Hvordan fjerne stedshistorikk på Facebook?

Hvordan fjerne stedshistorikk på Facebook?

Facebook sporer deg og loggfører stedene du befinner deg. Her får du en kjapp guide til hvordan du kan slette stedshistorikk på Facebook, samt hvordan du deaktiverer denne tjenesten i appen.

Visste du at Facebook-applikasjonen på mobilen din loggfører alle stedene du befinner deg?

Facebook lager en nøyaktig historikk over posisjonene som mottas via stedstjenestene på enheten din.

Det er bare du som kan se denne informasjonen, men i disse personvern-tider, kan det være greit å vite hvordan du sletter de lagrede posisjonene, samt hvordan tjenesten kan deaktiveres.

Du kan enkelt få oversikt over posisjonene Facebook har lagret, på denne siden: https://www.facebook.com/location_history/view/

Dersom stedshistorikk er deaktivert, får du varsel om dette.

Hvordan stoppe sporing?

For å stoppe sporingen, må du gjøre dette via Facebook-applikasjonen på mobiltelefonen din.

  1. I Facebook-appen åpner du menyen, og klikker på Innstillinger
  2. Scroll ned til alternativet som heter “Sted”, som ligger under “Personvern”
  3. Endre innstillingen for “Stedshistorikk” til Av, og følg anvisningen

Hvordan slette all stedshistorikk?

Det er to måter å slette stedshistorikken i Facebook på, enten via mobilappen eller på Facebook-nettsiden.

Slett stedshistorikk via mobil-appen

  1. I Facebook-appen, åpner du menyen og klikker innstillinger
  2. Gå til alternativet som heter “Sted” under “Personvern”
  3. Klikk på “Se stedshistorikken din”. Du må kanskje taste inn passordet ditt på nytt for å bekrefte.
  4. Klikk på meny-ikonet øverst til høyre
  5. Velg “Slett all stedshistorikk” og følg anvisningen

Slett stedshistorikk via nettsiden

  1. Gå til https://www.facebook.com/location_history/view/. Alternativt via Innstillinger og Sted og klikk på “Se stedshistorikken din”. Du må kanskje taste inn passordet ditt på nytt for å bekrefte.
  2. Du får da opp karttjenesten med all din stedshistorikk.
  3. Velg meny-ikonet øverst til høyre i kartet, og velg “Slett all stedshistorikk” og følg anvisningen på skjermen.

 

 

Ved å deaktivere stedstjenester i Facebook, vil du blant annet miste funksjoner som “Venner i nærheten”, værvarsel og stedsinformasjon om steder du befinner deg på.

Kommentarer