Data Saver i Chrome bytter navn

Data Saver i Chrome bytter navn

Google bytter ut funksjonen som sparer båndbredde og gir raskere lastetider i nettleseren Google Chrome.

Google introduserte Data Saver i mars 2013, som en del av en betautgave av Chrome til Android, og ble offisielt en del av Chrome i januar 2014, både for iOs og Android. På dette tidspunktet uttalte Google at Data Saver kunne spare datamengden med opp til 50%.

Data Saver bruker en rekke optimaliseringer og dedikerte servere for å gi raskere lastetider for nettsider, samt redusere datamengden som må lastes inn.

Bytter navn til Lite Mode

Google har nå annonsert at de bytter navn på Data Saver-funksjonen, og introduserer den nå som “Lite Mode”.

I blogginnlegget fra Google skriver de at datamengden ut mot sluttbruker har blitt redusert med opp til 60% siden lanseringen. I tillegg til datasparing, vil også andre funksjoner bli inkludert i Lite Mode.

Lite Mode-funksjonen blir automatisk aktivert når Chrome estimerer at den effektive nettverkshastigheten er 2G.

Den vil også bli aktivert dersom Chrome estimerer at det vil ta mer enn fem sekunder før tekst og bilder vises for brukeren. Da vil den gjøre innlastingen raskere, og redusere minneforbruket.

I siste stabile versjon av Chrome for Android, vil det også bli indukert i adressefeltet når en lettvekts-versjonen av nettsiden er lastet inn. Ved å klikke på indikatoren, vil mer informasjon vises, og gir også valget om å vise den originale versjonen av nettsiden.

Dersom du allerede bruker Data Saver i dag, vil Lite Mode bli aktivert automatisk når Chrome blir oppdatert.

Du kan også teste funksjonen ved å gå til chrome://flags og velge 2G-valget under #force-effective-connenction-type, for å påtvinge Lite Mode også på raske tilkoblinger.