mulig å gjøre noe med slik støy, da man kunne lime eller ta neglelakk på kondensatorene og spolene, noe som er vanskeligere på slike kort hvor de er helt polstret inn fra før av. Ofte så vil skjermkort med en forbedret krets fra produsent være bedre her, med forsterkede strømkretser osv.
  • 0
 10. Andrull la til et innlegg i et emne Hvordan unngår man at laptopbatterier slutter å lade?   

  Det er rimelig stor forskjell på LI-ION cellene vi snakker om her, og på en toppmoderne Tesla.
  Søstra mi har en EL-bil (dårlig), og den har måtte bytte batteri allerede, selv om den bare er 5 år gammel (mener jeg å huske).

  Uansett, et Li-ION batteri som har lugget på hylla vil ha begrenset kapasitet etter noen år.

  Har selv 4 batterier til min Galaxy S2, hvor to har operert i over 2 år nå (et originalt og et kina), og har hatt svært kort hylletid, mens to av de andre batteriene har lugget på butikkhylla i et år, samt blitt mindre brukt (også et kina-kvalitet og et originalt).

  Det er litt varierende kapasitet på dem, og det værste er nok ikke sjokkerende det Kina-batteriet jeg har hatt lengst. Men faktum er jo uansett at alle i dag har betraktelig mindre kapasitet (40-60 % mindre) enn originalt.
  • 0
 11. Andrull la til et innlegg i et emne Den nye, store chattetråden   


  Hehe, ja det går jo såklart i star wars 24/7 her.
  • 0
 12. Andrull la til et innlegg i et emne Powerline nettverk - Stor forskjell på dyrt og billig?   

  Jeg har ikke sett et eneste Powerline som på noe som helst vis kan gi 100 Mbps i praksis, og selv toppmodellene vil slite med 60 Mbps i gode forhold.

  Bor du i Norge så er du allerede ute på dypt vann, og er en av de ytterst få landene i europa med IT-nett, og ikke bare TN-nett som de fleste andre land. Det betyr at ofte mer støy når du bruker slike powerline/homeplugg-teknologier.
  I tillegg så er det mange med gammelt strømnett i huset, og dette vil påvirke negativt. Et moderne sikringskap/strømnett og få støyende elementer koblet til strømnettet vil hjelpe en del.

  I tillegg så vil det variere litt etter hvilken kurs de forskjellige ligger på etc. Og hvor det er lett å "beregne" hvor trådløse signaler fungerer godt og ikke, så er powerline ganske mye vanskeligere å beregne. Kanskje kjelleren er beste sted, fordi det er nærmere sikringsskapet for eksempel.

  Meeen, i praksis så ville jeg ikke forventet meg mer enn 20-30 Mbps i praksis på et 500 Mbps powerline produkt. Og med litt uflaks, så kan det bli så lavt som 10-20 Mbps.

  Kabel-nett er fortsatt veldig undervurdert, og spesielt når man i dag skaffer seg "svindyre" fiberlinjer, med fantastisk lav responstid, null pakketap og ellers svært høy båndbredde. Når du surfer så går f.eks signalet med lysets hastighet tusenvis av kilometer i ekstrem hastighet, hvor det til slutt når huset ditt, og da er det egentlig idiotisk å bruke slik teknologi at hele datastrømmen nærmest stopper opp og voldtas de siste meterne.

  Ønsker du å utnytte deg fullt ut av en 60Mbps fiberlinje så MÅ du gå kablet. Ja, de fleste kobberteknologier er da godt nok for noen skarve meter/titals meter.

  Hvis dette på ingen måte er fysisk mulig, ja så kan trådløs teknologi være et alternativ. Det ypperste her er vel AC-standarden som skryter av en teoretisk maks på 1,3 Gbps: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=757756
  Selvsagt, med 10 meter luftlinje er dette tvilsomt mulig, men det er god sjanse for at du klarer over 100 Mbps. Det vil selvsagt være avgjørende for hvor mange og tykke vegger signalet skal gå gjennom.

  Ja, N-standarden har sjelden problemer med å klare noe over 100 Mbps, men det er i forholdsvis gode eller greie forhold, og jeg tipper vel egentlig på at dette ikke er tilfelle når du vurderer powerline?

  Kort sagt: Jeg anbefaler deg virkelig å vurdere kablet nettverk, selv om det er stress å strekke opp. Om fysisk umulig, så ville jeg gått for trådløst nett. Bare hvis det er slik at det er mange vegger (mer enn 2-3?) og 10 meter, og kanskje flere støyende apparater, eller betongvegger/peis/stål som blokkerer signalet, ja så ville jeg vurdert powerline. Bare vær oppmerksom på at du tvilsomt vil kunne utnytte hele fiberlinja på noe som helst tidspunkt.
  (men dette er vel kanskje ikke så viktig når det bare er Xbox?)

  • 0
 13. Andrull la til et innlegg i et emne Den nye, store chattetråden   

  SYnes og synes. Det er vel et rimelig faktum.

