Microsoft Azure Mobile

Styr din Azure cloud fra mobilen

Styr din Azure cloud fra mobilen

Microsoft har nylig lansert Azure Mobile – en applikasjon som lar deg administrere ressursene dine og vise varsler mens du er på farten!

Microsoft Azure har blitt en stadig mer populær cloud computing-plattform for utviklere. Om du kjører noe i produksjon på Azure, kan dette være gode nyheter for deg; Microsoft har nylig lansert Azure Mobile – en applikasjon som lar deg administrere ressursene dine og vise varsler mens du er på farten!

Applikasjonen ble opprinnelig utgitt for et drøyt år siden, men det er først nå den er gjort helt tilgjengelig for offentligheten. Azure Mobil er svært nyttig når du vil koble deg opp mot tjenestene dine, uten at du har tilgang til en datamaskin.

Azure mobile til Android og IOS

Applikasjonen er tilgjengelig for både Android- og IOS-plattformene, og tilbyr et nær identisk brukergrensesnitt for begge. Mange vil også finne Azure mobile mye enklere å forholde seg til enn nettgrensesnittet.

Azure Mobile støtter flere Azure-kontoer, hvilket betyr at du kan bruke både din personlige konto og jobbkontoen fra samme app.

For å komme i gang må du logge inn med kontoen din. Det er ikke mulig å registrere seg i Azure gjennom denne appen. Applikasjonen er bare en forlengelse av webapplikasjonen og lover ikke å gi brukerne alle funksjonene, men de aller viktigste som er nyttige å ha med seg ut av kontoret.

Brukergrensesnittet består av fire seksjoner:

Favoritter

Denne delen gir deg en oversiktlig liste over ressurser du har favorittmerket. Du kan markere ressursen du er inne på som en favoritt, og appen vil sørge for rask tilgang til denne neste gang du logger på.

Ressurser

Seksjonen med ressurser lar deg se alle cloud-ressurser din konto har tilgang til. Du kan ikke opprette nye ressursgrupper, men kun vise de eksisterende.

Du kan klikke deg inn på de tilgjengelige ressursene for å vise beregninger og bruk. Videre kan du klikke deg inn på aktivitetslogg for å vise hele aktivitetsloggen for valgt ressurs. Ved å klikke på Metrics får du opp en grafisk fremstilling av parametere som antall forespørsler og HTTP-serverfeil. Metrics er en fin måte å holde seg oppdatert over ressursen på, mens du er på farten.

Nederst i ressurs-delen har du mulighet for enkle, kritiske handlinger. For eksempel kan du stoppe eller restarte en webapptjeneste eller en virtuell maskin direkte fra mobilenheten din. Disse valgene kan være svært nyttige hvis noe går galt mens du er borte fra datamaskinen.

Varsler

Denne delen holder deg oppdatert om hva som foregår i skyen din. Du blir varslet om alle kritiske handlinger som krever oppmerksomhet, ressurser og fakturering. Seksjonen skal holde deg oppdatert hele tiden.

Cloud shell

Slik ser Azure Cloud Shell ut via Azure Mobile-appen

Om du har brukt Azure Cloud Shell via PC tidligere, vil du trolig elske dette! Azure Mobile leveres nemlig med et fullverdig Azure Cloud Shell. Du kan kjøre skallet enten i PowerShell eller i Bash-modus, og det kan kjøre alle kommandoene som det normalt ville gjort.

Azure Cloud Shell er en flott funksjon, og gir deg mer tilgang fra mobilenheten. Siden det kjører i skyen, påvirkes ikke ytelsen til enheten din i det hele tatt.

En “må-ha” for utviklere

Azure Mobile er en flott utvidelse og supplement til den tradisjonelle webapplikasjonen for PC. Appen leveres med et godt utvalg funksjoner som gjør det svært brukervennlig og enkelt å bruke samtidig.

I tillegg gjør Cloud Shell at du kan utføre så og si hvilken operasjon som helst på dine cloud-ressurser.

Azure Mobile kommer også med viktige sikkerhetsfunksjoner som fingeravtrykklås etc.

Alt i alt – om du bruker Azure i produksjon kan denne appen være “en livredder” når du er på farten og trenger tilgang til cloud-ressursene dine.

Last ned Microsoft Azure mobile gratis fra Google Play eller Apple Store her;

Microsoft Azure
Microsoft Azure
  • Microsoft Azure Screenshot
  • Microsoft Azure Screenshot
  • Microsoft Azure Screenshot
  • Microsoft Azure Screenshot
  • Microsoft Azure Screenshot
Microsoft Azure
Microsoft Azure

Kommentarer