Aktivitetsstrøm

Aktivitetsstrøm

  1. oeivinr la til et innlegg i et emne kan jeg komme inn i BIOS selv om windows har krasjet?   

    Takk for raskt svar. Et tillegg spørsmål: Veit du hvordan man "disable memory cache" og har alle bios denne funksjonalitet? Har blitt anbefalt dette etter BSOD med følgende feilmelding: "IRQL NOT LESS OR EQUAL". Min bærbare pc kjører siste versjon av Windows 10 Fall Creator 1709
    oeivinr
     
    • 0
  2. Geir_HK la til et innlegg i et emne kan jeg komme inn i BIOS selv om windows har krasjet?   

    As your question above: yess you can.
    • 0
  3. oeivinr la til et emne i PC-hjelp   

  4. silentstorm la til et emne i (Arkiv) Program- og database- og webutvikling   

    Kontrollkilde i rapport i acess akspterer ikke verdi
    Hei, har kommet opp i et rart problem, sitter med acsess 2016 og bygger en raport som skal generere en felt i en tabell og vise det i strekkode format, probelmet er at acsess ikke tilatter tillater meg å legge til en * i begynnelsen og slutten av en verdi i et felt. feilmelding er: ugyldig kontrollegenskap/kilde
    Bruker denne formelen ="*" & [VERDI] & "*" i kontroll kilde.

    • 0 svar
    • visninger
  5. pijano la til et innlegg i et emne Plex Server   

    Det er jo ikke noe kraftig oppsett, men fungerer fint for meg ettersom jeg er eneste bruker. :-)
    • 0
  6. Snire la til et innlegg i et emne Plex Server   

    Takker for innspill. Den løsningen din Pijano så jo spennende ut :-)
    • 0
  7. Haugenibua la til et innlegg i et emne Wifi mellom 2 hus   

    jeg ville vurdert en antenne på utsiden av veggen. 
    • 0
  8. pijano la til et innlegg i et emne Problem med tastene   

    Dette er vel en funksjon tastaturet har for de som ønsker å benytte piltaster i stedet for WSAD under spilling.
    Video som kan hjelpe til å løse problemet her: https://www.youtube.com/watch?v=LLu_xv8YRy8
    • 0
  9. Geir_HK la til et innlegg i et emne Problem med tastene   

    Har en sånn liten misstanke om at denne ombyttinga av tastene er gjort via ettellerannet ikke navngitt program lastet ned fra nettet. Kan dette stemme, og i såfall kan du huske hva du installerte.
    Er det en gamer-laptop du sitter med så tror jeg jeg skjønner pijano sitt poeng.
    • 0
  10. pijano la til et innlegg i et emne Problem med tastene   

    Er det en laptop dette?
    Hvis så, prøv å holde inne FN-tasten + W-tasten (evn FN + Windows-tastene) samtidig, se om det løser problemet.
    Er det et eksternt tastatur, forsøk å koble det fra, så koble til igjen
    • 0
  11. Tommy00 la til et innlegg i et emne Problem med tastene   

    det er ikke i et spill nei. når jeg prøver å skrive hvor som helst er det sånn
    • 0
  12. Geir_HK la til et innlegg i et emne Problem med tastene   

    Det er vel sånn ca tusen måter å gjøre dette på, avhengig av hvilken programvare du har brukt. Er dette snakk om et spill, kanskje - det er vel kun inne i spillet at du plages med dette?
    Så enkleste svar er at du får gjøre som du gjorde, bare i motsatt rekkefølge.
    • 0
  13. Tommy00 la til et emne i Hvor skal jeg poste?   

    Problem med tastene
    hei, igår klarte jeg på en eller annen måte å bytte plass på pilene og w,a,s,d. så når jeg skrever nå så må jeg bruke ned pilen som s og opp pilen som w, samme med høyre og venste. hvordan fikser jeg dette!
     