  I sine glansdager, 2005-2010 elns kan jeg tippe aktiviteten var på maks. Og da kunne jeg jo poste et 30-40 talls innlegg om dagen og fortsatt få respons. Nå er det noe ala 100 ganger mindre aktivitet, og det er sjelden du ser noe annet enn stamgjester/VIP's.

  Det er veldig synd, men jeg tror det skal godt gjøres å snu denne tønna. Nå vet jeg ikke nøyaktig hva som hendte internt på ITpro, men etter at en mr. Aune, grunnleggeren av ITpro/redaktøren valgte å kjøre full stil med konspirasjonsteorier så falt nettstedet kraftig, og derfra tror jeg (sett fra utsiden) har ITpro gått nedover. Problemer med nytt design og utrulling, og sikkert enda mer svinnende inntekter gjorde jo at siden ble nede i dagesvis om ikke ukesvis etc.
  • 1
 14. Andrull la til et innlegg i et emne Den nye, store chattetråden   

  Mye å gjøre jeg har!
  • 0
 15. Andrull la til et innlegg i et emne Samsung tester 5G-teknologi   

  Ok, det høres jo aldeles flott ut, men 28 GHz!! Kan det i det hele tatt trenge gjennom vegger?
  Sammenlignet med 4G/3G som legger seg litt rundt 1 GHz, og som har dårlig nok dekning og gjennomtrengningsevne fra før av, kan da umulig bli til noe bra om gjennomtrengningsevnen er mange mange ganger dårligere?

  Hvordan de klarte 2 km er for meg også et spørsmål. Må jo være fantastisk kraftig sender eller at det var rett mot kilden og ikke i 360 grader sending?
  • 0
 16. Andrull la til et innlegg i et emne Hvordan unngår man at laptopbatterier slutter å lade?   

  Det er som sagt ikke at laderen fortsetter å lade ved 100% som er problemet, da det er elektronikk som stopper strømmen.
  Problemet er heller det at batteriet hele tiden vil ligge på 100 % (da den lades opp med en gang den lades litt ut), og lithium Ion batterier lever lengst om den ligger på en gjennomsnittelig lav ladning.

  Så om du skal lagre optimalt, så bør batteriet være utladet, og ikke fulladet. MEN, og det er et stort men.
  For Lithium Ion-batterier tåler ikke å lades fullstendig ut. Skjer dette så er batteriet dødt. Selvsagt, når PCen sier at batteriet er tomt, ja så er det fortsatt litt igjen i batteriet. Men siden spenningen vil falle litt over tid så er det risikabelt å la batteriet ligge på "tom" ladning, da du etter en liten periode vil kunne ta livet av batteriet fordi det har blitt helt tømt.

  Derfor er slike batterier rundt 50 % ladet opp når de står i butikken, da det er nok til at det tåler å stå en god stund uten å miste spenningen, og ikke så høyt at batteriet blir forringet.

  Men til syvende og sist så er det rett og slett ikke mulig for et stakkars Lithium Ion batteri å ha et langt liv, da de etter bare noen få år (uansett hvor godt du behandler det) vil falle betraktelig i kapasitet. Ja, selv om du ikke bruker dem. Det er rett og slett forbruksvare, og dekkes derfor heller ikke av vanlig garanti eller reklamasjonsrett.

  Å tenke for mye på riktig temperatur til enhver tid er nok bortkastet tid, selv om det hjelper til en viss grad. Å passe på at temperaturen ikke blir kritisk lav, eller kritisk høy over lengre perioder kan nok være verdt å tenke på. F.eks ikke la PCen sine viftehull dekkes for godt til, for så å varmkjøre PCen i timesvis, eller la PCen stå oppbevart i minusgrader.
  • 0
 17. Andrull la til et innlegg i et emne Den nye, store chattetråden   

  Det finnes et bruk som kanskje ikke er like åpenbart, men ganske gøy på hobbybasis, og det er til strømproduksjon. :=)  For å være ærlig så synes jeg peltierelement høres ganske overkill ut om hovedegenskapen man bruker den til er oppvarming.

  En fordel er dog at den faktisk kan spare deg bittelitt penger, da de vil hente energi fra omgivelsene og vil teoretisk sett kunne ha en effektivitet over 1. (altså det en vanlig ohmsk ovn har). Aka. 100W inn og 100W ut som varme.

  Peltierelementer er KULT, og godt å høre flere enn meg som synes det er høy. Har veldig lyst å kombinere et peltierelement med fasekjøleren, for å få lavere enn -20/-30 ish.

  Hva skal du bruke/eksperimentere peltierelementet til da Fade?
  Til CPU-bruk så er den nok tilnærmet ubrukelig med mindre det er en liten ARM-CPU eller kanskje i beste fall de svakeste modellene til Intel ATOM serien. Med sine 6-7W (og ganske labre kjøleytelse) så ville nok en normal CPU på 70-80W "tatt fyr". Til sammenligning så er kjøleytelsen til kompressoren jeg trenger, på over 3500W.

