Personvern på ITpro

Bruk av dine opplysninger

ITpro.no innhenter ikke personlig informasjon som ditt navn, adresse, telefonnummer eller epostadresse uten at du er klar over dette. Vi respekterer ditt privatliv, og bruker ikke mer personlig informasjon enn det som er nødvendig.

Nedenfor er en beskrivelse av hva vi bruker informasjonen til i de ulike seksjonene på nettsiden.

Seksjon: Kontakt oss

Dersom du kontakter oss ved hjelp av vårt kontaktskjema på nettsiden, ber vi om ditt navn og epostadresse. Dette gjør vi av praktiske årsaker for å kunne svare deg på din forespørsel. Om du ikke ønsker å benytte kontaktskjemaet, finnes øvrig kontaktinformasjon på samme side.

Informasjon du sender inn via skjema eller epost i en forespørsel, behandles konfidensielt internt i selskapet.

Seksjon: Innsending av artikkel

På vårt nettsted, kan alle brukere skrive og sende inn egne artikler for publisering. Om du bruker bidragsskjemaet på våre nettsider, ber vi om ditt navn og epostadresse. Om du oppgir dette i skjemaet, vil vi ha mulighet til å kontakte deg i forbindelse med artikkelen, samt benytte ditt navn sammen med den publiserte artikkelen på nettstedet. Du kan også sende inn artikler anonymt, dersom du ønsker dette.

Artikler som blir publisert under ditt navn, vil være tilgjengelig på nett i ubegrenset fremtid.

Seksjon: Artikkelkommentarer

I alle våre nyere artikler har brukerne mulighet til å kommentere artikkelens innhold. Denne funksjonen ligger innunder supportforumet og dets regler. Du har mulighet til å debattere anonymt.

Artikkelkommentarer blir lagret i et ubegrenset tidsrom, sammen med øvrige innlegg i supportforumet.

Seksjon: Supportforum

I vårt supportforum krever vi ikke at du oppgir ditt navn, men et brukernavn. Dette kan være valgfritt og anonymt.

All annen informasjon du oppgir om deg selv i din brukerprofil eller forumet generelt, er valgfritt. Vi registrerer din epostadresse i databasen for å kunne verifisere kontoen din, og sende deg valgfrie oppdateringseposter fra forumet. Supportforumet lagrer også din internettprotokoll-adresse (IP) for bruk i databasen. IP-adressen din vil aldri bli videresolgt eller på annet vis overlevert til tredjepart.

Supportforumet benytter enkelte informasjonskapsler for blant annet å holde deg logget inn på forumet, eller lagre dine personlige preferanser. De aller fleste informasjonskapslene blir kun lagret i den enkelte sesjon, og i din egen nettleser. Vi deler aldri informasjonskapsler med tredjepart.

Innhold, herunder tekst, bilder og video, skrevet i vårt supportforum tilfaller nettstedet, og blir lagret på permanent basis. Supportforumet er en stor database med informasjon som er søkbar internt i forumet, og eksternt gjennom søkemotorer. Du kan ikke kreve å få informasjon slettet fra nettstedet etter at det er publisert.

Dersom du ikke ønsker å delta på supportforumet lenger, anbefaler vi følgende:

  1. Fjern all profilinformasjon du har skrivet inn (eksempelvis personlig informasjon og epostadresser)
  2. Logg ut av din brukerkonto, og ikke logg deg inn igjen.

ITpro sletter normalt aldri brukerbidrag fra forumet, noe som innebærer at brukerne selv er ansvarlig for å ikke skrive sensitiv informasjon, eksempelvis adresse, epostadresser o.l. som kan linkes opp til deg personlig. I enkelte tilfeller kan vi sensurere slik informasjon på forespørsel, men vi sletter aldri samtlige av en brukers innlegg.

Andre brukere har mulighet til å sende deg epost gjennom forumet, men får aldri direkte tilgang til epostadressen din. Denne funksjonen kan du velge å deaktivere. Dersom du svarer på en epost fra en annen bruker, vil også din epostadresse bli synlig for vedkommende.

ITpro vil aldri selge, gi bort eller misbruke din epostadresse knyttet til din brukerprofil i forumet. Vi sender heller aldri ut unødvendig eposter gjennom forumet, med unntak av automatiske abonnement som brukerne selv kan velge å abonnere på.

Informasjonskapsler og tredjeparter

ITpro benytter tredjepartsapplikasjoner og informasjonskapsler for blant annet å vise annonser, statistikk og heve din brukeropplevelse på nettstedet. Tredjeparts annonseringsselskap kan bruke informasjonskapsler eller web-beacons til å hente informasjon om dine besøk for å tilrettelegge annonsene bedre.

Informasjonskapsler lagres i din nettleser og ikke på våre webservere. Du kan dermed se, slette eller endre disse informasjonskapslene i nettleserens innstillinger. Du har også mulighet til å deaktivere informasjonskapsler i din nettleser. Mer informasjon om hvordan du gjør dette finner du på nettsiden til utvikleren av nettleseren din.

Annonsering og analyseverktøy

Vi benytter annonseringssystemer som kan lagre informasjonskapsler i din nettleser. Verktøyene er tredjepartsapplikasjoner utenfor vår kontroll, og har egne retningslinjer for personvern. Analyseverktøy brukes til å måle aktivitet og trender på nettstedet.

Verktøyene vi benytter, er ikke begrenset til:

  • Google AdSense
  • TradeDoubler
  • Google Analytics
  • Google DoubleClick

Ved behov for mer informasjon om håndtering i tredjepartsapplikasjoner, bør du kontakte selskapene direkte. ITpro.no har ingen mulighet til å påvirke tredjeparters bruk av informasjon som samles inn.

Loggføring

I likhet med andre nettsider, bruker ITpro.no loggfiler. Disse filene brukes til å loggføre tilgang til nettsiden, og informasjonen som legges igjen inkluderer din internettprotokoll-adresse (IP), type nettleser, internettleverandør (ISP), dato og tidspunkt, inn-/utgangssider.

Denne informasjonen lagres på webserveren, men kan aldri benyttes til å identifisere deg.