9. julenøtt 2017

Nøttegeneralen har reist til Trump-land, visstnok med en gjeng overpakkede damer, så da skal denne damen overta som nøttegeneralvikar for helgen! Vi som sitter igjen i kalde Norge må tross alt kose oss med julenøtter selv om generalen koser seg med sol og damefølget!

Kreativitet er stikkordet for denne konkurransen, og det finnes aldri noe fasitsvar. 

Julegavesekken

Vi har også i år fylt opp julegavesekken med gavepakker til dere lesere. I godt samarbeid med våre partnere, har vi pakket inn både hardware og software. Du er med andre ord sikret en flott premie hvis du skulle vinne en av de 24. julenøttene vi presenterer her på ITpro.

Dagens premier er: Jabra Sport Couch, Smart Bulb LB130 og Smart Bulb LB120 fra TP-Link.

Les våre konkurransebetingelser før deltakelse i konkurransen.

For å komme godt inn i vårt lille nøtteknekkesamfunn, anbefaler vi (for hyggens skyld) at du leser igjennom alle gårdsdagens nøttesvar før du leser “fasiten” vår.

Gårsdagens nøtteknekker

Nøttegeneralen har reist til Trump-land, visstnok med en gjeng overpakkede damer, så da skal denne damen overta som nøttegeneralvikar for helgen! Vi som sitter igjen i kalde Norge må tross alt kose oss med julenøtter selv om generalen koser seg med sol og damefølget! Heldigvis har han ordnet en ny nøtt for dagen, men resten faller i mine hender.

Gårsdagens nøtt overrasket meg noe, for hva er det Alexander har gjort denne gangen? Fasitsvar!? Bakklandia ser ut til å ha fått samme reaksjon som meg; det er godt å se at jeg ikke er alene! Selv om Morten takker for rask og enkel oppgave i julestria, tror jeg nøttegeneralen har glemt å lese sin egen tekst – der det klart og tydelig står at det aldri finnes noe fasitsvar. Det gleder meg derfor å se at våre trofaste nøtteknekkere holder kreativiteten oppe, så jeg får noe å bryne meg på!

Forarget skattesnyter ser ut til å klø seg i hodet over gårsdagens quiz, og kommer med et velutfylt svar med tilhørende fun facts. Lars kjører trippelposting bare for å virkelig gjøre det klart at det å måtte tenke seg frem til svar på julenøtten er ganske så slitsomt! Mye bedre er det jo når man lar kreativiteten få fritt spillerom – det kan vi alle være enige i Lars! Jeg er ganske sikker på at vår kjære nøttegeneral ikke gjør den samme tabben igjen – eller..?

Spredo er nok inne på noe her altså – dette kan være et desperat rop etter hjelp! Det er ikke helt utenkelig at jeg har fanget min gode venn fordi jeg hadde så veldig, veldig lyst til å ta over julenøttene denne helgen! Om så skulle være tilfelle kan jeg forsikre dere om at jeg har benyttet mine kunnskaper innenfor programmering til å blokkere ethvert nødrop – men dette er selvsagt bare et oppdiktet scenario.

Ok, ny vri, og tilsynelatende ingen mulighet for kreative svar.
Men vent litt… Med generalen i Unaiten og så korte spørsmål med noe som ser ut som “fasitsvar”… Har de fanget ham? Dette likner ikke nøttegeneralen, og kan være et desperat rop om hjelp!
Ikke at jeg helt vet hvordan han tror vi kan hjelpe ham, vi sitter tross alt godt her (og der), mens han er HELT der borte.
Så.. jeg noterer meg for “nødrop oppfattet” og en “venter på ytterligere instrukser”

  • Spredo

Irene prøver visst å lure oss til å tro at Plantronics stod i samarbeid med NASA i 1969, og hadde tilgang til fremtidens teknologi. Den må du nok lenger ut i rommet med! Men veldig hyggelig at en “gammel traver” kommer tilbake til oss for å knekke nøtter! Det gir stjerne i boka og er nesten verdt en nøtteknekker status i seg selv.

Mendelejev ser ut til å ha gitt opp gårsdagens nøtt, mens Raymond prøver seg på smisking. Det fungerer ikke her altså! Undertegnede har to barn og en samboer som smisker hele tiden, og de får det sjeldent som de vil med den teknikken. Gaver fungerer riktignok! Jeg er veldig glad i Lovehearts og MSI! Just saying…

Gårsdagens nøtteknekker har dratt oss med inn i 60-tallets mer livlige dager, og mener at det visstnok finnes en religion jeg aldri har hørt om – men som egentlig høres ut som den beste i verden! Gratulerer med nøtteknekk Piratentim – og send meg gjerne linken til denne religionen (sekten?) som jeg antar ligger godt gjemt på Tor nettverket et sted.

Det skjedde i de dager i 1969 at et par kvalitetshodetelefoner ble født av to hippier fra Plantronics. Dette feiret de med 24 timer vill fest, digg musikk og masse, masse dop. Lite skulle de vite at dette ville bli starten på en av verdens største religioner, nemlig de siste dagers hellige69kvalitetshodetelefontjuefiretimerne.

De fem hellige sakramentene går ut på:
1. Ha sex i 69 posisjonen
2. Mens man hører på digg musikk
3. Med kvalitetshodetelefoner
4. fra Plantronics
5. 24 timer i strekk

  • Piratentim

Dagens premie

Jabra Sport Coach

Dette er meget robuste hodetelefoner som sitter godt på plass i øret. Jabra Sport Coach kan du koble til en smartmobil-applikasjon som guider deg gjennom crossfit-treningen. Øretelefonene har innebygget bevegelsessensor til løping.

TP-Link SmartBulb

Smarte lyspærer som du kan koble til WiFi-nettverket og fjernstyre ved hjelp av en app på mobilen. Kan tidsprogrammeres og stilles inn til den perfekte belysningen.

Dagens julenøtt – 9. desember 2017

Noe med det vanskeligste med å reise bort er de personene og miljøet en reiser bort fra. Akkurat nå er det kun tilstedeværelsen av et vennepar og en bransjekollega i Phoenix, Arizona som holder savnet i sjakk.

Savnet etter min nevø, nabo, venner, kolleger og julestemningen i Bergen – ting som generalen forbinder med julestemning.

Steder og julestemning har en spesiell sammenheng. Mange omtaler “hjemme” som et sted sterkt forbundet med jul. Trolig litt av grunnen til at Martin enda ikke har tatt meg opp på invitasjonen til å feire jul i Bergen. Jeg må si jeg kjenner på følelsen da jeg befinner meg langt borte fra min Xbox One X.

Heldigvis finnes det en Microsoft Store i nærheten. Dét og en Hard Rock Café!

 Hva eller hvem er det vanskeligst å være uten i julen? 

Bruk kommentarfeltet nedenfor for å besvare dagens nøtt.

Kommentarer