  • 0
 18. Andrull la til et innlegg i et emne Hvordan montere skjult videokamera i hjemmet   

  Hehe. Faktisk.

  Hva som stopper dem? Nei si det? You ask us? Kan ikke laptoppen ligge gjemt, låst fast eller lignende? Eller kanskje ha et kamera som ikke er for åpenbart plassert.

  Ellers måtte du i så fall dirigert filen til en annen PC via nettverk, eller til en ekstern server an setter opp, men det blir raskt ganske mye mer komplisert. Ja, men hvis tyven får tak i PCen, så er det fare om man ikek er forsiktig med tillgangen at han kan slette bevismaterialet.
  • 1
 19. Andrull la til et innlegg i et emne 40mb/s = 400/500 kb/s på torrent?   

  Du blander sammen tallene.

  Itavisen oppgir i 40 Mb/s, mens torrenter og nettlesere som regel oppgir hastigheten i MB/s.
  b står for bits
  B står for bytes, og en byte består av 8 bits.

  Ergo: For å få bits til bytes må du dele på 8.
  40 Mb/s = 5 MB/s som er maksimal nedlastningshastighet.

  Når du laster ned med 400-500 KB/s får du altså 10 ganger mindre enn du maksimalt kan få. Men dette er som sagt bare maks-tall, og vil selvsagt begrense seg til hvor rask andre kan sende. (jo flere som sender, og færre som motar en torrent, jo raskere vil det som regel gå)

  Men det er ofte ikke bare det som er problemet.
  Hvis du ikke konfigurerer µtorrent eller hvilket torrent-program du bruker, så vil du nok få rimelig dårlige tall, da du må begrense hastigheten som du selv opplaster. For hvis du opplaster til andre i høy hastighet, så vil linjen din bli "overbelastet", og maks nedlastning vil falle kraftig.

  1. Hvor mye får du i upload på ITavisen?
  Ta dette tallet, del det på 8 (for å få i bytes). Deretter deler du tallet på to. Du sitter nå igjen med hvor raskt du bør begrense µtorrent til å laste OPP.

  2. Inne i µtorrent så ser du på nederste linje, en "U:" Høyreklikk på den, og sett inn tallet du regnet deg ut til. Hvis det ikke finnes på lista, ta det nærmeste og høyreklikk så igjen, da vil du ha et tall som er enda nærmere.


  • 1
 20. Andrull la til et innlegg i et emne Den nye, store chattetråden   

  Snø og hagl her i Trondheim i hvert fall. I tillegg til sterk vind så er det boblejakke fortsatt.
  Av en eller annen grunn så tviler jeg på at sommeren kommer til Trondheim i år også.

  Og i morra!? Nei, DET skulle jeg likt å se.
  • 0
 21. Andrull la til et innlegg i et emne ASUS vil ikke starte.   

  Kjerringa ja! sææææææærlig!

  Nei, men harddisk er enten ødelagt, eller så har den rett og slett sprettet ut av kontakten. Uansett så vil det kreve at du åpner maskinen (noen ganger er det egen luke for harddisk), for så å ta den inn og ut igjen.

  At harddiser ødelagt er i og for seg ganske så logisk om det var så hardt som du beskrev, da det er sensitivt for større vibrasjoner.
  • 0
 22. Andrull la til et innlegg i et emne Hvordan montere skjult videokamera i hjemmet   

  Skal være ganske så god belysning for at et vanlig kamera skal fungere godt. Kameraet skrur derfor over i IR-modus for å forbedre resultatet. Personlig så må jeg ha flombelysning for å unngå at kameraet begynner "klager" på lavt lysnivå. Men siden jeg ikke har IR på min, så tar den heller å bruke lengre lukkertid som senker oppdateringshastigheten.

  Svart hvit blir da et kompromiss (som da skrur på lysdioder og dermed lyser opp rommet, selvo m du ikke ser det) på litt rimeligere kameraer med mindre sensitiv bildebrikke og mindre linse etc.

  Mulig det finnes programvare i iSpy eller for kameraet som senker oppdateringshastigheten eller øke "lukkertiden" slik at den blir mer sensitiv for lys. Alternativt å installere kraftigere lyskilde.
  • 1
 23. Andrull la til et innlegg i et emne Tryggere å bruke Google søk fremfor Microsofts Bing   

  Bing sin største fordel er at det er så håpløs søkemotor at du aldri vil bruke den. Og da synker infeksjonssannsyneligheten til nær null. En strategi MS tydelig viser seg å satse tungt på. Ja, det eneste Bing duger til er å søke etter er google.
  • 0
 24. Andrull la til et innlegg i et emne Den nye, store chattetråden   

  Bare forvent en skikkelig beating av maskinvaren deres.

  Det er jo mildt sagt ikke akkurat spesielt lettkjørt vel. Mulig det blir ganske mye bedre om man skrur en del ned på grafikknivået. Tenkte ikke på at det var mulig sist jeg sjekket. XD
  • 0
 25. Andrull la til et innlegg i et emne Den nye, store chattetråden   

  Hehe, jo takk. ^^
  • 0