Aktivitetsstrøm

Aktivitetsstrøm

  1. Herr Strert la til et innlegg i et emne Tallformatering ledende 0 finn.rad   

    Fiks funnet: https://www.groovypost.com/howto/refresh-cell-data-number-formatting-excel/
    • 0
  2. Herr Strert la til et innlegg i et emne Tallformatering ledende 0 finn.rad   

    Formelen er riktig, og det er ikke liksom tall heller, har kjørt =rensk for å ta bort eventuelle ', og har for sikkerhets skyld også brukt =trimme for å fjerne eventuelle tomrom før eller etter tallet. 
    Problemer ligger et eller annet sted i formateringen, eller i å faktisk få excel til å "se" at de er formatert. Postnummer raden (A) i begge arkene er formatert som tall med ledende null(er). (I excel kan man angi det formatet ved å velge egendfinert og så sette formatet som 0000). I arket jeg lastet opp virker det jo for postnummer 0050 og 0877. Og jeg oppdaget akkurat at hvis jeg dobbelklikker i en postnummercelle i Ark1 så virker formelen for det postnummeret.
    Så det er "bare" å finne ut hvordan jeg får excel til å "se" formateringen, som jo vitterlig blir vist.
    Å måtte dobbelklikke i hver eneste celle virker unødvendig.
     
    • 0
  3. Geir_HK la til et innlegg i et emne Tallformatering ledende 0 finn.rad   

    Hei.
    Det er nok formelen i seg selv som er feil, du har ikke angitt noen område.
    Nå har jeg ikke satt meg inn i vlookup for Excel, men tenker at den formelen din:
    =VLOOKUP(A8,$Ark1.$A:$D,4,0)
    burde sett ut noe mer som dette: =VLOOKUP(A8,$Ark1.$A$4856:$D$4856,4,0).
    Og så lurer jeg på om ikke funksjonen krever at kolonnene står inntil hverandre - dvs kolone D flyttes til / bytter plass med B.
     
    [edit]
    Slet med å få vlookup til å fungere i fila di da jeg åpnet i Libre Office. Men nå tror jeg at årsaken til problemet er funnet - første kolonna i Ark1 er det brukt tvunget formattering, dvs står det ikke "0001" i A2, men "'0001" slik at det fremstår som 0001.
    Jepp - da fikk jeg Libre Office til å hente frem kommunenavnet - du får sjekke dokumentasjon til vlookup i Excel og se om syntaksen er den samme:
    =VLOOKUP(A2,$Ark1.$A$2:$Ark1.$B$4856,2,0)
     
    [edit 2]
    Prosedyren for å gjøre om fra liksom-tall (tvungen formatering via bruk av ' tegnet) er som følger:
    Lag en ny B-kolonneFormel i B2: "=0+A2". Formatter celle B2 som tall med "leading zeeroes = 4" (litt usikker på den norske oversettelsen i Excel, men du finner den fort). Dernest kopierer du B2 til alle andre celler nedover i B2 kolonnen.Marker kolonne B, kopier, lim inn (overskriv) kolonne A men bruk "lim inn verdier og tallformattering" (tror jeg det heter i Excel).Sjekk innholdet i kolonne ASlet kolonne B 
    postnummer kommune.ods
    • 0
  4. Herr Strert la til et emne i Officeprodukter   

    Tallformatering ledende 0 finn.rad
    Hei
    Prøver å hente kommunenavnet basert på postnummeret fra Ark1 til Ark2 ved hjelp av finn.rad, men får den kjente og kjære #I/T feilen på de FLESTE linjene, som får meg til å tenke formateringsproblem.
    Cellene med postnummeret har samme format, men jeg ser at de likefullt vises forskjellig i formellingen.
    Postnummer 0050 (med tilhørende kommune OSLO) vises som 0050 i Ark1, men de ledende nullene vises ikke i Ark2 så det resulterer i en #IT
    For postnummer 0877 virker det, for her vises ikke den ledende 0 i noen av arkene.
    Noen som kan hjelpe meg så det vises likt i begge arkene? Samme format på cellene later ikke til å være nok.
    Kolonnene med postnummere i begge arkene har vært gjennom =RENSK og =TRIMME.
     
     
    postnummer kommune.xlsx
    • 3 svar
    • visninger
  5. pijano la til et innlegg i et emne Test   

    Fungerer det?
    Jepp, det gjør det. 
    • 0
  6. Martin Aleksander la til et emne i Sandkassa   

    Test 2
    Tester en gang til etter endring. 
    • 0 svar
    • visninger
  7. Martin Aleksander la til et innlegg i et emne Test   

    Test 2.- 
     
    • 0
  8. expanse la til et innlegg i et emne Overvåkning av utstyr!   

