Andrull

VIP
 • Innholdsteller

  12 841
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

115 ProPoeng

Om Andrull

 • Rang
  Hardware Guru
 • Bursdag 06. feb. 1989

Min datamaskin

 • Operativsystem _____windows 7
 • Min maskinvare Shimian Achieva (2560x1440)
  Vannkjøling
  i7 920 [4,34GHz]
  2x GTX 480 SLI
  6GB DDR3 RAM
  Intel SSD 160GB 2Gen
  EVGA X58 SLI
  Corsair Obsidian 800D‎

  Laptop: Acer Aspire 8920G

Profile Information

 • Kjønn Mann
 • Sted 1440 Drøbak
 • Interesser Fridykking, damer og elektronikk

Contact Methods

 • Hjemmeside http://

Nylige profilbesøk


29 346 profilvisninger

Andrull sin aktivitet

 1. Andrull la til et innlegg i et emne Den nye, store chattetråden   

  Null problem så lenge du ikke kobler den til strømnettet mens du har den på fanget. ^^
  (kontaktpunktene på undersiden vil nok lett klare å stikke gjennom buksa) XD
  • 0
 2. Andrull la til et innlegg i et emne Den nye, store chattetråden   

  Mens andre steder i byen fikk ødelagt garasjer etc... så merket jeg absolutt ingenting ca 5km fra sentrum/fjorden (Trondheim), nesten vindstille og noe overskyet mens den var på sitt verste. ^^

  Dog synes jeg det er merkverdig at selv steder lengre innad i landet skulle se mer av stormen (jeg bor kidna midt mellom). o,O

  Å miste strømmen blir for noobete!
  • 0
 3. Andrull la til et innlegg i et emne Den nye, store chattetråden   

  Blir i såfall kun om det er VGA.

  Derimot så er det en del billige kabler som rett og slett er så dritt at de blir ødelagt av å plugge dem inn (måtte kjøpe 3 kabler for å få en 10-meter som funka). Dog var dette noe som sikkert hadde hengt i butikken i en del år.
  Men med digitale kabler så funker det, eller så funker det ikke.
  • 0
 4. Andrull la til et innlegg i et emne Den nye, store chattetråden   

  Hehe, morro greier. Spesielt at jeg til og med er såpass lommekjent (har vel nesten vokst opp der) på det lille stedet som hadseløya/melbu er.
  • 0
 5. Andrull la til et innlegg i et emne Spotify påviker skjermkortet?   

  Aldri hørt om lignende problemer.
  Du har selvsagt forsøkt å laste ned nyeste versjon av spotify og så avisntallert og installert den nyeste versjonen manuelt?
  Og oppdatert til nyeste driver for skjermkortet ditt?


  • 0
 6. Andrull la til et innlegg i et emne Voldsomt variende hastighet på nettverk   

  Det er jo også viktig å beregne hvor signalet går, og hva slags hindringer som er i veien, og om det er mulig å gjøre noe med.
  Er antenna bak PCen så vil du på ingen måte at signalet skal måtte gå gjennom PCen + flere vegger. Da må man kanskje skaffe seg en ekstern antenne/sette antenna et annet sted eller bare snu PCen slik at antenna peker riktig vei. .
  • 0
 7. Andrull la til et innlegg i et emne Den nye, store chattetråden   

  Ahhh! Eurovision dere snakker om ja.
  Hmm. glemte gitt å se det.
  • 0
 8. Andrull la til et innlegg i et emne Den nye, store chattetråden   

 9. Andrull la til et innlegg i et emne Coilwhine og crash med HD7970   

  Hei,

  Det er ikke noe lett svar på det du spør om her. Det du beskriver indikerer flere ting enn Coil Whine egentlig.

  1. Coil Whine er ikke noe problem som forårsaker noe annet enn forfærdelig lyd, og skal ikke få vifta til å øke i hastighet eller krasje skjermkortet.
  2. Er det coil WHine så vil det mest sannsynlig skje under tung belastning og da vil følgelig også vifta gå opp i hastighet.

  Men siden det krasjer, så kan vel problemet også være støv eller noe som forårsaker skjermkortet til å bli veldig varmt? Kan du ikke ta å måle tempen i f.eks MSI afterburner?

  3. Coil Whine får du i gurnn ikke gjort så mye med. Da det har noe med litt dårlig konstruksjon/design av kretsen, som gjør at VRM'en (nærmere bestemt kondensatorer og spoler) som vibrerer i resonans. Da er det beste å sende inne kortet på garanti/reklmasjon.

  4. Hvis det også krasjer, og det ikke er støv eller noe du kan noe med (f.eks er det høye temps så er det ofte ditt problem), så anbefaler jeg også å sende det inn igjen.

  Før var det mulig å gjøre noe med slik støy, da man kunne lime eller ta neglelakk på kondensatorene og spolene, noe som er vanskeligere på slike kort hvor de er helt polstret inn fra før av. Ofte så vil skjermkort med en forbedret krets fra produsent være bedre her, med forsterkede strømkretser osv.
  • 0
 10. Andrull la til et innlegg i et emne Hvordan unngår man at laptopbatterier slutter å lade?   

  Det er rimelig stor forskjell på LI-ION cellene vi snakker om her, og på en toppmoderne Tesla.
  Søstra mi har en EL-bil (dårlig), og den har måtte bytte batteri allerede, selv om den bare er 5 år gammel (mener jeg å huske).

  Uansett, et Li-ION batteri som har lugget på hylla vil ha begrenset kapasitet etter noen år.

  Har selv 4 batterier til min Galaxy S2, hvor to har operert i over 2 år nå (et originalt og et kina), og har hatt svært kort hylletid, mens to av de andre batteriene har lugget på butikkhylla i et år, samt blitt mindre brukt (også et kina-kvalitet og et originalt).

