Aktivitetsstrøm

Aktivitetsstrøm

 1. llars la til et innlegg i et emne Antall mapper   

  Takk for tipset om NAS.  Jeg har vurdert det for en tid siden og holdt på å bestille en, men ved nærmere ettertanke så droppet jeg det. Jeg testet det til og med med 500 Mbits fiber noe NAS-en ikke kom i nærheten av. At jeg ikke går for NAS har imidlertid mest med backup og sikkerhet å gjøre som jeg har meget god kontroll på via pc og laptop med eksterne disker i tillegg. Backup går i disse dager lynraskt i forhold til gamle dager.
  Når det gjelder bilder (og musikk) med padder og mobil med 128 GB så er det god plass og jeg får samtidig sikkerhet ved at dataene finnes på flere enheter som er uavhengig av hverandre.  Dvs. jeg synkroniserer ikke via NAS eller sky. Sistnevnte faller bort pga kapasitet. Et moment er også at bildebasen er relativt statisk, dvs. jeg oppdaterer på alle enheter bare 2-3 ganger i året.
   
  • 0
 2. Knutazz la til et innlegg i et emne Antall mapper   

  Jeg får komme inn på sidelinjen her og anbefale at du overfører bildene dine til en NAS-enhet siden du ønsker å dele disse filene med flere maskiner \ enheter i hjemmet så er det mer praktisk at de ligger på en sentral plass i nettverket og du slipper da også begrensningene med mappene i windows
  • 0
 3. llars la til et innlegg i et emne Antall mapper   

  Hei pijano.
  Tusen takk for svar og god hjelp.  Jeg har chattet med apple idag og de "visste ikke, trodde ikke" at det var noen begrensning i antall album.  Time will show.
  • 0
 4. pijano la til et innlegg i et emne Antall mapper   

  Det har ikke noe å si, for iTunes er ikke en systemmappe, Slik standard musikk-mappa er, og Video, Dokumenter og Bilder. Disse er inkludert i samme bibliotek (så du kan se dem under samme lokasjon, det forklarer hva et bibliotek er), men det har ikke noe å si her for det du lurer på.
  Slike systemmapper, er det begrensning på, ikke undermapper. Dvs at du kan kun opprette kun 50 stk hovedmapper (parent folders) men du kan opprette så mange mapper (subfolders / filmapper) du ønsker i disse hovedmappene.
  Du kan med andre ord opprette så mange mapper du ønsker, så fremt det er plass på harddisk.
  iOS, har jeg dessverre ikke noe greie på.
  • 0
 5. llars la til et innlegg i et emne Antall mapper   

  Uff da.  Jeg har idag C: Brukere/Meg/Bilder/Itunes/ med 137 mapper. Er ikke dette bra?  Hva mener du med bibliotek? Det virker ikke som om programmet "Photo Studio" i win 10 har problem med mine 137, men så bruker jeg programmet bare på enkeltmapper for å endre "Tatt dato".
  ios 10 må også takle et slikt antall.
  • 0
 6. pijano la til et innlegg i et emne Antall mapper   

  Hvis du refererer hovedmapper til parent folders, så er det en begrensning på 50 stk. i et bibliotek, både i Windows 7 og Windows 10.
  Undermapper er det ingen begrensning på, annet enn HD-plass.
  http://www.andyrathbone.com/2009/11/16/whats-this-50-folder-limit-to-windows-7s-libraries/
  • 0
 7. llars la til et emne i Windows   

  Antall mapper
  Jeg forsøke å organisere mine bilder bedre etter å ha scannet 8-10000 bilder. Poenget er at jeg vil ha dem både på pc (win 10), på laptop Win 7 og på ipad (flere i familien skal ha).  Jeg ser at det er begrensninger på padden hvor jeg ikke kan bruke undermapper. Derfor oppstår altså spørsmålet om hvor mange mapper.
  Foreløpig har jeg bilder fra alle år fra ca 1950-2017 samt nærmere 50 tidligere undermapper som nå er flyttet til egne "hovedmapper", eks. "1989 Hawaii", "1989 vinterferie"  og "1989" (1989 ellers). Jeg burde kanskje dele opp i enda flere mapper. Noe ligger langt tilbake i hjernebarken om at det er begrensninger på antall mapper.  Det var ihvertfall et problem på gamle win versjoner.
  Mitt spørsmål er altså om det vil funke med mer enn 150 mapper både på win 7, win 10 og ios?
  • 6 svar
  • visninger
 8. pijano la til et innlegg i et emne Hjelp med .NET framework   

  Så bra og i like måte! 
  • 0
 9. Horseborn la til et innlegg i et emne Hjelp med .NET framework   

  Når jeg har kommet meg til .net framework i regedit, er det fortsatt mange folders under den, må jeg ikke trykke på en spesifikk før jeg kan endre noe i den høyre? Beklager hvis det var vanskelig å forstå, kan ta med ett bilde 
   

  Hei! Jeg prøvde meg litt frem etter hva du fortalte meg, og jeg fikk det til! Dette har plaget meg noen uker nå så tusen takk for hjelpen! Ha en fin dag videre! 
  • 0
 10. pijano la til et innlegg i et emne Hjelp med .NET framework   

