Smartteknologi forandrer Oslo: VOI med én million rideshare siden lansering

Smartteknologi forandrer Oslo: VOI med én million rideshare siden lansering

Seks måneder etter lansering har VOI sine elektriske sparkesykler blitt brukt én million ganger, og VOI er dermed Europas raskest voksende rideshare-selskap.

Elsket eller hatet – det svenske oppstartsselskapet VOI har oppnådd status som markedsleder i Europa kun seks måneder etter lansering. Tur nummer én million ble registrert på den app-baserte plattformen fredag kveld den 22. mars i Lyon i Frankrike. Antall VOI-brukere øker hver eneste dag, og selskapet vokser raskere enn alle andre tilsvarende selskaper, inkludert Uber.

Vanedannende i hele Europa

En gjennomsnittlig VOI-bruker tilbringer ti minutter på en elsparkesykkel, men det er store variasjoner. I varmere land ser man at folk tilbringer lengre tid på sparkesykkelen om vinteren enn i kaldere land. Noe som gjerne ikke kommer overraskende.

I Spania og Frankrike er for eksempel gjennomsnittstiden henholdsvis 18,4 minutter og 17,1 minutter, mens i Finland er det samme tallet 9,5 minutter.

VOI’s viktigste markeder siden lansering har vært store byer i Norden som Oslo, Stockholm, Göteborg, Malmö, Lund, Uppsala, København og Helsinki. Men man kan også finne VOIs sparkesykler i Paris, Lyon, Madrid, Malaga, Zaragoza, Murcia, Lisboa og Faro. Flere og flere byer legges stadig vekk til i listen.

I en pressemelding til ITpro forteller administrerende direktør i VOI, Fredrik Hjelm, at selskapet har store ambisjoner for Norge.

Vi er svært begeistret for at Europakommisjonen har utnevnt Oslo til europeisk miljøhovedstad for 2019. Det gjør Oslo til en perfekt match for VOIs elektriske sparkesykler. Vi har store planer for videre vekst i Norge.

De høye forventningene til Norge henger også sammen med VOI sin suksess i lignende markeder, som for eksempel Sverige. Hjelm ønsker derimot ikke å avsløre hvilken by som får tilgang til VOI sine elsparkesykler i neste omgang.

Selv om alt som trengs er en konto og smarttelefon, anbefalse – Hjelm…