    Brukte nagios tidligere men har gått over til Zabbix. På https://share.zabbix.com/ er det mulig å laste ned Templates som er laget eksakt for det du ønsker å overvåke.
    Venter på at v4.0 skal lanseres : https://www.zabbix.com/life_cycle_and_release_policy
     
    • 0
  9. tundra la til et emne i Mobiltelefoner   

    Rooting av telefon?
    Hei. Finnes det noen her på forumet, eller "noen som vet om noen" som kan hjelpe meg å få min Xiaomi-telefon tilbake til norsk eller engelsk språk? Etter en oppdatering av telefonen  var alt av engelsk på telefonen borte! Fikk etterhvert funnet en innstilling på telefonen som tillot engelsk språk, men kun å lese noen få englske ord, alt ellers, innstillinger, apper, ja alt ellers er på kinesisk! Har lett på div. forum, mail til Xiaomi i Singapore, som forøvrig ber meg søke om å tillatelse til å endre fra kinesisk til engelsk, enda telefonen er kjøpt legalt med engelsk som "operativspråk" som standard! Min engelskforståelse av tekniske faguttrykk er heller ikke hva den burde være, så derfor spør jeg her: Er det et menneske her som kan/vil hjelpe meg med dette? Håper noen forstår hva jeg mener, og evt. tar kontakt for nærmere forklaring? Eventuell mail kan sendes til: perlageng@1337.no  Vennlig hilsen, "tundra"
     
    • 4 svar
    • visninger
  10. pijano la til et innlegg i et emne Sagem FAST 3686 fra GET og DNS   

    Har Get endret standard innlogging da? 
    Har du prøvd admin + admin? https://portforward.com/sagemcom/fast-3686/
    Du kan jo prøve dette programmet: http://setuprouter.com/router-password-cracker/
     
    • 0
  11. PowerBird la til et innlegg i et emne Overvåkning av utstyr!   

    bilde fra overvåkning på printer

    bilde fra overvåkning server

     
    bilde fra overvåkning Nas

    • 0
  12. Geir_HK la til et innlegg i et emne Den nye, store chattetråden   

    Gledelig jul - skal man visstnok benytte i romjula
    • 0
  13. JoachimSchrader la til et emne i Nettverksutstyr   

    Sagem FAST 3686 fra GET og DNS
    Har fått en sagem fast 3686 fra GET, hvor jeg med den vanlige home-brukeren ikke selv kan definere hvilke DNS-servere jeg skal benytte - er mao låst til GET sine.
    Har fått vite at dette kan settes av admin-brukeren, men jeg tviler på at GET vil gi meg passordet til denne.
    På klienten benytter jeg Googles DNS-servere for IPv4, men ettersom routeren fra GET fortsatt benytter GET sine er jeg låst av dem.
    Noen som har passordet eller tips til hvordan jeg kan komme meg rundt dette? Har ikke forsøkt bridgemode, men er usikker på om routerens innstillinger vil overstyre også denne.
    • 1 svar
    • visninger
  14. PowerBird la til et innlegg i et emne telenor zyxel p8702n og apple time capsule   

    Bytt ip range på time capsule.  Da bør du ikke få konflikt. Sender du ut samme ip range på begge devicer blir det konflikt om du ikke har eget vlan. 
     
    Med tanke på du kun får 100mbit på time capsule. Har Telenor sin router støtte for gigabit? 
    • 0
  15. PowerBird la til et innlegg i et emne Overvåkning av utstyr!   

    Skulle det være ønskelig med noe spesifikk hjelp på nagios er det bare å spørre :)
    • 0
  16. Fade la til et innlegg i et emne Den nye, store chattetråden   

    God Jul
    • 0
  17. pijano la til et innlegg i et emne Deaktivert Netverkskort   

    Hei.
    Er det Windows 7 du har på denne? 
    Prøv å laste ned drivere fra en annen PC til en minnepinne el. lignende, og se om du får installert og aktivert kortet slik?
    https://www.acer.com/ac/no/NO/content/support-product/1211?b=1
    • 0
  18. Martin J la til et emne i Hvor skal jeg poste?   