  Hei.
  Du kan prøve dette:
   
  Skriv inn: regedit i start/søk, høyreklikk på regedit.exe og velg: Kjør som administrator.
  Vil anbefale en backup av registrert først: Fil - Eksporter, gi et navn (f.eks reg.24.3.17) og lagre på skrivebordet, eller i dokumenter.
  Åpne HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\.NETFramework
  Høyreklikk i høyre vindu (det stor) og velg: Ny - Strengverdi
  Kall denne: InstallRoot og i verdidata legger du inn: C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\ 
  (hvis Windows er installert på en annen partisjonsbokstav, så bytter du ut C: med den).
  Lagre og restart PC-en
   
  Ønsker du ikke å rote med registeret, så kan du prøve å åpne cmd som administrator og kjøre kommandoen: SFC\Scannow (har du installasjons-disc, sett inn denne først.
  Evn, avinstaller .NETFramework fra programmer, last ned og installer på nytt
  • 1
 11. Horseborn la til et emne i PC-hjelp   

  Hjelp med .NET framework
  Dette kommer opp hver gang jeg prøver å launche visse .exe filer, trenger veldig hjelp! 
   

  • 3 svar
  • visninger
 12. Geir_HK la til et innlegg i et emne Ønsker du å konvertere OST filer til PST? Deretter Kassa denne artikkelen   

  Hi.
  I want to tell you that text that is translated by computers is difficult to understand. An example: The word "omformer" is typically used for a physical device, normally about an external power supply. Therefore it gives little sense for me that an "external power supply" should have anything to do with ost files. That is only one of many examples.
  I would have understand much better if you write your text in pure English, and I can speak on behalf on about every user on this forum.
  Also - I see you link to some software that is said to be able to convert between the formats. It would be positive if you could inform whether the linked programs is free of charge, and if not, what they cost.
  • 0
 13. pijano la til et innlegg i et emne [LØST] Min iPhone er deaktivert   

  Får vanligvis ikke satt tråder til «løst», annet enn å sette det opp i ennetittelen.
  Det hadde også hjulpet andre hvis du skriver kort om hvordan dette løste seg?
  Har satt tråden som løst for deg.
  • 0
 14. Selvlært la til et innlegg i et emne [LØST] Min iPhone er deaktivert   

  Har fått fikset iPhonen  , men hvordan får jeg skrevet at saken er LØST  ?
  • 0
 15. Selvlært la til et innlegg i et emne Kinesisk E-bay   

  Godt det da.
   
  Takk for svarene
   
  Jørn
  • 0
 16. Virat Singh la til et emne i Officeprodukter   

  Ønsker du å konvertere OST filer til PST? Deretter Kassa denne artikkelen
  Så dere er ute etter noen tips og triks for å gjøre OST til PST konvertering? Eller ville bare vite årsakene for å konvertere OST filer til PST? Uansett hva det er? Jeg vil helt sikkert hjelpe deg. Med denne artikkelen, vil jeg fortelle deg de viktigste grunnene for å konvertere OST filer til PST og også dele med deg teknikker for OST til PST konvertering. Men før du går gjennom detaljene, må du forstå hva som er OST og PST-filer. Når du bruker Microsoft Outlook, lagres alle data dine liker e-postmeldinger, oppgaver, vedlegg, avtaler og andre elementer i sin server. Disse elementene er enten lagres i PST format eller OST-format.
   
   
  Hva er OST filer: OST filer er i utgangspunktet filer av MS Outlook som er lagret i e-postservere som igjen hjelper deg til å arbeide frakoblet. Så snart du kommer i kontakt med internett synkroniserer automatisk. Fullform av OST er Offline Storage tabell.
  Hva er PST-filer: PST-filer er i utgangspunktet de filer som er lagret av MS Outlook på datamaskinen. Fullform av PST er Personal Storage tabell. Så nå la oss komme inn i årsakene:
   
   
  Grunner for å konvertere OST filer til PST
   
  En av de viktigste grunnen til å konvertere OST filer til PST-formatet er på grunn av sin korrupsjon. OST-filer blir ødelagt lett og ble utilgjengelige. Men bortsett fra dette er det noen flere grunner til OST til PST konvertering
   
  Synkroniseringsproblemer:
   
  Denne typen problemer oppstår når det er et avbrudd under synkroniseringen prosessen med OST-filer med e-postserveren. Hvis dette skjer er det en stor sjanse for dine OST filer bli ødelagt. 
  Size Limit
   
