7. julenøtt 2017

Dagens nøtt kan bli en luftig affære. Måtte den beste skattesnyter, 80-tallshelt eller møkkaspredo(?) vinne!

Kreativitet er stikkordet for denne konkurransen, og det finnes aldri noe fasitsvar. 

Julegavesekken

Vi har også i år fylt opp julegavesekken med gavepakker til dere lesere. I godt samarbeid med våre partnere, har vi pakket inn både hardware og software. Du er med andre ord sikret en flott premie hvis du skulle vinne en av de 24. julenøttene vi presenterer her på ITpro.

Dagens premier er: Owlboy spill og Creative Halo

Les våre konkurransebetingelser før deltakelse i konkurransen.

For å komme godt inn i vårt lille nøtteknekkesamfunn, anbefaler vi (for hyggens skyld) at du leser igjennom alle gårdsdagens nøttesvar før du leser “fasiten” vår.

Gårsdagens nøtteknekker

Vi er kvartveis i årets største (og feteste) julekalender, og bidragene vedvarer i intensitet, både kvalitet og kvantitet. En av de tingene vi verdsetter høyest i redaksjonen er åpenhet og deling – det er tross alt dere som er rockestjernene!

Det tryggeste man kan gjøre er jo å løse ITpro’s julenøtter. Det er alltid så mange morsomme og snodige kenkkforsøk. Samtidig bør man ha et øre til Nøttegeneralens eminente humor.
Vi vet jo alle at en god latter forlenger livet.

  • Azathoth

Først ut på rockefoten er Azathoth som smeller friskt til og mener nøttegeneralens humor er den sikreste form for å leve lengre. SuperTommy parer opp med en ekte 80- talls image hvor scateboard og en ellers digg babe trigger samtlige varsellamper. Med ett fatter jeg ikke at jeg overlevde mine første leveår – 80 tallet altså. Olav T gir en fin forklaring på hvorfor han aldri er hjemme. Mon tro konemor er voldelig når tomatsuppen kommer fra en Toro-pose kjøpt på Rema1000?

Et friskt pust fra Lars, Kepler og Jod-R sikrer en aldri så real sadisme, her er det bare å gi bånn pinne – vi skal alle samme vei. …noen litt fortere enn andre dog. Hvorvidt planen til Kristine er bombesikker er generalen mindre vitende om, men det er en klar sammenheng mellom flere variabler, blant annet er det slik at to av tre som blir tatt av snøskred drikker kaffe. Just saying.

…tygge Bugg for harde livet og rocke Rage Against the Machine på Walkman-en, mens man får øyekontakt med den lekre jenta i trinnet over deg, og du faktisk tør å holde det i lengre enn fem millisekunder. Hvorfor? Fordi man føler seg uovervinnelig…

  • SuperTommy

Det heter seg at den sikreste måten å få besøk fra venner, familie og kjente er å sette seg på do eller hoppe i badekaret. Således er faren for infarkt dertil større når Theam mener at dassen er den tryggeste aktiviteten i hjemmet. En mer kvasi-nøtt kommer det fra Elise Olavsen denne dagen, jeg arbeider enda med å dekode besvarelsen i den rekursive nøtteknekkenøtten.

Det tryggeste man kan gjøre er selvfølgelig å sørge for at man alltid er på den sikre siden.

  • Elise Olavsen

Mestringsfølelse er en følelse vi alle liker, spørsmålet er om dette er nøkkelen til en trygg hverdag. Fortsett knekkingen Forarget skattesnyter, før enn siden vil den gå din vei. Tone setter meg på sporet av hva som kan være veien å gå for dagens nøtteknekk – her snakker vi deduksjon før Bakklandia overtar med en oppsummering som mest av alt minner en skattesnyter (sitt ned, hold kjeft og ikke få staten på nakken..). Mer eksotisk vil jeg da heller holde en knapp på Ann-Charlotte Sollie som vet å nyte livet til det fulle. Til og med oppleve verden litt.

Det skulle sannelig ikke være lett å være nøttegeneral denne vakre onsdag heller, men det skjer noe når thomashenden kommer og mener at det er best å smugle pistol med på flyet. Jeg velger å melde pass. Mendelejev prøver å stikke av med mine sko – noe som gjør deg signifikant mer utsatt for den overnevnte pistolen enn bare dorullnisser. Du kan heller få et par sokker, de er som generalen selv: stinker.

Den tryggeste plassen akkurat nå er nok i Nøttegeneralens sko, da det ikke er en levende sjel som kommer til å tørre gjøre noe mot ham i redsel av å bli servert enda fler dorullnisser i kalenderen.

