bear

Medlemmer
 • Innholdsteller

  25
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om bear

 • Rang
  Nyansatt

bear sin aktivitet

 1. bear la til et emne i Administrering av nettverk   

  Auto-mappe nettverksmapper når som helst?
  Hei.

  En ting jeg synes mangler i Windows er en mulighet til å endre innstillinger basert på systemets tilstand. For eksempel:
  09:00 Herr Nergaard slår på PCen sin. Logonskriptet kobler stasjon V: til hans NAS.
  09:30 Herr Nergaard kobler til jobbens VPN. Lokalnettverket blir utilgjengelig.
  10:00 Herr Nergaard vil ha tak i noe som ligger på V: men glemmer at han er på VPN. V: kobles fra når han klikker feil på spørsmlet "vil du koble til ved neste oppstart?"
  10:01 Herr Nergaard kobler fra VPN og prøver igjen, men V: er borte.
  10:02 Herr Nergaard har ikke lenger V: på maskinen sin. Herr Nergaard er trist.

  En omstart løser selvfølgelig problemet, men det tar tid. Han kunne også mappet den manuelt på nytt, om han visste hvordan.

  Men hadde det ikke vært bedre om Windows så at:
  "OK, jeg klarer nå å pinge 192.168.0.200, som er NASen, derfor kan jeg koble opp V:"
  og når man koblet til VPN:
  "Oi, nå klarer jeg ikke å pinge 192.168.0.200. Da kobler vi vekk V:"

  Og dette kunne skje helt automatisk?

  Noen som vet om noe utility som kan ligge i bakgrunnen, gjerne som en service og sørge for dette? Om man også kunne lagt inn slik at den rett og slett skjulte alle lokale nettverksskrivere når man var tilkoblet et annet nett enn der nettverksskriverne hører hjemme hadde jo det også vært fett.. Og tenk hvor smart dette ville vært med en trådløs laptop som kanskje besøker 5 forskjellige steder fast..

  Mandag: Avdelingskontor i Trondheim med 3 skrivere og 2 nettverksstasjoner på server. Mappes automatisk når man kobler til nettverkskabel.
  Tirsdag: Hjemmekontordag. En trådløs skriver og en privat NAS. Mappes automatisk idet man kobler til det trådløse nettet.
  Onsdag: Hovedkontor i Oslo med 5 skrivere og 8 nettverksstasjoner. Mappes automatisk når tilkoblet.
  Torsdag: Hjemmekontordag. Som over.
  Fredag: Hytta. Bruker mobilt bredbånd med mobilen som bredbånd. Bluetoothprinter.

  Tenk så praktisk.. Jeg er klar over avanserte profiler og nettverkssteder i Windows, men de er ikke automatiske. Så.. util? =)


  __
  Bjørn
  • 0 svar
  • visninger
 2. bear la til et innlegg i et emne Foreldrestyring via router eller på hver enkel PC   

  Dette provoserer meg.. Dersom datteren din ikke kobler fra nettet og går og legger seg til fornuftig tid har du ikke et internett-problem, du har et oppdragelsesproblem!

  DU er forelder, DU er sjef, ungen har ikke en dritt hun skulle ha sagt før hun flytter hjemmefra. Om hun så er 30 år og egne barn!

  Definer husreglene. Gi henne en eneste advarsel (og fortell at hun bare har denne ene sjansen). Kutt så strømmen til rommet hennes i sikringsskapet og ta batteriet fra mobiltelefonen hennes.

  Egentlig liker barn disiplin (det kommer fram av spørreundersøkelser). Fatter ikke hva som er feil med foreldre og lærere som ikke skjønner det.