    Takk for svar
    • 5 svar
    • visninger
  14. liammail la til et innlegg i et emne Brukerprofil-kluss win 10   

    Funker nå. Rett inn uten passord. kan ikke helt forklare... men funker. 
    • 0
  15. Geir_HK la til et innlegg i et emne Brukerprofil-kluss win 10   

    Et skudd i blinde - men et aldri så lite søk på nettet gav bl.a. dette resultatet:
    https://www.tenforums.com/user-accounts-family-safety/23888-duplicate-user-name-login.html
    Du får se om det er relevant for problemstillingen.
    • 0
  16. liammail la til et innlegg i et emne Brukerprofil-kluss win 10   

    Jeg kommer jo inn, problemet er at det er dukket opp to brukerprofil-login-alternativer på starten. 
    • 0
  17. pijano la til et innlegg i et emne Brukerprofil-kluss win 10   

    Ok.
    Har du satt opp Windows 10 som standard med en Microsoft-bruker?
    Her ser du min netplwiz:

    Brukernavnet (som er pusset bort) er min e-postadresse, som er tilknytta Microsoft-brukeren.
    Når jeg tar bort haken foran: Brukere må angi et brukernavn og passord... så får jeg opp et vindu til, hvor jeg må angi korrekt bruker, og det gjeldende passordet.
    Her ser du at Windows foreslår Jan (som er mitt navn), men det er ikke en bruker jeg har. Her må korrekt brukernavn (den ene du har) i mitt tilfelle, e-postadressen min (som er Microsoft-kontoen) + passordet i to felt.
    Det er alt som skal til, og ved restart skal du komme rett inn uten å angi passord (ikke en anbefalt løsning og starte maskin uten passord, men det er en helt annen sak :-)).
     
    Jeg foreslår at du reverserer det du har gjort, sett inn hake i passordfeltet, restarter PC-en, så prøver du på nytt.
    • 0
  18. liammail la til et innlegg i et emne Brukerprofil-kluss win 10   

    hvordan setter jeg opp netpelwiz på nytt?
    For orden skyld... dette er hendelsesforløpet. 
    Kjøpte ny PC
    Satte opp/fiksa/ordna sånn som jeg vil ha ting. Bl.a. gå inn i netpelwiz å huke vekk passord ved oppstart.
    Så så jeg i min AVG (som jeg oprinnelig kjøpte til en annen PC).. at "denne pc" var under etter annet navn en det jeg ville. 
    Jeg hadde også litt trøbbel med å få reaktivert AVG-lisensen så jeg fikk fjernhjelp til det fra dem. Da jeg stusset på det med "denne PC"-navnet, jeg mente jeg hadde kalt denne PCen for det samme som den gamle, dvs mitt etternavn. 
    Da så jeg at AVG-duden gikk inn på "denne"-pc.. og viste hav som denne PCens navn. 
    På egenhånd gikk jeg da inn der å endret. 
    Da jeg starta på nytt etter det skjer følgende... som ikke har skjedd før. 
    Når startskjermbildet dukker opp, står det "ikke korrekt passord"... uten at jeg har tasta noe. 
    Trykker OK. '
    Da er det 2 stk. brukere på venstre side, begge er like, mitt fulle navn. 
    Klikker jeg på den øverste må jeg bare taste inn win-passord. det er greit. 
    Det andre alt. er halve e-post adr-prefix. ... og win-passord blir ikke godkjent. 
    'Taster jeg full-epost og win-passord, kommer jeg inn. 
     
    På netpelwiz. er det kun en bruker, som ikke skal taste passord. 
    Høyreklikker på "denne PC".. står det under brukerprofiler:
    XXX\xxxx .... str 58.2 GB Lokal......Lokal....endret 3.11
    Standard profil 103 MB  Lokal........ Loka.......endret 21.10 (da jeg kjøpte PC)
     
     
     
     
     
     
    • 0
  19. pijano la til et innlegg i et emne Brukerprofil-kluss win 10   

    Jeg snakker ikke om at du har endra passord, men du må jo bekrefte passordet ditt når du gjør slike endringer? Evn da noe kan ha gått feil, eller så har det med navneendringen å gjøre.
    Jeg vil heller anbefale deg å prøve å sette opp netplwiz på nytt, i stedet for det drastiske steget å reinstallere.
    • 0
  20. liammail la til et innlegg i et emne Brukerprofil-kluss win 10   

    Jeg endret ikke passord i netplwiz. Der er et forresten bare en bruker profil. 
    Der huka jeg av vekk passord på et tidl tidspunkt. 
    pasordet er jo windowspassordet, som jeg endret nå nylig. 
    Tror jeg bare installerer windows på nytt, like greit og enkelt. 
     
