Ny stuehøyttaler og designkonsept fra Sonos og IKEA

Ny stuehøyttaler og designkonsept fra Sonos og IKEA

Under onsdagens pressekonferanse i San-Fransisco annonserte Sonos en ny lydplanke, designet for stuen

Under en direktesendt presseenkonferanse kunne Sonos sist uke annonsere sitt nyeste lydprodukt, Sonos Beam. I følge selskapet er produktet myntet for det rommet som ofte blir forsømt av andre høyttalerprodusenter – nemlig stuen.

For TV og alt annet

Med en betydelig reduksjon i størrelse (60% av Playbar) har Sonos likevel fylt høyttaleren med funskjoner som funksjoner, som Airplay 2, Trueplay-lydjustering, Taleforbedring (for krystallklar dialog) og nattmodus. Likevel er det trolig stemmestyring som har fått mest oppmerksomhet i dagene etter lanseringen, hvor Beam blir satt til å slå av-og-på TV apparater og kontrollere de øvrige Sonos produktene du eventuelt måtte ha i hjemmet.

HDMI og fiberadapter

For oss i redaksjonen er det likevel at Sonos har byttet ut fiberinganngen, kjent fra Playbar og Playbase, med en HDMI port. Mer spennende er det at Sonos her støtter HDMI-ARC grensesnittet, noe som gjør at dersom du justerer lyden på TV apparatet med din fjernkontroll, vil den heller justere lyden på din Sonos.

En av de største gevinstene med å implementere en HDMI er dog muligheten for å kunne slå av- og på TV’en fra Sonos Beam via stemmestyring.

Verd å nevne er det at Beam leveres med et adapter som lar entusiastene benytte seg av optisk lydkilde, men da på bekostning av HDMI- porten.

Min neste Sonos…

…er trolig en hylle fra IKEA!

En dag etter Sonos egen lansering av Beam, presenterte den svenske møbelgiganten IKEA de første tegningene med Sonos i et designkonsept for å integrere lyd i hverdagsobjekter.

Selv om det kun er på designstadiet, er det lite som skal overlates til fantasiene når du besøker Sonos sine nettsider som omtaler samarbeidet med IKEA, og enda mindre når du ser illustasjonsbildene.

For ordens skyld, Sonos Beam er tilgjengelig for forhåndsbestilling og slippes på markedet 17. juli 2018 til en veiledende pris av 3999,-

Kommentarer