Retningslinjer

Retningslinjene kort fortalt

Gi nok informasjon - oppfør deg og vær ryddig!

key_1.pngSkriv alminnelig norsk; bokmål eller nynorsk

key_2.png Vær høflig og hold en hyggelig tone i dine formuleringer, og forumet vil bli mye triveligere for alle

key_3.png Oppgi nok informasjon om problemstillingen og skriv en god og beskrivende emnetittel

I tillegg til disse grunnleggende reglene, baseres all moderering av forumet på understående retningslinjer, og vi ber deg lese igjennom disse.

Fullversjonen av retningslinjene

  1. Bruk god tid på nye innlegg! Det er viktig å poste i riktig kategori for å få den hjelpen du trenger. Søk også i forumet før nye emner skrives. Det kan være flere som har hatt samme problem som deg. Emnetittelen er dessuten særdeles viktig. Den skal kort og presist beskrive ditt problem, og emnetitler som "Hjelp!", "Stort problem" og lignende vil kun bli ignorert av brukerne.
  2. Skriv alminnelig norsk bokmål eller nynorsk i forumet. Vi ønsker ikke bruk av SMS-språk, bred dialekt eller slang i supportforumet. Les gjennom ditt innlegg før du poster det for å luke ut eventuelle skrivefeil. Innlegget skal være godt lesbart for alle. Det er viktig å dele opp lengre innlegg i avsnitt, samt bruke punktum og komma for bedre lesbarhet.
  3. Bilder kan gjerne legges inn i dine innlegg, så lenge de ikke er støtende eller ulovlige. Dersom du vil legge inn flere, eller store bilder, bør du vurdere å linke til bildene eller lage miniatyrutgaver. Animerte avatarer tillates ikke.
  4. ITpro tillater ikke innlegg eller bilder som er eller kan oppfattes som støtende, hatefulle, truende, rasistiske eller kjønnsdiskriminerende. Slike innlegg kan sensureres eller fjernes helt av moderator.
  5. Direktelenker til ulovlig distribuerte filer eller angivelse av produktnøkler er ikke tillatt.
  6. Spamming i forumet tillates ikke.
  7. Reklamering for kommersielle produkter og tjenester tillates ikke, og kan føre til utestengning fra forumet. ITpro kan også kreve vederlag for kommersielle bedrifters reklame etter gjeldende annonsetakster. Det finnes en forumkategori hvor vi tillater at du legger ut din hjemmeside for vurdering og tilbakemeldinger, og den heter Utstilling.
  8. Påklaging av en moderators handling eller avgjørelse skal ikke forekomme i offentlig forum. Har du en klage, bør du ta det opp med aktuell moderator over privat melding (PM). Dersom det ikke kan løses på denne måten, skal forumredaktøren kontaktes. Forumredaktøren har mulighet til å overprøve alle moderatorers handlinger og kan endre og/eller avgjøre en beslutning.
  9. Dersom du oppdager innlegg som er plassert feil, eller bryter med forumets retningslinjer, kan du kontakte en moderator. Dette gjør du ved å bruke rapporteringssystemet, som du finner ved hvert innlegg. Du skal ikke forsøke å uttale deg som om du er moderator ved å publisere et negativt innlegg til medlemmet i emnet.
  10. Du kan kun ha én brukerkonto på forumet. Dersom du ønsker å endre ditt visningsnavn, kan du endre dette i ditt kontrollpanel. ITpro forebeholdes retten til å endre ditt visningsnavn eller brukernavn dersom vi finner det støtende, trakasserende eller bryter med retningslinjene.

Annen viktig informasjon

Ved eventuelle brudd på retningslinjene kan det bli gitt advarsel avhengig av bruddets omfang, f.eks. justering av advarselsnivå og midlertidig posteringssperre. Forumredaktøren og resten av administrasjonen på ITpro.no forbeholder seg retten til å utestenge din IP, ditt visningsnavn, din e-post adresse, eller din brukerkonto permanent dersom det viser seg nødvendig.

information.png ITpro.no forbeholder seg retten til å endre på våre retningslinjer når som helst uten varsling. Brukerne selv er pliktig til å følge med på eventuelle regelendringer. Innhold på forumet er underlagt nettstedets kopirett.

Retningslinjene er sist oppdatert: 1. august 2015