B2B synkronisering – nå tilgjengelig for SharePoint Online

B2B synkronisering – nå tilgjengelig for SharePoint Online

Støtte for B2B synkronisering av filer har for mange vært en utfordring i adopsjonsprosessen av fellesområder. Lanseringen fra Microsoft vil forhåpentligvis kunne bøte på utfordringene.

En av de mest etterspurte funksjonene i Office 365 verden, hva filtjenester angår, har vært synkronisering av filer fra SharePoint Online hvor du er inne som gjestemedlem. Selv om det har vært snakket om funksjonaliteten en stund, var det først nå i juni at dette kom inn i roadmap og nylig sendt til produksjon.

Contoso kan nå dele med Fabrikam..

For de av oss som har lest teknisk dokumentasjon, eller sertifiseringer til Microsoft er dette et kjent scenario. Denne dokumentasjonen på B2B sync av SharePoint Online siter er intet unntak, og scenarioet er ganske treffende. Dog, det er ikke alle tenanter som er oppgradert for denne funksjonaliteten enda, men oppgraderingen skjer fortløpende

Coming to a tenant near you – Skjermdump: ITpro.no

Enten du er inne som ekstern konsulent og trenger tilgang til et fillager hos kundens SharePoint, eller du arbeider i et frittstående datterselskap og må samhandle med moderselskapet i separat tenant har løsningen endt opp med ad-hoc løsninger eller en mindre brukervennlig fremgangsmåte med online-editor.

Slik fungerer det

Opprett en gjestekonto i tenanten (benytt mottakers E-post som ID), og meld gjesten inn i de gruppene personen skal ha tilgang til.

Gjesten vil så få en velkomstmail fra din bedrift og følger veiviseren for innlogging

Akkurat som eksamen! – Skjermdump: ITpro.no

Be brukeren logge inn med sin identitet og naviger inn til gruoppen du ønsker å synkronisere, og velg “SharePoint”

Den fødte leder – Skjermdump: ITpro.no

Når nettleseren så åpnes, klikk så “Sync”

Velg synkroniser og godta forespørselen fra OneDrive – Skjermdump: ITpro.no

OneDrive klienten vil så synkronisere fellesområdet i SharePoint Online til din lokale datamaskin

Selv om det er OneDrive klienten, får fellesområder et eget ikon med tilhørende undermapper. Ett ikon pr. bedrift du synkroniserer mot – Skjermdump: ITpro.no