  Størrelsesgrense er også et stort problem i å ødelegge dine data. Hvis filene overskride den angitte størrelse så kan du møte korrupsjon. For eksempel: OST filer størrelsesbegrensning i MS Outlook 2007 er 20GB og i Outlook 2010 og 2013 er 50 GB. Så alltid holde en sjekk på størrelsen på filene dine. Dette er de to viktigste årsakene til korrupsjon  og å konvertere OST filen til PST Hvordan gjøre OST til PST konvertering 
  Det er visse teknikker for å konvertere disse filene.  
  Arkivering 
  Husk, er arkivering ikke en prosess for å konvertere OST filer til PST. Men det hjelper deg i å arkivere gamle data som i sin tur bidrar til å holde en sjekk på filstørrelsen. 
  Eksportere 
  Eksportere du OST-filer til PST-filer er en god måte å konvertere filene dine. Men det største problemet med dette trinnet er at det bare konverterer innholdet del av e-postmeldinger. 
  Dra slipp 
  Dra-og-slipp-metoden er en av de mest enkle metoden. Her er det bare å opprette en ny PST-filer og bare dra og slippe OST-filer i den. 
  Men problemet er at det er en meget tidkrevende metode. Hvis du er ute etter en mer detaljert prosess så kan du kassa denne bloggen Konverter OST fil til PST manuelt 
  Men etter noen sjanse, hvis disse trinnene ikke fungerte så kan du gå for en OST til PST Converter. 
  Disse omformere er god og pålitelig og ganske effektiv i OST til PST konvertering. 
  Håper dere likte denne artikkelen 
    
    
   
   
  • 1 svar
  • visninger
 17. enquad la til et innlegg i et emne Utfordringer med SATA2&3 (laptop under "restaurering")   

  Snakket om portene. Problemet har forøverig løst seg helt av seg selv. Det eneste som ikke fungerer er SATA porten til det optiske drevet som det ser ut til at jeg må lodde for å fikse. 
  • 0
 18. Geir_HK la til et innlegg i et emne Rette opp feil på PCen.   

  Du må finne en person med riktig kompetanse. Det kan være alt fra malware/virus til en service som kødder det til, og faktisk også fysisk feil på maskinen. Så langt har du ingenting som kan bidra til avgrensing av feilen.
  Enkleste løsning - tilbakestill maskinen til fabrikkinstillinger. Se i bruksanvisninga hvordan du skal gjøre dette. OBS: vær klar over at du risikerer at alle filene forsvinner ved en slik tilbakestilling.
  • 0
 19. Knutazz la til et innlegg i et emne Kinesisk E-bay   

  Ja kjenner til aliexpress og de er like ille som ebay for billig ræl, vet ikke ossen meldinger du fikk men det har pleid å være en relativt ren nettside når det kommer til virus og sånt
  • 0
 20. merterje la til et emne i PC-hjelp   

  Rette opp feil på PCen.
  Jeg har hatt en del problemer på PCen som at Windows Update ikke fungerer slik den skal. Den har faktisk låst seg. Jeg har fått flere tips hva jeg kan gjøre, men ingen har rettet opp feilen. Et tips er under kontrollpanel og enhetsbehandling. Der finner jeg LENOVO-PC og mange underkategorier som : mus og andre pekeenheter,
  nettverkskort, programvareenheter, prosessorer, skjermer, skjermkort og systemenheter. Her kan jeg gå inn på egenskaper og jeg finner bl.a. at driver fungerer som den skal på alle disse. Jeg forstår det slik at det virker ok da, men er det andre ting jeg kan gjøre, som oppdatere drivere eller skifte drivere ?  Men i grunn har jeg lite peiling angående dette.
  • 1 svar
  • visninger
 21. Geir_HK la til et innlegg i et emne Kinesisk E-bay   

  Hva er vitsen egentlig? Skal man kjøpe noe billig ræl fra kina så er det jo bare å bruke den "normale" ebay'en. Da ser man i det minste om varene sendes til Norge.
  • 0
 22. Selvlært la til et emne i Forumhjelp   

  Kinesisk E-bay
  Fikk en adresse til et auksjons sted  som skal være Kinas svar på Bla, E-Bay å sånne sider.
   
  Når jeg gikk på den siden fikk jeg masse advarsler om å komme meg ut så for som F...
  www.ALIEXSPRESS.COM  Heter den siden, noen som har hørt om den før  ?
   
  Jørn O F Nerland
  • 3 svar
  • visninger
 23. Knutazz la til et innlegg i et emne Utfordringer med SATA2&3 (laptop under "restaurering")   

  Snakker du om portene som i port 1, 2 og 3 eller standardene SATAv1, SATAv2 og SATAv3? 
  • 0
 24. Læreren la til et innlegg i et emne gratis eller betale antivirusprogram?   

  Personlig, jeg tror at for hjemmebruk er nok gratis antivirus. På den annen side, et antivirus vil ikke beskytte datamaskinen din fra ransomware (http://myspybot.com/remove-crypt0l0cker/). Dette problemet bør betale mer oppmerksomhet!
  • 0
 25. pijano la til et innlegg i et emne Update for Windows Defender - KB2267602   

  Mulig, spørs hva egenskapene til programmet er, men er kun for å renske opp i unyttige filer og renske opp i registeret (noe jeg generelt fraråder), så bør det ikke ha så mye å si.
  Antivirusprogrammet som kom preinstallert på PC-en bør du avinstallere, det holder ikke alltid å bare deaktivere. 
  Kanskje ta en titt i programmer under kontrollpanelet og fjerne disse to programmene?
  • 0