  Forøvrig behøver ikke folk å bli alt for tekniske med group policies, macadresser osv for å fikse tider for internett. I både WinVista og Win7 er det mulig å låse tilgang til nett/programmer på gitte tidspunkter for begrensede brukere. Det må bare gjøres fra en annen (administrator)bruker. Men dette er å vise at man som forelder har gitt opp. Ungen vil - som andre sier her - finne en annen måte å koble maskinen sin til nett på og dermed føle seg som sjefen sjøl. Hun vil bli den irriterende hunden som jukker deg på beinet for å vise hvem som er sjef - og det går ikke over før du tar igjen.
  • 0
 3. bear la til et emne i Windows Server   

  Endret navn/passord på ekstern bruker
  Hei og godt nyttår, folks!

  Jeg har Active Directory på en server i Bærum.
  På et avdelingskontor i Oslo står det en laptop som er medlem av dette domenet.

  Den kobler seg tidvis på VPN-løsningen (Microsofts egen) for tilgang til noen filer, ellers er den offline.

  Når fyren som jobbet der ble skiftet ut, endret jeg brukernavn og passord på denne brukeren i Active Directory på serveren, men det ser ikke ut til at laptopen på avdelingskontoret har fått med seg dette, så man må fortsatt logge inn med det gamle brukernavnet/passordet for å slå PCen på.

  VPN-innlogging krever derimot det nye.

  Hvordan får jeg maskinen til å snappe opp at brukeren har endret navn/passord?

  Må maskinen kobles rett i nettverket på hovedkontoret, eller kan jeg oppdatere dette via VPN-tilkoblingen på noe vis?


  Vennlig hilsen Bjørn
  • 1 svar
  • visninger
 4. bear la til et innlegg i et emne Hjelp til å åpne en Port for å lage CSS server     Jeg har en slik..
  Du kommer inn i brukergrensesnittet via http://10.0.0.138
  Portforwarding finner du under Toolbox - Game & Application sharing.

  Der må du lage et nytt sett regler med "create",
  og deretter koble spillet til riktig masking med "assign".

  Veldig tungvind GUI, men det fungerer da ganske greit.
  En morsom sidenote: Dersom du kjører oppkoblingsveiviseren i enheten kan du risikere at den sletter alle innstillinger. Ikke veldig morsomt. Så husk å ta backup av dem.


  Hilsen PC-Bjørn
  • 0
 5. bear la til et innlegg i et emne [LØST] Overvåke software Raid-5 på W2K3?   

  DiskCheckup er smekkert, men man bør være forsiktig med sjekk-intervallet. Det er interessant at den estimerer døds-tidspunktet for en harddisk, men av og til regner den feil. En annen ting jeg ikke er helt med på er hvorfor den setter TEC-dato på verdier som ikke er permanente, eller indikerer gradvis degradering, som feks temperatur-variabelen. Virker som programmet bugger litt. Er det forresten noen som har brukt dette som har fått andre varsler på mail enn temperaturvarsler?

  Et tredje problem er å få dette til å kjøre riktig ved oppstart i Vista. I XP pleier jeg å installere dette under oppstart, velge attributter for å få den minimert og skjult i systray. Men i Vista får jeg ikke lov til å legge den i startup og bruker jeg "planlagte oppgaver" vises ikke programmet i systray lenger. :S Idéer?


  Hilsen Bjørn
  • 0
 6. bear la til et innlegg i et emne [LØST] Trenger hjelp! 22 trojanere etter Msn virus. De ble fjernet men nå kommer det nye Trojanere.   

  Sannsynligvis fordi det ligger igjen noe virus som inviterer vennene sine på fest. For å bremse dette kan du installere en ordentlig brannmur som også blokkerer utgående tilkoblinger. Dersom du allerede har en slik, gå igjennom listen over hvilke programmer programmet er satt til å tillate og blokker de du mistenker kan være virus eller bare blokker alle du vet du ikke har bruk for.

  Hvis nettilgangen din da plutselig skulle bli borte, kan ett av to ha skjedd: Enten kan du ha blokkert et program eller en tjeneste du bruker for tilkobling, ellers kan de hende viruset ditt kontrollerer nettilgangen din og at du ved å blokkere viruset også har blokkert din tilgang til nettet. En "toveis" brannmur kan være smart i ditt tilfelle. Kanskje du også har noen utgående brannmurfinesser i routeren din?

