11. julenøtt 2017

Mens vi knekker nøtter, sitter generalen med helt andre nøtteproblemer i Vegas! Mon tro om han kommer seg helskinnet hjem igjen?

Kreativitet er stikkordet for denne konkurransen, og det finnes aldri noe fasitsvar. 

Julegavesekken

Vi har også i år fylt opp julegavesekken med gavepakker til dere lesere. I godt samarbeid med våre partnere, har vi pakket inn både hardware og software. Du er med andre ord sikret en flott premie hvis du skulle vinne en av de 24. julenøttene vi presenterer her på ITpro.

Dagens premie er: Plantronics Blackwire C710

Les våre konkurransebetingelser før deltakelse i konkurransen.

For å komme godt inn i vårt lille nøtteknekkesamfunn, anbefaler vi (for hyggens skyld) at du leser igjennom alle gårdsdagens nøttesvar før du leser “fasiten” vår.

Gårsdagens nøtteknekker

Mens vi knekker nøtter, sitter generalen med helt andre nøtteproblemer i Vegas! Mon tro om han kommer seg helskinnet hjem igjen?

Vi får nå håpe det, selv om nøttene i verste fall får litt medfart! Her hjemme i Norge tok jeg tydeligvis rådet til mang en nøtteknekker i går – jeg ble syk! Som alle med barn vet, det skal mye til å holde seg frisk når bakteriene herjer i huset. For å ikke gi hele arbeidsplassen noen ekstra “fridager” blir det møter og programmering fra sofaen i dag! Men først: hvem har knekt generalens nøtt?

Det var ganske artig å se effekten av kvinnelig nøttegeneral-vikar i kombinasjon med julenøtt laget av generalen selv! Både jeg og Alexander fikk noen gode tips her; juleforberedelsene skal noen andre få ta seg av!

Både Lars, Kristin, Bakklandia og Tone mente sykdom var den beste løsningen for å slippe unna juleforberedelsene – enten man selv er mor eller må hjelpe mor! Vel, skal jeg si takk for “de gode tankene”, siden de definitivt nådde helt frem! Tror nok generalen her burde velge å gå for den fakede versjonen – the real thing er ikke å anbefale…

Tom kjører på med en intern elektrikerspøk (i følge min samboer, som har en elektriker til venn). Tja, kanskje en sekt kunne fungert fint! Men da går man vel glipp av hele jula? Det er jo ikke noe gøy!

Spredo prøver seg med å ymte innpå at han vil ha flere (bedre?) premier for å komme med en løsning, for så å ramse opp alle måter å bestikke familien på! Her skal altså både barna og partneren bestikkes og manipuleres, helt til man selv får en rolig og fin førjulstid! Dette må kanskje prøves.

(…) Personlig tror jeg mest på en kombinasjon av de tre løsningene.
“Mor er sliten, og nå som dere er så store klarer dere å hjelpe til med dette. Og så skal vi se om det ikke blir en liten “julegave” på dere alle sammen”. Denne er en argumentasjon som fungerer på både partner og barn.

Det viktige å huske på når du delegerer oppgaver på denne måten er da å ikke bli tatt i å sitte med bena på bordet mens partner og barn forbereder jul. Du må sørge for at du er nok i aktivitet til at de andre føler at du er helhjertet med på prosjektet. (…)

  • Spredo

Det stod mellom to stykker i finalerunden, og det var jammen ikke enkelt å velge! Men dessverre for Olav kom han med en helt genial løsning; en løsning som generalen allerede har benyttet! Kanskje det er Olav selv som har hvisket i øret hans tidligere i år? Beklager Olav, men generalen vår trenger råd for å fortsette med å snike seg unna resten av jula også!

Reis til USA

  • Olav Tvedt

Dagens nøtteknekker har kanskje funnet det gylne svaret på hvordan generalen skal sluntre unna i år! Men en ting skal sies: Om han tester dette “trikset” kan du banne på at jeg skal få noen til å filme det hver gang, og lage en lekker, liten film som hele nøtteknekker samfunnet skal få glede av. Gratulerer med dobbeltknekk All2sleepy! Om du prøver trikset selv krever vi herved videobevis.

Mødre vil alltid være mødre, jeg kjenner til problemet. Som voksen har man to valg:

1) Si nei
2) Gjem deg bak juletreet, skaff deg en skikkelig Harlem-bukse og sett på denne på full guffe hver gang hun spør om hjelp:

 MC Hammer – U can’t touch this
  • All2sleepy

Dagens premie

Plantronics Blackwire C710 er neste generasjons teknologi. Hodesettet er designet med særpregne uthevninger og kan brukes sammen med datamaskin, nettbrett (Bluetooth/USB) og mobiltelefon.

Blackwire C710 er et mono-hodesett, og den støyreduserende mikrofonbommen kan vendes, slik at du kan bruke hodesettet på begge ører.

“Smart Sensor”-teknologi gjør at du kan svare på et anrop kun ved å sette på hodesettet. Lys på hodetelefonen gjør at kolleger ser at du er i en samtale, slik at du ikke blir forstyrret.

Dagens julenøtt – 11. desember 2017

Klokken er 08.30, kalenderen sier at jeg skal ha et morgenmøte med en representant fra… la oss si nissen. Med en kavete forjulsstund er det lite som er mindre sexy enn å sitte i morgenrushet fra Bergen vest for å rekke kontoret tidsnok.

Det er ingenting som heter “vel fremme” før kampen om parkeringsplassen og ekte vestlandsregn er forsert, bare å komme inn i møtet som finner sted i møterommet “NSB”. Nissens utsendte har i beste mening funnet at arbeidstiden starter klokken 8, men hvis oppmøtested er fleksibelt.

Det som skulle være et halvtimes morgenmøte ble dekning som kom og gikk, og med et hylende bakgrunnsstøy blir møtet brått avsluttet. Buss for tog! Hva er vitsen?

 Jobbintervju, treffe svigers for første gang eller business: Hva er den kjipeste settingen for et møte?

Bruk kommentarfeltet nedenfor for å besvare dagens nøtt.

Kommentarer