20. julenøtt 2017

Kreativitet er stikkordet for denne konkurransen, og det finnes aldri noe fasitsvar.  Julegavesekken Vi har også i år fylt opp julegavesekken med gavepakker til dere lesere. I godt samarbeid med våre partnere, har vi pakket inn både hardware og software. Du er med andre ord sikret en flott premie hvis du skulle vinne en av […]

Kreativitet er stikkordet for denne konkurransen, og det finnes aldri noe fasitsvar. 

Julegavesekken

Vi har også i år fylt opp julegavesekken med gavepakker til dere lesere. I godt samarbeid med våre partnere, har vi pakket inn både hardware og software. Du er med andre ord sikret en flott premie hvis du skulle vinne en av de 24. julenøttene vi presenterer her på ITpro.

Les våre konkurransebetingelser før deltakelse i konkurransen.

For å komme godt inn i vårt lille nøtteknekkesamfunn, anbefaler vi (for hyggens skyld) at du leser igjennom alle gårdsdagens nøttesvar før du leser “fasiten” vår.

Gårsdagens nøtteknekker

Vi har kommet inn i et nytt døgn og nøttegeneralen befinner seg i en fase av jetlag som mest av alt sier at “det er enda god tid igjen til .. det er over midnatt ja..”.

Med fare for flere feilstavelser enn en full sjømann blir det kort prosess denne adventsnatten. Spredo, du ble visesassisterende nøtteknekker denne desemberdagen – makan for et gullkort, og bestemor, hun er rå. Det lukter superknekk i nær fremtid!

Vinneren? Vi bøyer oss i støvet for en pikant tvist fra Palwin. Måtte vi alle tolke det dithen at det var en tåvarmer han fikk til jul av bestemor.

Bestemor har et stort bankende hjerte for hele slekten, og har bak seg en livstid med angst for at noen skal gå sulten eller fryse. Dessverre har alderen tatt grep og gikten svekket henne såpass at hun har gått i fra å strikke Mariusgensere til alle, til at hun nå hekler en tåvarmer (antar jeg det er i alle fall) til alle og enhver. Men hun har ikke gitt helt opp. Fremdeles er det umulig å gå gjennom huset hennes uten å komme ut igjen med en appelsin i lommen. (Du må jo ikke gå sulten vet du.)

Dagens premie

CTEK CT5 Start/Stop Battery Charger og Maintainer

Er du en miljøbevist sjåfør velger du selvsagt bensin eller dieselbil. Ingen tunge batterier som transporteres sammen med deg og matpakken – snarere, et enkelt startbatteri.

Nå i vinterkulden er vedlikehold av batteri ekstra viktig, og for en ITpro som har sittet på hjemmekontor fem dager vil vi nødig at opplever flatt batteri når den ukentlige turen til Meny finner sted en tidlig lørdag formiddag klokken 17. Med servicelading og vedlikeholdsprogram er dette som skapt for en ITpro som ønsker annet enn bilhold på fritiden.

ct5-start-stop_2

Airthings Wave – radonmåler

En smart radonmåler som fungerer med eller uten en smarttelefon. Vink foran måleren og få en visuell indikasjon på dine radonnivåer.

Dagens julenøtt – 20. desember 2017

Jeg ringer en god venn av meg, Trond, noe som sjeldent er en kort samtale.

Han er en virkelig kjernekar, og noen vil til og med si at Trond er helt Canon! Han satte meg på en tanke som jeg simpelthen ikke får ut av hodet, da han i oktober sa “visste du at Kirkenes ligger lengre øst enn både St. Petersburg og Istanbul?”

Et kvikt søk på globusen senere – jo, det stemmer det Trond. Dette skulle snu opp-ned på svært mange av mine tanker. Sydhavsbyen Roma ligger jo også lengre nord enn vinterbyen New York.

Hvordan kan slike ting ha seg? Hva mer har jeg gått glipp av?!

 Hva er det jeg ikke vet?

Bruk kommentarfeltet nedenfor for å besvare dagens nøtt.

Kommentarer