  Lykke til.


  Hilsen PC-Bjørn
  • 0
 7. bear la til et innlegg i et emne Fredagsunderholdning - Bibelens første side funnet. Diskusjon   

  Ups, så oppdaget jeg at det var et forum her.. Repost med forbedringer:

  Hvorfor er denne gudefyren så opptatt av at du skal TRO på ham hele tiden?
  Er han vant til at folk ikke tror på ham? Lyver han så mye?

  Og hvorfor har'n ordna det slik at det kunne oppstå ondskap som får "ikke-troende" til å brenne? Er det en test? I så fall: Hvorfor lage en haug med folk og la mesteparten gå til grunne utifra et design du selv har gjort? Når flesteparten av jordens befolkning ikke engang har hørt om deg, er ikke dette litt urettferdig?

  Brenner alle ur-mennesker fordi de ikke tror på Jesus? Eller er det greit, siden de ikke har hatt anledning til å vite om det? Og i så fall: Hvorfor fortalte noen oss det? De skulle jo bare holdt kjeft!

  Kunne han ikke heller sagt noe som "jeg er kosmos, universet". Når du ser meg, tror du på meg. Takk for det, nå slipper dere å brenne. Ha et fint liv.

  Dette sier jo vitenskapen. Alt som eksisterer er kosmos. Du kommer fra alt som eksisterer, derfor er du skapt av kosmos. Du ER kosmos.
  Ikke stress med religion, det er bortkastet tid. Bruk ressursene på forskning og tenk i fred. Senk skuldrene. Tenk logisk, så finner vi ut av dette i tur og orden og alt går bra. OK?
  • 0
 8. bear la til et innlegg i et emne [LØST] Eth0 vises ikke på Red Hat Enterprise 4 WS!   

  OK! Problemet ble løst. Det var problemer med driveren som gjorde at eth0 og eth1 ikke vistes. Fikk tak i riktig 64-bit drivere fra Intel, så gikk det fint, selv om selve driverinstallasjonen var en noe tungvindt affære.


  Hilsen Bear
  • 0
 9. bear la til et emne i Linux/UNIX   

  [LØST] Eth0 vises ikke på Red Hat Enterprise 4 WS!
  Hei hå.

  Jeg har et skrekkelig irriterende problem. Sikkert veldig enkelt å løse, men Linux og jeg er ikke helt forelsket ennå.
  Har installert Red Hat Enterprise 4 for 64 bit på en Boxx bladserver. Det er ikke installert noe grafisk grensesnitt.

  Problemet: Eth0 og Eth1 vises ikke, enda jeg har to nettverkskort på hovedkortet i denne maskinen!

  /sbin/lspci
  viser nettverkskortene slik:
  05:00.0 Ethernet controller: Intel Corporation Enterprise Southbridge DPT LAN Copper (rev 01)
  05:00.1 Ethernet controller: Intel Corporation Enterprise Southbridge DPT LAN Copper (rev 01)

  Men
  ifconfig -a
  viser bare følgende grensesnitt: lo og sit0

  Men ingen eth0 eller eth1 !!

  Jeg har forsøkt å kjøre "system-config-network" (siden, som jeg har forstått det, netconfig har utgått og kan forårsake configfeil).. Den ba meg angi alt manuelt og jeg visste ikke helt hva jeg skulle skrive. På device skrev jeg "eth0".. Men det var ingen steder å lagre og ingenting som validerte innstillingene mine og sa om noe var galt. Jeg kunne sikkert ha skrevet "Fruktkake" på IP-address-feltet uten at den hadde reagert.

  Hadde dette vært Windows ville min første idé vært å sjekke enhetsbehandling for å se om en driver var installert for nettverkskortet.

  Kan det være noe slikt jeg må gjøre her også?
  • 1 svar
  • visninger
 10. bear la til et innlegg i et emne [LØST] Store problemer med ny pc!   


