- Nå har vi vasket golvet og vi har børi ved

10. julenøtt 2017

2. søndag i advent - julelysene skinner fra vinduene og mange gjør unna julehandelen i søndagsåpne butikker. Biler bulkes, hus brenner og innbruddstyvene har høysesong!

Kreativitet er stikkordet for denne konkurransen, og det finnes aldri noe fasitsvar. 

Julegavesekken

Vi har også i år fylt opp julegavesekken med gavepakker til dere lesere. I godt samarbeid med våre partnere, har vi pakket inn både hardware og software. Du er med andre ord sikret en flott premie hvis du skulle vinne en av de 24. julenøttene vi presenterer her på ITpro.

Dagens premier er: Tile Style, Tile Sport og spillet Owlboy

Les våre konkurransebetingelser før deltakelse i konkurransen.

For å komme godt inn i vårt lille nøtteknekkesamfunn, anbefaler vi (for hyggens skyld) at du leser igjennom alle gårdsdagens nøttesvar før du leser “fasiten” vår.

Gårsdagens nøtteknekker

2. søndag i advent – julelysene skinner fra vinduene og mange gjør unna julehandelen i søndagsåpne butikker. Biler bulkes, hus brenner og innbruddstyvene har høysesong!

Siden undertegnede har hatt en søvnløs natt og et hus fylt med den lite velkomne omgangssyken, må hun dessverre ta et ganske kjapt oppgjør i dagens jakt på nøtteknekkeren. Julemarkedet som stod på planen for søndagen droppes til fordel for Antibac, Klorinvask og trøsting av syke unger! Men først; gårsdagens nøtteknekker må kåres!

Med en julenøtt som bringer frem sterke følelser av savn hos mange av våre nøtteknekkere må jeg først og fremst sende en juleklem til alle som savner sine kjære i juletida! Og spesielt til dere som har mistet et kjært familiemedlem – noe som naturlig nok setter en brems på den kjente, tradisjonelle julefeiringen.

Det var ikke videre enkelt å velge ut gårsdagens vinner, og Lars var veldig nære en dobbeltknekk #metoo! Men nøtteknekkeren denne gangen trumfet gjennom med et svar jeg tror mange av oss i voksen alder kjenner seg godt igjen i! For selv om undertegnede elsker julen og alt den bringer med seg, er det ikke til å stikke under en stol at julen som barn har en helt egen magi!

Dagens nøtteknekker er derfor ingen ringere enn Kristin Holmestrand – vi håper du får en leken jul i år og at premien oppfyller et par av ønskene på lista!

Sånn bortsett fra det opplagte at man savner nære og kjære som er blitt borte,
Må jeg si at det som er vanskeligst å være uten i julen er barndommen.
Tenk så kult det hadde vært om ønskelista ble oppfylt og man med like stor iver gikk løs på å “leke” som da. Når man er blitt voksen så er det ingen som oppfyller lista lenger.
Med mindre man har en mann/kone som virkelig er ålraight!
Kan ikke si at jeg klarer å bli like oppspilt for sokker, selv om sokker er kjekt å ha!

Legger ved en sang der noe av teksten er litt treffende;
Ja, så er man endelig voksen
Søvnløs om natta og bevisstløs om da’n

  • Kristin Holmestrand

Dagens premie

Tile Sport og Tile Style

Hvis du alltid roter bort nøklene dine eller legger telefonen på et “smart” sted, er dagens premie noe for deg! Dette er Tile sin kraftigste Bluetooth-nøkkelfinner så langt, med en rekkevidde på 60 meter. Med sitt robuste og praktiske design er den perfekt til å feste på bagasjen når du er på reise, på ryggsekken når du er på skogstur eller på nøkkelknipet i hverdagen. Vanntett er den og! I tillegg lar den deg finne mobilen din ved å sende et signal som gjør at den ringer, selv om den står på lydløs!

Owlboy

Har du enda ikke spilt det norske spillet Owlboy? I så fall får du muligheten nå! Dette fantastiske spillet fra D-Pad studio ble endelig lansert i november 2016, og er absolutt verdt å ta en titt på!

Les gjerne vårt intervju med D-Pad’s Jo-Remi Madsen!

Dagens julenøtt – 10. desember 2017

Olav, Pål og Stig stod i skolegården og diskuterte hvem av sine foreldre som hadde den kuleste og mest spennende jobben. Olav begynner med å si at pappaen hans kjører racerbil og er oppe i mange hundrede kilometer i timen – hver eneste dag!

Pål trumfer dette med å si at mammaen hans jobber som jagerflypilot og flyr over tusen kilometer i timen – hver eneste dag!

Lite er de forberedt på svaret fra Stig; Min mamma jobber i vegvesenet. Hun er ferdig 16.00, men er hjemme 15.30 – hver eneste dag.

Det vitses ofte om mennesker i offentlig sektor, og nøttegeneralen var inntil nylig blant dem også.

Denne 2. søndag i advent ønsker vi alle hederlige arbeidsfolk (både privat og offentlig) – ikke minst dere nøtteknekkere en oppgave som krever stor omstilling, her gjelder det å finne unnasluntreren i seg. En skikkelig Billy som gjør enhver anstrengelse for å unnslippe sersjantens mas.

 Hvordan slipper jeg unna juleforberedelsene a’ mor trenger hjelp til?

Bruk kommentarfeltet nedenfor for å besvare dagens nøtt.

Kommentarer