Kraftige endringer for gratisbrukerne

Flickr begrenses til 1000 bilder

Flickr reduserer lagringsplassen fra 1TB til 1000 bilder for gratisbrukerne.

Tilbake i april ble bildetjenesten Flickr kjøpt opp av SmugMug for en ukjent sum penger. Seks måneder senere ser selskapet etter muligheter for å få realisert mer fortjeneste ut av bildetjenesten.

Det betyr gode nyheter for proff-brukerne – men samtidig dårlig nytt for gratisbrukerne.

Større distanse mellom abonnementene

Flickr har ambisjoner om å være en tjeneste hvor brukerne kan “kobles sammen, oppdage og utvikle seg som fotografer og bildeelskere”.

Denne ambisjonen kommer selvfølgelig med en pris, hvor proff-brukerne må betale $5.99/måned eller $49.99/år, mens gratisbrukerne får tjenesten kraftig innskrumpet.

Flickr Pro-brukerne får ubegrenset lagringsplass i full oppløsning, reklamefri surfing på nettsiden, avansert statistikk og utvidet kundesupport.

Etterhvert vil også muligheter for 5K-oppløsning og 10-minutters videoer være tilgjengelig i 2019.

Må slette bilder

Gratisbrukerne derimot, de blir begrenset til kun 1000 bilder. Dette er en stor reduksjon på dagens 1TB lagringsplass. Dette blir begrenset fra dag én for alle nye brukere som registrerer seg – men blir også gjeldende for eksisterende brukere.

Dersom du er en gratisbruker som allerede har over 1000 bilder lagret på Flickr, har du en tidsfrist frem til 8. januar 2019 på å slette overflødige bilder.

Fra 5. februar 2019 vil Flickr aktivt starte å slette dine bilder (de eldste først) frem til du har under tusen bilder.

Opprør blant brukerne

For de som husker et drøyt år tilbake, gjorde bildelagringstjenesten Photobucket kraftige endringer i sine abonnement uten forvarsel.

Flere millioner bilder forsvant fra utallige nettsider, når Photobucket fjernet muligheten for 3.parts-visning av bilder for gratisbrukerne. Det vil si at for gratisbrukere som linket til sine Photobucket-bilder på ulike forum, blogger eller nettside, sluttet disse å virke.

Alle steder hvor bildet tidligere ble vist, kom det da kun en feilmelding, og brukerne ble oppfordret til å oppgradere til et annet abonnement – til den nette sum av $399/pr år.

Det ble naturligvis kraftige reaksjoner fra brukerne som følge av dette, og det gjenstår nå å se om Flickr-brukerne vil oppfatte det på samme måte.

Kommentarer