Fana Sparebank blir pilotbank for xID

Fana Sparebank blir pilotbank for xID

xID er en ny og enkel innlogging levert av BankID Norge. xID lar deg registrere deg og logge inn på nettsteder med ett klikk, uten inntasting av brukernavn, passord eller koder. Fana Sparebank er valgt ut til å være pilotbank for en milepæl i den digitale hverdagen.

I en pressemelding denne uken annonserte Fana sparebank at de blir pilotbank for ny og forenklet innlogging fra BankID – xID

Direktør for innovasjon og digitale kanaler i Fana Sparebank, Marianne Wik Sætre, sier at banken vil ta i bruk xID blant annet for enkel innlogging, automatisk utfylling av kontaktskjema og en rekke bestillingstjenester.

Den nye innloggingen vil forenkle den digitale hverdagen. Våre kunder kommer til å møte xID veldig raskt i kontakt med Fana Sparebank, men det er i første omgang på innloggingssider at folk vil få stor nytte av den nye tjenesten.

  • Marianne Wik Sætre, Fana Sparebank

I fremtiden vil det være unødvendig å huske brukernavn og passord til ulike nettbaserte tjenester som strømleverandører, aviser og nettbutikker, avslutter Wik Sætre.

Marianne Wik Sætre - Direktør for innovasjon og digitale kanaler i Fana Sparebank
Marianne Wik Sætre – Direktør for innovasjon og digitale kanaler, Fana Sparebank

Trygg og brukervennlig

Konkurransen om å levere enkel innlogging og registrering er stor, men xID har gode forutsetninger for å lykkes. I pressemeldingen forteller Jarle Bjerved, leder for BankID Norge at brukervennlig sikkerhet er et stort fokus:

Å huske brukernavn og passord er en utfordring for mange. Med xID trenger du ikke huske noe som helst. Da vi spurte om xID var en løsning folk kunne tenke seg, svarte 74 % ja.

xID-nettstedene kommer snart
xID er utviklet i tett dialog med utvalgte bedrifter, deriblant Storebrand, Fana Sparebank, OBOS, Vega SMB/Asker kommune og Dagens Næringsliv. Flere av disse bedriftene ønsker å være blant de første nettstedene med xID.

 

Red: Fana Sparebank er en selvstendig og frittstående lokal sparebank med hovedkontor på Nesttun i Bergen

Kommentarer