  Det er helt normalt..
  Er det 32-bits Vista eller 64-bits Vista du installerer?

  Forsøk å ta ut alle minnebrikkene utenom én.
  Installer deretter Vista eller XP på nytt.

  Hvis det FORTSATT feiler da, kjør minnetesten som følger med på installasjons-CDen og se om det er noe i veien med minnebrikken eller sokkelen. =)
  Men om det fungerer, øk med én og én minnebrikke helt til du evt får problemer igjen.

  Kjører du 32-bits Vista eller XP, kan det by på utfordringer å kjøre med mer enn 3 gb ram.


  Hilsen PC-Bjørn
  • 0
 11. bear la til et emne i Mac OS   

  Synkronisere K850i med iSync
  Hei.

  Forsøker å synkronisere en K850i med iSync på OSX.
  Synkroniseringen starter, men blir bare stående og gå og gå og gå..
  Fra før av har jeg en T610 og to skrukkete ipod på synk-lista.

  Dersom jeg trykker avbryt endres teksten under synkanimasjonen til "avbryter", men den står fortsatt bare og går i all evighet.
  Jeg får heller ikke slettet noen enheter, siden man bare kan gjøre det når synkronisering ikke går, og iSync synkroniserer jo automatisk med en gang det åpnes.

  Synk-loggen viser absolutt ingenting.

  Så hva gjør jeg? Kjøper Vista?


  Hilsen Bjørn
  • 2 svar
  • visninger
 12. bear la til et emne i Virus og antivirus   

  Advarsel: Antivirus askeladd er skadelig
  Hei! Har du lyst til å bli virus?

  Et nytt liksom-antivirusprogram har begynt å installere seg på norske maskiner rundt omkring. Etter klassisk smitfraud-tradisjon legges det forskjellige ikoner rundt omkring på skrivebord og i systray og popupvinduer med meldinger om at du har X antall virus/spyware på maskinen dukker opp.

  Det nye er at de er på norsk og at de anbefaler at du laster ned og installerer et antivirusprogram kalt "Antivirus Askeladd"..

  Så vidt jeg kan se er jeg førstemann til å oppdage dette. Ta en titt på den überkomiske websiden hvis du kjører Opera 9.24 (ellers kan jeg ikke garantere for sikkerheten din):

  Antivirus Askeladd

  Utrolig komisk. Hvilken utro nordmann har fortalt dette firmaet at vi i Norge har en eventyrhelt ved navn Askeladden? Og hvem går på dette når det er helt tydelig at siden er en masseprodusert og automatisk oversatt side med en obskur blanding av norsk, svensk, dansk og engelsk?

  Ved å søke litt rundt på nettet fant jeg mange tilsvarende sider i andre land: Danmark: "TopSalgAntivirus", Frankrike: "MaximumAntivirus", Storbritannia?: "AntivirusForAll", Italia?: "ProtezioneFidata", Spania?: "CeroVirus", USA?: "AVSystemCare", Nederland?: "VeiligheidsAgent", Japan?: "Kyoikanshi".

  Alle er bygget opp på samme måte. Den infiserte maskinen har også fått sperret sin nettilgang. ISPen sier det sendes ut mengder av mail på port 25.

  Dere er herved advart. Kanskje Askeladden fant litt av hvert, men Antivirus Askeladd finner nok fint lite.


  Vennlig hilsen PC-Bjørn
  • 9 svar
  • visninger
 13. bear la til et innlegg i et emne er dette ett nytt virus ?   

  Det er jo ikke akkurat farlig, da.
  Er jo ikke noe datavirus i mailen. Du kan heller kalle det et hjernevirus eller en meme.

  Men det som er morsomt med NWin2-mailen og andre kjedebrev er at de klassifiseres som en form for virus, uten at det er noe viruskode inni bildet.