    Deaktivert Netverkskort
    Hei. HJEELP
    For litt siden ble mitt integrerte nettverkskort borte ifra enhetsbehandling. Når jeg kjører feilsøking står det at nettverkskortet lokal tilkobling er deaktivert og at jeg må aktivere det.
    Hvordan aktiverer jeg det når det ikke dukker opp i enhetsbehandlingen lengre?
    Jeg har prøvd å legge til eldre maskinvare, men ingen av de nettverkskortene funker. Min enthernet- kontroller er  Broadcom BCM5764M og datakjedeprotokoll er Ethernet, Fast Ethernet, Gigabit Ethernet. Datamaskinmodellen er Acer Veriton X480G
    • 1 svar
    • visninger
  19. PowerBird la til et innlegg i et emne Overvåkning av utstyr!   

    Hei, 
    nagios er fantastisk, jeg kjører selv overvåkning på nettverks utstyr med dette. Både wlan kontroller for AP sjekk, cisco switcher, Konica minolta printere, HP printere, Qnap nas o.s.v 
    jeg har selv en media wiki jeg bygger opp med bruker veiledning på blandt annet dette som ligger på:  http://laering.it-bergeland.no  - se under Ubuntu server
    du har også andre muligheter med innebygd ticket basert support system som spiceworks. 
     
    Jeg kan virkelig anbefale nagios som har støtte og plugins for det aller meste
    • 0
  20. mamqa la til et emne i Administrering av nettverk   

    Overvåkning av utstyr!
    God Kveld!
     
    For å blåse litt liv i Formuet, lurer jeg på om noen har noen flotte verktøy for overvåking av diverse nettverksenheter? SNMP eller noe lignende? Helst gratis :-)
    • 4 svar
    • visninger
  21. Master-1892 la til et emne i Generelt om nettverk   

    telenor zyxel p8702n og apple time capsule
    Hei.
    Jeg har fiber fra telenor og da en zyxel p8702n. Benytter ikke trådløst nett på denne da jeg har egen ruter, en apple time capsule, som jeg bruker til å opprette et trådløst nett. Etter å ha gitt opp å sette zyxel´en i bromodus så er time capsulen satt i bromodus.
    Jeg har to utfordringer med dette.
    1. Jeg skulle gjerne hatt både zyxel´en og time capsulen i ruter modus. Får da dobbel NAT-ing, eller egentlig bare to soner i nettet mitt, men får dhcp konflikt. Det fungerte fint med ruter fra tidligere leverandør, men altså ikke med ruter fra telenor.
    Noen som har løst dette?
    2. Status på ethernetport på zyxel som går til time capsuale viser kun 100/full. Altså 100 mbit og full duplex. Time capsule har da vitterlig gigabit wan-port. Hvorfor får jeg ikke 1000/full på koblingen zyxel til time capsuale?
    Noen som har samme "problem"?
    • 1 svar
    • visninger
  22. piratentim la til et innlegg i et emne Lover og regler, kjøpshjelp!   

    Omd et ikke går kan du alltids klage inn til http://www.forbrukertvistutvalget.no/  Da pleier det å gå ganske så raskt.
     
     
    • 0
  23. Staffel la til et innlegg i et emne Lover og regler, kjøpshjelp!   

    Takk. Skal for andre gang dra og levere den til rep. Er feilen fortsatt der for 3.gang må de gi meg pengene tilbake i følge en jurist jeg snakket med.
    • 0
  24. pijano la til et innlegg i et emne Lover og regler, kjøpshjelp!   

    Så dette på sidene til Soundgarden:
    Ja ja, er ikke alltid slik i praksis gitt.
    Jeg har ikke så mye mer å bidra med enn denne: https://www.forbrukerradet.no/forside/feil-ved-vare/
    • 0
  25. Staffel la til et innlegg i et emne Surround   

    Hvis det er lyd fra pc'n det er snakk om må du ha hdmi eller feks optisk fra den. Og du må gå inn på lydinnstillinger og trykke konfigurer. Da kan du velge om du har 2.0 5.1 7.1 eller lignende..da velger du bort pc'n og sender det direkte til recieveren. Vell og merke må du være tilkoblet recieveren for å konfigurer lyden ut.
    • 0