    • 0
  21. pijano la til et innlegg i et emne Brukerprofil-kluss win 10   

    Hei.
    Enten har du oppgitt feil passord i netplwiz når du satt opp den for å slippe å bruke passord ved oppstart, eller så har det med at du har endret navn på PC-en å gjøre, det kan foråsake slikt.
    Gå inn i netplwiz igjen og prøv å sette den opp på nytt, se om det kan hjelpe.
    • 0
  22. liammail la til et emne i Windows   

    Brukerprofil-kluss win 10
    Er sånn relativt datakyndig, men en rar ting har skjedd. Jeg har win 10
     
    Jeg har en bruker på min PC. Der har jeg deaktivert passord/pin/fingeravtrykk i instillingsmenyen. 
    Og brukt netplwiz for å skru av passord. 
     
     
    Når jeg nå starter maskina kommer får jeg opp "passord er feil" uten jeg har skrevet noe. 
    Trykker OK.  
    Da står XXXXX (brukernavnet) 2 ganger. 
    Velger jeg den andre må jeg alikavel tatse passord. 
    Velger jeg det ene godtar den ikke passordet. 
     
    Jeg går inn på "denne PC" 
    Endre instillinger, finner fra, systemegenskaper og brukerprofiler. 
    Der står det to. En som er endret i dag, og den en dagen jeg kjøpte PC. 
     
    Eneste jeg gjorde, var å endre navn på PC fra Desktop "et eller annet" til navnet mitt. 
    Siden AVG oppga Desktop "et eller annet" som PCen min, men jeg ville ha navnet mitt som PC-navn. 
     
    Noen som henger med å kan hjelpe med?
     
     
    PS, nå kom jeg inn på den andre kontoen også, måtte bytte ra brukernavn til e-post, så gikk det med win passord, men det skal jo ikke være to brukerkontoer med samme navn. 
     
    Og jeg får ikke slettet den ene som jeg som ser under systemegenskaper-bruker-profiler under "denne-pc"-innstillingene. 
    • 8 svar
    • visninger
  23. BjørnB la til et innlegg i et emne Ruter i bridge modus - hvordan kunne "se" oppsettet?   

    Ja, jeg skjønner jo det. Da er i alle fall både oppsettet og problemet forstått. Takk for at du ville prøve.
    Jeg skal prøve å koble en pc direkte til "modemet" og kjøre ipconfig /renew og se om jeg kan lure meg inn den veien. Har ikke gitt opp dette ennå!
    Kanskje noen andre vet noe? Det hadde vært som julaften...
    /Bjørn
    • 0
  24. pijano la til et innlegg i et emne Ruter i bridge modus - hvordan kunne "se" oppsettet?   

    Hei.
    Når du først har satt ruteren i bridge, så får du ikke logget inn på denne, men på den som er nye sjefen, Asus-ruteren. Det er den du må konfigurere.
    Det kan hende du kan komme deg inn på Telenor-boksen når den står i bridge, men kjenner ikke til annen løsning enn å resette den.
    • 0
  25. BjørnB la til et innlegg i et emne Ruter i bridge modus - hvordan kunne "se" oppsettet?   

    Takk for svar. Alt funker, Telenor-ruteren er satt i bridge modus, Asus ruteren fungerer da som ny ruter, ingen problemer. 
    Men du misforstår muligens? Det er ikke Asus-ruteren jeg ikke kan logge meg inn på, det er jo grei skuring, men jeg vet ikke hvordan jeg skal få logget meg inn på Telenor-ruteren for å kunne sjekke oppsettet der, nå som den fungerer som modem. Jeg kan selvsagt resette den, men da må jeg gjøre hele jobben om igjen.
    Altså: Hvordan logger man seg inn på et slikt "modem"??
    • 0