  Det er litt varierende kapasitet på dem, og det værste er nok ikke sjokkerende det Kina-batteriet jeg har hatt lengst. Men faktum er jo uansett at alle i dag har betraktelig mindre kapasitet (40-60 % mindre) enn originalt.
  • 0
 11. Andrull la til et innlegg i et emne Den nye, store chattetråden   


  Hehe, ja det går jo såklart i star wars 24/7 her.
  • 0
 12. Andrull la til et innlegg i et emne Powerline nettverk - Stor forskjell på dyrt og billig?   

  Jeg har ikke sett et eneste Powerline som på noe som helst vis kan gi 100 Mbps i praksis, og selv toppmodellene vil slite med 60 Mbps i gode forhold.

  Bor du i Norge så er du allerede ute på dypt vann, og er en av de ytterst få landene i europa med IT-nett, og ikke bare TN-nett som de fleste andre land. Det betyr at ofte mer støy når du bruker slike powerline/homeplugg-teknologier.
  I tillegg så er det mange med gammelt strømnett i huset, og dette vil påvirke negativt. Et moderne sikringskap/strømnett og få støyende elementer koblet til strømnettet vil hjelpe en del.

  I tillegg så vil det variere litt etter hvilken kurs de forskjellige ligger på etc. Og hvor det er lett å "beregne" hvor trådløse signaler fungerer godt og ikke, så er powerline ganske mye vanskeligere å beregne. Kanskje kjelleren er beste sted, fordi det er nærmere sikringsskapet for eksempel.

  Meeen, i praksis så ville jeg ikke forventet meg mer enn 20-30 Mbps i praksis på et 500 Mbps powerline produkt. Og med litt uflaks, så kan det bli så lavt som 10-20 Mbps.

  Kabel-nett er fortsatt veldig undervurdert, og spesielt når man i dag skaffer seg "svindyre" fiberlinjer, med fantastisk lav responstid, null pakketap og ellers svært høy båndbredde. Når du surfer så går f.eks signalet med lysets hastighet tusenvis av kilometer i ekstrem hastighet, hvor det til slutt når huset ditt, og da er det egentlig idiotisk å bruke slik teknologi at hele datastrømmen nærmest stopper opp og voldtas de siste meterne.

  Ønsker du å utnytte deg fullt ut av en 60Mbps fiberlinje så MÅ du gå kablet. Ja, de fleste kobberteknologier er da godt nok for noen skarve meter/titals meter.

  Hvis dette på ingen måte er fysisk mulig, ja så kan trådløs teknologi være et alternativ. Det ypperste her er vel AC-standarden som skryter av en teoretisk maks på 1,3 Gbps: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=757756
  Selvsagt, med 10 meter luftlinje er dette tvilsomt mulig, men det er god sjanse for at du klarer over 100 Mbps. Det vil selvsagt være avgjørende for hvor mange og tykke vegger signalet skal gå gjennom.

  Ja, N-standarden har sjelden problemer med å klare noe over 100 Mbps, men det er i forholdsvis gode eller greie forhold, og jeg tipper vel egentlig på at dette ikke er tilfelle når du vurderer powerline?

  Kort sagt: Jeg anbefaler deg virkelig å vurdere kablet nettverk, selv om det er stress å strekke opp. Om fysisk umulig, så ville jeg gått for trådløst nett. Bare hvis det er slik at det er mange vegger (mer enn 2-3?) og 10 meter, og kanskje flere støyende apparater, eller betongvegger/peis/stål som blokkerer signalet, ja så ville jeg vurdert powerline. Bare vær oppmerksom på at du tvilsomt vil kunne utnytte hele fiberlinja på noe som helst tidspunkt.
  (men dette er vel kanskje ikke så viktig når det bare er Xbox?)

  • 0
 13. Andrull la til et innlegg i et emne Den nye, store chattetråden   

  SYnes og synes. Det er vel et rimelig faktum.

  I sine glansdager, 2005-2010 elns kan jeg tippe aktiviteten var på maks. Og da kunne jeg jo poste et 30-40 talls innlegg om dagen og fortsatt få respons. Nå er det noe ala 100 ganger mindre aktivitet, og det er sjelden du ser noe annet enn stamgjester/VIP's.

  Det er veldig synd, men jeg tror det skal godt gjøres å snu denne tønna. Nå vet jeg ikke nøyaktig hva som hendte internt på ITpro, men etter at en mr. Aune, grunnleggeren av ITpro/redaktøren valgte å kjøre full stil med konspirasjonsteorier så falt nettstedet kraftig, og derfra tror jeg (sett fra utsiden) har ITpro gått nedover. Problemer med nytt design og utrulling, og sikkert enda mer svinnende inntekter gjorde jo at siden ble nede i dagesvis om ikke ukesvis etc.
  • 1
 14. Andrull la til et innlegg i et emne Den nye, store chattetråden   

  Mye å gjøre jeg har!
  • 0
 15. Andrull la til et innlegg i et emne Samsung tester 5G-teknologi   

  Ok, det høres jo aldeles flott ut, men 28 GHz!! Kan det i det hele tatt trenge gjennom vegger?
  Sammenlignet med 4G/3G som legger seg litt rundt 1 GHz, og som har dårlig nok dekning og gjennomtrengningsevne fra før av, kan da umulig bli til noe bra om gjennomtrengningsevnen er mange mange ganger dårligere?

  Hvordan de klarte 2 km er for meg også et spørsmål. Må jo være fantastisk kraftig sender eller at det var rett mot kilden og ikke i 360 grader sending?
  • 0