16. julenøtt 2017

Årets julenøtter har bestått av både hummer, kanari og intet mindre enn tre nøttegeneraler. Sånn kan det gå med en uke i syndenes by.

Kreativitet er stikkordet for denne konkurransen, og det finnes aldri noe fasitsvar. 

Julegavesekken

Vi har også i år fylt opp julegavesekken med gavepakker til dere lesere. I godt samarbeid med våre partnere, har vi pakket inn både hardware og software. Du er med andre ord sikret en flott premie hvis du skulle vinne en av de 24. julenøttene vi presenterer her på ITpro.

Dagens premier er: Creative Omni Black og Owlboy spill

Les våre konkurransebetingelser før deltakelse i konkurransen.

For å komme godt inn i vårt lille nøtteknekkesamfunn, anbefaler vi (for hyggens skyld) at du leser igjennom alle gårdsdagens nøttesvar før du leser “fasiten” vår.

Gårsdagens nøtteknekker

Etter hvert som desember begynner å gjøre seg gjeldende for langt flere enn julenissen, merkes det at også nøtteknekkerne har fått seg en aldri så uknekkelig nøtt. Vi satser på at dagens muligens kan piffe det hele opp litt ekstra.

Piratentim er inne på enn grei tanken om å spleise nissen med en NY nissemor. Mon tro han ønsker å matche seg selv med nissen? Det begynner å bli utrolig nære for våre to nestenknekkere; vi snakker selvsagt om Bakklandia som mener at det er en aldri så liten vannlekasje i taket som skal til for å simulere en ny Titanic for å la gnagerne forsvinne, mens Tom Kristiansen mener det beste er å sikre nissen mens skadedyrkontrollen er på vei. Ikke dumt!

En real humring kom det når svaret til All2sleepy ble lest – for et eventyr av en berettelse. Måtte sosialdepartementet fortsette med slike tiltak i fremtiden! Når det gjelder fremtiden er det mer uvisst om hvorvidt nissens blodtrykk er å anbefale hvis Tone skal få sin vilje. Her hjelper det å ase seg opp i ren Donald-stil!

Før vi avslører selve vinneren er det verd å nevne at Kepler begynner å gi bange anelser for gårsdagens julenøtter. Dette var på et detaljnivå som mistenker erfaring! Åneidu, her er det ingen ringere enn r2d290 som genialt oppsummerer de seks maktfordelingsprinsippene. Vi gratulerer!

Problemet til nissen er at han må irettesette seg etter maktfordelingsprinsippet. Å sitte på loven er vel og bra det, men samme hvor hissig nissefar er – samme hvor mye han gjør et hopp, og samme hvor mye han truer med katten (den utøvende makt), så er han likevel nødt til å få rottene dømt før han i ro og fred kan få spise grøten mens han sitter på loven.

 

Og det er jo klart – han må jo óg ha en lov å dømme disse sultne rottene for. Are Kalvø har laget en ny og litt mindre omfattende Grunnlov bestående av 6 paragrafer. Der står det blant annet:

1. Norge er eit demokratisk, fredelig og passelig kjendisfiksert rike der alle kan trenge ein klem.

 

2. Alle må få tru på det dei vil, og la vere å tru på det dei vil, og få oppføre seg så rart dei vil, men det er ikkje nødvendig å ta heilt av heller.

6. Alle har rett til å vere den dei vil vere, og til å seie, tenke og gjere som dei vil, så lenge dei ikkje gjer noko ulovlig eller oppfordrar andre til å gjere noko skikkelig alvorlig ulovlig.

 

Så, ærlig talt vet jeg ikke helt om nissen har så mye å stille opp med. Det høres ut som at nissen trenger en klem, og at rottene skal få lov til å oppføre seg så rart de vil, så lenge de ikke tar helt av. Jeg synes også at nissen bør dele litt av grøten sin med rottene, så kan de få en skikkelig fin jul sammen.

  • r2d290

Dagens premie

Creative Omni Black høytaler

Creative Omni er både bærbar Bluetooth-høyttaler og Wifi-høyttaler i ett.

Innebygget WiFi gjør at du kan nyte sømløs og uavbrutt musikk med Spotify Connect og andre musikkstrømmetjenester. Høytaleren har også en stemmestyrt assistent, som gjør at du via Bluetooth kan benytte både Siri og Google Now.

Owlboy

Har du enda ikke spilt det norske spillet Owlboy? I så fall får du muligheten nå! Dette fantastiske spillet fra D-Pad studio ble endelig lansert i november 2016, og er absolutt verdt å ta en titt på!

Les gjerne vårt intervju med D-Pad’s Jo-Remi Madsen!

Dagens julenøtt – 16. desember 2017

En uke i sydligere trakter har gjort meg til en latsabb.

I dag vender vi snuten i retning Bergen; det må da være mulig å få renvasket sine handlinger med nedbøren som kommer her.

Selv om jeg vil si at jeg er over snittet allright som person, er det andre ting som ikke kan tilgis. Etter å ha lest EON fikk jeg en aldri så liten flashback til en låt som bør svartelistes en gang for alle – møkkasang!

 Ananas på julepizza eller “møkkamannen” av Plumbo som julemusikk – hvilken julesynd kan aldri vaskes bort?

Bruk kommentarfeltet nedenfor for å besvare dagens nøtt.

Kommentarer