  Trussel: Kaster bort arbeidstid og mailserver-kapasitet.
  Spredningsmetode: Menneskers lettlurthet.

  Så når folk videresender denne mailen til meg forteller jeg dem som det er: Viruset har festet seg på hjernen deres - ikke PC'en.

  Det er nesten like morsomt som mailen som lover en gratis Sony Ericsson R320 til alle som sender den videre. Jeg kan ikke begripe at folk gjør det! Jeg ville ikke hatt en R320 om du kastet den etter meg.. For å være helt ærlig ville jeg blitt ganske redd hvis du gjorde det, så stor som en slik telefon er:


  PC-Bjørn
  • 0
 14. bear la til et innlegg i et emne Gratis windows.   

  Hehe, det er enklere å bare overta en gammel PC med Win98SE installert og fikse den opp i stedet.
  • 0
 15. bear la til et emne i Mobiltelefoner   

  Windows Mobile-synkronisering feiler og sletter alle endringer
  Hei.

  Jeg har fått et fryktelig problem med min HTC TyTN som jeg tidligere opplevde på min Qtek 9000 / HTC Universal. Av og til når jeg synkroniserer får jeg opp en beskjed om at det har skjedd endringer på "serveren" som medfører at jeg må synkronisere opp telefonen på en måte som gjør at alle endringer jeg har gjort på telefonen siden sist vil bli borte! Dette inkluderer da kalenderen, kontaktlisten og oppgaver. Helt forferdelig! Jeg bruker kontaktlisten min som kunderegister og har mange viktige notater på hver post. Kalenderen bruker jeg til arbeidsoppgaver og møter. Jeg kan rett og slett ikke glemme étt eneste ord av det som står..

  Her er feilmeldingen på PCen med ActiveSync 4.5 og Outlook 2007 (hadde samme prob med 4.2 og 2002):

  Det er gjort endringer på serveren som krever at du synkroniserer alle elementer på enheten på nytt. Utfør en manuell synkronisering.

  Support Code:80883001

  Og her er feilmeldingen på telefonen (HTC TyTN med Windows Mobile 6 - hadde samme prob med WM5):

  Resultat:
  Det er gjort endringer på serveren som krever at du synkroniserer alle elementer på enheten på nytt. Utfør en manuell synkronisering.

  Supportkode: 0x80883001

  :wall:

  Nå når jeg skriver dette har jeg notert de viktigste kalenderoppgavene, men hvilke kontakter jeg har oppdatert, det husker jeg ikke. Har nå utsatt synk siden onsdag og VET at jeg vil miste verdifull informasjon. Men jeg må jo bare synkronisere.. ellers mister jeg jo alt neste gang jeg oppgraderer ROM eller mister telefonen.

  Tilleggsinfo:
  Jeg bruker enheten som vanlig og synkroniserer sånn omtrent daglig. Jeg er en kalender-junkie og fyller hver dag opp med mellom 10 og 30 remindere.

  Disse reminderne går selvfølgelig av og jeg utsetter dem om jeg ikke har tid til å gjøre det de minner meg på med det samme. Da får jeg gjerne en 20-40 remindere på vent. Jeg nevner dette i tilfelle andre kan ha opplevd det samme og i tilfelle dette er årsaken. I så fall er det jo enkelt å bare lukke alle remindere før man synkroniserer.

  Har søkt på nettet etter svar på dette problemet i 1-2 år. Jeg tror feilkoden var annerledes tidligere, men det virker som flere opplever problemet nå med WM6.

  Mens jeg synkroniserte nå ringte telefonen og navnet på personen ble ikke vist. Jeg gikk inn i kontaktlisten og oppdaget med skrekk at alt var borte. Kalenderen også. Det som skjer er med andre ord at ActiveSync sletter hele telefonen for så å synkronisere alt ned fra PCen inn på telefonen igjen. Hmm.

  Noen andre som er i samme båt? 80883001 anyone?


  Hilsen PC-Bjørn
  • 0 svar
  • visninger