  • Mendelejev

All2sleepy mener egentlig at det sikreste er å finne seg en aldri så liten boble, selv hvor mye franskmenn lever i sin egen boble er det noe mer tricky for oss andre dødelige (pun intended) å bytte over til å bli en fransk kvinne. #meToo. Den største nestenknekken denne dag kommer fra piratentim som mener det tryggeste vi kunne gjort var å bytte ut Kim og Trump med Nøttegeneralen og Martin. Nå har det slik at det bor en liten sadist i nøttegeneralen, hvor trygt det hadde vært for Martin er ikke sikkert men for alle de som kjenner til sangen “I love chinese food” kan det bare sis at Martin har lagt generalen på sin liste over personer å benytte seg av forkjøpsangrep. Mulgens vi heller skulle ha stemt frem Piraten og Runar? De ser ut til å kunne gå i tospann :)

Det tryggeste man kan gjøre må nok være å få både Trump og Kim til å forsvinne fra sine lederverv (på en fredelig og diplomatisk måte) og erstatte dem med Alexander og Martin fra ITpro. Bare tenk på hvor kunnskapsfull, varm og kreativ julen ville blitt da!

  • Piratentim

Kristin du Kristin, her er det bare å bøye seg i støvet. Det er ikke ofte at tallet 0 kommer to ganger på rad i ruletten, men jeg lever enda på avkastningen fra den innsatsen den dag i dag. Litt mer komfortabelt høres det ut som Renathe Olsen har det med en ekte gamingtilværelse. Har du plass til en nøttegeneral og hans laptop? Nå har det seg at det motsatte av å stikke to strikkepinner inn i stikkontakten, er å putte to stikkontakter inn i en strikkepinne. Jeg er usikker på om det var dette Tom Kristiansen siktet til, men det er i hvert fall en genial måte å grille gris på!

Jeg er et gulv, stol på meg sier czerikcum før Spredo overtar med nok et gullkorn av et bidrag. En ting jeg derimot har en kommentar på er når mennesker skal ut av et fly. Er det mulig å bruke så lang tid? Hvorvidt noe gjør deg død eller syk er det liten tvil om, men nøttegeneralen lurer på om det er syk eller nær-døden Kristine opplever når hun knekker nøtter på Itpro. La oss håpe at det heller bringer sinnet litt friskere – og – at våre kreative drømmer bringer oss flotte nøtteknekk. Eller hva Natusen?

Svarte, det var dette med å trekke en vinner da. Elle, melle, Kristine går, Piraten tim kommer, men Palwin får. Deduksjonsmetoden gav en aldri så liten gevinst denne dag i julenøtt. Gratulerer!

Livet er farlig, og mange av våre daglige gjøremål er direkte livsfarlig. Visste du forresten at forskning viser at nesten alle som har dødd gjennom hele menneskehetens historie har inntatt større eller mindre mengder dihydrogenmonoksid? En sjokkerende nyhet javisst! Et middel som forresten også bidrar til jorderosjon, drivhuseffekten og også har blitt funnet i kreftsvulster?

 

Derimot vet jeg, at av alle ting mennesker har funnet på, så er det enda ingen som har dødd av å hoppe ut av et fly i en høyde av 25000 fot uten fallskjerm (Luke Aikins), så det må med enkel deduksjon være svært trygt. 100% av alle forsøk har endt bra.

  • Palwin – teh nøtteknekkerz

Dagens premie

Creative Halo

Bærbar Bluetooth-høyttaler med programmerbar lysvisning. Denne høyttaleren leveres med en fullt programmerbar lysvisning som danser til musikken. Den er laget av et komfortabelt stoff, har 8-timers batterilevetid og fungerer også som høyttalertelefon.

Med 16,8 millioner farger å velge mellom kan Halo-lysene pulsere i takt med musikken, gi en beroligende glød, snurre rundt, blinke eller bare skinne slik du vil.

Owlboy spill

Du må ha levd i en hule for ikke ha fått med deg det norskutviklede spillet Owlboy som har høstet storslagen kritikk fra både nasjonal og internasjonal presse. Med en score på hele 91% er spillet tildelt en fjerdeplass for det beste spillet i 2016 på Opencritic, og det er bare starten.

Les vårt intervju av Jo-Remi Madsen, en av utviklerne bak spillet Owlboy, og få med deg hvor grisefett dette spillet er, og som en ekstra hilsen til ITpros storslåtte nøtteknekkere har de også laget en ITpro-eksklusiv julevideo!

owlboy-cover-gh-932x435

 

Dagens julenøtt – 7. desember 2017

På denne dag for nøyaktig ett år siden, stilte vi spørsmålet “glem budsjetter og fysiske lover; hva er det beste reisemålet i julen?”.

Lite visste vi at nøttegeneralen i år skulle gå nuts, står til albuen med oppgaver og pakker votter og shorts for å gjøre seg klar til reisen til Los Angeles!

Dette er rett og slett for godt til å være sant!

 Glem budsjetter og fysiske lover; hva er dine beste (eller verste) tips til nøttegeneralen i L.A.?

Bruk kommentarfeltet nedenfor for å besvare dagens nøtt.

Kommentarer